Hae Anna.fi-sivustolta

Sterilisaatio ulkomailla?

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä cryi, 29.05.2008.

 1. Hmmm... Vierailija

  Tämä tuskin liittyy holhoukseen vaan enemmänkin siihen kun tiedetään miten paljon näitä sterilisaation purkuja yritetään tehdä jopa niillekin jotka sen yli 30-vuotiaana hommaavat. Mielestäno on ihan hyvä, että tuo ikäraja on säädetty. Esim. 20-vuotias on vielä kovin nuori ja 10 vuodessa ehtii elämässä ja mielipiteissä tapahtua todella paljon muutoksia. En nyt sano että kaikki muuttaisivat mieltänsä lapsiasiassa, mutta turha on myöskin kieltää etteikö niin voisi käydä.
   
 2. Ööh? Vierailija

  No yhtä hyvinhän niitä sterilisaatioita voisivat sitten olla vaatimassa 25-vuotiaat "jo lapset tehneet" jotka sitten myöhemmin muuttavatkin mielensä. Kun ikävä kyllä ei voi laatia lakia jossa lapsettomat saavat sterilisaation 20 vuotiaana ja lapselliset vasta 30-vuotiaana. Tulee turhan kalliiksi tuo tekeminen ja purkaminen nuorille.
   
 3. ör Vierailija

  Valoa tunnelin päässä: Marie Stopes Lontoossa lupasi sittenkin suorittaa sterin minulle, pahoittelivat pälliä lääkäriä ja varmaan hankkivat jonkun lääkärin joka suostuu operaation suorittamaan. Lennotkin maksavat puolestani:D Mutta sai sitä vähän rautalangasta vääntääkin.
   
 4. viittäkymppiä Vierailija

   
 5. viittäkymppiä Vierailija

  Tuohn edelliseen kirjoittamaani piti lisätä vielä sen verran, että esim. eräs sukulaisnainen halusi sterin kolmannen lapsen syntymän jälkeen, koska olivat sitä mieltä, että heidän lapsilukunsa on täynnä. Nyt kun nainen on 42 ja nuorin lapsi meni kouluun, niin iskipä taas vauvakuume ja kauhea mietintä, että hakeeko sterin purkua...
   
 6. ruskeatukka Vierailija

  Kyllä sen ikäiset saavat sterin, jos lapsia on vähintään 3.

  Omituista, että kuka tahansa saa hankkia penskoja vaikka tusinan, mutta että niitä ei hanki, vaatii suurinpiirtein psykiatrin analyysin ennen kuin piuhat saa poikki. Niin ja sen 30v ikää, jos ei muut ehdot täyty.
   
 7. ainokainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  3 571
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samaa ihmettelen minäkin.

  Tietysti on ihan hyvä, että näille ns. sosiaalitapauksille saadaan steri tehtyä jo nuorempanakin, jos vaihtoehtona on se että lisää huostaanotettavia lapsia pukkaa vuosi toisensa perään.
   
 8. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksei? Kun tällä hetkellähän tilanne on se, että lapselliset (=vähintään kolmen lapsen vanhemmat) saavat sterin 20-vuotiaana ja lapsettomat vasta 30-vuotiaana. Sama tilanne, mutta toisin päin.

  On järkyttävää, että ihmisiä asetetaan eriarvoiseen asemaan lasten lukumäärän perusteella.
   
 9. mies Vierailija

  sain suomessa 24 vuotiaana vaikka ei lapsia. tekeytymällä mielisairaaksi sain anottua luvan siihen. mutta henkisesti raskas projetti ja vaatii näyttelijän lahjoja. minulla jäi siitä jonkinlaista vihaa tätä yhteiskuntaa kohtaan kun sitä ei yksityiselläkään puolella saanut normaalisti. lääkärin todistuksessa luki että saan luvan siihen koska sairauteni vaikuttaa vakavasti kykyyni hoitaa lapsia.
   
 10. ijlh Vierailija

  Eikö Hollannissa ole ikärajaa ollenkaa?
  Itse olen koko elämäni tiennyt etten halua lapsia ja minusta olisi huomattavasti parempi jos ne jotka haluavat sterilisaation saavat sen, koska minä en todellakaan ole kykeneväinen kasvattamaan ja hoitamaan lasta ja kantamaan vastuun toisesta ihmisestä koko loppu elämäni ajan. Ei menisi varmaan päivääkään kun olisin jonottamassa psykiatrille masennuttuani.
   
 11. Neitopeikko Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  3 167
  Saadut tykkäykset:
  4
 12. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaus löytyy suoraan tuosta jutusta: "Ehkäisykeinoja on entistä enemmän ja lasten hankkiminen jätetään yhä vanhemmalle iälle." Lähinnä kait hormonikierukan yleistyminen vaikuttaa.
   
 13. Aestiva Vierailija

  Uppia. Lisäksi kaipailis infoa myös kohdunpoistosta eri maissa. Suomessa tuota ei saa sitten millään, ellei ole fyysisesti sairas. Itsellä todella elämää rajoittavat menkat kipuineen ja PMS:ineen ja jos muutaman vuoden sisään sterin saisikin, jää silti nuo ihanat menkat jäljelle, jotka nekin on sitten turhat kun ei lapsia ole vailla.
   
 14. vitkastelusta Vierailija

  Ehkä yksi hyvä peruste sterilisaation lykkäämiseen liittyy parisuhteisiin. Sterihän poistaa vain sen raskauden mahdollisuuden, mutta silti irtosuhteissa jää sukupuolitaudeilta suojautuminen eli kortsut ja testit tarpeen.

  Ja en todellakaan tarkoita että velat olisivat jotenkin irtosuhteissa, vaan että kaksikymppisillä tyypillisemmin on suhderintamalla enempi vaihtelua kuin vanhemmilla. Eli tavallaan sterillä ei saavuteta kuitenkaan ehkäisyn tarpeettomuutta.

  Ja tokihan se kolme lasta jo kaksikymppisenä tehnytkin voi kiksiä päivittäin uutta kumppania, mutta ehkä heitä on kuitenkin vähän.
   
 15. Miksei mies voisi olla naista nuorempi? Usko tai älä, sellaisia pareja on paljon.
  25-vuotias ei ole enää teini ja hänellä on myös aivot kasvaneet "täyteen mittaansa" joten en näe syytä, miksei 25-vuotiaalla voisi olla oikeutta päättää omasta kehostaan. Tietenkin nuorten henkilöiden kohdalla olisi hyvä käydä läpi moneen kertaan ne seikat että sterilisaatiota ei aina pystytä purkamaan eikä sitä ole purettavaksi tarkoitettukaan.
  Kaikille ei käy kondomi (miehellä voi esim. lopahtaa into kondomia pukiessa) ja kaikille ei käy hormonaaliset ehkäisyt. Hormonaallisilla ehkäisyillä voi olla myös vakavia terveysvaikutuksia joten sterilisaatio voisi olla monelle se ainoa vaihtoehto. Jatkuvasti abortissa ramppaaminenkaan tuskin olisi hyvä vaihtoehto.
   
 16. Steriloimislaki Vierailija

 17. steriloimislaki Vierailija

  Lakialoitteessa katumisesta: "Mikäli steriloimisen jälkeen haluaa steriloimisen purkamisen tai lapsettomuushoitoja, pitää maksaa hoidon kustannukset kokonaan itse."
  Tämä on jo nyt Kelan käytäntö.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti