Hae Anna.fi-sivustolta

Suojaisaa uimista?

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Me + 3lasta, 09.01.2006.

 1. Me + 3lasta Vierailija

  Olemme lähdössä kolmen lapsen (4v + 5v+ 7v)kanssa lomalle Kreikan saaristoon. Mikähän seuraavista saarista tarjoaa suojaisimman (siis ei isoja aaltoja) rannan lasten vesileikkejä varten?

  1.Tinos
  2.Ikaria
  3.Naxos
  4.Karpathos
  5.Corfu
  7.Zante
  8.Mitilini/LEsvos
  9.Kreeta

  Ja osaatteko neuvoa mikä ranta olisi paras lapsille?
  Olemme menossa Kesäkuun lopulla.

  Kiitos kovasti kaikesta avusta jo etukäteen!
   
 2. :) Vierailija

  Tuosta listasta osaan sanoa vain sen, että Kreetalla voi olla todella kova aallokko, vaikka kohdetta lapsiperheille suositellaankin. Kesäsäästä en tiedä -voi olla vaikka kuinka tyyntä, mutta viime syksyisellä reissulla punainen lippu kielsi uimisen ihan koko viikon. Korfulla Moraitikassa emme kovaan merenkäyntiin törmänneet, mutta saattaa toki olla vain hyvää tuuria.
   
 3. Ålands Tapsa Vierailija

  Karpathos. Siellä Amopi on todella lapsille sopiva ranta. Hienoa hiekkaa ja matalaa pitkälle, eikä aaltoja. Suojassa edustalle olevien saarien takia. Pigadiasta pääsee hyvin bussilla (15 min). Itse Pigadian rantakin on suojaisa mutta syvenee nopeammin. Kreetalla saattaa tosiaan olla todella suuria aaltoja ja rannan suuntaisia virtauksia jotka vievät aikuisenkin mukanaan kuten edelline kirjoittaja totesi. Myös Corfulla olen törmännyt aaltoihin muutaman kerran samoin kuin Zakyntoksella.
   
 4. Aalto Vierailija

  Hmm..Miksiköhän joku saari on aallokoisempi kuin jokin toinen?
  Eihän kuitenkaan välimatkat ole niin suuria saarten välillä? Vai johtuuko jostain että jos ranta pitkälle matala niin ei sitten aaltojakaan tule niin kovasti?
   
 5. Minni Vierailija

  Heip, meillä vajaan parin vuoden takaiset kokemukset eli silloin ainakin oli aivan mahtavat kelit ja tyyni matala ranta Korfun Aharavissa - olimme ilman lapsia silloin, mutta ajattelin heti, että tämä olisi napakymppi pienienkin lasten kanssa matkatessa! Ihana oli lillua esim. uimapatjalla, ei aaltoa niin ettei olisi tiennyt, missä on kun silmät avaa ... ja rauhallinen ranta muutenkin, ei liikaa väkeä (tosin olimme vasta elokuun loppuolella, keskikesällä varmaan vilkkaampaa). Kreetalla usein meilläkin ollut isoa aallokkoa (Platanias jne.) eli ihan pienten kanssa ehkä vähän liian jännää ...
   
 6. Aallolle Vierailija

  Kreeta on myrskyisä rannoiltaan, koska sijaitsee melkoisen kaukana mantereesta ja muista saarista. Pohjoiset tuulet pääsevät puhaltamaan siihen ihan suoraan ja voimalla. Toki suojaisia paikkojakin Kreetalta löytyy, mutta ne eivät ole pohjoisrannikolla. Joitakin saaria suojaavat tuulelta naapurisaaret ja jotkut rannat taas ovat suojaisia poukamia, joihin ei tuule, kuten tuossa esim. Karpathoksesta aikaisemmin kerrottiin.
   
 7. subaj Vierailija

  Vähäisen kokemukseen nojaten kysymys on todella vaikea. Tuulista/ merivedestä/aallokosta ei koskaan tiedä.
  Korfulla oli mukavaa 6 vuotiaan lapsemme pulikoida aikoinaan. Plataniaksessa / Agios Nikolauksessa ei myöskään ongelmia hieman vanhempana.

  Matkanjärjestäjän oppaassa pitäisi olla maininta myös rannan sopivuudesta pikkulapsille?
   
 8. Kaktus Vierailija

  Korfun Moraitikasta jäi mieleen, että matalaa rantaa oli varmaankin parisataa metriä. Silloin noin 6-vuotias poikamme ui siellä todella pitkiä matkoja, eikä tarvinnut pelätä, etteivät jalat ylttäisi pohjaan.
  Sama onni on myös Kreetan Elafonisissa, mutta sinne ei matkoja järjestetä. Bussilla tai vuokra-autolla kyllä pääsee päiväseltään käymään esim. Plataniaksesta.
   
 9. minä Vierailija

  hei,
  menkää rhodokselle falirakiin, ei ole aaltoja ja rannat matalia
  esim- esperides beach- hotellin ranta
   
 10. ihan oikeesti Vierailija

  Plataniaksessa/Hanian rannikolla ei ihan oikeesti voi uida meressä, jos sattuu viikko jolloin on tuulinen sää! Ei edes ne vähän isommat lapset, kun ei sinne mereen voi mennä edes aikuiset. Ne tyrskyt on ihan hirveitä ja punaisella lipulla mereen meneminen ihan kielletään. Kyllä sitä rantaa matkanjärjestäjät suosittelevat pikkulapsille ja tyynellä säällä onkin hyvä. Mutta mistä noista säistä tietää.
   
 11. Rhodosko? Vierailija

  Rhodos?
  Huhu huh!
  Mitä siitä juttuja kuullut.
  Ei ole kovin mukava lomapaikka.
  Täynnä turisteja ja likainen.
  Kalliskin kaiken lisäksi.
  En sitten tiedä mtien totta jutut ovat?
   
 12. edelliselle Vierailija

  Kuulopuheen perusteella ei kannata ruveta haukkumaan mitään saarta toisille ihmisille! Ja makujahan on moneksi, itse tykkään Rodoksestakin.
   
 13. Tuuli Vierailija

  Kyllä kaikilla saarilla tuulee samalla tavalla, mutta riippuu siitä millä puolella saarta lomapaikka sattuu olemaan. Onneksi tuuli käy enimmäkseen pohjoisen puolelta. Kun tuulee etelästä, niin Saharan kuumuus ja joskus jopa punaista hiekkaa tulee tuulen mukana Kreikkaan asti.
   
 14. Eteläpuoli... Vierailija

  Aivan totta!
  Samoksella ollessamme eteläinen osa oli lähes täysin tyyni ja meri rauhallinen ja ihana lapsille uida. Mutta heti pohjoisella puolella oli tuulta ja isompia aaltoja. Jäi pohjoisessa lapsilta uiminen väliin, myös itseltäni jäi oli niin hurja aallokko. Mutta samana päivänä etelässä ei ollut lainkaan aaltoista!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti