Hae Anna.fi-sivustolta

Suosittele ompelukonetta!

Viestiketju osiossa 'Askartelu ja käsityöt' , käynnistäjänä kotiäiti, 03.01.2006.

 1. mullekin Vierailija

  Äidin yli 20 vuotta vanhalla Berninalla joskus 90-luvulla korjailtiin kyllä hevosten loimiakin, tosin ei nyt mitään hillittömän paksua tavaraa (fleeceä, perus-villakangasta ym., johonkin toppikseen laitettiin paikkaa päälle). Ongelmana oli useammin saada se oikea kohta loimesta siihen paininjalan alle, jos joku palkeenkieli oli keskellä selkäosaa. Loimien kiinnitysten korjaamiset meni suutarille, ne oli jo vähän liian paksua tavaraa (mutta kokeillessakin saatiin vain yks neula katki).

  Kannattaa huomioida esim vedenpitäviä kankaita korjatessa, että ompelukoneella ei saa vedenpitävää korjausta, vaan saumat pitää teipata; en tosin loimiin ole kokeillut, mutta vähän Goretex-ia ommelleena saumat joutuu teippaamaan ompelun jälkeen (eli kannattaa olla sopivat kaavat, koska ne "virheompeleet" joutuu myös teippaamaan...)
   
 2. bernina tietenkin Vierailija

  Mulla ikivanha Bernina metalliosilla. Kestää äidiltä tyttärelle ja vieläkin kauemmin.
   
 3. poljettava Vierailija

  meidän äidillä on ikivanha singer metalliosilla ja toimii edelleenkin. Ainoa asia, joka on hajonnut, on muovinen pistonvalitsin (vaimikäsenytikinäonkaan).

  Mummolla (jo edesemennyt) on ikivanha valurautainen poljettava singer ja siinä ei ole sitten minkäänlaista vikaa. Menee niin kovaa kuin jaksaa polkea ja vielä on alkuperäiset neulatkin kunnossa. Ne eivät tosin taida olla rautaa.

  Itse ostin 3 vuotta sitten ompelukoneen (muovinen. ainoa metalliosa taitaa olla paininjalka ja se ompelualusta) ja siitä nyt hajosi puolaussysteemi. Arvon tässä itsekseni, että kannattako edes viedä korjautettavaksi, hakisiko mummon valurautakoneen, ostaisiko uuden vähän monipuolisemman vai koittaisiko korjata itse (kun se on jo rikki valmiiksi)
   
 4. nielee-1 Vierailija


  Mulla on ko. Eva-ompelukone, vein sen huoltoon. Nyt on ajatuksena, että vaihtaisin sen Brotheriin, joko invaatio -10, tai Eva 40. Hinnat on siinä 230-340 e maissa. Kysyn nyt mitä tekisin. Eva en ole saanut tottelemaan ompelussa ja on miltein käyttämtön, ostettu v. 1989 maissa.
  Onko täällä ketään joka tietäisi ko. ompelukoneista jotakin. Risut ja ruusut tänne! Kiitos!
   
 5. Boing Vierailija

  Varokaa liikkuvia ompelukonekauppiaita!! Usein yritys on lähtöisin Etelä-Suomesta ja vaihtaa toimipaikkaansa ja yritysnimeään. Suosittelen olemaan tarkkana etenkin Janome-koneiden kanssa. Usein sukunimi myyjillä Puikkonen. Uusin yritysnimi lienee Ommelasema, ommelasema.fi Vantaalla. Varokaa!! Takuita ja vaihto-oikeuksia ei todellisuudessa ole!!
   
 6. tydde ei kirj Vierailija

  Kyllä uusilla koneilla on aina takuut. Kotimyynnissä myös palauttaminen on mahdollista, myyjästä riippumatta. Muistat vain pistää laput talteen.
   
 7. Klasu Vierailija

 8. ??????????? Vierailija

  Ketjun nimi on: Suosittele ompelukonetta. Mitäs suosittelet?
   
 9. vierailija Vierailija

  Osta kun.ollinen
   
 10. vierailija Vierailija

  Olen 60+ mies. Olen harkinnut avosiipalle ompelukoneen ostoa perusjutut riittäisi aika pitkälle. Mikä olis sellainen malli ja merkki ettei tarttis heti viedä korjattavaksi ja jonka uskaltaisi ostaa myös käytettynä.
   
 11. vierailija Vierailija

  jos ompelukonetta tarvitaan vain perusompeluun, en ostaisi mitään erityisen kallista tai tietokoneistettua konetta. itse ostin sellaisen 90 euron ompelukoneen jostain halpakaupasta joskus ja toimii edelleen. kannattaa ostaessa katsoa ettei ihan kaikki ole muovia. suosittelisin kuitenkin, että otat siippasi mukaan koneostoksille, koska käsite "perusjutut" vaihtelevat ompelijan mukaan.
   
 12. bernina Vierailija

  Bernina metalliosilla, kestää sukupolvesta toiseen ja ompelee mitä vain. Voi olla vaikeeta löytää sellainen, ovat kovaa kamaa paljon ompelevien joukossa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti