Hae Anna.fi-sivustolta

Suppo sattuu!!!

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Eienääkoskaan, 30.03.2007.

 1. Eienääkoskaan Vierailija

  Meillä ei ollut tänä aamuna mitäänaikuisten kipulääkettä ja mullaihan hirveä pääsärky. Ajattelin, että mikä vaan käy ensiavuksi ja tuikkasin vauvan supon paikoilleen. Ja voi luoja kuinka se poltteli ja kirveli, kuin olisi nokkonen ollut siellä. Vauva itkee meillä tosi paljon kun suppo on laitettu enkä enää ihmettele yhtään.
  Onneksi tuli itselle kokeiltua, niin älyän olla laittamatta enää koskaan vauvalle suppoa. Suun kautta olevat valmisteet ajanevat ihan saman asian.

  Kokeilkaa itse itsellenne ja miettikää haluatteko vauvanne kokevan saman.
   
 2. oooooooooo Vierailija

  Minkä merkkisen supon tuikkasit?
   
 3. kissafriikki Vierailija

  En ole koskaan käyttänyt lapselle suppoa, Panadolia saa myös nesteenä!!!!
   
 4. alkuper.. Vierailija

  Panadolin. Kaveri kertoi juuri puhelimessa omakohtaisen ja täysin vastaavan kokemuksen buranasta eli ei taida olla merkillä väliä.
   
 5. jaa. Vierailija

  Ai, meillä on aina käytetty paratabsin suppoja ja ikinä ei ole vauva valittanut. Ei edes huomaa koko toimenpidettä. Kyllähän se nestemäinenkin käy, mutta on paljon lyhytvaikutteisempi, kuin suppo. Nestemäinen ei myöskään sovi pulauttavalle vauvalle, joten aina ei ole vaihtoehtoja..
   
 6. tjaah.. Vierailija

  Ei kai se pulautusikäinen osaa vielä valittaa mistään muustakaan..
   
 7. Liila Vierailija

  En yleensäkään ymmärrä, miksi joku vielä nykypäivänä käyttää suppoja, kun kerran parempiakin muotoja on tarjolla. Minä olen aina käyttänyt nestemäistä Panadolia.
   
 8. Iitu1. Vierailija

  Meillä ei poika vauvana reagoinut supon laittoon mitenkään,ei itkenyt.
   
 9. kaisa.. Vierailija

  Suppo imeytyy huonommin kuin nestemäinen.
  Laitoitko rasvaa sormeen ennen supon laittamista ja työnsitkö syvälle suoleen?Jos se jää liiaan lähelle peräaukkoa tuo on mahollista.Vaan suppo pitää aikuisella laittaa sormen syvyyteen,lapsella n.vajaa puoli sormea,pikkurilli on hyvä siinä touhussa.Ja perusrasvaa suppoon ja sormeen.
   
 10. suppoja meillä Vierailija

  meillä nestemäinen ei samalla tavalla auta kuin suppo.mielummin käytän siis noita suppoja pojalle.hän ei myöskään ole koskaan supon laiton jälkeen itkenyt.
   
 11. aaaaaaaaa Vierailija

  Enpä ole minäkään huomannut Panadolin suposta tulevan pojalleni mitään kitinää.. Hyvin on mennyt paikoilleen ja tehnyt tehtävänsä.

  Olisiko jäänyt alkuperäisellä väärään paikkaan, siis liian lähelle peräaukkoa?
   
 12. jiisuel Vierailija

  Olen itse todennut hyväksi keinoksi supon laitossa sen, että käytän apuvälineenä tavallista kuumemittaria (esim. digitaalimittari). Mittarin kärkeen vähän perusvoidetta ja sitten vain suppo työnnetäään peräaukkoon sormella ja sen jälkeen työnnetään varovasti kuumemittarin avulla suppo syvemmälle. Jos lapsi yrittää työntää ulostamalla suppoa pois, pakaroita voi puristaa yhteen esim. puolisen minuuttia jne, jolloin lapsi ehtii rentoutua eikä enää purista suppoa pois.

  En ymmärrä, miksi suppo sattuisi. Jos lapsi on ripuloinut, niin silloin on ymmärrettävää, että peräaukko voi olla ärtynyt jatkuvasta ulostemassasta peräaukossa. Olen ollut Ranskassa pitkiä aikoja ja siellä yhä edelleenkin suppoja käytetään tosi paljon myös aikuisille. Olen itse kärsinyt peräpukamista eikä silloinkaan supot juuri sattuneet.

  Suun kautta otettavissa lääkkeissä on pikkulapsilla se huono puoli, että saattavat pulauttaa sen pois, jolloin ei voi olla varma, onko vauva pulauttanut sen lääkkeen pois vai ei. Sen jälkeen ei tosiaankaan saa enää antaa samantien uudestaan lääkettä. Suun kautta otettava lääke saattaa myös poltella vatsaa!!!! Itselläni esim. aspirin ja disperin polttelevat vatsalaukkua. No, onneksi niitä ei enää käytetä lapsilla kuumeen alentamiseen.
   
 13. marko m Vierailija


  ite oon supon saanu pienä ja sairaalas aikuisena kuume lääkkeeksi ku mikää ei pysyny sisällä
   
 14. setä Vierailija

  supon oon saanu lapsena äiti laittoi kuume lääkeeksi muuten aika nöyryyttävää
   
 15. pelle peloton Vierailija

  en koikeile tiedän että suppo sattuu mulle on kakarana laitettu barasetamoli suppo sairaalassa jotta tiedän tunteen en suosittele
   
 16. pelle Vierailija

  kokemusta on supoista niitä oon kakarana saanu aina kun on ollu vähäki kuumetta että tiedän miltä suppo pyllyssä tuntuu
   
 17. vierailija Vierailija

  en taida kokeilla tiedän miltä suppo laitto sattuu kakarana saanu peräpuikkoja ihan tarpeeksi että ei kiitos
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti