Hae Anna.fi-sivustolta

Suupaltti puoliso

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä Ässö, 21.08.2016.

 1. Ässö Vierailija

  Mieheni on seurassa koko ajan äänessä, hävettää hänen puolestaan.

  Naapureille hän kertoo samat työjutut joka kerta kahvitellessamme, kun aloittaa jutun, tiedän jo mikä juttu on tulossa. Jaksaa puhua työasioista, vaikka on ollut pitkään pois työelämästä, olemme kohta seitsemänkymppisiä. Kaiken huipuksi mies halusi aikoinaan jäädä heti kun mahdollista työttömyysputkeen, ja vaati pomoltaan siihen mahdollisuuden, joten ei se työ ollut hänelle mitään herkkua.

  Onneksi on erilainen lasten kyläillessä, ei joka kerta kerro näitä työjuttuja, mutta vieraammille kylläkin. Tänäänkin olimme hankkineet viinapullon naapureiden tullessa (hekin aina tarjoavat, outo tapa) viina saa miehen oikein innostumaan, hyvä ettei nouse seisomaan esitelmöidessään.

  En tiedä millä tuon puheripulin saisi loppumaan, ei varmaan millään. Hänelle ei tietenkään voi asiasta sanoa, loukkaantuu siitä "verisesti", on herkästi suuttuva. Keskustellahan jokainen saa, se on selvä, mutta joka kerta nämä samat jutut.
   
 2. utelias Vierailija

  Jäikö miehesi työttömäksi yt:n takia?
   
 3. Ässö Vierailija

  No ei jäänyt, oli jo vuosia suunnitellut jäävänsä heti kun silloinen työttömyysputki-ikä täyttyy, en muista oliko siihen 55- vai 58-vuotias oltava, joka tapauksessa vaati pomonsa kirjoittamaan todistuksen, tuotannollisista ja jostain muista syistä muistaakseni. Raivosi usein joka asiasta pomolle, joka hänen mukaansa pelkäsi miestäni, joten uskon että pomo oli tyytyväinen tilanteeseen. No pääsihän mies hyväkuntoisena lorvimaan, itse tein töitä 10 v. kauemmin, eikä olisi tullut mieleenkään jäädä lepäämään laakereille.
   
 4. Vanhaa kauraa Vierailija

  Noinhan se pakostakin menee pitkässä liitossa tai ystävyydessä, tuttavuudessa tms. Joku tunnetaan hyvänä jutunkertojana ja niin hän tietty onkin. Uudet tuttavuudet ihailevat hänen juttujaan. Mutta jos jutunkertoja ei enää uudistu, vaan jää vuosiksi jankkaamaan vanhaa kauraa, niin vähitellen hän vain ja ainoastaan käy toisten hermoille.

  Miettikääpäs kuinka monta gubbea tunnette, jotka esim. kehuvat ajotaidoillaan. He leuhkivat, että kuules tyttö/kloppi, minä olen peruuttanut yhtä paljon, kuin sinä olet ajanut eteenpäin jne. Tai sitten on näitä ex.as.oy.puheenjohtajia, jotka aikanaan tekivät omasta mielestään kaiken oikein, mutta NYT hallituksessa on vain uusavutonta nuorta porukkaa ja kaikki menee päin P:tä.

  Ihan vaan jaksamista sinulle aloittaja. Itse ratkaisin samantapaisen tilanteen lähtemällä. En vaan jaksanut kuunnella, en jaksanut yrittää puheenaiheen vaihdosta, en jaksanut katsella kun porukka virnuili "no nyt päästään taas asiaan". Jos hihna jää pahasti junnaamaan paikoilleen, niin minkäs teet? Toinen näkee vain menneen, ei mitään valoa tulevasta!
   
 5. Tarmokas Matami Vierailija

  Jutteletteko miehesi kanssa asioista vai onko teillä hiljaista ja kumpikin keskittyy omiin juttuihinsa.

  Katsoin uuden sarjan eilen jossa seurattiin erilaisten perheiden ruuanlaittopuuhia ja ruokailua. Siinä oli vanhempi pariskunta. Mies oli taiteilija. Heillä oli kiva kahvittelu ja juttuhetki. Pisti heti silmään.

  Asun yksin ja miesystävä on jonka kanssa tapaamme silloin tällöin. Hän ei jaksa kaikkia juttujani kuunnella eikä minulla ole edes puheripulia. En voi uskotua hänelle oikein huolistanikaan kun hän ei ole oikein empaattinen. Jos puhun jotain työjutuista niin hän lopettaa lyhyeen. Onneksi on ystäviä. Joskus puhutaan ystävien ja sisarten kanssa suu vaahdossa. Ehkä miehelläsikin on suuri tarve puhua ja hän nauttii siitä. Ikävä tietenkin jos samat jutut pyörii. Kun ikää tulee lisää ei aina muista mistä on jo puhunut ja kenelle.

  Miehillä on niin helkutin hyvä itsetunto. Kehuvat itseään ja tekemisiään. Nykyiseni ei ole sellainen mutta on pakko joskus kuunnella exän juttuja lasten juhlissa yms. Hän kokee olevansa erinomainen ja taitava, muistaa tuoda sen aina julki eikä omasta mielestään vanhene ollenkaan. Puhuu lähinnä vain itsestään. Sehän on oikeastaan hyvä kun ei tarvi vastatakaan kun hänen kanssaan keskustelee.
   
 6. tirlipsis Vierailija

  Kyllä ihmisellä samat jutu pyörii jos elämässä ei enää mitään tapahdu. Lukaisen joskus noita iltasanomien kommentteja, joissa vanhukset näköjään jostain syystä pyörii. Aina siellä joku alkaa horista vuosikymmeniä sattuneita asioita, jotka ei koske mitenkään kommentoitavaa asiaa. Kun elämä pysähtyy, niin muistot alkaa elää.
  Ehkä uudet harrastukset, uudet ihmiset muuttaisi myös ukon juttuja. Mutta miehillä taitaa käydä niin ikääntymisen myötä, ettei niitä enää kiinnosta uudet ihmiset, ainoastaan koti ja omat perheenjäsenet. Naisillahan tuo kiinnostus ja aktiivisuus säilyy mutta ukot valitettavasti ukkoutuu jo keski-ikäisenä. Näin se testosteroni vaikuttaa, pienen hetken ne miehet on mielenkiintoisia niin seksuaalisesti kuin älyllisesti.
   
 7. no mutta Vierailija

   
 8. Kirjoitat ..."joissa vanhukset"... oletko nuorempi henkilö ja jos olet niin miksi kommentoit eläkkeellä palstalla? Toinen kysymys voitko määrittää vanhuksen? Jos olet itse ikäihminen niin mistä tornista katselet muita alaspäin?
  Aika epäkunnioittavaa tekstiä ikäihmisistä mutta ymmärrettävää jos pitää itseään vielä kovin menevänä ja nuorekkaana.
   
 9. Korjataanpa heti retorinen kun on vanhan reumasormet.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti