Hae Anna.fi-sivustolta

Suuret koirat

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Säälittävää, 02.11.2013.

 1. Säälittävää Vierailija

  Te,joilla on suurikokoinen koira; opetelkaa pitämään ne tiukasti hihnassa,kun vastaan tulee pieni koira omistajineen.
  On murheellista lukea kuinka isokokoinen koira on tappanut pienen koiran. Mikä suru tuleekaan vanhalle ihmiselle,kun hänen ainoa ystävänsä joutuu suuren hurtan repimäksi!
  Joskus tuommoisten suurten koirien omistajat jopa tahallaan kiusottelevat ohikulkevaa pienen koiran taluttajaa. (!?)
  Koskaan ei tiedä milloin se leikkimielinen uhittelu käykin toteen ja koirat joutuvat tappeluun. Sen tietää,että se pikkuinen koira sen tappelun häviää.
  Kun tiedätte kuitenkin miten siinä käy jos iso koira hyökkää niin miksi edes uhitella?
  Pitäkää siis lemmikki kiinni yleisillä paikoilla!
   
 2. Nanax Vierailija

  Kuten myös pikkukoirien omistajien on ymmärrettä kouluttaa pikkuiset, mutta monesti suuriegoiset koiransa olemaan asiallisesti hihnassa rähjäämättä ja provosoimatta toisia koiria. Monet antavat pienten koiriensa loikkia ihmisten päälle ja näykkiä punteista sekä myös antavat pikkuisten uhota muille koirille "kun se on niin söpöä". Koira on koira koosta riippumatta eikä monikaan koira tunnu ymmärtävän kokoaan (isoa tai pientä) vaan enemmänkin kyse taitaa olla elekielestä, egosta ja valta-asetelmista koirien kesken. Selvähän se on, että jos tappelu tulee 40 kiloinen koira varmasti voittaa 4 kiloisen koiran ja jälki on varmasti rumaa.

  Jotta vastaavia ei pääsisi tapahtumaan kaikkien koiranomistajien tulisi olla vastuullisia ja pitää koiransa aina kytkettynä siten mitä Järjestyslaissa sanotaan. Vahinkojahan aina sillointällöin tapahtuu esim. koira on karannut tarhasta/pihalta/omistajalta/lapsilta ovenraosta tms. Jos iso koira on käynyt pikkukoiran kimppuun, niin suru ei ole ainoastaan koiransa menettäneellä vaan myös toisen koiran omistajalla. Oman koiran arvaamaton käytös aiheuttaa aina myös omistajalle mielipahaa ja myös kustannuksia. Isokin koira on voinut olla jonkun yksinäisen ihmisen ainut juttukaveri siinä missä pikkukoirakin.

  Lisäksi ihan yleinen toteamus Järjestyslaista:

  Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

  1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

  2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua;

  3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

  Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.

  Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

  Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa. Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muuta koti- tai lemmikkieläintä.
   
 3. samat säännöt Vierailija

  Usein suuret koirat on koulutettu ja ne pidetään hihnassa, mutta pienet koirat voivat juosta vapaana, vaikka niittenkin pitäisi olla hihnassa.

  Eräs nainen, jolla on kaksi vilkasta pikkuterrieriä, ulkoiluttaa niitä joka päivä samassa puistossa pari kertaa päivässä, mutta ei samoina aikoina, jotta voisi välttää tulemista puistoon samaan aikaan. Niitä koiria ei ole koulutettu ollenkaan, kun emännän mielestä ei ole tarpeen, kun ne ovat niin pieniä ja suloisia, ettei niitä tarvitse alistaa. Ne koirat saavat olla irrallaan missä vain, mutta eivät tottele emäntää, jos ei ole makupaloja tarjolla. Ne makuapalat on äkkiä syöty. Olen nähnyt, kun nämä kaksi pikkukoiraa hyppivät suurta koiraa vastaan, joka oli hihnassa. Suuren koiran emäntä piti koiraa aloillaan ja käski koiran istumaan eikä se ollut agressiivinen näille pienille, mutta pienten emäntä ei suostunut ottamaan näitä hihnaan eikä koirat totelleetkaan kutsua.

  Siinä sitten suuren koiran omistaja joutui istuttamaan koiraansa 10 minuuttia ja odottamaan paikallaan ennenkuin nämä pienet suloiset hyppivät ja räkyttävät oliot kyllästyivät hyppimään ison koiran päälle. Sitten viimein hän pääsi jatkamaan lenkkiä oman koiransa kanssa, kun ei halunnut ottaa vastuuta siitä, että koiransa hermostuisi näihin räksyttäjiin.
   
 4. faktaa Vierailija


  Koiran koolla ei ole mitään merkitystä. Koiranomistan täytyy kouluttaa myös pieni, ärhäkkäästi haukkuva rakkinsa tavoille. Juuri pienet koirat ovat niitä, jotka ärhentelevät kun näkevät muita koiria. Ärhentelevät myös ihmisille. Eniten varon pientä äkäisä rakkia, joka saattaa tarttua nilkkaan. Vanhoilla muijillako muka pieniä koiria? mummon pitää pitää koiransa kurissa. Älä päästä sitä pikkurakkiasi muiden koirien lähelle, etkö ymmärrä.
   
 5. ihmiset Vierailija

  antavat pienten hurttien liikkua vapaana puistossa, miksi? mitään koiraa ei saa pitää vapaana. Pienet otukset käyvät toisten koirien kimppuun kuin hullut, sitä on nähty. Joillain niitä on tosiaan kaksi irrallaan, usein jopa enemmänkin.
   
 6. sohvis Vierailija

  Kohta uskalla liikkua jalkaisin, kun saa pelätä alvariinsa, mistä pihasta koira hyökkää kmppuun.
  Tai karkaa omistajalta ja käy kimppuun.
   
 7. joo varsinkin Vierailija


  noita rottweilereita ja bittbulleja saa varoa. Oikeastaan kukaan ei oikein osaa niitä kasvattaa oikein. Jopa perheissä, joissa on vauvaikäsiä lapsia, oon nähny.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti