Hae Anna.fi-sivustolta

Suurvallat höykyttävät Eurooppaa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 12.07.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin Yhdysvaltain kuin Venäjänkin presidentit kykenevät höykyttämään Eurooppaa valitsemaan itselleen edulliset poliittiset valinnat, sillä vanha manner tarvitsee halvan energian lisäksi sotilaallisesti amerikkalaisten apua. Saksa on kahden suurvallan puristuksessa, eikä voi tehdä itsenäisesti ratkaisuja vieläkään, vaikka maa onkin itsenäinen ja varakkain EU:n jäsenvaltioista. Suurvallat ovat viime vuosina ottaneet käyttöön geopoliittisesti sotilaalliset keinot, joten Saksa ei voi laajentaa enää EU:n elinpiiriäkään taloudellisin keinoin.

  Turkki on yksi niistä valtioista, jotka palaavat samoille linjauksille kuin Venäjä, sillä islaminuskoiset valtiot eivät itse asiassa halua rakentaa uskonnollisesti suvaitsevaa yhteiskuntaa omalle kamaralleen. Syyria on kiistakapula itä- ja länsimaille, eikä kumpikaan osapuoli jätä käyttämättä kaikkia keinoja saadakseen elintilaa omilleen. Venäjä haluaa osansa Välimeren rannasta, eikä luovu yksinvaltaisen hallinnon tukemisesta alueella.

  Israel jopa auttaa syyrialaisia kristittyjä, vaikkeivat mediat kerro asiasta liiemmälti. Voimakkain vastus lienee Iran erityisesti, jos pappisvalta kykenee kehittämään ydinaseen tuekseen. Yhdysvallat ei kykene enää edes Venäjän tai Kiinan tuella estämään ydinaseiden leviämistä, koska alan tietous on levinnyt kaikkialle. Viime aikojen myrkytystapaukset ovat osoitus siitä, ettei pommeja tarvitse edes räjäyttää, vaan riittää, kun ihmisiä altistetaan kuolettavasti radioaktiivisille aineille. Ehkä tarkoituskin on ollut osoittaa, ettei yksikään mahti maailmassa voi enää olla muille poliisina, vaan tarvitaan yhteisymmärrystä kaikkien kesken.
   
 2. Eiköhän jenkit ole se joka höykyttää, mm. vaatimus 4% maksuista bkt:sta puolustuksen ja myös hyökkäyksen vahvistamiseen tarkoittanee uutta kilpavarustelua Naton ja Venäjän välillä. Nato-maat käyttävät tälläkin hetkellä muistaakseni 11 kertaa enemmän dollareita sotilaisiinsa kun Venäjä.
  Kauppasota alkoi jenkkien taholta, eikä tiedetä mihin sekin koko maailmantalouden johtaa.
  Syyriassa Nato seikkailee omin lupinsa, mutta kun YK saa suurimman osan rahoituksestaan Nato-mailta niin eihän ruokkivaa kättä saa purra.
  Irakin joukkotuhoaseita ei Nato koskaan löytänyt ja niitä etsiessään yli miljoona Irakilaista menetti henkensä, Natolta ei pienintäkään anteeksi pyyntöä ole herunut. Kuinkahan käynee Iranille koska sen maan johto ei jenkkejä miellytä, onko edessä uusi joukkotuhoaseiden etsintä.
  Kiina hykertelee käsiään koska se laajentaa vaikutusvalaansa ja investointeja Afrikassa samaan aikaan kun teollistuneet maat yrittävät kaikin keinoin litistää Venäjää onhan silla kaikkia raaka aineita ehkä enemmän kun millään muulla maalla.
  Venäjä vain kyselee kansanäänestyksellä entiseltä alueeltaan josko he haluaisivat palata takaisin entiseen emämaahansa sen jälkeen kun jenkit järjestivät Ukrainassa vallankaappauksen. Ukrainassa valta meni oikeistolle ja fasisteille joka on tehnyt korruptio mukaan laskien Ukrainasta Euroopan köyhimmän valtion.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin! Trump moittii Saksaa, kuten muitakin EU:n valtioita, eikä jätä rauhaan edes brittejä. USA tukee itse venäläisiä runsaskätisesti avaruusohjelmien toteuttamisessa, mutta asiasta vaietaan mediassa. Halpa ja vähäpäästöinen energia kytkeytyy ilmastomuutokseen, jota Trump vierastaa maansa etujen vuoksi, mutta muut luottavat tutkijoiden ennustuksiin, koska Japanissa ihmisiä kuolee sateiden vuoksi samaan aikaan, kun Pohjoismaissa kuivuus kuihduttaa sadot.

  Venäjä on noussut taas ahdingostaan sen verran, ettei slaavien itsetunto ole enää pohjalukemissa. Yksityisyritykset, joita hallitaan samanlaisin menetelmin kuin yksinvaltaisia valtioita, eivät pääse hyödyntämään itärikkauksia haluamallaan tavalla, koska slaavit ovat patriootteja. Eivät anna länsieliitille vapaita käsiä, vaan myyvät raaka-aineitaan valvotusti. Keskinen Eurooppa hyväksyy ehdot ja kahdenvälisen kaupanteon siten, etteivät ulkopuoliset pääse hyötymään energiansiirroista.

  Trump pyrkii lyömään kiilaa vanhan mantereen valtioiden väliin uhkaamalla rapauttaa sotilasliiton puolustamisen, mutta tuskin amerikkalaiset hyväksyvät ydinaseiden poistamista itärajoilta. Trumpin vaalilupaus oli nostaa USA:n edut tapetille, eikä hän ole pettänyt äänestäjiään. Suurvaltain johtajien kohtaaminen Suomen pääkaupungissa on näyttö ruotsalaisillekin, etteivät yksipuoliset ulkopoliittiset linjaukset vaikuta samalla tavoin kuin kaikkien edut huomioonottava ymmärrys. Teot ratkaisevat, eivätkä puheet.
   
 4. Pitää kuitenkin Vierailija

  Muistaa Venäjän ulkoministerin huomautuksen vähäisestä määrästä itsenäisiä valtioita kun ilman minkäälaisia todisteita Skripalien myrkytykset laitettiin taas kerran valtamedioiden viestinnässä Venäjän aiheuttamaksi ja josta alkoi laaja diplomaattien karkoitus.
  Muutamat maat kuitenkin jättivät diplomaattien karkoitukset tekemättä vedoten todisteiden puutteeseen, Suomineito osoitti omalla toiminnallaan kuinka itsenäisiä me oikeasti olemme.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsalaisten eduksi on toki luettava sellainen seikka, ettei maa suostu suurmaiden juoksupojaksi. Suomessa kansa on tottunut ilmaisemaan kaikesta huolimatta mielipiteensä, vaikkei suinkaan kirjallisesti, koska aina on osattu pelätä yhteisymmärrystä vaalivien poliitikkojen ja isokenkäisten kykyä alistaa erilaiset yksilöt. Kotimainen media on poliitikkojen sanan jatkeena ollut aina, eikä muutosta ole näköpiirissä, vaikka sosiaalinen media on hieman monipuolistanut uutisantia.

  Todella surullista seurata mediaväen mielipiteitä, jotka lietsovat koko ajan pelkoa jopa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia kohtaan. Jollain tavoin voi ymmärtää, että Vladimir Putinia kovistellaan, vaikka tuskinpa pikkumaiden minivaikuttajien kirjoituksilla on vaikutusta yhteenkään päätökseen. Mikäli Kreml kokee geopoliittista uhkaa, se ottaa käyttöön järeät keinot, jotka jäädyttävät rajat pitkiksi ajoiksi.

  Suomi pienenä valtiona on tietyin tavoin isoisten kumppani, mutta omaa silti eurooppalaisen ajattelutavan, joka perustuu valtaväestön oikeuksiin antaa maan hallinto vieraisiin käsiin. Tarkoittaa sitä, että vähemmistöjen on mukauduttava lakeihin, jos ne ovat EU:n säädäntöjen mukaisia. Siitä huolimatta Euroopassakin on useita pieniä kansanryhmiä, jotka haluavat mieluusti itsenäistyä. Osa ottaa jopa EU:n tuet itselleen, muttei hyväksy unionin arvoja. Eräät maat sen sijaan myöntyvät kaikkeen kiltisti, eivätkä anna ihmisten enää edes nuuskata.
   
 6. vierailija Vierailija


  Venäjä on tuonut esille jonkin aikaa sitten sen, että Nato on ylittänyt "punaisen viivan" haalisessaan uusia Nato-maita Venäjän rajan läheisyydestä.
  Antamistaan päinvastaisista lupauksistaan huolimatta.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osa entisistä itäisen Euroopan valtioista on viime aikoina alkanut tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa, vaikka ovatkin EU:n jäseniä. Itänaapurilla on taloudelliset suhteet moniin valtioihin, vaikka kulttuurisesti erot ovat huikeat muihin kuin entisiin liittolaisiin. Nato sen sijaan on paperitiikeri, jonka merkitys on tärkeä vain ydinsodan varalta.
   
 8. vierailija Vierailija


  Yksikään itäeuroopan maa ei ole purkamassa Venäjän pakotteitaan.
  Monissa kyseisissä maissa Venäjän kielen opetus on lopetettu, eikä venäläisiä radio ja tv ohjelmia saisi kuunnella, joten muutos lienee pahanemaan päin useassa maassa.
  Kielen käyttö Venäjää vastaan ei ole mielestäni ehkä kaikilla mailla entisenlaisen kovaa, mutta mm. ainakin Puola ja Baltian maat ovat jatkaneet entisellä linjallaan.
  Ukraina tekee myös kaikkensa pitääkseen itsellään maakaasun kautta kuljetuksen Eurooppaan, onhan maa saanut miljardeja dollareita vuodessa kaasun kauttakulusta, Baltian maat ja Puola ovat olleet Ukrainan kumppaneita asiassa, Trump vastustaa myös koska haluaisi jenkit Euroopan kaasumarkkinoille kalliimmalla kaasulla.
   
 9. Puolustuksen menoja Vierailija

  Tarkastelin kuinka paljon suurimmat maat käyttivät dollareitaan asevoimiinsa.

  Asevoimat
  Yhdysvallat käytti v. 2016 puolustusvoimiinsa 604 452 miljoonaa dollaria, menot asukasta kohden olivat 1 866 dollaria. Sotilasmenojen osuus bkt:sta 3,26%, asevoimien miesvahvuus v. 2017oli 1, 347 miljoonaa henkilöä. Kiina käytti seuraavaksi eniten dollareita asevoimiinsa 145 039 miljoonaa dollaria, menot asukasta kohden olivat 105 dollaria. Asevoimien saama osuus bkt:sta oli 1,27%, asevoimien miesvahvuus v. 2017 oli 2 183 miljoonaa henkilöä. Saudi-Arabia käytti asevoimiinsa 56 898 miljoonaa dollaria, asukasta kohden 2021 dollaria, osuus bkt:sta 8,92% miesvahvuus 227000 henkilöä.

  Britannia oli kolmantena 52 498 miljoonan dollarin käytöllään, asukasta kohden menot olivat 815 dollaria. Asevoimien osuus bkt:sta 1,98%, v. 2017 miesvahvuus oli 152000 sotilasta.

  Intian menot asevoimiinsa oli 51052 miljoonaa dollaria. asukasta kohden vain 40 d. Osuus bkt:sta 2,27 asevoimien vahvuus 1,395 miljoonaa henkilöä.

  Seuraavana Ranska 47 201 miljoonan dollarin käytöllään, asukasta kohden menot olivat 706 dollaria. Menon osuus bkt:sta 1,9%, v. 2017 miesvahvuuden ollessa 203000 henkilöä.

  Venäjä kuudenneksi eniten 46 626 miljoonalla dollarilla, asukasta kohden se tekee 328 dollaria. Menon osuus bkt:sta 3,68%, asevoimien suuruus v. 2017 oli 831000 sotilashenkilöä, mutta kakkein suurin reserviläisten määrä 2 miljoonaa reserviläistä.

  Saksa tulee seuraavana 38 281 miljoonallaan. Korean tasavalta 33778 miljoonaa. Austraalia 24188 miljoonaa. Italian päästessä 22 309 miljoonaan. Irak 17900 miljoonaan dollariin. Iran 15882 miljoonaan. Israel 15878 miljoonaan. Kanada 13 162 miljoonaan dollariin, Espanja 12 222 miljoonaan dollariin.

  Muita yli 10000 miljoonan dollarin käyttäjiä asevoimiinsa en huomannut v. 2016.
   
 10. rallipäälle Vierailija

  Globalisaatio on maailman integraation prosessi, joka vie kansallisen päätösvallan ja johtaa tehokkaaseen yksilöiden riistämiseen, virtuaalirahatalouteen. Se näkyy muka lieveilmiöinä, murroskauteen liittyvinä ongelmia (työmarkkinamurros, pakolaisongelma). Globalisaatio on siis maailmanlaajuista päätösvallan keskittymistä, vallan keskittymistä isoille, harmaille eminensseille.

  Kun seuraava iso sota alkaa, omavaraistalous on kunniassaan ja lähidemokratiapäätöksiä tehdään kylätasolla. Samalla harvenee maapallon liikaväestö, jonka jälkeen alueelliset uskonsodat etnisine puhdistuksineen luovat homogeenisyytä.

  Neuvo Putinille ja Trumpille: Tapelkaa pojat, saatte tupakkaa!
   
 11. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puolustusmenot ovat todellisia vain sellaisille valtioille, jotka eivät hyödy niistä. Suurvallat hyötyvät aseista, kuten monet muutkin maat, jotka käyttävät niitä siten, etteivät alkuperäiskansat uskalla pullikoida vastaan. Yksilöt tai ryhmät, jotka vastustavat, vangitaan. Tilastot on muokattu siten, että ainoastaan menot on kirjattu ja tulot jätetty pois kirjanpidosta.

  Arktisen alueen hyödyntäminen on iso kysymys, josta väännetään kättä niin lännen kuin idän välillä. Venäläisillä on omat intressinsä puolustaa etujaan aivan samoin kuin länsimailla, jotka joutuvat ensin sopimaan omat kiistansa luonnonvaroista ja niiden hyödyntämisestä. Yhtenäisen sävelen jälkeen on pakko neuvotella Kremlin kellokkaiden kanssa, jos halutaan päästä sotimatta etsimään luonnonrikkauksia kylmiltä alueilta.

  Pienille valtioille tärkeätä on etsiytyä suurten kainaloon, missä on turvallista, jollei iso ala kuumentua ja hikoilla yli äyräiden. Suomen toinen kainalo on venäläisten hallinnassa täysin, eikä läntinenkään puoli ole enää täysin oma. EU:n lait ja määräykset pätevät toisen käden lisäksi koko maassa, kun sen sijaan kosketus Jäämereen on geopoliittisesti itäisellä naapurilla, jolle liittoutuneet antoivat viime suursodan jälkeen omistusoikeuden.
   
  Last edited: 16.07.2018
 12. Suursuomi huumassa Vierailija

  Suomineidon toinen käsivarsi menetettiin, näin se sodissa usein käy sodassa hävinneille. Meillä alueiden menetys ei ole jatkuvaa ellemme ala uudestaan haaveilemaan suursuomesta Naton avustamana. Näinhän on jenkkien sujeluksesta nauttivan Israelin kohdalla on, saamme tämän tästä lukea palestiinalaisten omistamien maiden pakkoluovutuksista muka Israelin "asuntotarpeisiin", johon ei edes YK puutu.
   
 13. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa Suomi menetti lopullisesti toisen käsivartensa vasta sodan jälkeen rauhanneuvotteluissa, joissa oli mukana brititkin. Näin ollen liittoutuneet hyväksyivät viime niitin Petsamon osalta.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Petsamo
   
 14. vierailija Vierailija


  Eikös Suomi antautunut ehdoitta kuten talvisodan jälkeenkin?
   
 15. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuumataan siten, etteivät länsimaat antautuneet Stalinille ehdoitta, ellet ymmärrä muunlaisia ilmauksia. Nykyään Suomi ei enää voi luottaa EU:n sotilaalliseen mahtiin, vaan hakeutuu Yhdysvaltain aseellisen kyvyn varaan. Hävittäjät ostetaan USA:sta, kuten sovitetaan muutkin aselajit toimimaan yhdessä toisten länsimaiden kanssa. Ranskalla ja Ruotsillakin on omat hävittäjänsä, mutta ne eivät kelpaa, koska ovat eurooppalaista alkuperää.

  Suurvaltain presidenttien kokous järjestettiin Suomessa juuri sen vuoksi, että saadaan lyötyä kiilaa EU:n sisään. Baltit luottavat aivan samoin amerikkalaisiin, eivätkä usko eurooppalaisten kykyyn sotia edes perinteisin asein. Venäläisten apu on ollut tehokasta niin Syyriassa kuin Ukrainassa ja Georgiassakin, koska Kreml on ottanut käyttöön jopa ydinsodalla uhkailun kipukohtiensa tueksi. Eikä Yhdysvallat halua olla kaikkien kriisien ratkaisija, jollei rahakin ala seurata sotimista.


  (Kokoomus vaatii, että raha seuraa potilasta ja Trump, että raha seuraa sotimista.)
   
  Last edited: 17.07.2018
 16. vierailija Vierailija

  On melkoista yksinkertaistusta, että "eurooppalaista alkuperää" olevat hävittäjät eivät kelpaisi ja varsinkin se, että pitäisi olla amerikkalaista.
  EU:n ja Naton sapelinkalistelu voi olla suomalaisittain hyvä asia, vaan "wehrmacht'in" nousua tuhkasta ei ole kovin moni kuuluttanut, noin toivomusmielessä. Ranska ja Saksa (+Englanti?) tarvitsee runsaat 10-vuotta todella tehokkaan sotakoneen synnyttämiseen. Sotatalous kiihdyttäisi EU:n talouttakin. Ans' kattoo... Toivottavasti Trump jatkaa pottuilua!
   
 17. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos raha seuraa sotimista, Trump auttaa, muttei muutoin. Näin ollen suomalaiset valitsevat mieluiten amerikkalaishävittäjät, jotta voivat luottaa apuun silloin, kun sitä tarvitaan. Eurooppa ei kykene antamaan turvatakuita, koska sillä ei ole siihen rahkeita.

  Arvattavasti Ruotsi ja miksei Ranskakin on USA:n hampaissa juuri sen vuoksi, että maat pyrkivät omatoimisesti kehittämään hävittäjiä, eivätkä sen vuoksi osta niitä Yhdysvalloista.

  (Toki kirjoitan yksiselitteisesti ja ehkä yksinkertaisesti, mutta eihän näitä sivustoja ole pakko lukea.)
   
 18. vierailija Vierailija

  Ei me ostettu ohjuksiakaan juuri Yhdysvalloista, mikä toki närkästytti jenkkejä. Asejärjestelmien hankintapoppoo on hoitanut asioita hyvin, olemattomien, rahallisten resurssien puitteissa. Hornetit piti hankkia, jotta päästiin irti venäläisestä kannasta.
  Hankintapelin on oltava raakaa ja uskottavaa. Ruotsalaisten on uskottava, ettei niillä ole merkittävää etua ja Gripenin asejärjestelmiä on todella vielä kehitettävä. Trumpin nokittelu voi tietää hyvää ns. EU-hävittäjäprojektille, josta ei vielä muuten ole kuulunut kovin hyvää. Merkittävää on, että sotaan valmistaudutaan, koska se tulee. Missä määrin joudutaan taas mukaan, sen aika näyttää.
  Kun aseita tarvitaan, niiden on oltava käyttökelpoisia. Rauhankyyhkyt ammutaan ilmakiväärilläkin.
   
 19. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eurooppa on tilkkutäkki, eikä kykene yhteistyöhön, koska kaikki varjelevat omia oivalluksiaan muilta. Eivät edes voi vallata asein geopoliittista elintilaa itselleen, koska ovat kansainvälisen oikeuden ja ilmaisunvapautensa vankeja, mikä on totta kai hyvä asia, mutta sotilasmahdiksi ei voi kehittyä, jollei raha seuraa sotimista. Näin ollen manner pysyy köyhänä, joka joutuu tukemaan viiteryhmänsä suurvaltaa eli Yhdysvaltoja hamaan tulevaisuuten asti.
   
 20. vierailija Vierailija

  Lue historiaa! Aloita vaikka vuodesta 1929. Ilmaisusi "hamaan tulevaisuuten" vertautuu ihan lähimenneisyteen. Wehrmach nousee nopsasti, kun sille on tilausta. Mukavampi, jos tällä kertaa se ei nousisi sotilasmahdiksi yksin. EU:n puitteissa näyttäisi siis paremmalta kuin viimeksi, muttei Saksa sitä sotakoneiston pystyttämiseen muuten tarvitse. Ranska kokee jo olevansa "jotain", samoin Englanti. Kun sota on realiteetti, maisema muuttuu ja nopeasti.
   
 21. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saksalaiset eivät voi aloittaa sotaa, sillä venäläisillä on ydinaseet turvanaan. Historiaa lukien ymmärtänee, että voimakkaimman aseen haltija on usein voittanut sodan, vaikkei aina. Esimerkkinä Vietnam ja Suomi.
   
 22. vierailija Vierailija

  Epäloogista argumentointia! Mites toi Pohjois-Korea?
   
 23. vierailija Vierailija

  Älkää kertoko sille, että Saksalaiset on melko teknologinen kansa, jolla on ollut ydinvoimaa melko pitkään, puhumattakaan muusta.
   
 24. vierailija Vierailija

  Eikö kukaan ole kuullut Afganistanista?
   
 25. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Venäjän presidentti Vladimir Putin on itse todennut, ettei kolmas maailmansota ole mahdollinen, koska ydinseet ovat uhkana koko ihmiskunnalle. Putiniin voi eräissä asioissa luottaa, vaikkei suinkaan kaikissa. Tuskin pitää saksalaisia vaarallisina, koska myy maakaasua keskiseen Eurooppaan halvalla.

  Toki amerikkalaiset auttoivat aikoinaan muun muassa afgaaneja voittamaan sodan silloista Neuvostoliittoa vastaan, koska kysymys oli ideologien välisestä kamppailusta. Enää moista lisuketta ei ole, vaan taistellaan geopoliittisesta elintilasta joko asein tai lupaamalla vaurautta.

  Pohjois-Korea on kiinalaisten suosiossa, eivätkä kommunistit luovuta sielläkään helposti. Herättää pelkoa Japanissa ja Etelä-Koreassa, mutta tuskin Yhdysvalloissa. Israel on samankaltainen uhkaaja Lähi-Idässä, missä pyritään silläkin tavoin osaltaan estämään ydinaseiden leviämistä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti