Hae Anna.fi-sivustolta

Suurvallat irtautuvat kahleista

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 08.06.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kanadassa kokoontuva rikkaiden valtioiden kerho alkaa olla kuuden keskikokoisen valtion yhteenliittymä, kun sekä USA että Venäjä ovat valitsemassa oman tiensä väestönsä pitämiseksi työssä ja toimeentulossa. Ranska kykeni aikoinaan kiristämään Venäjän tsaaria sotilaallisesti, kun pakotti Aleksanteri ensimmäisen hyökkäämään kohti Ruotsia. Syntyi autonominen Suomi, joka reippaan sadan vuoden jälkeen itsenäistyi. Nyt Ranska pyrkii neuvottelemaan rikkaiden kerholaiset USA:ta vastaan, muttei voi kiristää muita ainakaan sotilaalliseen yhteenottoon.

  Suomalaisilla on hyvät suhteet suurvaltoihin, joiden kenraalikunnat tapaavat toisiaan maassamme samaan aikaan, kun rikkaat valtiot kiistelevät toistensa kanssa Kanadassa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiirehtii riisumaan ydinaseita Pohjois-Korealta, eikä näin ollen joudu kuuntelemaan eurooppalaisten ympäristöselontekoja. Tärkeämpää on pysyttää rauha maan päällä kuin kyykyttää rahvasta keinotekoisin päästörajoituksin, sillä suurimpia saastuttajia ovat isokenkäiset, jotka lentävät yläilmoissa välittämättä lainkaan ilmastosta.

  Venäläiset eivät edes halua takaisin rikkaiden kerhoon, vaikka Trump yritti saada toisenkin suurvallan mukaan. Arvattavasti pohti siten, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on hänen sijastaan haukuttavana, mikäli osallistuu. Suomessa taidetaan vääntää rauhaa Syyriaan, sillä isojen sopu kaikilla ilmansuunnilla on tärkein ehto rauhalle. Suomi on itse asiassa nyt kaikkein puolueettomin alusta neuvotteluille, sillä Kekkosen aikoina länsimaat olivat enemmän varuillaan kuin nyt.
   
 2. vierailija Vierailija


  Eikös Kanadan kokouksessa Trump määrää tahdin kaikille muille länsimaille kuten aina ennennekin jekit ovat tehneet?
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toki USA:n presidentti Donald Trump keskustelee muiden kanssa niistä aiheista, jotka ovat hänelle tärkeitä, mutta hän laistaa tulli- ja ympäristökiistat, koska niitä käsitellään viime aiheina. Muut voivat märehtiä murheitaan, kun Trump riisuu Pohjois-Koreaa ydinaseista. Trump on vahvoilla, koska Eurooppa tarvitsee ydinasesuojaa USA:lta omalla mantereellaan. Toisaalta lienee siten, etteivät venäläiset pyri valtaamaan elintilaa enää muilta, koska he ovat saaneet geopoliittiset rajat jo omikseen. Eurooppalaiset eivät tosin halua tunnustaa niitä oikeutetuiksi, eivätkä yhdysvaltalaisetkaan.
   
 4. Keskustelun Vierailija

  Trump määrännee edelleen kuinka toimia, aivan kuten on käynyt tulliasioissa ja venäjää sekä yksittäisiä venäläisiä vastaan suunnatuissa pakotteissa.

  Putin on pariin kertaan todennut Krimin palanneen kansan äänestyksen jälkeen pysyvästi takaisin venäjään josta se irroitettiin silloisen Neuvostoliiton Ukrainalaisen pääsihteerin toimesta reippaan puolen sataa vuotta sitten.

  Saa nähdä kuinka kovat uudet sanktiot Venäjä saa jos se helpottaa euroopan energian saantia rakentamalla uuden kaasuputken saksaan, putki joka kulkee Ukrainan läpi sammutetaan luultavasti viimeistään ensivuonna.
  Jenkkien halu tuoda eurooppaan nesteytettyä kaasua lienee osasyynä heidän kielteisille kannanotoilleen uuden putken rakentamisessa.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitäytyi allekirjoittamasta loppulausuntoa, sillä hänen mielestään muut valtiot kiertävät vapaan kaupan tullittomuutta erinäisin tukimuodoin. Yritykset hakeutuvat valtioihin, jotka antavat tukea ja aluksi myös verohelpotuksia tulokkaille. Yhdysvalloille ei jää muuta keinoa kuin asettaa tulleja tietyille tuotteille, jotta kilpailuasetelma tasoittuu. Eurooppalainen autoteollisuus on käyttänyt ilmastokysymyksiä myös myyntivaltteina, vaikkeivat moottorit olekaan oikeasti olleet puhtaampia.

  Eurooppa ja Kanada ovat liittoutuneet suurvaltoja vastaan, mutta Trump tietää, että turvalliset olot vaikeutuvat, jos isot alkavat tehdä yhteistyötä aiempaa tiiviimmin. Lähi-Idän tilanne on jo nyt poikinut valtavan pakolaisvyöryn Eurooppaan, joka on lähin kohde joko sotaa pakeneville tai elintasoa havitteleville. Suomi on sentään ollut kaikesta huolimatta välittäjänä suurmaiden johtajille, jotka haluavat tiivistää yhteistyötään keskenään.

  Eurooppalaiset onnistuivat erinomaisesti laajentumaan tukemalla rahallisesti itäisen alueen valtioita, joiden elintaso oli alhainen. Apuna käytettiin sopimuksia, jotka sitoivat niin pienten kuin suurten maiden johtajia. Kremlin väki pyrki ensin pitämään itselleen myötämielisen presidentin Ukrainassa, mutta vallanvaihdoksen jälkeen otettiin käyttöön geopoliittiset keinot Krimin niemimaalla ja itäisessä osassa maata. Sopii toivoa, ettei voimankäyttöä tarvita muilla rintamilla, koska eripuraisuutta on myös arktisen alueen hallinnasta, vaikkeivat ruotsalaiset ole sielläkään kuin korkeintaan yllyttäjinä.
   
 6. Ostovoima oli sitä perustettaessa yli 50% kaikkien maiden ostovoimasta.
  Sen jälkeen G 7 maiden osuus on pudonnut jonnekin 35% tienoille.

  Jenkkien valtuuskunta hyväksyi kokouksen julkilausuman, mutta Trump sitä ei hyväksynyt.
  Kokous vaati Venäjää lopettamaan läntisten demoratioiden horjuttamisen. Ihmetellä täytyy Venäjän mahdollisuuksia toimia näin, koska suurin osa Natomaista on asettanut valtavan suuret pakotteet venäjälle ja sen tuotteille. Tarkoittaako G 7 maat horjuttamisella Venäjän asettamia vastapakotteita.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Venäjä on köyhähkö valtio, jollei luonnonvaroja oteta lukuun, mutta omistaa ydinaseita pelokkeeksi asti. Eipä ihme, että prosentit ovat muuttuneet, koska eurooppalaiset ostavat horneteja ja muuta sotaan liittyvää kalustoa rapakon takaa. Sillä tavoin ei silti työllistetä USA:n rahvasta, jonka presidentti Donald Trump haluaa työn ääreen.

  Trump ei vaadi konsensusta eli yhteisymmärrystä läntisiltä valtioilta, mutta oman puolueensa väeltä kyllä. Itäisen Euroopan valtiot ovat samoilla linjoilla monissa kysymyksissä, mutta pumppaavat silti suomalaistenkin euroja maansa kehittämiseen surutta EU:lta. Sopii toivoa, ettei vasta itsenäisyytensä saavuttaneita aleta sorsia, koska väestö vasta opettelee demokratian pelisääntöjä. Trump tukee entisiä itäblokin maita sotilaallisesti, mistä myös muut Euroopan valtiot hyötyvät.

  Rikkaiden valtioiden kerho hajoaa vähin erin osiin, sillä suurvallat eivät halua enää tukea sitä. Arvattavasti pyrkivät suitsimaan Kiinan nousua, jota keskisuuret valtiot tukevat tullittomuudellaan. Suomi lienee vedenjakajalla monissa kysymyksissä, sillä maamme terävin johto ymmärtää niin venäläisten kuin amerikkalaistenkin toiveet. Ruotsalaiset eivät moiseen kykene, vaan pyrkivät omin keinoin YK:n kautta saamaan haluamansa tapaisen rauhan Lähi-Itään.
   
 8. Suomi näytti Vierailija

  Puolensa kun lähti karkoittamaan monen muun maan kanssa venäläisiä diplomaatteja huhupuheiden perusteella.
  Monet EU-maat kieltäytyivät diplomaattien karkoituksesta ennen kun Englanti on todistanut huhupuheensa, näitä karkoituksia Venäjän ulkoministeri piti itsenäisten ja ei itsenäisten valtioiden mittarina.
  Suomen toimella lienee pitempiaikainen vaikutus "Niinistön ja Putinin puhelinkeskusteluihin".
  Uskoisin EU:n ja Kiinan lisäävän kauppasunteitaan mikäli Trump pitää tuontitulleistaan kiinni, Venäjän ja Kiinan kauppa on jo kasvanut huomattavasti.

  "G-6 maiden" maiden kannanotto ihmetyttää vieläkin, kuinka Venäjä voi horjuttaa lännen demokratioita kun sen bkt on paljon Saksan bkt:a pienempi.
  Sotilasmenot ovat 11 osa Naton sotilasmenoista.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti