Hae Anna.fi-sivustolta

sykettä ei kuulunut ultrassa .-(

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä saudi, 12.08.2006.

 1. saudi Vierailija

  Raskausviikoilla 9+6 kävin alkuraskauden ultrassa ja totesivat heti ettei viikot pidä paikkaansa ja ensiksi laskivat sikiön olevan 8+1 ja seuraavana päivänä lääkäri ultrasi 7+1. Kummassakaan ultrassa ei näkynyt sykettä. Käskivät odottaa kaksi viikkoa uusintaultraan. Odottavan aika on pitkä.. pelkään, että vaavi ei ole elossa ja ihmettelen noita viikkojen määrityksiä, sillä kuukautisten mukaan (jotka säännölliset ja kierron pituus kellon tarkka!) Olis pitänyt olla 9+6. Nyt pyörii kaikenlaiset mielessä ja tuntuu kurjalta odottaa, josko pikkuinen on edes elossa. Onko muita saman kokeneita?
   
 2. ... Vierailija

  Mutta muista että ovulaatio on ollut luultavasti pari viikkoa niitten kuukautisten jälkeen, jolloin tosiaan hedelmöittymisestä laskettu todellinen ikä olisi se lääkärin ultraama 7 vk! Se on vähän hassua laskea ne raskausviikot kuukautisten mukaan, koska eihän sitä silloin olla tultu raskaaksi kun menkat on viimeksi alkaneet... Mutta ultraus kyllä paremmin kertoo sikiön todellisen iän. Minulla kävi ihan samalla tavalla, en ollutkaan niin pitkällä raskaana kuin itse laskeskelin.
   
 3. tellervo Vierailija

  En halua masentaa, mutta kyllä sydämen syke pitäisi NÄKYÄ jo rv 6+ ultrassa. Joten jos alkio vastasi viikkoa 7+1, pitäisi sykkeen jo näkyä. Syke näkyy ultrassa ja kuuluu Doppler-nimisellä laitteella.
   
 4. ??? Vierailija

  Minä olen käsittänyt, ettei se välttämättä vielä tuolloin näy eikä kuulukaan?
   
 5. tähti Vierailija

  Ei välttämättä saa ultralla vielä näkyviin sykettä rv 7. Ja dopplerilla eivät edes yritä noin aikaisin, mahdotonta vielä kuulla.
  Tsemppiä, toivotaan et pikkunen siellä hyvissä voimissä kellii!!!!! :)
   
 6. tellervo Vierailija

  Jos alkio näkyy ultrassa ja vastaa viikkoja 7+1, kyllä sykkeen silloin pitäisi jo näkyä! Ainakin jos ultra tehdään emättimen kautta, niin näkyy. Toivon tietysti, että ap:llä on kaikki hyvin!
   
 7. Äiskä Vierailija

  Odotan kaksosia ja jostain kumman syystä toisella sikiöllä syke ei näkynyt rv 6+4. Sanottiin sen menehtyvän. Nyt rv 32+2 ja reilu viikko sitten olivat 1,8 ja 1,6 kg. Tsemppiä ! Kaikki voi olla ihan ok.
   
 8. Vierailija

  täällä syke kuulu ja näky ultrassa viikolla 7+3
   
 9. just Vierailija

  Voi kiesus! Syke ei voi kuulua ultrassa! Se kuuluu Dopplerilla ja näkyy ultralla! Onko tämä jotenkin liian vaikea ymmärtää?
   
 10. gaxa Vierailija

  Totta, että ultrassa ei kuulu sydämen syke, mutta näkyy. Mutta alkupräinenhän kirjoittelikin sykkeen näkymisestä. Minulle aikanani neuvottiin lääkäriasemilta, että älä edes tule ultraan ennen kuin viikkoja olisi kasassa jotain 8-9. Tästäkin voisi päätellä, että ei kaikilla ole ennen sitä kaikki vielä "valmiina".
  Tsemiä sinulle! Aina pitää olla toivoa!
   
 11. Näin on! Vierailija

  Kyllä sykkeen pitäisi 7+ viikolla jo näkyä ultrassa, muttei se todellakaan kuulu dopplerilla noilla viikoilla...
   
 12. jaa Vierailija

  Syke näky meidän ultrassa rv 6+3. Jos on rv 9 jotain ja alkio näyttäisi olevan rv 7 jotain, eikä sykettä edes näy: vaikuttaa kyllä menehtyneeltä alkiolta, joka on surkastunut!
   
 13. Vierailija

  itsellä aikanaan la siirtyi kahdella viikolla, eli kaksi viikkoa odottelin uusintaultraa kauhun sekaisin tuntein. oli siis ollut vain myöhäinen ovis.
   
 14. _hilti_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  mustakaa että sykkeen näkymiseen vaikuttaa myös se että kuinka uusi laite kyseisessä paikassa on... joten ainakaan minä en menisi sanomaan että näin on ja piste, kun ei yhtään tiedä toisen sairaalasta, laitteista, ym...

  toivottavasti sinulla ap. kaikki hyvin vaikka ei siltä välttämättä vaikutakkaan...
   
 15. Täti Mahakas 30+0 Vierailija

  Raskausviikot todella lasketaan viimeisistä kuukautisista, mutta ylläolevaan kommentoisin sen verran, että kyllä ultraajat laskevat viikkoja samalla systeemillä, eivät siis ikää hedelmöittymisestä. Muutenhan KAIKILLA siirtyisi laskettu aika ultrassa kaksi viikkoa eteenpäin. Eli jos sikiö on aika pienempi ja kaikki on kuitenkin hyvin, se tarkoittaa, että ovulaatio on tapahtunut hedelmöittymiskierrossa myöhemmin kuin se kaksi viikkoa menkkojen jälkeen. Itselläni oli raskautta yrittäessäni pitkät ja epäsäännölliset kierrot. Niinpä ultrassa 11+6 sikiö vastasi vasta 8+0 eli la siirtyi kuukaudella. Syke näkyi kyllä jo tuolloin 8+0.

  Minäkin toivon, että alkuperäisellä kaikki hyvin. Tulehan kertomaan kuinka kävi. Odottelu on kyllä tuskastuttavaa. Yleensä syke näkyy jossain 6-7 viikkojen paikkeilla ensimmäisiä kertoja. Joskus voi alkuraskaudessa ultrassa olla myös huono näkyvyys, siksi näitä tarkistusultria annetaan, eikä heti sanota, että joku on pielessä.

  Ja mitä tulee tähän näkyy ja kuuluu väittelyyn... Yleensä todella neuvolantäti KUUNTELEE sydänäänet doplerilla ja ultrassa syke NÄKYY. Ultralaitteesta saa usein sykkeen kyllä kuulumaankin (itselläni kuunneltiin napavaltimon sykettä/virtausta äitipolilla ja olen kuullut, että kaverillani kuunneltiin sykettä ultrassa), vaikka niin ei yleensä tehdä. Näkyminen kyllä riittää (=
   
 16. Oikaisija Vierailija

  Itse et oikein taida ymmärtää, että paremmissa ultralaitteissa on yhdistettynä tuollainen doppler-kuuntelumoodi. Joten älä esitä kaikkitietävää, kun et sitä ole.
  Tavanomaisemmissa tapauksissa ja laitteilla sanomasi toki pitää paikkansa.

   
 17. Vierailija Vierailija

  Minulle molemmissa raskauksissa sanottiin ettei sydänääniä kannata kuunnella kuin vasta rv 10 jälkeen. Voi kuulema olla ettei ne sitä ennen kuulu.
   
 18. Mari Vierailija

  Mullakaan ei kuulunut RV 8+jotain. "Keskeytyksessä" ultrassa todettiin, että siellä se syke hienosti näkyy :) En tiedä oliko syy laitteessa vai lääkärissä vai oliko vaan niin pieni vielä, mutta näinkin voi käydä. Tsemppiä!
   
 19. vierailija Vierailija

  Mulla just todettiin hän viikon ja että sydän ääniä ei näy.. sikiön koko vastasi rv9+1. Nyt ensi viikolla menen naistenpolille lisä tutkimuksiin..
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti