Hae Anna.fi-sivustolta

Syntiinlankeemus Eevan syytä

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä armonlahjan saanut, 27.02.2012.

 1. armonlahjan saanut Vierailija

  Syntiinlankeemuksen jälkeiset tapahtumat Aatamin ja Eevan elämässä, ovat perin tuttuja myös meille tämän päivän ihmisille. Tutkimalla sitä mitä heidän elämässä tapahtui syntiinlankeemuksen jälkeen näemme syitä ja seurauksia siihen miksi ihmiset nykyään käyttäytyvät tietyllä tavalla. Jumala sanoi, että jos syötte hyvän- ja pahantiedon puusta, niin te kuolemalla kuolette. Käärme valehteli sanoen, ette te suinkaan kuole. Tämä oli valhe ja kun tämän valheen vastaanottaa, niin joutuu synnin orjuuteen, jonka palkka on iankaikkinen kuolema. Aatami ja Eeva kuulivat Jumalan käyskentelevän paratiisissa syntiinlankeemuksen jälkeen, ja he piiloutuivat Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan. Tämäkin “piiloleikki” on tuttua tämän päivän ihmisille. Tämä on saatanan taktiikka tässä maailmassa, kun hän eksyttää ihmisiä pois Jumalan luota. Hän sekoittaa valheen ja muunnetun totuuden ja myös aina yleensä tässä järjestyksessä ensin valhe ja sitten muunneltu totuus, joka näyttää totuudelta, mutta ei ole totuutta.

  Otan tähän yhden esimerkin lapsuusvuoteni kokemuksesta, millä tavalla saatana huijaa ja eksyttää ihmisiä. Olin lapsena isäni kanssa meidän kesämökillä ja siellä isäni ja äitini aina viljeli perunoita, porkkanaa ja erilaisia kasviksia ja vihanneksia. Eräänä kesänä myyrät innostuivat syömään meidän porkkanoita, jotka olivat kasvamassa kasvimaalla. Myyrät tekivät paljon tuhoa kasvimaalla ja näytti siltä, että myyrät saavat suurimman osan porkkanasadosta. Isäni tuskastui ja päätti hävittää nuo myyrät ja kävi ostamassa porkkanoita kaupasta ja toi ne mökille. Hän halkaisi jokaisen porkkanan kahtia ja laittoi porkkanan väliin myrkkyä.

  Syntiinlankeemuksen jälkeen Aatami ja Eeva huomaavat, että he ovat alasti ja he sitoivat yhteen viikunapuun lehtiä ja tekivät itselleen vyöverhot. Tämä asioiden peitteleminen on tuttua tässä nykyisessä maailmassa. Aatami ja Eeva olivat Jumalan luomistyö, heissä näkyi Jumalan käden jälki. Heti kun saatana sai ihmisen synnin kautta valtaansa, niin hän sen, että ihmiset alkavat peittelemään Jumalan tekoja, jotka Hän on sanansa kautta tehnyt. Sen jälkeen hän kaivoi nuo porkkanat maahan ja tämä keino teki sellaisen vaikutuksen, että suurin osa porkkanoista pelastui myyrien kynsistä. Isäni maahan laittamat porkkanat olivat hyviä ja terveellisiä niin pitkään kunnes siihen laitettiin myrkkyä. Myrkky teki niistä kuolettavia. Myyrät luulivat saavansa herkullisia porkkanoita, mutta ne saivat kuoleman herkkujen sijaan.

  Samoin myös teki käärme paratiisissa, hän sekoitti valheeseen muunneltua totuutta, joka ei enää olekaan totuutta, vaan se on synnin kuolettavaa myrkkyä joka tappaa ihmisen iankaikkisesti. Kun ihmisiä pyytää, että tulkaa tänään kokoukseen kuuntelemaan Jumalan sanaa, niin silloin isännät, jotka eivät koskaan tiskaa kotona, ilmoittavat, että tänään on heidän tiskivuoronsa, eivätkä he pääse tulemaan kokoukseen. Isäntä, joka aina lähtee anoppia karkuun, kun anoppi tulee kylään, ilmoittaa ettei voi nyt tulla kun anoppi on tänään tulossa kylään, siksi minun pitää tänään olla kotona. Emäntä joka on juuri eilen tehnyt suursiivouksen sanoo; tänään on siivouspäiväni en voi juuri nyt tulla. Ihmisen pakomatka karkuun Jumalasta jatkuu yhä myös tänä päivänä, kuka sitten piiloutuu milläkin tavoin. Miksi sinä pakene Jumalaa, Sillä Hän rakastaa sinua.

  Siihen saakka kun ihminen oli uskonut paratiisissa Jumalaa, hyvän- ja pahantiedon puu muistutti heille kuolemasta ja kirouksesta, joka kätkeytyi tuohon puuhun. Mutta heti kun ihminen alkoi kuunnella käärmeen ääntä, niin hän näki sen puun hyvänä, ihanana ja suloisena puuna, joka antaa vielä ymmärrystä, eli viisautta (näin ihminen väärin luuli). Kun ihminen lakkaa kuuntelemasta Jumalaa, niin silloin ihmisen maailmankuva ja kaikki asiat, mitä on tässä maailmassa vääristyvät. Kaikki näyttää sen jälkeen erilaiselta, sillä kaikki vääristyy ihmisen mielessä. Tämä on saatanan taktiikka, hän maalaa kaiken oikein "kauniisti", aivan samoin kuin ne porkkanat siellä kasvimaalla nekin olivat oikein herkullisia, mutta niiden sisällä oli kuolema.

  Tämä on ihmisen ongelma, sillä ihminen näkee vain asioiden ulkokuoren, mutta ei niiden sisintä olemusta. Sen tähden kaikkein paras vaihtoehto on Jumalan sanan noudattaminen. Synnin pettämän kirouksen ja kuoleman puu oli vaihtunut niin puoleensavetäväksi, ettei ihminen voinut vastustaa kiusausta ja näin ihminen otti sen puun hedelmästä ja lankesi syntiin. Tällä tavalla ihminen vaihtoi Jumalan rakkauden ja pyhyyden, kuolemaan ja kiroukseen. Ihminen joutui synnin orjuuden alle, jota kuvaa hyvin sanat, synnin pakkovalta. Raamattu sanoo, että “saatana on vanginnut ihmisen tahtoansa tekemään”.

  Usein ihmiset haluavat tehdä elämässään hyviä kauppoja ja varovat tekemästä huonoja kauppoja. Paratiisissa tehtiin todella huono kauppa, siunaus vaihdettiin kiroukseen. Sinä voit tehdä hyvän “kaupan” uskomalla Jumalaan ja antaa elämäsi Hänelle kokonaan.

  Pahuutta täynnä oleva saatana eksytti ihmisen tunnemaailman kautta. Synnin kautta saatana maalasi kirouksen ja kuoleman puun hyväksi, ihanaksi, suloiseksi, joka antaa viisautta ja ymmärrystä. Paha saatana vetosi ihmisen tunteisiin, käyttäen sanoja hyvä, ihana ja suloinen. Hän johdatti ihmisen pois totuudesta vetoamalla ihmisen tunteisiin. Ihmisen tunnemaailma avautui petokselle ja sen kautta ihminen ei kyennyt enää näkemään totuutta, jonka ihminen oli aiemmin tiennyt ja siten totuus vääristyi.

  Kun ihminen tunteidensa perusteella teki päätöksen, niin hän ei enää ymmärtänyt totuutta ja faktoja ja siksi synnillinen valhe eksytti ihmisen. Pahan saatanan taktiikka on muuttaa ihmisen käsityksiä vetoamalla tunteisiin, joiden kautta hän eksyttää ihmisen valitsemaan synnin, jota hän luulee hyväksi.

  Kun ihminen on saatu eksytettyä tunteiden valtaan, niin hän ei näe totuutta ja faktoja, koska tunteista on tullut hänelle "totuus", vaikka ne perustuisivat vääryyteen, ristiriitoihin sekä syntiin. Tähän perustuu saatanan taktiikka hän tunteiden kautta vääristää totuuden ja asettaa valheen totuuden sijaan, sillä sen jälkeen ihminen ei kykene enää ymmärtämään totuutta, vaikka se olisi hänen edessään kultaisella tarjottimella.

  Eräs tärkeä huomio, joka on syytä muistaa, on se että Eeva ei ollut yksin syyllinen syntiin paratiisissa, vaan niin Eeva kuin Aatamikin lankesivat syntiin ja olivat yhtä syyllisiä Jumalan edessä. Eevan ei olisi pitänyt kuunnella ja uskoa saatanaa, vaan sanoa että se on vastoin Jumalan tahtoa. Aatamin ei olisi pitänyt ottaa synnin hedelmää vaimonsa kädestä, vaan sanoa että se on vastoin Jumalan tahtoa. Eevan syyttäminen syntiinlankeemuksesta on väärin, sillä he niin Eeva kuin Aatami lankesivat yhdessä syntiin.
   
 2. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vai olen minä syyllinen. He heh. Voi piruparkaa. Kävitkö huorissa? Saitko tuliaisia? He heh.
   
 3. puolueeton Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  313
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki samaan, Jumalan sanan vastaisuuteen taipuneet / antautuneet ovat syyllisiä, niitä (syntisyyteen) Oikeuttaan vastaan rikollisuuteen langenneita. Laillista oikeutta on vain ja ainostaan Raamatun UT mukainen, siihenhän kaikki Laillisuus, = Itse koko luomakuntamme kaikkineen Luoja ja Omistaja Jumalan Luvallisuus perustuu. Ei voi perustua Totuuden / Oikeuden vastaisiin, vääryyden ja pahuuden mukaisiin ja salliviin. Jota kaikki muu ja muulla tavalla elämä ja toiminta on.

  Muistuttaen.
   
 4. Aloittajalle Vierailija

  Kauanko syntiinlankeemuksesta on aikaa kulunut?
   
 5. oikaisu Vierailija

  Lainaamasi teksti pitää Aatamia ja Eevaa yhtä syyllisinä. Taisit lukea väärin tai et ymmärtänyt lukemaasi.
   
 6. maagikko Vierailija


  Oli aatami.
  Selkärangaton joka jo aikojen alusta on antanut miehille syyn syyttää mistä tahansa naista.
  Vastuuntuntoinen mies seisoo selkä suorana syytösten edessä ja sanoo: Näin pääsi käymään.
  Loput on ajan tuhlaamista selityksineen.
   
 7. Kyyhky Vierailija

  Jos Aatami ja Eeva eivat olisi "langenneet syntiin" ja lisaantyneet, he olisivat olleet ainoat ihmiset taalla maan paalla ja ihmiskunta olisi kuollut heidan kuoltuaan. Tai siis koko ihmiskuntaa ei olisi koskaan ollut olemassakaan.

  Oliko Jumalan tarkoitus luoda vain kaksi ihmista? Tata en ole tassa tarinassa koskaan ymmartanyt.
   
 8. vain kaksi Vierailija

  Jos Aatami ja Eeva saivat lapsia. Ja heidän lapsista tuli aikuisia, niin keiden kanssa tekivät lapsia? Ei kai sukurutsausta tapahtunut?
   
 9. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos on tarpeeksi lapsenmielinen, niin voihan sen raamatun sadun Aatamista ja Eevasta ottaa todestakin.
   
 10. Kristitty nainen Vierailija

  Minulla oli 70-luvulla aikoinaan mukava ja ajatteleva miesrehtori. Hän sanoi kerran näin: Jos Raamatun luomiskertomuksen olisi kirjoittanut nainen, niin syntiinlankeemuksen olisi tehnyt mies,
  eikä nainen.
  Naista pidetään monissa uskonnoissa kaiken pahan alkuna ja juurena, viettelevänä seireeninä.
  Naisen on täytynyt pysyä neitsyenä naimisiin menoon saakka, kuukautisten aikana on ollut ikään kuin saastainen ja synnyttämisen jälkeen on pitänyt käydä kirkkottautumassa, että olisi kelvollinen
  kirkossa kävijä. Jos nainen on jäänyt leskeksi, niin kaikissa uskonnoissa ei olisi saanut mennä enää uusiin namisiin.
  Kuitenkin Raamatussa on Korkea Veisu, jossa ylistetään naisen alastoman vartalon kauneutta...
  Esim. Sinun rintasi ovat kuin gasellit, sinun vatsasi, sinun lantiosi.... Naisen alastoman vartalon on
  tarkoitus houkutella miestä ja saada mies rakastelemaan kanssaan
   
 11. eri sukua Vierailija

  Aatami ja Eeva asuivat paratiisissa ennen syntiinlankeemusta. heidät karkotettiin sieltä pois vasta syntiinlankeemuksen jälkeen "viljelemään maata" Kyllä maailmassa oli silloin muitakin ihmisiä ja heimoja.
   
 12. vain kaksi Vierailija

  Ei ollut ketään muita. Näin se raamattu kertoo. Missä se paratiisi oli?
   
 13. Kyyhky Vierailija

  Mita muita heimoja? Aatami ja Eeva olivat raamatun kertomuksen mukaan ensimmaiset ihmiset. Kukaan ei vielakaan ole vastannut kysymykseeni. Eli siis oliko tarkoitus ettei muita ihmisia olisi ollut olemassakaan ja vain "syntiinlankeemus" mahdollisti sen?
   
 14. maagikko Vierailija


  Jumalan pojat huomasivat ihmisten naiset( miksei miehetkin ne Jumalan naiset) ihaniksi ja yhtyivät heihin. NOU roplen, sillä Jumalan pojat (miksei tytötkin ) olivat niitä toiselta planeetalta tulleita, joiden tehtävä oli risteyttää maapallolle sopivat asukit. Raamatun VT kertomukset on miesvoittoisia miesten kirjoittamaa / kertomaa.
  Naisen tehtävä oli lisääntyä ja täyttää maa. Siihen miehet vetosivat saadakseen?!
  Muuten miksi koskaan ei sanota Eevan oleen tiedonhaluinen.
  Ei tästä niin kauas taakse historiassa tarvitse mennä, kun virallisesti hyväksyttiin meillä olevan sielun. Suomessa naiset saivat oman pankkikirjan tililleen 1933. Sitä ennen mies otti liksan, ihan holhouksessa oli vaimo.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti