Hae Anna.fi-sivustolta

Synttäreistä

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Riitta, 07.07.2005.

  1. Riitta Vierailija

    Mielipidettä kaipaisin synttärijuhlien järjestämiseen.Täytän elokuun 22.päivä 25-vuotta.Minkälainen tarjoilu olisi paras tälläisessä ""ei niin virallisessa"" juhlassa?? Elin minkälaista ruokaa voi tarkojta synttäreillä,tarviiko olla tavallinen kakku kahvitus vain?

    Kutsut olen jo tehnyt valmiiksi mutta tuskailen nyt niiden kanssa kun en tiedä milloin mun kannattaisi lähettää.Jos jätän niiden postituksen elokuun alkuun niin toisaaltaan tuntuu että se menee viime tinkaan.Oon kuitenkin kutsumassa meille reilun 20 henkeä kylään.Suurinosa tulisi toiselta paikkakunnalta.Juhlat on siis viikolla 33 joten millä viikolla ne kannattaisi lähettää että on perillä oikeaan aikaan,ei liian ajoissa mutta ei liian myöhäänkään???
     
  2. zz Vierailija

    Laita kutsut postiin tämän kuun viimeinen arkipäivä niin ovat luultavasti perillä 1.8. Siinä on tarpeeksi aikaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Jos porukkaa on tulossa toisilta paikkakunnilta niin täytyy olla aikaa järjestellä kyyti jne. Ja elokuussa voi olla jo muutenkin kiireisempää, jos ihmiset ovat palaamassa opiskelun pariin tai jotain sellaista.


    Juhlin itse pari kuukautta sitten 23-vuotissynttäreitäni ja tarjoilut olivat tällaiset:

    guacamole
    tomaattisalsa
    persikkasalsa
    nachoja, perunasipsejä

    uuniperunasalaatti
    tomaatti-sipulisalaatti
    paistettua halloumijuustoa chilin kanssa
    tomaatti-punasipulibruschettoja

    suklaakakku
    suklaa-chilicookies
    gluteeniton porkkanapiirakka
    maitokahvi Bailey'sillä terästettynä

    Vieraat tykkäsivät tarjoiluista kovasti ja monet ruoista pystyi tekemään etukäteen valmiiksi, joten ei tullut mitään kovaa viime hetken paniikkia. Jos haluat reseptejä niin kysy vaan.
     
  3. Satu-täti Vierailija

    Minua kiinnostaisi saada reseptit, joita laitoit omilla syntymäpäivilläsi. Voisin vaikka laittaa jotain niistä minun ja mieheni vuosipäivänä *hymy*.

    Sähköpostiosoitteeni on: [email protected]
     
  4. Ciara Vierailija

    Juhlin neljännesvuosisadan täyttymistä toukokuussa. Mulla oli vähän vaatimattomammat tarjoilut kuin ""zz"":lla. Syöjiä oli yhteensä 16. Oli vaikeeta arvioida oikeeta ruoan määrää, joten toivottavast näist vinkeist on apua muillekki. Ruoka riitti hyvin ja kaikki kehuivat. Kakut tein edellisenä päivänä. Sämpylät leivoin juhlapäivän aamuna. Salaatit valmistelin tuntia ennen vieraitten saapumista ja pidin jääkaapissa tarjoiluun saakka. Tällanen oli menu:

    Briejuusto salaatti
    - 1 suuri kerä jääsalaattia
    - 150 g brie juustoa
    - viinirypäleitä
    - 2 kiwiä
    - 1 paprika

    Kanasallaatti
    - 800 g marinoituja broilerin suikaleita paistettuna
    - 1 suuri kerä jääsallattia
    - 5 keitettyä kananmunaa
    - purkki persikoita
    - tomaattia
    - kurkkua

    Sämpylöitä + levitettä
    - sämpylät leivottu itse 0,5 l taikinasta

    Mansikkakakku
    - 4 munan kakkupohja

    Valkosuklaakakku
    - keksipohjainen, liivatteella hyydytetty rahka-valkosuklaapäälinen

    Booli
    - 5 l
     
  5. zz Vierailija

    En viitsi lähettää sähköpostilla kun minulta ei löydy anonyymiä sähköpostiosoitetta. Tässä ne reseptit, jotka löytyivät tästä koneelta, muut ovat kirjoissa. Osa on englanniksi enkä ole valitettavasti jaksanut niitä kääntää... :/ Toivottavasti kelpaa näinkin!


    GUACAMOLE
    SERVES 4

    3 ripe avocados
    Juice of 1 lemon
    1/4 small red onion
    1 clove garlic
    1/2 teaspoon salt, or to taste
    1/4 teaspoon black pepper, or to taste
    1 ripe plum tomato, cored and finely chopped
    1 jalapeno or other small green chili pepper, cored, seeded, and finely chopped
    3 tablespoons chopped fresh cilantro

    Halve and pit the avocados. Immediately sprinkle the flesh with lemon juice, adding only enough to moisten the pieces.

    Remove the skin and mash the flesh in a bowl with any remaining lemon juice. Grate the onion into the bowl and stir well.

    Chop the garlic coarsely, sprinkle it with salt, and use a blunt knife to scrape the garlic and salt until the garlic liquefies. Add it to the avocado mixture with the black pepper. Stir well.

    Stir in the chopped tomato, jalapeno, and cilantro. Taste for seasoning, add more salt or black pepper if you like, and scrape down the sides of the bowl with a rubber spatula. Press a piece of plastic wrap directly onto the surface of the mixture, refrigerate for 10 minutes so the flavors mellow, and serve with chips or crackers.


    FRESH TOMATO SALSA
    (Shared by Mary Douglas)

    4 to 5 medium tomatoes, diced
    1 to 2 small tomatillos, diced
    1 small onion, diced
    1 to 2 medium jalapenos, diced
    1 to 2 cloves garlic, minced
    1/4 to 1/2 bunch fresh cilantro, chopped
    2 to 3 tablespoons lime juice
    Pinch ground cumin (OR to taste)
    Salt to taste

    In a glass bowl, mix together all ingredients (season with salt to taste). Chill 2 hours prior to serving to develop flavors. Serve with chips, grilled fish, chicken or scrambled eggs.

    PEACH SALSA
    (Shared by Ada Mulkins)

    2 cups peeled and chopped fresh peaches
    1/4 cup chopped sweet onion
    1 OR 2 finely chopped jalapeno peppers (use gloves!)
    1 clove garlic, minced
    1 tablespoon chopped fresh cilantro (OR parsley)
    1 teaspoon sugar
    3 tablespoons lime juice

    Mix all ingredients together. Cover and chill several hours. Serve with chips, poultry or meat.

    UUNIPERUNASALAATTI (aika pieni annos)

    2 uuniperunaa
    4 rkl extra virgin -oliiviöljyä
    ½ sitruunan mehu
    ½ tl sumakkia (mauste)
    ½ tl jeeraa
    1 kevätsipuli, silputtuna
    Maldon-suolaa
    tuoretta persiljaa, silputtuna (ei pakollinen)

    Kaavi perunat, sekoita kaikk ainekset.

    HALLOUMI & CHILI

    Leikkaa halloumijuusto noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista viipaleisiin pannulla kaunis ruskea pinta. Ripottele päälle extra virgin -oliiviöljyä, johon on sekoitettu silputtua tuoretta punaista chiliä (poista siemenet).


    Tomaatti-punasipulibruschetat

    neljälle

    5 rkl extra virgin oliiviöljyä
    1 iso punasipuli, karkeana silppuna
    10 erittäin kypsää tomaattia
    4 isoa viipaletta ciabattaa tai muuta karkeaa italialaista leipää
    1 valkosipulinkynsi
    merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

    koristeeksi:
    silputtua lehtipersiljaa
    8 ohutta punasipuliviipaletta

    Lämmitä 3/4 öljystä paistinpannulla, lisää sitten sipulit ja kuullota niitä n. 10 minuttia usein sekoitellen.

    Sipulien kypsyessä valmistele tomaatit. Jos käytät purkkitomaatteja, ne tarvitsee vain valuttaa ja silputa. Jos käytät tuoreita tomaatteja, laita ne ensin kiehuvaan veteen n. minuutiksi, ota pois ja kuori kun ne ovat jäähtyneet hieman. Silppua.

    Lisää tomaattisilppu sipulin joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen lämmitä sillä aikaa kun valmistelet leivän.

    Lämmitä grilli ja paahda leipää siinä molemmilta puolilta sen verran, että pinta saa vähän väriä ja hiero sitten molempia puolia hieman halkaistulla valkosipulinkynnellä. Asettele leipäviipaleet lautaselle ja ripottele niiden päälle loput öljystä.

    Lusikoi kuuma tomaatti-sipuliseos leipäviipaleiden päälle, ripottele pinnalle persiljaa ja koristele jokainen bruschetta kahdelle punasipuliviipaleella. Tarjoile välittömästi.


    MOTHER BERTA'S CARROT CAKE

    When you're cooking with veggies, don't overlook dessert! This cake has great texture, thanks to both pureed and grated carrots. It's delicious with or without frosting and great for parties.

    3 medium-sized carrots, peeled
    2 cups all-purpose flour --> vaihda gluteenittomiin jauhoihin!
    2 cups sugar
    2 teaspoons baking soda
    2 teaspoons cinnamon
    1 cup corn oil
    3 eggs, lightly beaten
    2 teaspoons vanilla
    1 cup chopped walnuts
    1 cup shredded coconut (sweetened variety)
    3/4 cup canned crushed pineapple, drained
    1 cup raisins

    Cream Cheese Frosting:
    4 ounces cream cheese, softened (115 g)
    3 tablespoons butter, softened
    1 1/2 cups confectioners' sugar, sifted
    1/2 teaspoon vanilla extract
    1 tablespoon lemon juice


    1. Cut 2 carrots into 1-inch dice; place in a saucepan, cover with water and simmer until tender, about 10 minutes. Drain and puree in a food processor or blender. Set aside.
    2. Grate the remaining carrot; reserve.

    3. Preheat the oven to 350°F. Grease a 9x13-inch baking pan. Line the bottom with waxed paper and grease the paper.

    4. Sift the flour, sugar, baking soda and cinnamon into a large bowl. Add the oil, eggs and vanilla; beat well. Fold in the carrot puree, grated carrot, walnuts, coconut and pineapple.

    5. Pour the batter into the prepared pan. Bake until a toothpick inserted in the center comes out clean, about 1 hour.

    6. Cool the cake in the pan for 10 minutes before unmolding it onto a rack, then let the cake cool completely.

    7. Prepare the frosting: Mix the cream cheese and butter together in a bowl. Slowly add the confectioners' sugar. Stir in the vanilla and lemon juice. Frost the cake.


    HUOM! DOUBLE THE FROSTING!
     
  6. Satu-täti Vierailija

    Moikka !

    Kiitos ohjeista kummallekin. Täytyy harkita mitä niistä teen merkkipäiväksi.
     

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti