Hae Anna.fi-sivustolta

syyhypunkki

Viestiketju osiossa 'Lastentaudit' , käynnistäjänä raija, 21.10.2006.

 1. Päivi Vierailija

  Mulla on ollu tämä iho-ongelma about 11 vuotta. Aluks kävin kääkäreillä ja dermatologeilla, mutta kun diagnoosi diagnoosin jälkeen hoitoineen ei tuottanut tulosta, tyydyin olemaan ruma ja rupinen, kunnes pari viikkoa sitten päätin, että vois yrittää taas tehdä asialle jotain. Kun ei tää tainnu olla bakteeritulehdus, akne eikä allergia, niin oikeestaan toivon, että ois syyhy!
  Mutta mulla kutisee vaan olkapäät ja leukaperät. Ja se kutinakin tulee ja menee ajoittain, yleensä ei kutise ollenkaan, raavin muuten vaan... Näppyjä ei oo ikinä ollu muualla kun käsivarsissa (ulkopuolella eikä koskaan herkemmällä puolella) ja yläselässä. Jotenki mun oireet ei sovi teidän muiden oireisiin. Myöskään samassa sängyssä neljä vuotta piehtaroineella ei oo koskaan ollu mitään oireita. No, ostin rasvat, ja toivotaan nyt että rupikonnasta kuoriutuu sileäihoinen neitonen 11 vuoden jälkeen. Raportoin sitten että kuinka kävi.
  Olipa hyvä lukea kuitenkin että syyhy on tosi yleinen juttu. Ei kovin usein kuule moisesta, ainoostaan tulee mieleen kapiset kulkukoirat. Vaikuttaa et kenenkään ei tarttis häpeillä asiaa, sen verran yleinen juttu. Wikipediassa sanottiin et maailmassa olis arviolta 300 miljoonaa tartuntaa vuodessa (referenssit kahteen dermatologiseen julkaisuun).
   
 2. kirppuja Vierailija

  mulla on kirppuja perseessä.öisin ne aina villiintyy.mitä myrkkyä suosittelette?
   
 3. syyhy Vierailija


  Eläimille Stronghold niminen liuos niskaan.Voi siirtyä ihmisestä eläimeen ja toisinpäin,muttei kykene lisääntymään.Molemmat kuitenkin hoidettava varmuuden vuoksi.
  Itselläni on koira jolla näyttäisi olevan korvanlehtiin pesiytynyt punkki,mutta ei siis pitäisi pystyä lisääntymään.Voi varmaankin siirtyä takaisin ihmiseen
   
 4. tyttö Vierailija


  Siis tarviiko tonne Meilahden tartuntatautien klinikalle lähetteen?
   
 5. Tuskainen Vierailija

  Äippä1983:lle! Tuliko minkäänläisiä sivuoireita suun kautta otettavasta lääkkeestä? Lienevät turvallisia kuitenkin? Muistatko mikä oli lääkkeen kauppanimi?
   
 6. pätkis Vierailija

  Neljä kuukautta. Neljä v*tun pitkää kuukautta.
  Alkoi käsien kutinalla ja ajattelin sen olevan allergiaa, mutta kutina paheni. Nousi näppylöitä, pieniä ja vaaleita, jotka näkyi vaan tietyssä valossapp
  Kävin työpaikka lääkärillä diacorissa. Lääkäri tuskin katsoi minuun ja määräsi hydrokortisonia, ei auttanut. Menin vajaan kuukauden päästä taas lääkäriin kun yöunet alkoi olla vähissä kutinan kanssa. Kutina levisi ja näppylät myös. Isoja mustelmia nousi pintaan ja iho vereslihalla toisen kerran lääkäriin. Lääkäri ei taaskaan edes vilkaise näppylöitä ja määrää kalliit allergialääkkeet. Niistä ei ollut yhtään apua. Vetelin sitten pari viikkoa putkeen joka päivä pään täyteen viinaa, että saisin sammumisen kautta nukuttua.

  Kävin itkien toissapäivänä kolmannen kerran lekurissa ja tämä puoskari ehdotti syyhyvoidetta. Ei osannut neuvoa miten sitä käytetään ja farmaseuttikaan ei sanonut juuta eikä jaata sen käytöstä.
  Otin kaapista vaatteita ja petivaatteet tietty koneeseen. 2-3 viikkoa kuulema kutisisi vielä. Nukuttuja tunteja tässä kolmen viimeisen päivän aikana 4 h. En uskalla koskea mihinkään kankaiseen ja antaisin oikean käteni siitä, että saisin nukuttua edes pari tuntia ilman heräämistä. On se jännä etteivät lääkärit ota edes testejä, katselee vaan suu pyöreänä. En tahtoisi kumminkaan vetää itseäni vielä hirteen, vasta 20 vuoden iässäkö pitäisi alkaa arkipäivä juopoksi?

  Pisti silmään tästä palstalta tuo viinalla itsensä voitelu. Kuulostaa hyvältä, käsidesiä olen kokeillut, mutta eipä auta. Taidan lähteä tästä alkoon hakemaan litran kossua, juoda puolet ja puolella valella itseni. Ehkä sitten saisi nukuttua.
  Jos sekään ei auta taidan tuhopolttaa koko ötökän ja samalla itseni.

  Älkää menkö koskaan Kirkkonummen arvauskeskukseen, siellä ihmiset kuolee hoitovirheisiin ja hoitajat ei tuo vettä liikuntakyvyttömälle potilaalle, koska työvuoro loppui.
   
 7. undulaatti Vierailija


  ei liity hygieniaan mitenkään, tarttuva tauti
   
 8. Minä vaan Vierailija


  Ei jumalauta mitä touhua? Annat tuttaviesi kärsiä vaikka tiedät mikä heitä vaivaa. Toivottavasti en saa ikinä kaltaisiasi "ystäviä"
  Itse kokeilin just tuota käsidesiä. Kirvelee muuten pirusti kun laittaa kasseille. Katsotaan nyt onko siitä apua...
   
 9. fgh Vierailija

  Tämä oli kiva kuulla
   
 10. maa Vierailija


  Joo, kyllä on mustia pisteitä ihon pinnassa.
   
 11. maa Vierailija

  Stromectol ja syyhyhoito koko vartaloon. Toimii paremmin, jos on ensin poistanut kaikki vartalokarvat. Lakanat pitää pestä 90 asteessa päivittäin ja silittää. Imuroida pitää joka päivä. Koettu on.
   
 12. pulassa Vierailija

  olen noin 2kk kärsinyt syyhystä ekana kutitti jalat sitte koko kroppa ja aina kun raavin ne rupevat turpoamaaan kertokaaa mitä teen mistä se tuleee !!!!
   
 13. punkki Vierailija

  Poikaystävälläni todettiin eilen pahaksi mennyt syyhypunkki (olimme siis juuri tulleet reilun viikon mittaiselta yhteiseltä mökkilomalta, jossa iho oli päässyt pahaan kuntoon) ja koska olemme samoissa petivaatteissa nukkuneet ja muutenkin olleet paljon läheisissä kosketuksissa, päätin soittaa omaan terveyskeskukseen ja kertoa ja kyselle asiasta. Olin melko varma, että saisin jonkinlaisen lääkityksen suoraan itselleni, mutta kuulemma ilman oireita tätä ei voida tehdä. Joudun siis odottelemaan, että se kauhea kutina alkaa ennen kuin saisin lääkäriltä apua! Ilmeisesti apteekista saan kuitenkin jonkinlaista itsehoitolääkettä?
   
 14. ex of mr.Scabies Vierailija

  Jepjep eli kaverillani oli/on syyhy ja tämä ei sitten ystävilleen kertonut ja nyt ollaan koko porukka kuumotuksen vallassa.. Kaikki on rasvat ostaneet ja kämpät siivonneet alusta loppuun eli homma siltä osin hoidossa.

  Huomasin tosin että juurikin tänään Nix-hoidon _jälkeen_ on niiden parin alkuperäisen näppylän lisäksi tullut muutamainen lisää ja niitä kutittaa.. ei mitenkään voimakkaasti mutta kuitenkin. Nyt tekisi mieli heti perään pistää lisää voidetta niskaan, mutta olisiko mahdollista että uudet näpyt johtuisivat NIXistä ? Vai eikö se perkeleen mahdollinen punkki kuollut vaikka paksulti tököttiä hangattiin ja talokin on kuin erityksen jäljiltä? Voi jumalauta, miksi tällaisia on olemassa?
   
 15. punkkis Vierailija

  Kyllä meinaa hermo mennä. Kaksi viikkoa sitten laitoin iholle Nix-kuurin, mutta ei siitä mitään apua ollut (hoito tosin todennäköisesti epäonnistui, koska enhän minä yksin asuvana ihmisenä saanut sitä levitetyksi selkään...). Helvetinmoinen kutina vaan jatkui, ja viikko sitten kävin lääkärissä hakemassa Stromectol-kuurin, ja pesin kaikki petivaatteet ja käytössä olleet vaatteet. Ja kutina vaan jatkuu edelleen... Onko kenelläkään tietoa siitä, kun sanotaan että onnistuneesta hoidosta huolimatta kutina voi jatkua useampia viikkoja, niin voiko silti tulla niitä rakkuloita? Iho kutisee siis edelleen sisäisestä kuurista huolimatta, ja just eilen huomasin, että varpaiden väliin oli tullut nesterakkula ja tänään myös peukalon tyveen. Niitä pieniä mustia pisteitä en ole kuurin jälkeen ihossa huomannut. Ja eniten tässä ihmetyttää, että mistä helkkarista olen onnistunut tämän saamaan itselleni, missään yökylässä en ole ollut aikoihin eikä kenelläkään lähipiirissä ole tätä.

  Jossain aikaisemmassa viestissä joku tiedusteli, että oliko Stromectol-kuurissa jotakin sivuvaikutuksia. Lääkehän otetaan neljän tabletin kerta-annoksena, enkä itse huomannut mitään haittavaikutuksia. Tuntui, että kutina hiukan helpotti lääkkeen jälkeen muutaman päivän ajaksi, mutta sitten meno taas yltyi.
   
 16. Sen verran kommenttia ja nostoa että todella punkkivoiteet saa Ruotsista yli puolet halvemmalla ja ilman resptiä.Voide on nimeltään tenutex ja 100g tuubilla oli hintaa 115kr. elikkä huomattavasti huokeampaa kuin suomessa.
   
 17. sepe Vierailija

  Pakko nyt vihdoin pistää tänne omakin vuodatukseni näistä helvetin ötököistä. Elikkä elokuussa sain yhdeltä idiootilta tämän taudin, koska hän ei ollut viitsinyt ottaa selvää mistä tämä kutina johtui itsellään. Jos kyseinen kaveri vielä naamaansa uskaltaisi näyttää, niin turpaansa kyllä saisi! Kuinka raivostuttavaa voi olla elää tämän kanssa. Takana ensin 3 kertaa hoito nix voiteella, joka auttoi aluksi, mutta hetken päästä näppylöitä tuli lisää. Kaikki vaatteet ja petivaatteet pesty 60asteessa, pakastettu kengät ja takit, matot otettu pois käytöstä, sohva ja sänky imuroitu, kaikki tyynyt ym. laitettu jätesäkkeihin, mutta eipä auttanut. Tämän jälkeen sain lääkäristä Stromectol kuurin, jonka piti tehota lähes 100% varmuudella, no eipä auttanut sekään. Kokeilin pari päivää myöhemmin laittaa ensin nix voiteen ja pari päivää sen jälkeen söin uuden kuurin stromectolia. Nyt viimeisimmästä hoidosta aikaa vajaat 3viikkoa ja eiköhän niitä näppylöitä taas ole tullut muutamia uusia. Huomenna vaihteeksi uudelleen lääkäriin. Alkaahan tässä usko menemään, että pääseekö näistä ikinä eroon, kun ei tunnu mikään auttavan. Terveyskeskuksesta kehdattiin vielä taudin saatuani sanoa, että syyhypunkki on ihan helppo hoitaa pois, että kunhan vain vaatteet pesee. no niinpä tosiaan tuntuu olevan... toivoisin jo vihdoin voivani elää taas normaalia elämää. Voimia kaikille samassa tilanteessa oleville!
   
 18. argh Vierailija


  Kuulostaapas tutulta... ite oon kärsiny tästä paskasta about 3 kk....

  vittu että vituttaa ja tuntuu ettei lähe pois vaikka kuinka rasvaa...
  pittää varmaa kokkeilla tota viinalla läträämistä....
  perkele ku hajuaa pää
   
 19. Yrittäkää ihmiset pitää OIKEESTI huoli, että HOIDATTE SYYHYPUNKIN POIS, jos se sattuu tulemaan, ja ilmoittakaa siitä myös kouluun/työpaikalle ja harrastuksiin, jotta se voitaisiin hoitaa myös siellä. Ties vaikka muutkin olisivat ihmetelleet järkyttävää kutinaa.. Se todellakin pitää hoitaa, koska on se niiiiiin rasittava kaveri tuo syyhy.
   
 20. Muistutus Vierailija

  Yleisimmät syyt syyhyhoidon epäonnistumiseen

  Hoidetaan uudelleen ja uudelleen, koska kutinaoireet jatkuvat. Syyhyn parantumisen jälkeen kutina tavalli-sesti jatkuu lievempänä joitakin viikkoja. Usein käytettynä syyhyvoide voi ärsyttää ihoa. Näin tuloksena on noidankehä, missä toistuva syyhylääkitys alkaa jo itsessään aiheuttaa kutinaa, jota sitten hoidetaan uudella syyhylääkityksellä.
   
 21. Minni Vierailija

  Tuleeko hoidon/hoitojen jälkeen lisää noita rakkuloita, vai onko se merkki siitä ettei hoito esim Nix ole tehonnut???
   
 22. Rikkki Vierailija

  Nixit viime yönä läskiin hierottu ja vittu kun kutittaa vieläki! Iho on pahemmassa kunnossa kuin ennen hoitoa, hydrokortisoni vähä auttaa kutinaan... Vähä.

  Millaista tuo rikkivoide on? Voisin ottaa sen tehosteeksi.
   
 23. Rikkki Vierailija

  Mitenkäs muut pyretroidit ja pyretriini? Me suihkutimme tekstiilit superraidilla (jossa siis myös permetriiniä!). Jos ei ala lähtee niin varmaan pitää suikuttaa itseenkin.

  Vinkiksi muuten, että on sellaista ainetta kuin "Bio-Kill", jossa permetriiniä, halvempaa kuin Nix... Ei kyl uskalla ite kokeilla :D
   
 24. Vua Vierailija

  Hei, täällä myös yksi kohtalo toveri, epidemiaksi tainnut oikein yltyä täällä! kaikki siis tietää mistä on kyse mutta osa ei ole kiinnostunut hoitaa itseään.. se on harmi mutta itse ainakin aion tehdä kaikkeni päästäkseni tästä eroon! ja välttelen kyllä näitä ihmisiä viimeseen asti. perus tunnusmerkit välinpitämättömästä syyhy ihmisestä, tukka rehottaa, vaatteet haisee, kalja pullo kädessä, rööki huulessa..

  Mutta joo, lähinnä mietin sitä että kun täällä moni on sanonut kärsivänsä kuukausia ja hoidot ei ole auttaneet, itsellä kova usko että tuo voide auttais.. tarkoitus siis tänä iltana imuroida kaikki paikat, käydä suihkusssa, levittää voide, aamulla lakanat ja vaatteet koneeseen, kone päälle, uudestaan suihkuun ja puhtailla käsillä sitten vaattet ja lakanat kuivumaan + puhtaat lakanat sänkyy.. kengät joita olen käyttänyt parvekkeelle, tietokone tuoli boikottiin kolmeksi päiväksi, sohvan imurointi, oven kahvojen ja näppäimistön pyyhintä.. pärjäisiköhän näillä? Ja viikon päästä uusiksi..

  itse mietin kyllä myös noita lemmikkejä, jos niiden kautta saa taas uudelleen, sillä että silittää koiraa nyt ja sit hoidon jälkeen, eikö se periaatteessa voisi niinkin tarttua taas..
   
 25. Vua Vierailija

  Palailempa taas kirjottamaan, hoidettiin tuo ja oli helpotus kun parin hoidon jälkeen pikku hiljaa kutina katosi. nyt kuitenkin hieman palannut, näppyjä ei vielä ole mutta paniikki että kannattaako nyt jo alkaa hoitaa vai odotanko että onko sitä vai eikö ole.. mietin myös jos liittyisi talveen mutta eihän täällä pakkastakaan ole..

  Ei enään :(

  Yhä mietin tuota eläimen kautta takaisin saamista, osaako joku vastata?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti