Hae Anna.fi-sivustolta

Syyhypunkki

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä Tautilainen, 27.08.2017.

 1. Tautilainen Vierailija

  Meiän perheessä on esiintynyt kesällä pikkuveljelläni pieniä kutiavia punaisia näppylöitä ympäri pojan kehoa. Epäiltiin että jostakin vain jotakin pientä ihon oireilua, koska on mäkäräisiä ja hyttysiä ja sellaisia. Viikkojen kuluttua äitilläkin alkoi samat oireilut. Muilla näitä oireita ei ollut. Viikkoja kului ja vain he kaksi oireilivat. Nyt he sitten menivät apteekista kyselemään mistä voisi johtua ja siellä sitten kerrottiin että se saattaisi olla syyhypunkki. Kun tulin illalla kotiin olikin perheessä kaikki huoneet siivottuina, vaatteet ja sellaiset saunassa ja kaikki ihan uutena. Rasvaa laitettiin sitten pikaisen suihkun jälkeen kuivalle iholle, vaikka muilla ei oireita ollutkaan. Kuitenkin sen jälkeen iskällekin ja toiselle veljelleni niitä näppyjä tuli ja minulle myös. Vähän jaloista kutittaa, mutta käsissä alkaa vain pahentua. Rasvan ei pitäisi vielä vaikuttaa, mutta voiko rasva aiheuttaa sen kutinan jos on ihottumaa? Ja miten voisin edistää tästä pirulaisesta pääsemistä? Kutittaa, punoittaa, olo ei ole mukava ja pisteitä löytyy. Rasvan pitäisi alkaa viikkojen kuluttua alkaa olla toiminut, mutta miten muuten saisin nämä pirskatin otukset itsestäni!? Pitääkö tehdä muutakin että niistä pääsee eroon vai mitä me nyt teemme!?
   
 2. Etsi tieto Vierailija

  On se pirullinen ötökkä, se punkki. Kaivautuu ihon alle ja leviää perheessä, kaveripiirissä ja esim. koulussa ja tarhassa tehokkaasti. Eikä häviä odottelemalla, pahenee vain!
  Ainut tapa päästä eroon on hoitaa niillä lääkkeillä ohjeen mukaan tunnollisesti ja löylyttää, pestä ja puunata niin vaatteet kuin huushollikin.

  Uskon, että perheenne on jo käynyt lääkärissä saamassa ohjeet ja reseptit, sillä ei sitä kutkaa kestä kukaan. Älkääkä päästäkö ketään kotiinne tai lähikontaktiin kanssanne, enne kuin hoidot ovat tepsineet. Lastenne kavereiden kotiin olisi hyvä ottaa yhteys, sillä muutoin tämä ralli kiertää ympyrää, kun aina on joku, joka tartuttaa jonkun toisen.

  Siisteydellä ei ole tekemistä vaivan kanssa, joten ei kannata sen perusteella tehdä johtopäätöksiä, mistä vaiva on tullut.
   
 3. Muistinpa Vierailija

  Muutama vuosi sitten ihmettelimme miehen kanssa, kun meille tuli tuommosia punaisia jälkiä, joita kuvasit. Eihän meille siisteille ihmisille tullut mieleenkään, että ne voisivat olla kirpun puremia!! Muistin kuitenkin, että olin tyhjentänyt linnun pönttöjä pihapiirissä ja siellähän ne pirulaiset talvehtivat ja heräävät auringon lämmöstä virkeiksi pomppimaan.

  Noita kirppuja voi olla lemmikeissämme, kaikissa karvaisissa eläimissä, jotka liikkuvat maastossa ja kantautuvat koteihimme. Minäkin löysin sitten pengottuani sänkyä pari kirpun puolikasta, jotka olivat mellastaneet öisin ihollamme nautiskellen.

  Syyhypunkki tulee yleensä ensimmäisenä sormiväleihin. Koskettelemme toisiamme yleensä käsillä ja sormivälien iho on ohutta ja pehmeää. Muksumme tarhassa oli oikea epidemia aikoinaan, koska kaikkien kodeissa ei osattu ottaa niin vakavasti sitä ehdotonta yhtäaikaista torjuntaa, tarkkaa syyniä ja torjunta aineen ohjeen tarkkaa noudattamista ja kaikkien vuodevaatteiden pesua kunnon lämpötiloissa. Vierailta on silloin pääsy kielletty, samoin omat vierailut toisten luona. Mukulat oli ihmeissään, mutta se kannatti.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti