Hae Anna.fi-sivustolta

Taekwondoharrastus lapselle

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä Äippä_, 18.08.2012.

 1. Äippä_ Vierailija

  Moi,

  Etsin lapselleni liikuntaharrastusta, ja ajattelin viedä hänet kokeilemaan taekwondoa. Lähistöllä olisi ainakin Taekwondourheilijat 2011 ry ( Taekwondourheilijat 2011 ry ), joilla olisi avoimien ovien päiväkin tulossa. Ajattelin mennä katsomaan, mutta kysyisin näin etukäteen, onko jollakulla kokemusta lajista tai tästä seurasta. Millaista toimintaa se on, ja kuinka hyvin se on 7-vuotiaalle lapselle soveltuva harrastus?
   
 2. turun tyttö Vierailija

  Todellinen kokemus taekwondo harrastuksesta.
  Vanhin poikaseni oli 10v ja alakoululla oli varattu toimintaan koulun jumppasali.
  Poika meni kavereineen. Taekwondo opettaja oli paikalla siihen asti, kun vanhemmat olivat maksaneet sen syyskauden jäsenmaksun. Sai virallisen omalla valokuvalla varustetun jäsenkortin.
  Kun sitten harrastus alkoi ja melko myöhään oli varattu nuorille lapsille jumppasalivuoro illalla peräti 20.00. Aikuisilla oli aikaisemmin sählyä.
  Poikaa vietiin ja haettiin. Kyseltiin mitä tekivät.
  Aikuinen ohjaaja ei ollut koskaan tavattavissa, eikä myöskään saatu yhteyttä annettuun kännykkänumeroon.

  Ohjaajana toimi keskenkasvuinen poika liekö edes 15v. Kuulemma kukaan ei oikeastaan ohjannut ja nuorempia pidettiin taekwondo potkutyynyinä. Suojukset oli kyllä, mutta vanhimmat pojat potkivat ylävartaloon ja päähän.

  Villimmät juoksentelivat koulun käytävillä ja pompottelivat koripalloa koulun käytävillä. Aikuisia ohjaajia ei ollut paikalla koskaan. Eikä saatu mistään kiinni. Ilmoitin koulun rehtorille, että ovet ovat auki ja penskat ilman valvontaa illalla, eikä ohjaajia koskaan näkynyt.

  Soiti kunnan nuorisotyöntekijöille jotka pitävät kirjaa rekisteryistä yhdistyksistä. Ja kerroin mitä touhua pitävät koululla. Taekwondo yhdistyksen pitäjät keräsivät vain jäsenmaksut ja kunnalta saatavan tuen. Taekwondo pitäjillä oli oma ryhmä lähikaupungissa ja nuorimmat jäivät ohjausta.

  En suosittele 7v tuota harrastusta.
   
 3. MattiSetä Vierailija

  Ikävä tapaus. Uskoisin kuitenkin, että kyseessä oli tuossakin yksittäistapaus, eikä kaikki taekwondoseurat toimi yhtä vastuuttomasti. Veljenpoikani on nyt 12 vuotta ja on harrastanut lajia jo kolme vuotta. Tykkää tosi paljon, kun on monipuolista liikuntaa. Ainakaan hänen puheistaan päätelleen seurassa ei vain lyödä ja potkita, vaan liikutaan monipuolisesti ja opetellaan kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä jne.

  Varmasti siis tässäkin lajissa on hyviä ja hiukan huonompia paikkoja harrastaa. Kannattaa käydä katsomassa toimintaa ja päättää sen jälkeen haluaako lapsensa ko. paikkaan harrastamaan.
   
 4. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Monenlaisia lajeja läheltä kokeneena voin sanoa että ei se laji ratkaise vaan lapsille ja nuorille miksei aikuisillekin tärkeä on vetäjän omistuneisuus lajiin; toiset lajit rahastavat kovin ja toiset toimivat ihan harrastajien hyväksi nimellisellä rahalla eli sydämellä. Ymmärrän että näitä asioita on vaikea lukea jostakin seurasta mutta suosittelen seuraamaan minkälainen ilmapiiri ja kehittyneisyys on kyseisessä seurassa ihan harjoituksia useammin seuraamalla jos mahdollista, ja ottamaan muutenkin selvää kaikista mahdollisista medioista ja ihmisten mielipiteistä monenlaisista.

  Itsepuolustuslajit ovat hyvä asia näin yksilölajeina enimmäkseen, myös ei kannata unohtaa joukkuelajeja jotka kasvattavat toimimaan ja olemaan ryhmässä eli sosiaalisuudesta on valttia josta aina on hyötyä tulevaisuudessa monissa asioissa mitä tuleekaan tekemään.

  jame.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti