Hae Anna.fi-sivustolta

Tärkeä juhla!

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Eläkeläispariskunta, 16.04.2008.


 1. Nyt tuli kutsu 4- vuotiaan syntymäpäiville.
  Niin käännyn puoleenne, mitä lahjaksi. Päivän sankaritar on tyttö, ilmeni jo lauseen avauksessa.
  Itselläni on aivan hölmö olo, miten vanhemmat suhtautuvat johonkin jonnin joutavaan.
  On myös ensivierailu kodissa, kukat olisivat varmaan vanhemmille.
  Pieniä vinkkejä olisi kiva saada,
   
 2. Millainen tyttö on, tykkääkö tyttöjen jutuista vaiko onko enemmän "poikatyttö"?
  Meillä on juuri 4v tyttö, joka on tällä hetkellä innostunut tyttöjutuista; erilaisia hiusrenksuja, keiju-vaatteita yms. Pikkurahalla löytää jotain pientä ja kivaa, ei tarvitse kallista ostaa. Ja jos tietää jonkin lempivärin, vaate on aina käytännöllinen. Tuon ikäiselle voisi 110cm olla sopiva koko, tietysti riippuu vähän lapsesta.
  Meillä ei toistaiseksi ole suosiota saaneet barbit eikä bratzit, joten niitä en suosittele muillekaan. Lapset on usein innostuneita ihan jostain pienestäkin, ei aina tarvitse olla suureellisia lahjoja, ainakin meillä on näin.
   
 3. tätinen Vierailija

  Kuinka läheisiä olette perheen kanssa?
  JOs ette ole lähisukua tai muuten läheisiä niin kannattaa olla järkevä lahjan arvon suhteen eli pidättäytykään kohtuuhintaisessa lahjassa.

  Minun 4-vuotias sukulaistyttöni on taas noita poikatyttöjä eli mitään nukkia tms. ei kannata harkitakaan. Minä olisin suoraan yhteydessä vanhempiin ja kysyisin mitä päivänsankari toivoo tai tarvitsee.

  Vaatteita toki tarvitaan aina.
   
 4. dvd? Vierailija

  saariston lapset tai muumit -dvdsarjoja? itse oln ostanut noita kummitytölleni antaakseni hänelle perinteitä ja jotain, joista itselleni ja siskoilleni (mm. kummini äiti) on jäänyt aikanaa jälkiä lapsuudesta.
   
 5. ellikkä Vierailija

  Meillä tuon ikäisenä roolipuvut olivat kova juttu (varsinkin kaikki hörhelöt, prinsessa, baletti, keiju jne). Samoin kaikki "nätti" (keijun siivet, taikasauvat, hiuskoristeet). Periaate mitä enemmän rimpsua sen parempi :). Samoin muut roolileikkeihin liittyvät olivat "in" (muoviastiat, kassakone, lääkärisetti). Toinen näin keväällä sopiva lahja voisi olla joku ulkolelu esim puutarhavehkeet tai lasten tennissetti

  Vaatteita on minusta todella hankala ostaa toisten lapsille. Kokonumeroissa on valtava heitto eri valmistajien välillä. Meilläkään tyttö ei oikein koskaan innostunut nukeista, vaikka monet kaverit kyllä tykkäsivät. Myöskään dvd:t eivät jaksaneet kiinostaa.
   
 6. käpylehemä Vierailija

  En antaisi lahjana dvd:tä. Voi olla, että vanhemmat nimenomaan eivät anna lapsen katsoa ohjelmia ja silloin tulisi kaikille paha mieli.
   
 7. * * * * * * * Vierailija

  Lego-sarjoista löytyy tytöille sopivia juttuja, mm. Belvillet ovat monen tytöt suosikkeja, ja kaiken lisäksi "fiksu" lahja.
   
 8. hellynen Vierailija

  Itselläni on tuttavien lapsille muutamia "aina varmoja" lahjoja. Tässä muutama esimerkki: muovailuvaha paketti, väritys/puuhakirja plus puuvärit, palapeli (ikätason mukainen), askartelusetti (löytyy esim. askarteluliikkeistä ja kirjakaupoista tytölle kiva vaikka helmikorupaketti voi tehdä yhdessä äidin kanssa).

  Ideana on siis antaa jotain kehittävää tekemistä ja sellaista joka ei jää pyörimään turhaan nurkkiin. Tuollaisen askartelusetin (niitä on paaaljon erilaisia) saa samalla hintaa kuin jonkun halppis-prinsessa-krääsä setin.

   
 9. Meillakin tytto on aina askarrellut paljon, mutta minusta nuo setit ovat aika tylsia ja "valmiiksi pureskeltuja". Mielikuvitusta ei paljon tarvita, lahinna ovat tyyliin: varita tuo ja limaa tahan :-(. Meilla tuon ikaisena kivemmat askartelut syntyivat vessapaperirullista, kaurahiutalepaketeista jne. Liimaa ja maaleja sen sijaan kului paljon :).

  Kirjat ovat myos yksi vaihtoehto, mutta meilla ainakin ollaan kirjaston suurkuluttajia. Useimmat lapset tykkaavat katsella elainkirjoja ja ne ovat myos suht "pitkaikaisia". Oma tytto sai ehka juuri 4-vuotiaana ison elainkirjan. Ensin katseli vain kuvia ja nyt 9-vuotiaana lukee teksteja (varsinainen kohdeika tuolla kirjalla ehka 7-14v)

  Itse ehka kallistuisin myos jonkun ulkolelun puoleen, tai sitten sita prinsessakraasaa (riippuu tietysti haluaako miellyttaa aitia vai tytarta :))
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti