Hae Anna.fi-sivustolta

Täytetyt paprikat

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä täytetyttö, 23.05.2007.

  1. täytetyttö Vierailija

    mainio välipalaidea on täytetyt paprikat. Ota paprikasta "hattu" pois, sekä poista siemenet. Sen jälkeen ne ovat valmiita täytettäviksi. Sopivia paprikan täytteitä ovat mm: tonnikala-riisisekoitus, sipulikuutiot, kurkkusalaatti, yrttijuusto-tonnikalatäyte. Täytettyäsi paprikat käytä niitä uunissa 200¤ 15min. Tai jos haluut syödä kylmänä ja rouskuvana, niin kuka estää??? sehän on vain makukysymys.
     
  2. Liisa O Vierailija

    Miten saat paprikat kypsiksi 15 minuutissa kun mulla menee ainakin 45 min. Taitaa olla erikoinen uuni sulla.
     
  3. Kypsyyden mukaan! Vierailija

    Paistoaika riippuu ihan siitä, millaista haluaa. Jos haluaa pehmeiksi valmistettuja, pidetään toki pidempään. Minä pidän kasviksista, jotka vielä tuntuvat hampaissa - silloin riittää lyhyempi aika. Yleensä minusta suomalaiset kypsentävät kasviksia liikaa - mössöksi keitetyt eivät minulle maistu. Ainoa poikkeus on hernekeitto, jonka pitää mielestäni kiehua ihan kypsäksi asti eli 2-3 tuntia.
     
  4. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki eivät voi syödä raakaa paprikaa. Täytän niitä silloin tällöin, mutta keitän ensin viitisen minuuttia, jäähdytän ja täytän.
     
  5. Liisa O Vierailija

    Miksi keität vitamiinit veteen. Eikö oo helpompi antaa olla uunissa kauemmin ja säilyttää maku ja vitamiinit.
     
  6. Martti Vierailija

    Meillä tätä syödään ihan pääruokana :)
     
  7. N51 Vierailija


    Joo, niin meilläkin. Laitan hatuttomat paprikat n 10 minuutiksi ilman täytettä ensin uuniin ja sitten 15 min täytteen kanssa TAI useimmiten halkaisen paprikan kahteen osaan pitkittäin ja laitan siihen suoraan täytteen, jolloin saa varmaan olla sen 45 min, jotta tulee pehmeää.

    Paprikoihin voi laittaa täytteeksi kaikkea mitä kaapeista löytyy; vihanneksia, sipulia, (keitettyä) riisiä, jauhelihaa, kinkkua, tonnikalaa jne. ja juustoa päälle. Hyviä on.
     
  8. rebekka62 Uusi jäsen

    liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein viime viikolla täytettyjä paprikoita. Laitoin täytteeksi kinkkua, herne-maissi-paprikaa, tuoreita herkkusieniä ja sipulia sekä pieninä palasina chorizon-makkaraa (lidlistä). Lisäksi laitoin ranskankermaa sekä Koskenlaskijan yrtti-valkosipuli sulatejuustoa. Mutta tulipas hyvää ja maistui vielä lämmitettynäkin seuraavana päivänä. Kannattaa kokeilla.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti