Hae Anna.fi-sivustolta

Takareiden lihasten repeämä

Viestiketju osiossa 'Kuntoklubilaiset' , käynnistäjänä liikkumaton, 05.11.2008.

 1. vierailija Vierailija

  Kyllä leikataan. Minulla leikattiin totaalirepeämä onnistuneesti 8 kk tapahtumasta väärän diagnoosin takia. Mutta kyllä todella on vaativampi leikkaus ja puhumattakaan toipumisesta. Kahdella ankkurilla kiinnitettiin reisi istuinluuhun. Jänteet otettiin pohkeesta. Kauniit arvet pakarassa, takareidessä ja sitten pisin pohkeessa. 5 kk nyt takana. Pitkää pinnaa ja päivittäistä jumppaa vaatii tämä toipuminen. Kävelyä, stepperiä ja kumpparijumppaa. Juosta en todellakaan vielä pysty. Kyllä mä uskon että jalka tästä vielä tulee, hitaasti mutta tulee. Pohkeen kanssa ongelmia, mikä osaltaan hidastaa toipumista. Viikottain fyssarilla manipuloidaan jalan arpikudosta ja lihaskalvoja. Kävely alkaa sujua klinkkaamatta. 6-12 kk menee toipumiseen, sanottiin ja niimpä siinä taitaa mennä. Rohkeasti vaan leikkaukseen ja sen jälkeen tsemppiä ja sisua toipumiseen.
   
 2. urheiluvammainen Vierailija

  Mulla on nyt leikkauksesta vähän yli viikko. Viime yön nukuin kokonaan ilman särkylääkkeitä eikä muutenkaan ole ollut mielestäni paljoa kipuja.

  Mulla on eka fyssarikäynti vasta 3 viikon päästä. Nyt mietinkin, että kuinka paljon uskaltaisin sitä ennen kävellä. Kotona en ole käyttänyt keppejä ensimmäisen päivän jälkeen, koska on niin paljon helpompi kävellä ilman (saa kädet vapaaksi). Ulos mennessäni olen ottanut kepit, koska ohjeissani lukee 2-3 vkoa, mutta koen, että en niitä tarvitsisi, jos kävelen hitaasti lyhyillä askelilla. Toistaiseksi olen kävellyt vain noin 400-600 metrin lenkkejä.

  Mieli tekisi tehdä jo suht pitkiä lenkkejä, jotta saisi edes vähän liikuntaa (normaalisti urheilen todella paljon), mutta en ole uskaltanut, kun leikkauksesta on vasta niin vähän aikaa. Miten nopeasti leikkauksen jälkeen te muut olette alkaneet tehdä kävelylenkkejä? Ja kuinka pitkiä?
   
 3. Kiitos hienosta vertaistuesta! Tässä 50v tavallinen kuntoilijanainen joka spurttasi 24.5 pesälle:eek:ik takareisi ja jalka löi huttaa, voltin kautta vas olkapäälle. Seurauksena hamstringin totaalirepeämä ja vas ac-luksaatio. Lihaksen takaisin kiinnitys 6.6. Ja mitellahoito vas olkapäähän. Ortoosi jalassa 30 ast.kulmaan 3vk kevyt varaus kepillä(oik käteen kun vas käsi mitellassa). Sitten kävelyä kivun mukaan. 6 vk kohdalla ortopedi ja ft. Mitellan saan pois 3 vk kohdalla tapaturmasta sitten vaakaan nostot sinne ortopedin käynnille asti. Nyt 5pv leikkauksesta. Ei pahemmin kipuja. Köpöttelen pihalla ja supsuttelen mitä sauvan mitellan kanssa pystyy. Wc käynnit onnistuu ulkona parhaiten. Iso tarpeet pöntöllä vinkkelisti korkeelta kyykkien terveelle kankulle nojaten. Levolac 25 ml×2 pitää ulostemassan sopivan helppona ponnistaa, kun yhden jalan ja käden varassa oltava toimituksen ajan. Istuminen terveellä kankulla pöytään nähden sivussa puutarhatuolissa onnistuu muutama min. Muutoin pysty- tai makuuasento selällään tai mahallaan (olkapään rajoittaessa muut asennot) onnistuu. Odottelen kovati että sais alkaa kuntouttaa kunnoll, nyt vielä hiljaksiin maltilla mentävä. Saikkua 2kk leikkauksesta.
  Onneksi on hieno kesä! Nyt on aikaa ja pikkupakko kulkea hitaasti: näkee ja kuulee luontoa kuin joskus lapsena viimeksi kunnolla! Pysähtyminen tuli lahjana.. jos jotain pahaa niin jotain hyvääkin
   
 4. urheiluvammainen Vierailija

  Täällä on nyt kulunut 6 viikkoa leikkauksesta ja jalka on parantunut tosi hyvin. Kävelen jo aika lailla ontumatta (paitsi sitten kun jalka alkaa väsyä) ja portaatkin menevät jo vuorojaloin.

  Aloitin kevyet lihaskuntoliikkeet kaksi viikkoa sitten ja mielestäni sen jälkeen alkoi jalka parantua paljon rivakammin. Juoksua kaipaan kovasti ja muuta sykettä nostavaa liikuntaa. En ole vielä uskaltanut aloittaa kuntopyöräilyä, vaikka se olisi kai jo sallittua.

  Pesistä sitten 30 vuoteen: sinun tilanne kuulostaa hyvin haastavalta, kun on myös olkapää kipeä. Toivottavasti alkaa oleminen helpottaa pian! WC-käynnit on ollut mullekin varmaan hankalin homma tässä toipumisessa. Nyt ne onneksi sujuu jo helpommin, kun istuminen on alkanut sujua. Fysioterapeutti neuvoi mua hieromaan joka päivä arpea kevyesti perusvoiteella, ja se on todella auttanut. Se arven alla ollut paksu kova möntti on alkanut sulaa pois mikä taas helpottaa istumista.

  Olen aivan samaa mieltä siitä, että tämä pysähtyminen on ollut kuin lahja! Ennen tapaturmaa elämä oli todella hektistä ja välillä kirjaimellisesti juoksin paikasta toiseen. Nyt kun on ollut pakko hidastaa, tuntuu että on oppinut kuuntelemaan omaa kehoa ja ajatuksia ihan uudella tavalla.
   
 5. vierailija Vierailija

   
 6. Pesistä 30 vuoteen Vierailija

  Toi edellinen viesti oli pesistä 30 vuoteen-kirjoittajalta
   
 7. 42 vee liikkuja Vierailija

  Onpa tämä hyvä, pitkä keskusteluketju! Ensi viikolla operaatio, tiedän nyt edes vähän, mitä odottaa. Ja tsemppiä muillekin, täällä kun on näämmä muitakin samassa veneessä kuntoutumassa tänäkin kesänä!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti