Hae Anna.fi-sivustolta

Takareiden lihasten repeämä

Viestiketju osiossa 'Kuntoklubilaiset' , käynnistäjänä liikkumaton, 05.11.2008.

 1. vierailija Vierailija

  Kyllä leikataan. Minulla leikattiin totaalirepeämä onnistuneesti 8 kk tapahtumasta väärän diagnoosin takia. Mutta kyllä todella on vaativampi leikkaus ja puhumattakaan toipumisesta. Kahdella ankkurilla kiinnitettiin reisi istuinluuhun. Jänteet otettiin pohkeesta. Kauniit arvet pakarassa, takareidessä ja sitten pisin pohkeessa. 5 kk nyt takana. Pitkää pinnaa ja päivittäistä jumppaa vaatii tämä toipuminen. Kävelyä, stepperiä ja kumpparijumppaa. Juosta en todellakaan vielä pysty. Kyllä mä uskon että jalka tästä vielä tulee, hitaasti mutta tulee. Pohkeen kanssa ongelmia, mikä osaltaan hidastaa toipumista. Viikottain fyssarilla manipuloidaan jalan arpikudosta ja lihaskalvoja. Kävely alkaa sujua klinkkaamatta. 6-12 kk menee toipumiseen, sanottiin ja niimpä siinä taitaa mennä. Rohkeasti vaan leikkaukseen ja sen jälkeen tsemppiä ja sisua toipumiseen.
   
 2. urheiluvammainen Vierailija

  Mulla on nyt leikkauksesta vähän yli viikko. Viime yön nukuin kokonaan ilman särkylääkkeitä eikä muutenkaan ole ollut mielestäni paljoa kipuja.

  Mulla on eka fyssarikäynti vasta 3 viikon päästä. Nyt mietinkin, että kuinka paljon uskaltaisin sitä ennen kävellä. Kotona en ole käyttänyt keppejä ensimmäisen päivän jälkeen, koska on niin paljon helpompi kävellä ilman (saa kädet vapaaksi). Ulos mennessäni olen ottanut kepit, koska ohjeissani lukee 2-3 vkoa, mutta koen, että en niitä tarvitsisi, jos kävelen hitaasti lyhyillä askelilla. Toistaiseksi olen kävellyt vain noin 400-600 metrin lenkkejä.

  Mieli tekisi tehdä jo suht pitkiä lenkkejä, jotta saisi edes vähän liikuntaa (normaalisti urheilen todella paljon), mutta en ole uskaltanut, kun leikkauksesta on vasta niin vähän aikaa. Miten nopeasti leikkauksen jälkeen te muut olette alkaneet tehdä kävelylenkkejä? Ja kuinka pitkiä?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti