Hae Anna.fi-sivustolta

Takareiden lihasten repeämä

Viestiketju osiossa 'Kuntoklubilaiset' , käynnistäjänä liikkumaton, 05.11.2008.

 1. vierailija Vierailija

  Itsellä meni niin ,että 7 vkoa sairaslomalla ja sitten 3vkoa etänä.Vasta sitten uskalsin ajaa työmatkan ja jaksoin tuon työpäivän.
   
 2. pyykkäri Vierailija

  Olipa onni, että löysin tämän ketjun. Liukastuin viime tiistaina märällä lattialla kotona tehden spagaatin kodinhoitohuoneessa. Tunsin hirveää kipua ja ymmärsin, että nyt kävi pahasti. Kävin seuraavana päivänä ortopedillä ja sitä seuraavana magneettikuvassa. Ortopedi soitti tänään ja kertoi, että kaikki kolme lihasta ovat irti. Ehdotti suraavaa aikaa puolentoista viikon päähän, "kun luonto voi alkaa itse korjata vaurioita". Sitten päätetään, leikataanko. Sanoin kyllä itse, että haluan leikkauksen.
  Nyt kysynkin teidän kohtalotovereiden kokemusta /mielipidettä aiheesta, että pystynköhän istumaan 3 h lentokoneessa kahden viikon päästä, siis ennen leikkausta? Helpottaakohan tämä istumiskyvyttömyys yhtään parin viikon sisään?
  Onko niksejä, miten se voisi onnistua? Onko kellään kokemusta matkustamisesta vamman kanssa?
  Tiedän, että viisainta olisi vaan perua reissu, mutta olen sisukasta sorttia ja en vielä haluaisi luovuttaa.
   
 3. vierailija Vierailija  Hei,

  Itse 2 vuotta sitten jouduin kyllä ulkomaan matkan perumaan ja lääkäri niin kehoitti tekemään. Itseäni tietysti jännitti mitä jos tulee jalan kanssa ulkomailla ongelmia niin vakuutus ei näitä ole sillon halukas korvaamaan koska vamma jo olemassa. Myös minulla kaikki irronneet ja leikkaus pyrittiin tekemään pian (alle viikko tapaturmasta) .. kokemusta siis ei ole koska itse en uskaltanut lähteä :D
   
 4. vierailija Vierailija

   
 5. vierailija Vierailija

  Hei,
  miten olet toipunut tuosta vammasta, kun siitä on jo kulunut vuosia ? Minä olen toipumassa tuosta leikkauksesta parhaillaan ja olen jo päälle 60 v. Siksi kysyn asiaa, kun olit vamman sattuessa samaa ikäluokkaa. Hienoa, että tämä keskusteluketju löytyi. On ollut lohduttavaa saada näistä viesteistä vertaistukea.
   
 6. leikkausta odottava Vierailija

  onko kenelläkkän ollut sellaista,että jänne ei ole revennyt,mutta on paksuuntunut kun koira nykäs,että putosin takamuksille asfaltille ja toisen kerran betoniportaille....jäänyt vauriota,joka tehnyt tepposia...ja kiinnikkeitä on myös. Eli pitää leikkaamalla tehdä tilaa hermolle .Toimenpiteet Deliberatio,fasciotomia,tenotomia
   
 7. pyykkäri Vierailija

  Kyselin täällä vamman kokemuksista kanssa matkustamisesta. No minä reissasin muutaman päivän briteissä, onneksi kaikki meni hyvin.
  Kolme irronnutta jännettä kiinnitettiin 5pv sitten ja pahin kipu taitaa olla ohi. Persuuksesta alaspäin suuntautuva haava on 12cm pitkä, pitihän jänteen pää noukkia 8cm päähän valuneena. Nyt vielä liikun varovasti kepeillä, jalkaan ei saa varata kuin jalan painon verran 3vk ajan, joka tekee liikkumisesta raskasta. Onneksi ensi viikolla pääsen fyssarille, jospa kuntoutus aloitettaisiin silloin.
  5-6vk kepeillä pikku hiljaa painoa jalalle lisäten.
  Saikkua 2kk.
  Sattumalta ystävättäreni jenkeissä leikattiin Atlantassa kolme päivää ennen mua, joten on ollut mielenkiintoista vaihtaa kokemuksia erilaisista hoitomenetelmistä
   
 8. vierailija Vierailija

  Turun neossa Lasse Lempainen & Sakari Orava
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti