Hae Anna.fi-sivustolta

Taksikyyti Kreetalla

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Tuula, 08.02.2006.

 1. Tuula Vierailija

  Paljonko taksi maksaa esimerkiksi Haniasta Plataniakseen?Joutuuko tinkimään vai onko vakio taksa?
   
 2. Minni Vierailija

  Muistaakseni maksoi viime kesänä Haniasta Plataniakseen kymmenen euroa. Hinta kannattaa sopia etukäteen.
   
 3. Auttaja Vierailija

  Oletko lähdössä, vai kyseletkö ihan huviksesi. Kerro millä lennolla menet, niin annan seikkaperäiset tiedot esittämiisi kysymyksiin aivan ilmaiseksi?
   
 4. auttajalle Vierailija

  Älä nyt tyhmiä ""puhu"". Eihän kaikki valmismatkalaiset ole suinkaan idiootteja!
   
 5. hanna Vierailija

  Viime kesänä otimme taksin Haniasta Plataniakseen. Edellämme oli paikallinen nainen, joka sanoi menevänsä puoliväliin Plataniasta ja että voisimme mennä samalla taksilla. Lähdimme mukaan ja nainen jäi pois aikanaan ja maksoi kuskille. Kun tulimme perille hotellille, kuski sanoi taksaksi 15 euroa. Pyörittelimme silmiämme ja yritimme selittää, että hän on jo saanut puolet matkan hinnasta. Emme jaksaneet tapella, maksoimme lopulta 12 euroa. Saipa kuski voita leipänsä päälle :)
   
 6. katzu Vierailija

  Agia marinasta (Plataniaksen vieressä oleva kylä) taksi Haniaan maksoi 9 egee. Hinnan kysyimme kuskilta etukäteen ja mitään ongelmia ei ollut maksettaessa.
   
 7. hannalle Vierailija

  On huimioita että paikallisia tuppaa kyytiin, pääsevät ilmaiseksi ja me turistit maksamme kyydin. Korfulla oli näin ja taksit perivät myös ""blondeilta"" mielttömiä maksuja, kaupunkialueella oli kiinteä taksa mutta pari nuorta blondia oli joutunut maksamaan kolminkertaisesti. Eli aina kun menett taksiin, kysykää hinta. Älkää ottako niitä paikallisia liftareita mukaan.
   
 8. hanna Vierailija

  Tämä paikallinen jonka kanssa menimme samalla taksilla oli ihan asiallinen rouva ostoskasseineen taksitolpalla, ei mikään liftari. Ja hän maksoi kyydistään sen, mitä mittari sillä hetkellä näytti, kun saavuimme hänen kotitalolleen (näin itse). Joten ei hän ilmaiseksi matkustanut...
  Viisainta ilmeisesti olisi sopia hinta aina etukäteen, mitä ei ole tullut tehtyä... Vaikka emme mitään blondeja olekaan, ei ainakaan mieheni :)
   
 9. hannalle Vierailija

  Hinta täytyy aina sopia... taksinkuljettaja peri ""päällekkäishintaa"" ihan selvästi. takseille on määrätty yhtenäiset taksat joita valvoo/tarkistaa turistipoliisi.
   
 10. sp Vierailija

  Usein tuon matkan taksilla tehneenä yli kymmentä euroa ei kanata maksaa - ainakaan päivällä. mutta heti kyytin astuttua kannattaa hinta kysyä ja sopia. huonoja kokemuksia ei itselle ole sattunut
   
 11. Tuula Vierailija

  Kiitos vastauksista! Olemme ihan oikeasti lähdössä kahdeksi viikoksi Kreetalle 11.6.
   
 12. Aksu Vierailija

  Kreikassa on tapa, että jos taksissa on toisilleen tuntemattomia ihmisiä, niin kaikki maksavat omat matkansa eikä hintaa jaeta kaikkien kesken. Autossa voi olla esim. kolme toisilleen vierasta ja jokainen maksaa täyden maksun.
  Turha siitä on tapella.
  Aikoinaan Ateenasta palatessamme Haniaan olimme aamulla aikaisin Soudan satamassa ja meitä oli neljä henkilöä menossa Hanian keskustaan. Takseja oli monta kymmentä jonossa. Kukaan ei ottanut meitä neljää kyytiin, vaan viittilöivät aina taaksepäin syytä selittämättä.
  Sitten muistimme, että eipä tietenkään ne ota samaan taksiin, kun olemme samaa porukkaa. Jakauduimme kahtia ja menimme eri autoihin, eikä ollut mitään ongelmaa. Molempiin autoihin tuli lisäksi kaksi yksinäistä ihmistä, jolloin taksi sai kolminkertaisen maksun.
  Viimeeksi näin oli vuosi sitten, kun menin Salonikin lentokentältä keskustaan. Molemmat muut jäivät pois ennen minua ja maksoivat matkastaan vain vähän vähemmän kuin minä, joka menin pisimmälle.
  Paluumatkalla lentokentälle olin yksin, koska tilasin auton hotellille ja maksoin suht saman hinnan kuin mennessäkin.
   
 13. ovta kuni Vierailija

 14. Nuppu Vierailija


  Menen nyssellä Haniaan ja taksilla takaisin.
  Enimmäkseen maksan 3-4 euroa Haniasta Plataniakseen.
  Yöruoalla ja -viinillä poiketaan tutussa paikassa.
  Ei kannata antautua huiputettavaksi.
  Taksit ovat kamaki-poikia, mutta kun pitää tiukan linjan,
  saa alennusta.
  Opetelkaa sujuva kreikan kieli, pupuset.
   
 15. Iraklionista? Vierailija

  Entäpä taksimatkan hinta Iraklionin lentokentältä Rethymnoniin? Ovatko taksit halukkaita niin pitkää matkaa yleensä ajamaan ja ottavatko 4 aikuista kerralla edes kyytiin?
  Iraklionin kentältä ei varmaankaan suoraan mene busseja Rethymnoniin, pitänee vaihtaa jossain bussiasemalla?
   
 16. Ervasti Vierailija

  Onko se muka liian vaikeaa vaihtaa bussia?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti