Hae Anna.fi-sivustolta

Takuumaksuhotellit..Esim:Usa....

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä epätietoinen...:), 06.04.2008.

 1. epätietoinen...:) Vierailija

  Tervehdys...:) Olen joskus tuuminut, että esimerkiksi USA:n joissakin hotelleissa pitää olla takuuksi luottokortti, kuten esim.Vaikkapa hawaijilla.? Siis vaikka matka olisi kokonaisuudessaan jo suomessa maksettu...Miten käy sitten matkaajan, jolla ei ole sitä luottokorttia, mutta ei myöskään käteistä budjetoitu takuumaksua silmälläpitäen???

  Eli miten on käytäntö kun suomituristi saapuu hotelliin, eikä kumpaakaan vaadittavaa löydy? Ei käteistä eikä korttia ?
  Siis tottakai käteistä on, mutta se on suunniteltu lomaa varten, eikä siitä ole irrottaa hotellille sitten euroakaan tai taalaakaan, joten jääkö turisti sitten kadulle ?

  Tässähän nyt tarkoitan, että miksi olisi yleensäkään pitänyt varautua antamaan hotelliin muutama sata dollaria pantiksi majoituksesta joka on kokonaan kuitenkin jo maksettu, ennenkuin edes on saavuttu hotelliin ?
  Miten jenkkiserkku suhtautuu asiaan?
  Samoin kun joillain risteilyillä käytetään vain laivan omaa luottokorttia, mutta saako sen automatic jokainen, vai tarkistetaanko luottotiedot ensin ?
  Mitä sitten jos laivan respa ei annakaan luottokorttia, eikä muita maksuvaihtoehtoja ole, niin pääseekö edes laivaan tässätapauksessa?

  Mielestäni nämä ovat ihan kiinnostavia yksityiskohtia,enkä ole kenenkään nähnyt palstalla näitä kysyvän, joten vastaisitteko ystävällisesti tähän...:)?
   
 2. takuumaksu Vierailija

  Takuu ei koskekaan huoneenvuokraa vaan sen mahdollista hajottamista.
  Jenkkituristilla on aina se luottokortti koska jenkeissä kortittomAT ASUU
  SILTOJEN ALLA JA ROSKIKSISSA EIVÄTKÄ MATKUSTELE.
  sIELLÄ KORTITON IHMINEN ON TÄYSIN KELVOTON.
   
 3. Et vastannut kysymykseen.....:) Se, että ei ole luottokorttia, ei kyl tarkoita persaukista... 75 matkaa ympäri maapalloa, paitsi ei jenkeissä koskaan, joten kyl euroja on riittänyt...Ja ilman luottokorttia...Köyhät kulkee velaksi..Sorry vaan....:)
  Matkani ja oleskeluni on maksettu aina käteisellä, mutta kiinnosti käytäntö mitä kysyin, mutta koska et osannut vastata siihen, niin odotan muita kommenteja..:)
   
 4. Edellinen vastaaja tarkoitti - aivan kuten onkin - että nimenomaan USAssa kaikilla "täytyy" olla luottokortti - hotelliin ei voi majoittua, autoa ei voi vuokrata jne ilman korttia. Siellä se siis on yhtä kuin luotettava, maksukykyinen henkilö. Jos jollain ei korttia ole, se tarkoittaa suunnilleen että ihminen on kelvoton. Luottokortittomuus Suomessa ei tarkoita persaukisuutta tai muutta epäluotettavuutta, mutta USAssa näin kyllä on.

  Jenkkiserkku suhtautuu asiaan siis niin, että hommaa kortin jos sellaisen pystyy samaan ja käyttää sitä kyseisissä tilanteissa.

  Ihan suosiolla kannattaa kyllä kortti hankkia jos sinnepäin aikoo matkustaa. Ilman sitä elämä käy hankalaksi. Eihän sitä pakko ole käyttää ellei halua, mutta kortti täytyy olla esittää esim. hotelliin kirjautuessa.

  Nämä on tavallisen matkaajan käytännön neuvoja. Luen kyllä kiinnostuksella mitä Tjäreborg mahdollisesti vastaa.
   
 5. Tjäreborg vastaa Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei !
  Kuten yllä on jo kommentoitukin on luottokortti USA:ssa matkustettaessa erittäin suositeltava ja useimmat hotellit ottavat "slipin" sisäänkirjautumisen yhteydessä.
  Risteilyillä takuumaksu voi olla hyvinkin korkea, joten luottokortilla maksaminen on loogisinta.Suosittelen lämpimästi luottokortin hankkimista mikäli suunnittelet matkaa USA:an
  Terveisin Tjäreborg
   
 6. Miten ihmeessä Vierailija

  Miten epätietoinen on voinut suoriutua 75 matkasta ilman luottokorttia. Onhan korteista muitakin hyötyjä esim. DC:n ilmaiset Lounget kentillä ja itse olen törmännyt myös muualla takuumaksuihin. Vähän laadukkaampi hotelli niin kyllä luottokorttia aletaan heti kysellä sisäänkirjoittautumisen yhteydessä. Ja pieni tarkennus tietysti termistöön eli luottokortti on oikeasti yleensä vain maksuaikakortti eli tuo köyhät kulkee velaksi kommentti on aika älytön. Samalla voisi itse mainita mitä ajattelen "maailmanmatkaajista" ilman luottokorttia:)), mutta kyllä luottokortit ovat käteviä ja edullisia käyttövälineitä ympäri maailmaa.
   
 7. America Vierailija

  Olet kyllä matkaillut vain haaveissasi ;)
  75 matkaa? No itse en osaa matkojeni määrää laskea mutta
  käytyjä maita on enemmän kuin se 75 joten kokemusta on
  ja ilman kortteja olet täysin kelvoton ja varsinkin USAssa.
  Vaikka olisi repullinen käteistä muttei korttia niin olet silloin
  siis luottokelvoton ja mahdollisesti joku huumediileri eli
  eivät edes päästä hotellin vaikka antaisit repullisen riihikuivaa.
  Halpoihin hotellimurjuihin toki pääsee pelkällä käteiselläkin.

  Jos tosiaan olisit ollut 75 matkalla niin luulisi että em. asian olisit tiennyt.
  Ilman luottokorttia et saa edes autoa vuokrattua.
  VISAa käytän maksuaikakorttina enkä luottokorttina.


   
 8. pohdinpa minäkin Vierailija


  Tuli aikanaan hankittua Visa-kortti, kun varasin ensimmäisen ulkomaanmatkani. On se vaan niin kätevä, ja varsinkin silloin oli, kun joka maassa Euroopassakin oli oma valuutta, niitä olis pitäny tilata ja vaihtaa etukäteen Suomessa nippukaupalla, Suomen sadat markat oli toisaalla tuhansia frangeja tai muuta.
  Toinen seikka on turvallisuus: Nyt kun nuo "töölönmatkatoimistot" ja muut menee konkurssiin, niin ne, jotka on maksaneet matkansa luottokortilla, eivät kärsi mitään, koska luottoyhtiö ei maksa matkatoimistolle ennen kuin matka on toteutunut. Se pani miettimään, ja olen maksanut lentolippujakin Visalla. Luottorajaa pitää kohta nostaa, ei 800 eurolla pääse nelihenkinen perhe kovin pitkälle, eikä pitkäksi aikaa.
   
 9. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Perunapankissa (eli OP:ssa) Visan maksu on kuukausikohtainen ja riippumaton käyttörajasta, joten sen kanssa ei tarvitse/kannata nuukailla.
   
 10. feikki-Visa Vierailija

  OPlla kk-maksu taitaa olla sama 3000e saldoon saakka.

  HUOM! OP:n leikki-Visassa on sitten eräs pottumainen ominaisuus jota OP salaa.
  Jos limiittisi on vaikka 2000 euroa ja olet käyttänyt sitä viime kuussa juuri sen
  verran et voi käyttää korttia tässä kuussa lainkaan ennenkuin lasku maaliskuun
  käytöstä on on tullut ja maksettu.

  Oikeassa Visassa OP-Visan sijaan voit joka kk käyttää esim sen 2000 euron verran korttia.


   
 11. mää vaan II Vierailija

  Niin, jos maksu on sama vaikkapa 3000 euroon asti, niin mikä se on. Jos en tarvitse noin suurta luottorajaa, en viitsi siitä maksaakaan. Tuo alin luottoraja on riittänyt matkoilla mainiosti, tai jonkin isomman hankinnan tekemiseen ennen kuin lomarahat on tulleet. Prosentteina luottorajasta kun maksaa, niin ei maksa turhasta. Eihän se ero ole suuri, kun maksu menee vain kerran vuodessa.

   
 12. Muissa korteissa Vierailija

  DC, Amex taas tarjoaa muita etuja ja esim. DC:n vuosimaksu on edullinen Visaan nähden ja lisäksi lentokenttälounged, vakuutus, palkinnot yms. Toki Visalla käyttöpaikkoja on enemmän, mutta kyllä muillakin pärjää.
   
 13. vee Vierailija

  Semmosta kysyisin, kun sivuaa mielenkiintoani, että onko toi vakuusmaksu per henkilö vai per huone? Ja senhän saa sit oikeesti takaisin, jos ja kun ei ole tehny mittään väärää? ;)

  Kiitos etukäteen..
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti