Hae Anna.fi-sivustolta

Talveksi Puertoon?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä annamanna, 19.03.2019.

 1. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kaikesta huolimatta niin kovasti kiehtoisi päästä talveksi Puertoon.
  Mitä siellä sitten tekisi, mitä täällä tekee? Istuu tietokoneella ja katsoo televisiota. Ja ulkoituttaa koiria sen minkä sää sallii.
  Taitaa vaan olla hankalaa, niin paljon asioita mitä pitäisi tehdä, ensin hankki asunto sieltä, edullinen ja sellainen mihin saisi pari pientä koiraa ottaa mukaan.
  Sitten pitäisi tänne Suomi-asntoon saada vuokralainen kun ei ole varaa maksaa vuokraa kahteen paikkaan.
  Ja vielä tuo matkustaminen koirien kanssa.
  En tiedä olisiko minusta enää tähän kaikkeen.
  Tekisi vaan niin mieli päästä sinne lämpimään.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 054
  Saadut tykkäykset:
  502
  Ei ihan huono idea Annamanna. Samanlaisia aatoksia pyörii päässä meidänkin famiglialla.

  En tiedä sinusta mitään, mutta kirjoituksestasi sain sellaisen käsityksen, että olet eläkkeellä. Korjaa ihmeessä jos olen väärässä. Miksi et samoin tein luovu suomiasunnostasi ja siirry pysyvästi Puerto Cruziin. Asuntoja on sieltä helppo vuokrata, varsinkin näin kevätaikaan, vapaita asuntoja on tarjolla runsain mitoin, kun muuttolinnut palaavat sankoin joukoin takaisin kotosuomeen ja muualle pohjoisempaan eurooppaan.. Tunnen Puerto Cruzista neljä ihmistä/pariskuntaa, jotka suomen kaamoksen ja välillä ahdistavan tunnelman ovat jättänet taakseen ja asettuneet pysyvästi Puerto Cruziin.

  Asunnon vuokraaminen ei ole temppu eikä mikään. Luotettavia kotimaisia välittäjiä löytyy Puertosta, ja jos teet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen, on sinulla jopa varaa valita parhaita päältä ja neuvotella hinnasta. Meidän vuokra-asuntomme (kaksio, 46 neliötä) viime talvena(2017-18) La Pazissa, kasvitieteellisen puutarhan vierestä maksoi 675 Euroa kuukaudessa, sisältäen sähkön ja veden. Jos teet vastaavan hintaisesta vaikkapa aluksi kolmen vuoden sopimuksen, uskon hinnasta lähtevän 100-150 kuukaudessa pois. Se ei olisi paljoa kauniissa paikassa olevasta asunnosta, Puerto Cruzin aurinkoisen taivaan alla. Kun sähkö ja vesimaksun saa sisälletytettyä vuokraan, ei sitten tule yllätyksiä kuluihin jatkossa. Joka kevät sitten vuokra-asuntomarkkinat suorastaan räjähtävät käsiin, ja sinulla on mahdollisuus vaihtaa asuntoa, jos siltä jostain syystä tuntuu. Kun välittäjä on suomalainen, hankkii hän sitten sinulle mahdollisen vesi- tai muun vahingon, Puertossa yleisiä, sattuessa korvaavan asunnon tilalle. Jos vielä sattuu saamaan asunnon omalla pihalla, tai isolla parvekkeella, viihtyvät koiratkin paremmin, kun voivat olla ulkotiloissa.

  Ihan extemporee tuollaiseen vaihtoehtoon ei kuitenkaan kannata lähteä. Muuttaessasi olet kaukana kotoa, tutuissa maisemissa toki, mutta omaiset, kaverit ja tuttavat majailevat 5500-kilometrin päässä. Silti rohkaisen sinua olemaan rohkea, ja tarkan harkinnan jälkeen, käymään paikalla ensin, tas kerran lomailemassa tarkoituksella löytää se asunto. Nyt keväällä se on helpointa, kun pian niitä asuuntoja on yllin kyllin tarjolla. Sitten vaan rohkea päätös ja uusi elämä alkaa lämpimässä.

  Happy hunting.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti