Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Tanja Saarelan kommentit

Viestiketju osiossa 'Julkkisjuorut' , käynnistäjänä Weijari, 07.12.2006.

 1. aitoudesta Vierailija

  En pysty kommentoimaan kiinnostuksen aitouteen, sillä en muista lukeneeni Tanjan lausuntoa.

  Linnan juhlien aikoihin näin telkkarista Osmo Soininvaaran haastattelun. Hän sanoi, ettei kenenkään pitäisi olla eduskunnassa 16 vuotta pidempään.

  Minäkin suosittelen rivakampaa kiertoa. Naiskiintiö pitäisi saada hieman ylöspäin vaikka se onkin jo melko hyvä (76 radiotiedon mukaan).

  Moni hyvä poliitikko lopettaa kesken kauden saadessaan hyvän viran jostain muualta.
  Tavallaan tuntuu siltä, että tietotaito menee Kankkulan kaivoon. Mielessä pyörii lähinnä Sinikkä Mönkäre.

  Samoin minua ihmetyttää puolueloikat. Lueskelin uusimmasta Sara-lehdestä Eija-Riitta Korhola jutun. Vaikka naista kovasti arvostetaan, niin minusta hänen mielipiteet ovat hieman tuulella käypiä.
   
 2. Aarnivalkea Vierailija

   
 3. just wondering Vierailija

  mikä tällaisten lainausten tarkoitus on, jos ei itse sanota mitään kommenttia?
   
 4. höhöh Vierailija

  mikä on tällaisten kommenttien tarkoitus jos kirjoittaja ei osaa lukea?
   
 5. MGM Vierailija


  Olen samaa mieltä; mitä järkeä on siteerailla muiden sanomisia, jos itsellä ei ole mitään kommentoitavaa?
  Luullakseni keskiverto lukutaidolla varustettu ihminen ymmärtää asian yhdellä lukemisella.

  Paitsi "höhöh", joka ilmeisesti tarvitsee siteerauksen useampaan kertaan.
   
 6. MJR Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.07.2006
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aarnivalkea oli kirjoittanut sinne sinisen laatikon sisään lainatun tekstin perään.

  Tuohon Tanjan masennukseen vielä kommentoisin yleisellä tasolla, että varmasti masennuksen yhtenä syynä voi olla myös valtavat paineet töissä, mutta me kun emme tiedä kaikkea Tanjan elämästä, niin yksityiselämässä voi olla myös muuta stressaavaa tai raskasta. Lisäksi jos ei ole ehtinyt/jaksanut pitää huolta itsestään järjestämällä esim. omaa aikaa, niin stressi ei ole päässyt vähenemään vaan paineet ovat entisestään kasvaneet. Toisekseen Tanja ei todellakaan ole ainoa masennusta tai muita mielen sairauksia sairastanut/sairastava korkeassa asemassa oleva henkilö. Kyllä korkeilla palleilla istuvat kärsivät valtavista paineista, ja moni käyttää masennuslääkitystä. Mutta, koska ihmisillä on omat ennakkoluulonsa masennuksesta yms. sairauksista, niistä ei julkisuudessa tai lähimmillekään kerrota. Tanja taitaa vaan olla ainoita, joka on masennuksestaan kertonut. Mutta mielestäni on hienoa, että on kertonut siitä avoimesti. Olisi hyvä, jos ihmiset ymmärtäisivät pitää masennusta sairautena muiden joukossa, sillä masennus voi iskeä kehen tahansa.
   
 7. MiikkaP Vierailija

  Masennus ja burn out tulee henkilöille missä tahansa työtehtävässä jos työntekijä ei ole tehtävään sopiva eli tietotaito ei riitä. Sen luulen olleen syynä masennukseen... kun on hirveä pyrky mutta ei ole lahjoja eikä kykyä, voi käydä vaikak kuinka kehnosti.
   
 8. Aarnivalkea oli kirjoittanut sinne sinisen laatikon sisään lainatun tekstin perään.

  Tuohon Tanjan masennukseen vielä kommentoisin yleisellä tasolla, että varmasti masennuksen yhtenä syynä voi olla myös valtavat paineet töissä, mutta me kun emme tiedä kaikkea Tanjan elämästä, niin yksityiselämässä voi olla myös muuta stressaavaa tai raskasta. Lisäksi jos ei ole ehtinyt/jaksanut pitää huolta itsestään järjestämällä esim. omaa aikaa, niin stressi ei ole päässyt vähenemään vaan paineet ovat entisestään kasvaneet. Toisekseen Tanja ei todellakaan ole ainoa masennusta tai muita mielen sairauksia sairastanut/sairastava korkeassa asemassa oleva henkilö. Kyllä korkeilla palleilla istuvat kärsivät valtavista paineista, ja moni käyttää masennuslääkitystä. Mutta, koska ihmisillä on omat ennakkoluulonsa masennuksesta yms. sairauksista, niistä ei julkisuudessa tai lähimmillekään kerrota. Tanja taitaa vaan olla ainoita, joka on masennuksestaan kertonut. Mutta mielestäni on hienoa, että on kertonut siitä avoimesti. Olisi hyvä, jos ihmiset ymmärtäisivät pitää masennusta sairautena muiden joukossa, sillä masennus voi iskeä kehen tahansa.[/quote]

  Tarkentaisin vielä tuota kirjoitustasi sen verran, että masennusta sairastavia on monia, mutta kukaan muu kuin Saarela ei ole sillä samalla tavalla ratsastanut. Olen töissä terveydenhoito alalla, enkä ola saanut yhtäkään positiivista palautetta Saarelan esille tulossa "masennuksensa" suhteen. Toisin kuin monen muun julkisuuden henkilön esim. Tapani Kansan.
   
 9. "Tarkentaisin vielä tuota kirjoitustasi sen verran, että masennusta sairastavia on monia, mutta kukaan muu kuin Saarela ei ole sillä samalla tavalla ratsastanut. Olen töissä terveydenhoito alalla, enkä ola saanut yhtäkään positiivista palautetta Saarelan esille tulossa "masennuksensa" suhteen. Toisin kuin monen muun julkisuuden henkilön esim. Tapani Kansan."

  Olet erittäin tarkkanäköinen nainen nimimerkki sisar hento valkoinen.

  Katsoin itsenäisyyspäivänä Tellervo Koivoston haastattelun Tähtelä-talonsa olohuoneessa. Nainen istui keinutuolissa ja puhui leppoisasti rupatellen. Haastattelu loppui Tellun iloiseen nauruun. Oikein sydäntä lämmitti tuon naisen puolesta.
  Olen aina pitänyt Tellusta ja naisen masennus oli minullekin melko iso yllätys.

  Neil Hardwickin masennuksesta lehteilin miehen kirjoittamaa kirjaa, mutta jätin kirjan ostamatta. Olin jo pumpannut masennuksesta niin paljon tietoa aiemmin.
  Asia tuli jo korvistani ulos.

  Tanja esiintyi erittäin säteilevänä ja onnellisena linnan juhlissa. Ei keskivaikeasta masennuksesta noin nopeasti toivuta. Vaikka uusi rakkaus saattaakin tehdä ihmeitä, niin ei se masennusta poista. Se tie on itse käytävä läpi. Ehkä nainen on ammattitaitoinen esiintyjä, näyttelijä ja ulkonäkö valehtelee. Ei minustakaan näy päällepäin, jos olen huolien raskauttama.

  Aikaisemmin masennuksesta ei pahemmin puhuttu. Nyt siitä on tullut liiankin pop vaiva. Terveydenhoitaja sanoi minulle, että ihmiset oikein pyytävät masennuspillereitä. Niitä syödään kuin karkkeja.

  Neil tuli minua noin viikko sitten vastaan kadulla. Hän katsoi myötätuntoisesti nilkutustani kepeillä. On ihana sairastaa "oikeaa sairautta". Oli ihana olla muutama päivä sairaalassa potilaana. Opin taas jotain.

  Toivottavasti ulkona ei myrskyä. Nyt suljen netin ja kiitän seurasta. On ilo lukea, että sairaanhoitajatkin viihtyvät Elleissä.
   
 10. Vähän ihmettelen kyllä, että kenellä oikein on valta määritellä, että kuka on masentunut ja millainen on "oikea" masentunut ihminen ja miten "oikeasti" masentunut ihminen käyttäytyy. Jotenkin ahdistavaa, että jokaisen ihmisen henkilökohtaiset ongelmat, masennukset ja ahdistukset luokitellaan johonkin tiettyyn lokeroon eikä tässäkään (kuten ei kovin monessa muussakaan) asiassa saa poiketa niin sanotusta valtavirrasta suuntaan eikä toiseen. Se vasta ahdistusta aiheuttaa jos mikä....

  Itsekin olen/ olen ollut masentunut eivätkä sitä ole huomanneet kuin kaikista lähimmät ihmiset jos edes hekään. Mielestäni on hälyttävää, että masennukseen suhtaudutaan siten, että ihminen on "oikeasti" masentunut vain silloin kun hän makaa kotona, syö lääkkeitä, käy terapiassa eikä pääse sängystä omin voimin ylös. Tämä kertoo mielestäni enemmän tästä vahvasti medikalisoituneesta yhteiskunnasta, johon ainut apu ovat lääkkeet ja terapia oli ongelma sitten mikä tahansa. Toki näillä voidaan helpottaa olotilaa hetkellisesti ja niissä on paljon hyvää, mutta itse olen ainakin näiden asioiden suhteen varsin skeptinen.

  Itse tulen varmaan koko elämäni olemaan jollain tavalla masentunut ja muuten melankolinen, joten näiden aika ajoin tulevien tuntemusten kanssa on vain osattava elää ja pienistä ilonaiheista osattava nauttia, vaikka muiden silmiin en ehkä olekaan "oikeasti" masentunut.   
 11. Niinpätär Vierailija

  ja sitten esiinnytään julkisuudessa kertoilemassa tästä vakavasta taudista kauniisti meikattuna ja hymyillen.

  Olen eloni aikana törmännyt muutamaan masennustapaukseen ja ne ovat olleet rankkaa seurattavaa.

  Erilaisia kaikki tapaukset ovat, mutta ei tosi masentunut kirmaile studioissa leppoisasti kertoilemassa syvästä masennusksestaan.
  Kovin masentunut ihminen ei pääse edes sängystä ylös, pihasta puhumattakaan, saati sitten tv-studioon.

  Joku täällä sanoi siihen suuntaan, että masentui kun ei osannut hommiaan. Siihen uskon, vastaan otettu työ oli/on liian rankka. Sic!
   
 12. masis Vierailija

  Puhut asiaa. Läheltä olen itsekin seurannut mielenterveysongelmaisten eloa. Masentuneena ei hoideta ministerintehtäviä eikä paljon muutakaan, kun ollaan niin pohjalla, ettei sängystä päästä ylös.

  Minusta Saarelan itsemäärittelemä masennuskertomus loukkaa todella masenuneita ihmisiä. He eivät pääse edes kauppaan masennukseltaan, saatiki sitten meikattuna studioon hymyilemään ja hymistelemään "sairaudestaan". Ei synny oikeaa mielikuvaa tästä vakavasta sairaudesta.

  Mutta kuten joku tuossa totesikin, jokainen määrittelee itse masennuksen. Kuitenkaan mikään ohimenevä alakulo ei ole masennusta. Sitä on lievää, keskivaikeea ja syvää. Alakulo menee ja tulee, se on normaalia elämää. Masennus sairautena on pahimmilaan täysin invalidisoivaa.

  Tanja varmaan onkin ollut huolissaaan ja alavireessä; harva ei stressaisi työssä, johon ei ole lähimainkaan pätevä. Aina voi sanoa EI, jos pyydetään työhön, johon ei rahkeet riitä. Tässä tapauksessa palkka ja julkisuus lienee ollut liian houkuttelevia. Pinnoja kerätään muulla kuin osaamisella ja kalastellaan sympatioita tällä ns. "masennuksella".

   
 13. Fia Vierailija

  Itse olen ollut vakavasti masentunut ja kärsin rajuista ahdistuskohtauksista. Mielenterveys meinasi mennä täysin. Sain kuitenkin itseni meikattua ja pystyin tekemään joitakin arkisia hommia ja kaupassa käyntiä, päivissä oli kyllä vaihtelua. Välillä makasin sängynpohjallakin kun ahdistus oli suuri. Kulissien ylläpitäminen auttoi minut pysymään jotenkin tässä maailmassa. Muuten olisin romahtanut, se oli ainut tapa selvitä. Kukaan ulkopuolinen ei huomannut masennustani paitsi jotkut läheiset siitä tiesivät. Jälkeen päin ajateltuna elin kuin usvassa josta en juuri muista mitään. Älkää väheksykö toisten masennusta, kun ette voi tietää mitä toisen päässä liikkuu. Me ihmiset ollaan erilaisia. Ei masentunut välttämättä makaa jatkuvasti sängynpohjalla, ihmeellistä yleistämistä.
   
 14. Maan äärestä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun kuulen Tanja Saarelan sanovan jotain, minä riemuitsen. Olen koettanut olla tarkkana, mutta en ole onnistunut kuulemaan mitään mainitsemisen arvoista, sellaista joka tavalla taikka toisella liittyy kulttuuriin tai edes johonkin sosiaaliseen aiheeseen, jota on tiettävästi on hieman opiskellut.
  Kun asia muuttuu, iloitsemme varmasti yhdessä ystävieni kanssa. Olisi tärkeätä, että hän julistaisi jotakin todellista asiaa ennen vaaleja. Toisten siteeraukset ja kapulakielen pyörittely ei kelpaa. Jäämme odottelemaan.
   
 15. myötätuntoinen Vierailija

  Olen Fia kanssasi täysin samaa mieltä! Ihmiset ovat niin julmia toisia kohtaan, että voi voi. Ei ketään tietenkään tarvitse paapoa, mutta myöskään vähätellä toisten ihmisten sairauksia tai masennuksia. Eiköhän tähän maailmaan tarvita jo pikkuhiljaa hiukan enemmän myötätuntoa, sympatiaa ja välittämistä....kiitos.
   
 16. Maan äärestä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikea masennus on diagnoosi ja kun masentaa, se voi johtua jostain raskaasta olosuhteesta esim. työssä. Ihmisellä voi olla surua, on normaalia, että se masentaa, se ei ole sairautta ensinkään.

  Jos on diagnostisoitu vaikea tai keskivaikea masennus, sen hoito voi kestää vuosia ja siinä tarvitaan terapiaa. No, terapiassa Tanja lienee ollut pitkään ja siitä jonkinlainen henkinen seestyminen lienee peräisin. Hienoa sinänsä.
  Joku täällä sanoi, että ihminen keittyy ja nimenomaan vaikeukissa kasvaa.Sen on vastoinkäymisten kääntöpuoli joskus.Jatkuva auringonpaiste synnyttää hiekka-aavikon.
   
 17. Sanomme olevamme masentuneita silloin kun olemme surullisia jostakin asiasta. Mutta masennus diagnosoituna sairautena on eri asia. Siihen kuuluu joukko oireita, jotka vaikuttavat oleellisesti vointiimme ja toimintakykyymme. Olennaista myös on se ettei media voi aiheuttaa kenellekään masennusta. Nämä ovat ihmisen sisäisiä prosesseja, joista selviää puhumalla, ei sysäämällä "syytä" itsensä ulkopuolelle. Eikä voida sanoa, että masennus olisi koskaan kenenkään "syytä". (Kohta jossa Saarela syytti mediaa masennuksestaan oli leikattu pois Inhimillisestä tekijästä 27.9.06)

  Kun ihmiselle kertyy stressiä tai vaikeita asioita, eikä niitä pysty/voi purkaa kenellekään joku sairastuu mahahaavaan, toinen saa migreenin ja joku masentuu. Masennuksesta voi myös toipua kokonaan, joku taas voi joutua elämään masennuksen kanssa koko elämänsä.

  Masennuksesta toipuminen ottaa kuitenkin aikansa, eikä joidenkin julkisuuden henkilöiden kertomat masennuksestaan ja siitä, mitä kaikkea ovat siitä huolimatta pystyneet tekemään kerro ehkä niinkään todellisesta masennuksesta vaan oikeastaan omien elämänhallintataitojen puutteesta. Ikävää painolastia vain tuovat tällaiset "masennukset" niille, jotka eivät pysty samaksi diagnostisoidussa masennuksessa samanlaiseen toimintakykyjen ja voinnin säilymiseen, heidän mielensä pahoittuu asiasta, jonka todenperäisyyttäkin voi epäillä. Siksi olisi tärkeää miettiä, mitä julkisuudessa kertoo ja mitä ei, vaikka ilmeisesti tällaisella masennuksella voi kalastella melkoisia empatiaääniä ihmisiltä.
   
 18. Sinuhella Vierailija

  Vitutuksen ja masennuksen ero on siinä, että vitutukseen ei voi kuolla, masennus taas on hoitamattomana kuolemaan johtava sairaus. Eiköhän asia ole ollut niin, että Tanjaa on vaan vituttanut, kun hän ei ole saanut kaipaamaansa positiivista julkisuutta, vaan sen sijaan negatiivista julkisuutta (mm. jutut maailman parantamisesta hotellihuoneessa aamuyöllä Matti Vanhasen kanssa). Toimintakyvyn aleneminen ja sen kesto on hänen tapauksessaan ollut sitä luokkaa, että kyseessä voisi olla korkeintaan lievä masennus.
   
 19. Juu, ja Tanja iloisesti työntää oikeasti masentuneet maan rakoon asenteellaan :(
  Julkisuudenkipeä hän kyllä on, Ohon kannessa taas kerran... On se kumma ettei muita politiikkoja siellä näy ;)
   
 20. MJR Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.07.2006
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä alan olla jo kyllästynyt tähän keskusteluun. Mieleeni vaan on tullut muutama kysymys. Miksi Tapani Kansan kertomana masennus ei ole julkisuudenhakua, mutta Tanjan kertomana on? Mikä kukaan ulkopuolinen on sanomaan onko toinen masentunut vai ei? Ja miten nopeasti siitä pitäisi toipua. Ja sitten vielä ihmiset olettavat, että Tanja on joka lehtijutun halunnut julkisuuteen oli kyse mistä asiasta tahansa. Ja kaikki jutut uskotaan. Kyllä sitä vähemmästäkin rupeaa ihmistä ahdistamaan.

  Teillä on joku kummallinen päähänpinttymä ja asenne Tanjaa kohtaan. Ihmistä, jota ette oikeasti tunne. Teillä on vain tietynlainen kuva sen perusteella, millaisia juttuja hänestä on lehdissä ja miten kukin haluaa niitä uskoa. Itse olen sitä mieltä, että Tanjaa ei todellakaan kohdella reilusti. Te ette halua ajatella Tanjasta mitään hyvää, kai se tuo jotain kummallista mielihyvää?! Minä taidan vaieta jo tästä asiasta.
   
 21. ei äänestäjä Vierailija

  Tapani on ollut hoidossa ja on mm. ollut "taistelemasas" sen puolesta ettei Lapinlhaden sairaalaa lakkauteta. Tanja ei varmaan ole sairaalassa ollut tai kuka tietää... ei ole julkistanut sellaista. kertoi olleensa masentuneena töissä mutta jos on syvä tai keskivaikea masennus, ei kyllä töihin kykene. Lievä masennus kyllä mahdollinen työssäkäyvälläkin. On tainnut tehdä asiasta vaalimainosta, äänestäjäkuntaansa saattaa upota..
   
 22. Totta turiset. Tapani on ollut kunnolla masentunut ja hoidossa. Tapsa ajaa hieneosti masentuneiden asioita. Kukaan kunnolla masentunut, ei hoida hommiaan ministerinä eikä muuallakaan. Ei pysty. Masennus sanaa käytetään aivan väärin. Tanjan masennus on osa vaalikampanjaa. Miksi jostain pienestä masennuksesta, joka ei haittaa edes työssäkäyntiä, pitää toitottaa lehdissä? Jos häntä rassaa puheet esim. suhteista ja rattijuopomuksesta, olisi kannatanut toimia toisen. Valita vähemmän julkinen ammatti.
   
 23. Kehittymistä Vierailija

  Jos on nuorena tehnyt töitä, vaikkapa nyt sitten mallina tai baariapulaisena, se työ on ihmiselle kunniaksi, jos senkin on tehnyt kunnolla. Ei työ ja itse elatuksensa ansaitseminen ole häpeällistä. Siten toimii itsestään vastuun ottava nuori ihminen.

  Kovasta ahkeruudesta, työteliäisyydestä ja vastuuntunnosta Tanjan kehitys kertoo. Älystä myös ja empaattisesta ajattelusta. Hän uskaltaa ottaa vastaan tehtäviä, joista hän tietää, että helpolla ei pääse, itseään on jatkuvasti kehitettävä.

  Kateelliset paiskoo kiviä tielle, mutta vaunut vetävät, karavaani kulkee.

   
 24. Poona Vierailija

  Miksei Tanja sitten ole ylpeä alusvaatemalli taustastaan (+pehmoporno kuvistaan), vaan masentuu kun niistä mediassa kirjoitetaan? Varmasti moni äiti toivoisi lapsensa toimivan yhtä vastuullisesti valitessaan työtehtäviään, ainakin sinä?

  Kyllä moni muukin uskaltaisi ottaa vastaan ministerin tehtävät, palkka on loistava ja avustajia saa tarvittavan määrän. Lisäksi työ on oikeasti mielenkiintoista ja siihen olisi varmasti tarjolla monta akateemisestikin koulutettua, joilla on myös kokemusta yhteiskunnallisten asioiden hoidosta. Eihän missään rekrytoinnissa saa syrjiä parhaat ominaisuudet omaavaa työnhakijaa: koulutus ja kokemus ratkaisevat, paitsi ministerin pallilla.

  Eiköhän tässä Saarelan arvostelussa ole kyse siitä, että hommaan löytyisi ihan päteviäkin ihmisiä. Ihmisiä, jotka eivät tuo yksityisasioitaan esiin eivätkä kerää ääniä masennuksella yms. vaan omalla pätevyydellään :)

   
 25. Hupsuutta Vierailija  Muka masennuksesta puhutaan liian kevytmielisesti. Pieni väsymys tai vitutus ei ole masennusta, ehkä alkavaa sellaista, mutta masennus käyttää kyllä järeämpiä aseita. Silloin ihminen ei takuulla ole työkuntoinen. Samoin sanaa paniikki käytetään liian kevyesti. Joku saa hirveän paniikkikohtauksen kun ei löydä lempituoksuaan kaupasta. Oikea paniikkikohtaus on jotain aivan muuta. Myös sanalla ystävyys on se merkitys jonka kukakin suustaan suoltaa. Toisille puolituttavan tuttavat ovat ystäviä, toisille ystävyys on jotain niin korkealentoista ettei sellaista ole olemassakaan. Puhumattakaan rakkaudesta.
  Mutta - kukapa ihmisten puheita vartioisi. Täytyy vaan sietää näitä ylireagoivia, jotka eivät oikeista ongelmista mitään tiedä mutta kalastavat huomiota SANOILLA.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti