Hae Anna.fi-sivustolta

Tapani Kansa

Viestiketju osiossa 'Julkkisjuorut' , käynnistäjänä lakeija, 23.03.2008.

 1. lakeija Vierailija

  Katselin eilen Tapani Kansan konsertin Hartwall-areenalta. Voi taivas, sen miehen ääntä ! Se on ihan uskomaton! Ja paitsi ,että ääni on upea, niin myös karismaa on niin, että heikompia huimaa.
  Tapani Kansa on laulajana omaa luokkaansa.
   
 2. juu, juu Vierailija

  On Tapssassa vielä ytyä. Aina ollut hyvä laulamaan.
   
 3. T. Kansan fani Vierailija

  Tosiaan harmi ettei kerinnyt konserttiin.
  Olisi ollut kiva kuulla sekin välispiikki, kun Tapsa yleisölle kertoi - lehtitietojen mukaan - vuosien myötä opiskelleensa rakastelemaan "hyvin ja perusteellisesti"-:)

   
 4. Mistelli Vierailija

  Oli huippu konsertti. Olisi muuten hyvä, jos tuosta konsertista tehtäisiin DVD-taltiointi. Siihen mahtuisi konsertin kaikki laulut ja välispiikitkin. Lisäksi voisi extrana olla vaikka jotain haastatteluja.
   
 5. Icie Vierailija

  Kansan ääni on huonontunut aika paljon ja unohteli sanojakin aika reippaasti.
   
 6. musadiggari Vierailija

  Tapsan ääni soi nykyään komeammin, kuin koskaan ennen. Tosi sävykäs, soinnukas, miehekäs ja täyteläinen ääni. Esim.O sole mio oli uljasta kuultavaa. Kansanlaulu sikermä oli ihana.
   
 7. myönnetään Vierailija

  On se Tapsukka vaan aikapoika laulamaan. Kymenlaakson karismaattinen kultakurkku.
   

 8. Ja hänen karismansa ei välity tv:n kautta , oikein heikottaa kun hänet aistii muutenkin kuin vain näkee.
  Upeata, että meillä on noin mahtava laulaja, ääntä piisaa vaikka muille jakaa.
  harmillista , kun nykyisin häntä näkee ja kuulee niin vähän.
  Omistan onnekseni hänen lp:t ja cd:t ja kuuntelen niitä usein ja paljon mieluummin kuin ainaista räminää ja räiskettä radiosta.
   
 9. mm-. Vierailija

  todella karismaattinen mies isolla m:llä
   
 10. Helinä mamma Vierailija

  Tänäpäivänä paras tangolaulaja ja kyllä muutkin taittuu,ääneen tullut lisää voimaa ja upeutta ehkä elämän kokemusten myötä.Loistava Kiitos Tapsa.
   
 11. tinkijä Vierailija

  Tapani Kansan ottavan ohjelmistoonsa uusia biisejä esim R-B Somerjoen Paratiisi, Satumaa-klassikko, Tomppa Jonesin muutakin tuotantoa kuin Delilah. Kansa tuntuu mieltyneen kansanmusiikkiin ja takavuosien ralleihin ja kyllä ne häneltä tulevat luontevasti, mutta saavuttaakseen nuorempia kuuntelijoita hänen pitäisi pikkasen pienentää niitä "äidin pikkupoika"-tyyppisiä biisejä.
  Tapsalla on komea ääni ja karismaa. Lavashow kaipaisi ammattimaisen "liikuttelijan" konsultaatiota, mutta se nyt ei sinänsä pilaa laulua.
  Pidän Tapsasta ja toivotan onnea ja uudistumista myös ohjelmistoon.
   
 12. Tuula*** Vierailija

  Hei, Tapani kiertää Suomenmaata entiseen malliin. Itse käyn Tapsaa katsomassa tanssilavoilla monta kertaa kesässä, olen käynyt jo sen 40 vuotta, ja nyt olin 40 v. juhlakonsertissa sekä Areenalla että marraskuussa Tampere -talossa. Kesää ja lavoja vaan odotellaan, vappuna varmaan Tapsa esiintyy jo jossain.

  Tapani on varmaan Suomen monipuolisin laulaja ohjelmistollaan niin etten oikein ymmärrä mitä muuta hän enää voisi ottaa ohjelmistoon; ei tuossa konserttitaltioinnissakaan nähty kaikkea mitä hän esitti ja esittää yleensä. Ja ai sitä karismaa, mikä hänestä livenä huokuu. Televisio ei todellakaan tee hänelle oikeutta. Se pieni pilke silmäkulmassa ja rentous, ilmeet, eleet,...mikä tuo sen käsin kosketeltavan tunnelman, on siitä poissa.

  Tapani on uskomaton. Joka ainoan esiintymisen Unkurinperän lavallakin hän vetää täysillä, ei koskaan sieltä mistä aita on matalin.


   
 13. ************* Vierailija

  Olen täsmälleen samaa mieltä Tuulan kanssa. Tapani Kansa on parhaimillaan livenä. Samanvertaista ääntä ja karismaa ei ole kellään.
   
 14. Helilän tyttö Vierailija

  Näitätango"kunkínkaallisia" tulee taivaan täydeltä, eikä heidän nimiään ja taitojaan ehdi sisäistämään ja se johtuu vain siitä, että he ovat keskinketaisuuksia, karaoke tason laulajia.

  Tapani on ja pysyy!
  Tapani on uskomaton, etenkin potpurinsa kansansävelistä oli hauska ja virkistävä, aivan laittoi laulattamaan kotisohvalla, tuli lapsuuden ajat mieleen, laulujen sanatkin olivat vielä kovalevyllä...;))ILAHDUTTAVAA!

  40 vuotta on pitkä aika, ja ikä on tuonut nuoreen "kukkopoikaan" nöyryyttä ja rakastettavuutta ja näillä ominaisuuksilla päästään ihmisten sydämiin ja pysytään siellä jatkossakin.

  Älkää vain kuvitelko Tapsalle mitään jumppakuvioita lavalle, hänen omat tunteisiin ja menoon perustuvat liikkeet ovat juuri niitä hänen omiaan, olisi tyhmää jos hän liikkuisi tapaan "kaks' sivulle kolme eteen", hui pois sellainen.

  Kiitos Tapanille, että olet!
   
 15. musadiggari Vierailija

  Tapani Kansa oli fantastinen tuossa konsertissa. Todellisen tähden tunnistaa siitä, että hän vaan paranee iän myötä; Tulkinta syvenee ja karismaa karttuu. Tapani on tästä tästä oivallinen esimerkki.
  Kuten todettua täällä jo aiemmin on Tapsa kehittynyt paitsi laulajana, niin aivan selvästi myös ihmisenä. Esiintymiseen on tullut lisää vapautuneisuutta ja rentoutta, orkesterille äksyilyn sijaan.
  Tapsasta huomaa, että mies tekee työtään rakkaudesta ja intohimosta musiikkiin, ei vain maineen ja mammonan tähden.
  Tapsan lauluääni on mitä upein , eikä karismallaankaan varmaan jätä ketään kylmäksi tuo vekkuli velikulta.

   
 16. Pidin.

   
 17. "Faniuduin" Vierailija

  En ole koskaan oikeastaan "tuntenut" Tapani Kansaa, mutta nyt vahingossa aloin katsoa sitä konserttia ja mielestäni ihan televisionkin välityksellä välittyi hyvä meininki! Pidin todella paljon!
   
 18. Helinä mamma Vierailija

  Toivoisin todella että Tapani Kansa jatkaisi laulajana kuten tähänkin asti,show on show ja laulaminen on laulamista eikä niitä pidä kaikkien kohdalla sekottaa mielestäni esim.Katri Helena on Sillanpään showssa ihan pihalla olevan tuntuinen sillä myös hän on laulaja ei pelle se mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle,antaa niiden pomppijoiden pysyä omassa karsinassaan eikö.
   
 19. Tuula*** Vierailija


  Ihmettelin itse konsertin livenä nähneenä, Hesarin ennakkoarvostelua konserttitaltioinnista (muistaakseni Pirkko Kotirinta), jossa mm. sanottiin jotenkin että "tuskin fanit haluavat kuulla Tapanin laulavan kansanlauluja" ja että "koreografille olisi ollut hommia".

  Ei kannattaisi jonkun miettiä mitä fanit haluavat... me haluamme juuri sitä, mitä Tapsa laulaa. Keikoillakin Tapsa vetää joskus kansanlauluja, se on ihan odotettua siis konserteissakin, hän on huomannut että niistä pidetään.

  Lisäksi olen samaa mieltä, mitä moni muukin tässä ketjussa; Tapsan liikkeistä näkyi se, että ne tuli tunteella ja eläytymisellä, ei suunniteltuna koreografiana, eikä se Tapsalle mitenkään sopisi. Hänen esiintymisestään näkee, että hän nauttii ja vaikeuksia oli meikäläiselläkin pitää takapuoli penkissä tuossa konsertissa.

   
 20. niinpä. Vierailija

  Ihmettelin kanssa tuota ,että mistä se Hesarin arvostelija voi tietää mistä Tapsan fanit pitää ? Kansanlaulut sopii Tapsan äänelle ja tulkintataidoille hyvin , sillä hän osaa esittää ja tulkita ne vivahteikkaasti ja ilmeikkäästi. Tuolla juhlakonsertissakin juuri se kansanlaulu-sikermä oli huippu ihana.
  Ja toisekseen , kun kerran kyseessä oli Tapsan taiteilijajuhlakonsertti, niin tottakai hän mahdollisimman monipuolisesti ja kattavasti laulaa lauluja , joita on tähän mennessä urallaan esittänyt. Kansanlauluthan ovat aina kuuluneet Tapsan ohjelmistoon. Onpa hän niitä myös levyttänytkin .
  Eikä missään nimessä mitään etukäteen tahkottuja koreografioita tarvita. Tapsan esiintymisessä parasta on juuri se aitous, että hän tekee asiat spontaanisti ja luovuuttaan käyttäen.
   
 21. loimii Vierailija

  Jep. Tapani Kansa ei tarvitse mitään koreografioita. Hän voi esiintyessään suunnitella itse ne koreografiat fiilispohjalta. Pääasia on, että laulaja itse nauttii siitä mitä tekee, niin sen vaistoaa kyllä yleisökin ja nauttii myös. Tapsan lavaesiintymineen tuolla Hartwall-areenallakin, oli juuri sellaista hyväntuulista ja lämminhenkistä. Ei mitään ulkoaopetellun näköistä väkisin vääntämistä.
   
 22. Helilän tyttö Vierailija


  Kiva kun meitä Aidon Tapanin ihailijoita piisaa.
  Askelkuviot ja show meininki ei hänen taiteilijan-sielulleen ja sydämelleen kertakaikkiaan kuulu.
  Hänen upea tapansa kävellä on jo katsomisen arvoista, huomasin kun hän käveli flyygelin viereen, jota soitti joku toinen pianisti , en saanut tietää kuka hän oli, kun olin juuri hänen esittelyn aikaan laittamassa saunakahveja köksässä.
  Arvelin hänen olevan Esa Katajavuoren, kertoisitteko jos olen väärässä ?
   
 23. Tuula*** Vierailija


  Hän oli Kai Kuittinen.

  Tapani kertoi laulaneensa Delilahin arviolta 7000 kertaa uransa aikana ja että ainakin puolessa niistä on ollut soittamassa tämä kyseinen pianisti ja kutsui hänet lavalle.
   
 24. Kenda Vierailija

  Se pianisti oli Kaj Kuittinen. Tapsan pitkäaikaisin työtoveri kuulemma. Oli hienoa ,että Tapsa pyysi hänet sinne lavalle säestämään flyygelillä sen "Hopeisen kuun". Hyvin tehty oli myös se,että Tapsa käveli sen laulun aikana siihen flyygelin nojaamaan , niin Kaj Kuittinenkin pääsi TV-kuvaan pitemmäksi aikaa.

  Tapsa tihkuu karismaa. siinä kansanlaulu-potpurissakin se tuli juuri hyvin ilmi, kun hän osasi niidenkin laulujen tunnelmaan niin hyvin heittäytyä. Mainioita eläytymistä.
   

 25. ajattelinkin että Esa Katajavuoren olisi pitänyt muuttua "ihan kamalasti ":) sitten viime näkemän, ja siitä on kauan aikaa.
  Olisihan siinä ollutkin miehelle töitä, muuttua Esasta Kaj' ksi ;)))

  Miten mieltäni lämmitti heidän kohtaamisensa ystävyyden hymyllä upean tangon soidessa, eleetöntä, mutta niin sydämeen käypää.
  Kaikesta tuollaisesta luonnollisesta ja ihmisläheisestä joudumme luopumaan,jos ja kun show'ssa on ne vihaamani hypähtelyt, askelkuviot ja käden veivaamiset.
  Nyt odottelen koskahan Tapsa tulee näille synnyin seuduilleen, että pääsen katselemaan ihan livenä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti