Hae Anna.fi-sivustolta

Tasokas lomapaikka

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä lomailija, 28.07.2006.

 1. lomailija Vierailija

  Hieman tasokkaampaa lomapaikkaa etsiessä kannattaa harkita Skiathosta. Aikuisille paras asuinpaikka on Skiathoksen kaupunki, lapsia ajatellen taas Megali Ammoksen suunta.
  Saari on muita Kreikan saaria kalliimpi , sen näki selvästi.
  Siistiä on kaikkialla, ei roskkasoja niinkuin monessa paikkaa Kreikkaa (Kreetalla esim). Kaupungin työntekijät keräsivät koko ajan mahdollisia roskia ja se näkyy tietysti siisteytenä.
  Ulottuvilla myös manner eli pelionin niemi, naapurisaaret Evia, Skopelos, Alonissos.
   
 2. Skopelos Vierailija

  Mikä siellä niin hirveän tasokasta oli?Hotelli Akti vai?Onhan siellä ihan hyvät rannat jos viitsii nähdä vähän vaivaa,pikku-Banaani rannalla saa rusketuksen ilman rajoja,mutta enpä niin hirveän tasokkaaksi menisi kehumaan.Mutta siitä huolimatta menen vielä uudemman kerran käymään siellä,ihan naapuri saarien takia,jäivät tällä reissulla käymättä.
   
 3. kysyjä Vierailija

  Missä on hotelli Akti? En ole nähnyt enkä kuullut? Taidat olla "niitä" kun banaanilla viihdyt ja asut Aktissa?!!
  Oletko koko ajan hotellissa???
  Miksi ihminen on niin katellinen toiselle että kirjoittaa noin oudon viestin? Eipä taatusti ole koko saariryhmässä edes käynyt? Kerropas jotain oleellista Skiathoksesta tai vaikkapa Skopleloksesta... tai Eviasta. Odotetaan mielenkiinnolla.
  Niin, ei se naapureissa ole käynyt, huomaan.
   
 4. saarella käynyt Vierailija

  Samaa mieltä, tänä kesänä käyneenä. Ei ole turistirysä. On hinnoiltaan kallis joten se karsii "turhan porukan" pois. Suosittelen tasokkaille aikuisille. Siellä vietät mukavan kaupunkiloman kun asut kaupungissa.
   
 5. P.Notkonen. Tirana Vierailija

  Voi herran jestas, vai haetaan sitä nyt tasokasta lomapaikkaa.Mistäköhän sellainen löytyisi ? Tasokkuus on niin suhteellista, tietysti meillä suomalaisilla on tasokasta jos on sähkövalot ja sisävessa, mutta näihin ylellisyyksiin me jo suurin osa ollan totuttu, käytyämme kirkonkylän Matkahuollon vessassa.Tasokas lomapaikka taitaa riittää meille vielä Tallinana tai Leningradina, niissä ihmeissä on ihan tarpeeksi ihmettelemistä ja tasokasta, voimmehan sitäpaitsi kehuskella ja verrata meidän olosuhteita huomattavasti paremmaksi, mutta on pidettävä kiirettä jos meinaa vielä tasokkudella kehuskella.Lähitulevaisuudessa meilläpä ei enää ole varaa leveillä elintasollamme edes näissä maissa.Ehdotan tietysti Albaniaa jossa meitä vielä tuntemattomana kunnioitetaan,mutta voi olla että siellä meitä ei erotella valtaväestöstä muulla lailla kun kummallisella pukeutumisella eritoten Suomi paidoista ja päähineistä.Mutta matkaliput ovat sen verran kalliita että pysytään vielä toistaiseksi omissa Putkinotkoissamme.
   
 6. J Vierailija

  LOL mitä juttuja...."Meidän äiti tekee parempaa rukaa kun teidän äiti" =)) Jatkakaa samalla linjalla, tätä on niin muka lukea
   
 7. H Vierailija

  Kiva lukea positiivisia asioita Skiathoksesta, jonne matkaamme elokuun lopulla :)
   
 8. P.Notkoselle Vierailija

  Matkusta sinä vain Haniaan. Siellä on riittävän tasokasta sinulle ja kaltaisillesi.
   
 9. hoh Vierailija

  Jos joskus tosiaan menet käymään Skiathoksella niin et voi olla näkemättä hotelli Aktia.Vastapäätä huvivenesatamaa.Kantsii kulkea selvinpäin niin näkeekin jotakin.En vieläkään ymmärrä että mikä siellä niin tasokasta on,sehän on lähinnä kreikkalaisten eläkeläisten lomanviettopaikka.Tai sitten täytyy rima olla aika matalalla,jostain syystä.
   
 10. ap Vierailija

  Varmaan teille tulee hyvä loma koska olette Skiathoksen valinneet. Käykää mahdollisuuksien mukaan myös risteilyllä Skopelos-Alonissos. Kielenä on englanti, mutta meille sattui ruotsalainen Skiathoksessa asuva opas, erittäin taitava ja tietävä Viktoria. Keskenämme puhuimme ruotsia..muita ruotsia puhuvia ei sillä kertaa ollut.
  Kuumaa siellä oli ja on edelleen, mutta merivesi vilvoittaa.
  Sana tasokas näköjään taas herätti närkästystä, no siitä en piittaa. Skiathos on rantalomapaikkana kaupunkimainen, se oli plussaa.
  Jos haluatte esim. ravintolasuosituksia, niitä voin antaa. Ja jonkun varoituksenkin...
   
 11. ap Vierailija

  Nuoriapa ovat Kreikassa eläkeläiset... sillä nuoria ihmisiä siellä näkyi tosi paljno mutta ihan kaikenikäistä. olet kirjoituksestasi päätellen täysi kakara eli noin 14 vee. Siinä, kehitysiässä, kaikki yli kaksikymppiset ovat eläkeikäisiä!! Pakko nauraa kommenteillesi, niitä en arvosta pätkääkään. Mistä johtuu suomalaisten huono itsetunto ja negatiivisuus? Onko kyse kateudesta? Seuraava matka jo häämöttää eli viikonloppureissu ja sitä seuraava pidempi lokakuun alussa. En keskity harmittelemaan toisten matkoja vaan matkustan itse todellisuudessa, ei virtuaalisti.
   
 12. H Vierailija

  Mielellämme otamme vinkkejä vastaan hyvistä ruokapaikoista! Hotellimme Laura sijaitsee kaupungissa. Onko teille tuttu hotelli? Skopelokseen olemme netin kautta tutustuneet ja vaikuttaa saarelta joka täytyy lomalla käydä katsastamassa.
   
 13. ap Vierailija

  Laurassa asuttiin mekin. Hotelli on erinomaisella paikalla, siisti, huoneet mielestäni tilavat. Myös runsaammin kalustetut kuin monta kertaa Kreikassa on. Kurkkasin myös keittiökaapistoon (laitamme vain aamiaisen itse) ja sieltä löytyi aika hyvin erilaisia astioita. Kahvinkeittoa varten on pinei kattila (kreikkalaisen keh´hvin keittoon sopiva mutta siinä keitimme veden), vesipannu, 2-3 muuta kattilaa, ruoklailuvälineet ja lisäksi kamaa joiden funktion jäi epäselväksi...
  Parvekkeella oli 2 tuolia ja keskikokoinen pöytä.
  Kylpyhuoneessa on eräänlainen kuivaussysteemi eli kun laitat valon, "kuivuri" käynnistyy myös.
  Hotellista huolehti nuori naishenkilö joka oli tarkka työlssään eli teki siistiä jälkeä mutta oli myös ystävällinen ja kohtelias.
  Pari ravintolaa voisin mainita joissa kannattaa käydä eli vanhan sataman puolella meteora oli kaupungin ykköspaikka, 2 vanhempaa herraa tarjoilivat. Heillä kleftiko oli erinomaista. Toinen hyvä oli pääkadulla oleva Nikos joka usein oli täynnä eli säännönmukaisesti illalla. Paikka on ulkoisesti ihan tavallisen näköinen mutta se yllätti hyvällä ruoallaan. Yksi toinen pääkadun paikka oli myös ok (oli avoinna myös lounasaikaan) mutta sen nimeä en muista.
  Mutta varokaa vanhassa satamassa paikkaa Odysseys! Isäntä toimii sisäänheittäjän tosi intensiivisesti. Niinpä sinne tuli mentyä mutta se oli virghe. Tilasin kleftikoa joka on Kreikassa mieliruokianai mutta kuinka ollakaan, voipaperipaketista ei löytynyt kuin perunaviipaleita ( ties koska keitettyjä), porkkaviipaleita ja kynnen kokoinen pala lammaslihaa + kylkiluita joita sitten oli vähän enemmän. Tietysti olisi pitänyt kertoa ettei syö koko ruokaa mutta sitä vaan odotti että luukasan alta jotain mehevämpääkin ilmaantuu. Eikä kysytyy maistuiko ruoka! Tämä oli eka kerta Kreikassa kun tuli eteen epäkelpo ateria ja olen sentään yli 40 kertaa siellä ollut turistinakin.
  Käykää ylhäällä uuden sataman yläpuolella olevan kirkon luona, mahtava näköalapaikka, ja kahvilassa on erittäin muakav nuori mies, oli ainakin viime viikolla töissä siellä. Kyselin kovasti Suomesta ja sai infoa.
  Muutoin voin sanoa että siellä ihmiset olivat aika kylmäkiskoisia... joitain poikkeuksia toki oli.
  Ns. paremmissa matkamuistomyymälöissä, taidekaupoiksi kai niitä voi sanoa, oli ystävällistä henkilökuntaa. Joitain ostojakin tuli tehtyä.
  Älkää hämmästykö, aluksi kaupunki tuntuu labyrintiltä jossa on koko ajan eksyksissä! Mutta kun opettelee "maantieteen" pienin askelin ja laajentaa reviiriään, kyllä hahmotus selviää.
  Supermarketteja on vaikak kuinka paljon. Tykästyin pääkadun ja hotellille menvän kadun kulmauksessa olevaan markettiin, postin lähellä olevaan. Siellä perheen vanha oli avulias jos pysähtyi aprikoimaan ja etsimään jotain. Myös muut siinä liikkeessä olivat ystävällisiä eli tervehtivät reilusti, mitä ei kaikki suinkaan tehneet. Näin kertoivat myös muut siellä olleet eli ei ollut meitä kohtaan mitään poikkeavaa käytöstä.

  Mukavaa matkaa Skiathokselle... olen puolittain siellä vieläkin...
   
 14. lukija Vierailija

  Notkonen voi ostaa halpislipun haniaan - please! Ja oman tasonsa mukaan... precis!!!
   
 15. H Vierailija

  Kiitos paljon erittäin valaisevasta vastauksesta! Täytyypä painaa suosittelemiesi ravintoloiden nimet ylös ja Odysseys kierretään kaukaa. Kertomustasi lukiessa matkakuume nousee jo väkisinkin... Aurinkoisia kesäpäiviä :)
   
 16. Notkonen Vierailija

  En ymmärrä mitä tarkoitat halpislipulla,? et kai kuvittele että ostaisin kalliin lipun saadakseni tavata kaltaisiasi siellä ?

   
 17. Vai Laura Vierailija

  Tosi tasokkaita matkalaisia täälä palstalla,jessus.asuvat huoneistohotelli Laurassa ja puhuvat tasosta.Taitaa näitten elämä pysyä melko matalalla tasolla,heh.
   
 18. ap Vierailija

  Lauraan meneville lisäiis ettei ihan kaikki ole kympin arvoista. Siinä asuu myös muita kuin suomalaisia ja se on tietysti plussaa, mutta iso joukko kreikkalaisia nuoria saivat aikamoista meteliä aikaan. olisi pitänyt huomauttaa asiasta siivoojalle mutta ei tullut tehtyä. Meteliä yöllä ja iltapäivällä, jos sattuu hotellilla olemaan vaikka siestalla... Kaupungista löytyy baarikatu joka ei sinänsä häiritse, on etäällä hotelleista.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti