täytekakun kuorrute

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja keiju84
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Sokerikuorrutetta, marsipaania, vaahtokarkkikuorrute... onhan niitä jo siinäkin. Tosin itse päällystin juuri viikonloppuna kakun samalla kun mitä laitoin kakun väliinkin, värjäsin vain keltaiseksi pastavärillä. Eli sekoitin sitruunakiisselipussin porkkana-ananasmehuun ja siihen sekoitin joukkoon purkin mascarponejuustoa. Ihanan raikas täyte ja hyvin onnistui pursottaminenkin tuolla. tuo oli ihan uusi ohje ja jännäsin et näinköhän maistuu mut halusin kokeilla ja tehdä jotain ei-ihan-nin-makeeta kakkua kun lisäksi oli toinen kakku missä oli täytteessä vadelmia, valkosuklaata ja daim-rakeirta niin oli sit se makeampikin versio herkkusuille. ite tykkäsin kovastikin tuosta sitruunaisesta versiosta ja vieraatkin kehui et oli kivaa vaihtelua.
 
onkohan tuo vaahtokarkimassa kuinka makeeta? ja kuinka saan sen värjättyä niin että tulee titille siniset vaatteet? vai voinko laittaa 2 levyä päällekkäin eka valkoisen ja sitten sinisen vaatteiden kohdalle?

marsipaanista joskus tein ja se tais olla viiminen kerta, meillä kakut yleensä niin isoja, että vaikea saada kaulittua yhtä niin isoa levyä
 
Vaahtokarkkimassa maistuu vaahtokarkille joka on vielä lisäksi makeutettu tomusokerilla eli on aikast makeeta. Sen saa värjättyä siten että siinä vaiheessa kun vaahtokarkit on sulatettu niin laittaa väriä joukkoon ennen kun sekoittaa siihen tomusokerit... saa toki loppuvaiheessakin värjättyä mut sit pitää tehdä se pikkuhiljaa väriä lisäten.
Voihan kuorrutteen tehdä myös esim rahkasta.
 

Yhteistyössä