Hae Anna.fi-sivustolta

Te, jotka olette saaneet piiskaa pienenä?

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä emma, 10.07.2006.

 1. Jumppatunnilla Vierailija

  Parkuminen kannatti, saattoi saada vähemmän. Tosin joskus kävi niinkin, että kun ei lopettanut itkua, niin sai lisää. Se oli kyllä hullua, jo silloin ja nyt aikuisenakin ajatellen.
  Yleensä kannatti itkeätirauttaa edes muodoksi.
  Kun sain ihan ulkopuoliselta selkääni, niin se oli eri juttu. Siinä ei ollut sitä henkistä painostusta, vaan teosta sai peruksille niin että tuntui. Joku tukeva pajunoksa se oli, ja ihan ulkovaatteiden päälle talvella. Erikoista, että se tuntui " oikealta" selkäsaunalta, muut suurimmaksi osaksi oli sellaista henkistä painostusta ja nujertamista. Tai no ehkä joskus murkkuna kun tuli pottuiltua, niin silloin kämmeniskut sitten oli taas sellaista oikeampaa. Mutta tuo koivunoksalla vetely oli " luulot pois ja minä olen pomo -tyylistä liiskaamista".

  Koulussa ykis kaveri kerran seisoi koko päivän ja seuraavanakin jonkun verrana, oli saanut remmiä oikein reilusti. Muutoin kaikki kyllä kykeni tunnin istumaan aina.
  Ketään ei ollut koskaan lyöty kasvoihin tms. Silloin saatiin selkäsaunoja, ei vedetty lättyyn.
   
 2. Viuhui meilläkin Vierailija

  Millaisen "rikoksen" teit, että ulkopuolinen antoi selkään? Kuinka vanha olit? Nuo vieraan kakroihin sattumiset eivät varmaan olleet kovin yleisiä.
   
 3. Kati-75 Vierailija

  Teininä päätin, että en itke niinkuin pikkutyttönä tein aina kuritettavana ollessani. Toki jokaisella remminiskulla jonkinlaisen tuskanparahduksen päästin ja kyyneleet puristuivat silmiin, mutta en siis parkunut. Kyllä Sitä omakin takapuoli saattoi joskus punoittaa, mutta ei siihenkään kukaan mitään sanonut jumppatuntien suihkussa. Toisaalta se sama oli monelle ihan arkipäivää tuolloin eli ei sen suuremmin aiheuttanut ihmetystä kenessäkään.
   
 4. strykpojke Vierailija

  oletko saanut sinun miehesi leikkiä piiskaaleikkiä vielä?Kyllä minä voin antaa sinulle piiskaa vaikka olen itse masokisti jos saat luvan häneltä tulla rangaistusreisulla!Minulla on erektöhäiriköitä,siis en halua naida sinua ollenkaan!Ainoastaan leikkiä s/m leikkiä!
   

 5. Juurikin siinä iässä häpeällistä parkua.. kovensivatko remmin iskuja kun et parkunut? Niin paljon että olisit alkanut parkumaan.? Usein punoitus häipyy aika pian.. Ja remmillä ei välttämättä viiruja tule. Toki aika kovaa se siitä huolimatta tuntuu.
   
 6. Jumppatunnilla Vierailija

  Asemalla tuli leikittyä, tai ihan lähellä. Silloin oli vielä sellaiset käsin kammettavat vaihteet. Menin koskemaan, koska reitti oli koulumatkalla. Kerran sitten virkamies nappasi käsittelyyn. Tuo oli ihan virallinen kulkureitti, vielä silloin. Muutenkin tuli silloin vähän oltua varomaton kun junat lähestyivät, lättähatut ja sellaiset. Silloin nopeus ei ollut samaa luokkaa kuin nykyään.
  Ei olisi pitänyt tehdä niin, siis edes käydä koskemassa niitä laitteita. Enhän sitä toki kammettua saanut. Eikä leikitellä raiteilla. Aitoja silloin ei ollut, kulkureittikin oli lankutettu kävelijälle sopivaksi. Aikuisena tajuan, että oli hyvä kun setä vahti ja teki selväksi, ettei leikki käy ja kiellettyjä oli tullut tehtyä. Mitä olisikaan voinut tapahtua?
  Kakarana voi tehdä kaikenlaista hölmöä. Todella hölmöä.
  Näissä rataleikeissä pitäisin pientä kuritusta edelleen tarpeellisena jokaisella radallaleikkijälle vielä tänäkin päivänä. Sanoo laki mitä vaan!
   
 7. Kati-75 Vierailija

  En tiedä vaikuttiko itku kurittamisen kovuuteen, mutta se etten suostunut itse riisumaan housuja aiheutti muutan ylimääräisen remmin iskun. Äiti käytti yleensä aina samaa komentoa: " No, otahan perse paljaaksi". Kun parin kehotuksen jälkeen mitään ei tapahtunut, joutuivat vanhemmat repimään farkut alas jaloistani ja siitä maksoin vähän extraa persnahallani.
   
 8. strykpojke Vierailija

  Kuullostaa kiihottava!Olen kateellinen!
   
 9. Saitko montako sivalluksia lisää? Vastustelitko monellakin kerralla?
   
 10. Piiskauetiketti Vierailija

  Olin varmaan jotain kymmenvuotias, kun isä rupesi antamaan piiskaa. Tiesin että risua tulisi paljaalle, mutta minäpä olin ovela, kiersin käteni joustaviin henkseleihin ja tarrasin vielä kourilla kiinni niistä. Olin varma, että nyt ei ote irtoa ja housut pysyy yläällä. Kesti ehkä 2 sekuntia, kun ukko avasi henselin lukot ja housut valahti melkein itsestään alas. Tuskin olin saanut käsiäni selväksi henkeseleistä, kun sain jo koivuniemeläistä paljaille pakaroille.

  Nyt vanhempana olen pystynyt jopa hymyilemään tuolla nerokkaalle toiminnalleni. Muuten tuo isän tavaramerkki, housut alas ja hoitoon, ei ole naurattanut. Se oli tiukka paikka teinipojan alulle, kun kaikkien nähden otettiin pylly paljaaksi ja risutettiin. Vieraan nähden ei oikein tiennyt laittaako vastaan vai ottaako suosiolla, jolloin tapaus ei muuttuisi elämää suuremmaksi asiaksi.
   
 11. Mies55v Vierailija

  Sain kyllä lapsena selkään useinkin, ja ole myöhemmin tajunnut oppineeni siitä tietyn käyttäytymismallin. Isä sai minut tottelemaan väkivalloin, aluksi nuoremmat veljeni toimivat tahtoni mukaan kun niitä vähän kuritti, myöhemmin sama toimi kaveriporukassa ja useamman pahoinpitelytuomion seurauksena huomasin että vankilassa on sama systeemi, jossain aiheessa ymmärsin mikä ero on kunnioituksella ja pelolla.
   
 12. vierailija Vierailija

  Mä tykkään se on tosi väärin piiskata oma lastaan vaikka mitä se ois tehnyt fyysistä löyömistä tai fyysistä piiskaamista nun mielestä tosi tosi väärin huuta voi tottakai joskus ja vähän semmosta vetää hiuksista vähän mutta mun mielestä ei mitään fyyistä rangaistusta
   
 13. vierailija Vierailija

  Kyllä se on niin kuin sinä kirjoitat mutta täällä me vaan ole sellaisia joka haluan saada eli anna piiskaa aikuiselle!Vapaanehtosti ottaa piiskaa vastaan!
   
 14. Estelle Vierailija

  Opinko piiskasta jotain? No tottahan toki. Muun muassa, että...

  vastaan ei kannata sanoa mitään, koska silloin sai vain kuulla sanat "Älä enää pahenna tilannetta turhalla suunsoitolla ja tottelemattomuudellasi". Ja se oli tosiaankin aiheellinen varoitus.

  kun käsketään riisumaan alapää paljaaksi, niin se ei tarkoittanut pikkareiden laskemista polvitaipeisiin tai edes nilkkoihin saakka, vaan sitä että koko kroppa vyöteröstä alaspäin piti olla ilman rihman kiertämää. Riisua kannatti myös nopeasti ja yhtään jullittematta, sillä jos osoitin "yhteistyöhalua" rangaistuksen täytäntöönpanon suhteen, niin saattoi säästyä "lisävaikeuksilta". Niitä oli nimittäin aika herkästi saatavilla.

  käsiä ei kannattanut laittaa eteen kun piiska viuhui ilkeästi pakaroilla ja kintuilla. Vaikka tällainen yritys itsesuojeluun oli aika vaistomaista, niin se osoitti myös selvää tottelemattomuutta. "Etkö ottaa kunnolla vastaan ansaittua rangaistustasi?" Niin, kyllä sitä aikanaan oppi pitämään kätensä kurissa, sillä muuten seurasi taas "lisävaikeuksia".

  vaikka joskus sitä yritti olla itkemättä, niin viimeistään kuudennen tai seitsemännen sivalluksen jälkeen alkoivat kyyneleet valua ja ääntä lähteä. Pari kunnon sivallusta lisää niin parkuminen saavutti jo hysteeriset mitat. Ei sillä hirveästi merkitystä ollut rangaistuksen suhteen, sillä tämähän oli vasta alkua, myöhemmin "saisin todella aihetta itkeä".

  itkeä, parkua ja kiljua sai siis piiskauksen aikana, mutta täytyi toki varoa tarkasti mitä suustaan päästi. Kaikenlaiset kirosanat, "tämä on väärin"- tai "sinulla ei ole oikeutta"-huudahdukset yms. äidin tai isän kuritusoikeuden kyseenalaistavat ajatukset eivät olleet suotavia oman hyvinvoinnin kannalta. Niistä kun seurasi niitä "lisävaikeuksia".

  kun piiska oli tehnyt urakkansa loppuun, niin sitä seuranneessa häpeänurkkasessiossa täytyi myös olla tarkkana. Nurkassa oltiin polvillaan, ja vaikka polvet puutuivat tässä asennosssa nopeasti ja alkoivat särkemään, niin asentoa ei missään nimessä vaihdettu. Kädet eivät saaneet vahingossakaan koskea ar mottomasti kirveleviä pakaroita, vaan kädet pidettiin tiukasti ristissä niskan takana. Tässä asennossa tuli olla sanaakaan sanomatta ja koko ajan nurkassa samaan pisteeseen tuijottaen aina siihen saakka kun äiti tai isä antoi luvan tulla pois nurkasta.

  pelon ja tuskan ohella myös äärimmäisen nöyrä mieli kuuluu samaan rangaistuskokonaisuuteen. Häpeänurkan jälkeisessä "keskustelussa" tuli katsoa äitiä tai isää syvälle silmiin ja kertoa omin sanoin miksi oli saanut kurituksen. Tässä tilanteessa kannatti todellakin tuoda esille se, että oli ollut niin tuhma tyttö, että rangaistus oli ollut tekoihini nähden täysin oikeudenmukainen ja tulevaisuuteni kannalta hyvin tarpeellinen. Siten myös nöyrä kiitos ja kurittajan halaus olivat luonnollinen loppuhuipentuma.

  Kyllä vanhempani tekivät minusta oikein kunnon kansalaisen. Joskus vain mietin olisiko samaan lopputulokseen päästy lievemminkin keinoin.
   
 15. vierailija 20 Vierailija


  Niin todella ankaraa kuria tuo... mikä oli piiskana vitsa vai remmi? Kyllä pitäisi ilman väkivaltaa kasvattamaan..
  Varmaan tuolla käsittelyllä jo aika paukamat peffassa?
   
 16. Minnamarjo Vierailija

  Estellen kirjoitus voisi olla hyvin minunkin kirjoittama. Minun ei tarvinnut pitää käsiä niskan takana vaan lantion kohdalla, mutta muuten on kyllä kaikki elementit kohdallaan.
   
 17. tyvär Vierailija

  Äitini kertoi aikoinaan sellaista, että hän oli jossakin maatalossa piikana ehkäpä n. 15-16 vuotiaana. Hän sai talon emännältä piiskaa vähän väliä, aina oli jotain huomautettavaa ja se tarkoitti piiskaa ja se annettiin joskus heti siinä paikassa ja joskus sitten iltasella tuvassa ja aina oli muu talonväki paikalla.
  Minulle äiti antoi myös piiskaa, mutta aika harvoin ja kahden kesken.
   
 18. stryk Vierailija

  Nyt kun täällä on niin monta naisia onko ei kukaan teistä halua saada eli annaa piiskaa nyt?Minä olen se sama masokisti joka on lupanut annakin piiskaa jos joku halua mutta vielä enemmän haluan itse kokea teidän kertomuksia täällä!
   
 19. vierailija 20 Vierailija

  Oliko todella niin että pyllyyn tuli jälkiä? Tuntuu vaan uskomattomalta että noin ankarasti piiskataan. Totta on tietenkin että se tuntuu. Ja tarkoitus on rangaista. Mutta kohtuullinen se ei ole
  Puhumattakaan muusta nöyryytyksestä. No ainakaan sm leikkeihin ei kiinnostusta tule... eikä kiihotu. Siitä kokemuksesta kyllä varmaankin oppi meni perille. Vaikka totta se että 60- 70 luvulla normaali käytäntö. Mutta hyvä että nyt loppunut. Katkesiko vitsa koskaan kesken piiskauksen?
   
 20. Minnamarjo Vierailija

  Kyllä pyllyyn jäljet jäi. Ensin ne oli paukamia ja sitten kun laskivat niin sellaisia viiruja. Välillä kun sai vitsaa useamman kerran viikossa niin oli jälkiä kokoajan pyllyllä. Niitä tuli aina omassa huoneessa pelistä tarkkailtua. Reisillä ne näkyivät jostain syystä pidempään kuin pyllyllä.

  Kyllä vitsa muutamia kertoja katkesi kesken piiskauksen. Muistan muutaman kerran kun piti hakea uusi ja sitten jatkettiin piiskausta. Oli tosi noloa hakea uutta vitsaa tietäen että kohta se taas viuhuu kunnolla paljaalla takamuksella. Kerran naapurin täti näki minut ja kysyi, että etkös sinä juuri hakenut itsellesi vitsan? Hävetti vastata, että kyllä, mutta kun se meni poikki niin pitää hakea uusi äidille. Hän vain hymyili ja vastasi, että hyvä se on, kun äitisi pitää sinut tiukassa ja ankarassa kurissa. Eipä siinä auttanut muuta kuin niiata ja sanoa, että kyllä se vaan hyvä on.

  Onneksi se on jo mennyttä aikaa.
   
 21. vierailija Vierailija

  Sinun kertomus tekee minulle kiimainen!Oletko vapaa eli varattu nainen?Haluatko anna minulle samalla tavalla kuin sinä sait eli haluatko saada piiskaa?Kyllä miä voin antaakin vaikka mielummin haluan itse saada!
   
 22. vierailija 20 Vierailija

  Juu hyvä että mennyttä aikaa.. Oliko ensimmäinen tuomasi vitsa sitten liian heiveröinen kun katkesi? Olen joskus kuullut että jos vitsa katkesi niin joutui hakemaan tukevamman ja sai sillä kovempaa? Millä yleensä sait vitsaa koivu paju vai pihlajaa? Tuntuiko piiskaus istuessa? jos niin kuinka kauan? Varmankin saunanlauteille ei tehnyt mieli istua?
   
 23. Minnamarjo Vierailija

  Niin kai se ensimmäinen sitten oli liian heiveröinen kun katkesi. Ei piiskaus mitenkään kovemmalta tuntunut uudella vitsalla. kyllä ne sattuivat ihan yhtä paljon ja parku oli sen mukaista ja ääntä lähti. Useimmat vitsat olivat pajuvitsoja mutta aina välillä myös pihlaja- ja koivuvitsoja. Jotenkin tuntui siltä, että paju- ja pihlajavitsat olivat polttelevimpia kuin se perinteinen koivunimenherra.

  Kyllä se todellakin tuntui vähintään pari-kolme päivää usein pidempäänkin. Nyt kun muistetlen niin oli ajanjaksoja jolloin minulla oli pylly hellänä pitkään. Toisaalta pyllyni jotenkin tottui piiskaamiseen eikä se enää isompana samalla lailla tuntunut.
   
 24. vierailija20 Vierailija

  Varmasti se tottuu.. tuntuivatko piiskauksen loppuvaiheen sivallukset yhtä kovilta kuin ensimmäiset? Eli ikäänkuin pylly " lämpeni" vähän niinkuin eroottisessa piiskauksessa tavoitellaan. Totta varmasti se että vanhempana ei niin kovasti tunnu
  . Tosin saitko kovemmin vanhempana? Tai isommalla vitsalla? Olitko koskaan parkumatta? Tai yrititkö olla? Vähän niinkuin ei näin " isotyttö" itke. ?
   
 25. strykpojke Vierailija

  Jos sinä sait vitsaa joka viikko pitkä aika onko sinä oli kuin minä että iho tottui saada piiskaa ja ei tuntunut niin kovin pahalta ja väri lähti paljo,paljo nopeampi kuin ensimmäiset kerrat?Mitä varten sinä oli niin että oli syy anna sinulle piiskaa eli oliko sinun äitisi niin että hän nautti kun hän antoi sinulle piiskaa?Jos haluat kirjoittaa privat minä olen se sama tuttu poikavanha@gmail.com
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti