Hae Anna.fi-sivustolta

Te, jotka olette saaneet piiskaa pienenä?

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä emma, 10.07.2006.

 1. vierailija Vierailija

  Tuon edellisen viestin kirjoittaja olin minä. Unohdin antaa nimimerkkini.

  Markku
   
 2. Markku-54 Vierailija

  Mihinkähän nimimerkkini katosi tästäkin viestistä, vaikka olin sen antanut? Yritän vielä kerran, mutta en enempää ellen onnistu.

  Markku
   
 3. saivartelija Vierailija

  "äitisi syyllistyi varmasti jo 1970-luvulla lasten pahoinpitelyyn sen jälkeen, kun rikoslain uudistettu 21. luku oli (vuoden 1970 alussa) astunut voimaan. Niillä aikuisilla, jotka sen jälkeen mahdollisesti näkivät reisilläsi paukamia ja makkaroita"

  Lakipykälät on lakipykälöitä... Mahtoikohan tuolloin 1970-1984 kukaan vanhempi koskaan joutua vastaamaan lakitupaan nimenomaan liian lujaa annetusta selkäsaunasta? Tai saiko varsinkaan ohjeita esim. poliisilta että miten sitä piiskaa annetaan "oikein", eli niin ettei ole pahoinpitelyä? On mahtanut olla saivartelua, jos on kirjattu asetuksiin tai ohjeisiin että millä välineellä ja miten lujaa, paitsi jos on herkempi nahka tai ei tule mustelmia niin helposti kuin toiselle, niin sitten saa antaa lujempaa kuin toiselle... Luulen että ennen totaalikieltoa lapset ja nuoret olivat aika lailla kasvattajiensa armoilla.
  Poliisin tai viranomaisen oma tulkinta siitä onko esim. verimakkaroille piiskattu lapsi "vain saanut kunnolla selkäänsä" vaiko pahoinpidelty on mahdollisesti vaihdellut eri puolilla maatakin.
   
 4. vierailija Vierailija


  Näin se on.. tiedä sitten olisiko sitten saanut pahoinpitely syytteen jos olisi viranomaisten tietoon tullut. Alueellisesti varmasti pohjoispohjanmaa missä yleisintä piiskakuritus ollut ja voi olla vieläkin vaikka laitonta. Joka on joskus selkäsaunan saanut. Tuskin ne kaikilla samanlainen ollut? Jollekkin voi olla muutama " kevyt " läpsy jo selkäsauna kun taas joku saanut niin että pylly paukamilla . Ja voi olla että pienemmästä pahan teosta lievemmin ja pahemmasta kovemmin? Luulisi että yleensä näin. Tiedä sitten voiko jotain piiskata kovempaa ja jälkiä ei tule. Kun toiselle tulee? No nykyään onneksi laitonta
   
 5. strykpojke Vierailija

  Minä haluan kertoa sinulle Estelle ja kaikki muut naiset joka olette kiinnostunut piiskaa että vaikka olen masokisti ja haluan saada piiskaa tiedän täsmällen kuinka minä voitaisin anna teille piiskaa jos joku teistä halua saada ja kuinka minä puhun kun annan piiskaa koska ninä tiedän että se puhe on yhtä tärkeä kuin että se kirvele pakroissanne ja reidelle,kuinka haukkuu ja uhkaa ja sellaista puhetta!Yksi osoite mitä minulla on on maso.kisti@luukku.com,toinen strykpojke@suomi24.fi ja kolmas poikavanha@gmail.com
   
 6. Markku-54 Vierailija

  Rikoslain 21 luvun henkeen ja terveyteen kohdistuvia säännöksiä uudistettiin lailla rikoslain muuttamisesta (491/1969), joka tuli voimaan 1.1.1970. Tässä uudistuksessa poistettiin kuritusvallan käyttämistä koskeva säännös.

  Ennen uudistusta rikoslain 21-luvun 12 § oli kuulunut:

  ”Jos joku tahallansa pitelee toista pahoin, niin että siitä tulee vähäinen vamma tahi ei mitään vammaa, olkoon rangaistus enintään sata päiväsakkoa tahi vankeutta enintään neljä kuukautta taikka, jos asianhaarat ovat erittäin raskauttavat, vankeutta vähintään kolme kuukautta ja enintään yksi vuosi.

  Jos joku kuritusvaltaansa käyttäessään on kuritetulle saattanut sellaisen vähäisen vamman, kuin tässä pykälässä mainitaan, älköön häntä siitä rangaistukseen tuomittako.”

  Pykälän toinen momentti oli ennen lakiuudistusta pysynyt sisällöltään samanlaisena kuin annettaessa Suomen Suuriruhtinaanmaan Rikoslaki 19. joulukuuta 1889.

  Kuritusvaltaa koskevan säännöksen poisjättämistä tarpeettomana perusteltiin rikoslain muuttamisesta annetun lain (491/1969) hallituksen esityksessä HE 68/1966 sivulla 7:

  "Mikäli kasvattaja ei ylitä laillista kuritusvaltaansa, hänen puuttumisensa kasvatettavan ruumiilliseen koskemattomuuteen on oikeudenmukaista eikä hänen menettelynsä rankaiseminen pahoinpitelyrikoksena sen vuoksi voi tulla kysymykseen. Erityisen, kasvatettavan vahingoittamiseen oikeuttavan säännöksen olemassaolo rikoslaissa voi olla omiaan rohkaisemaan kovakouraista kasvattajaa terveyttä vahingoittavien ojennuskeinojen käyttämiseen tavalla, jota ei voida pitää hyväksyttävänä."
  https://www.eduskunta.fi/FI/tietoae...ki-kielsi-lapsen-ruumiillisen-kurituksen.aspx

  Rikoslain henkeen ja terveyteen kohdistuvien säännösten uudistuksessa 21-luvun 12 § tuli koskemaan vaaran aiheuttamista. 7 § koski lievää pahoinpitelyä: ”Joka tahallaan aiheuttaa toiselle kipua tai muuten pahoinpitelle toista, tuomittakoon, jollei teko ole 5 tai 6 §:n mukaan rangaistava, lievästä pahoinpitelystä sakkoon.”

  Kyllä "verimakkaroiden" aiheuttaminen kasvatettavan iholle oli selvästi vastoin yllä olevaa lainuudistuksen tarkoitusta, samoin kasvatettavan seisottaminen nurkassa polvillaan, jos polvia alkoi särkeä. Joka tällaisesta joutui oikeuteen, tuskin selvisi rangaistuksetta, sillä sehän olisi ollut omiaan rohkaisemaan kovakouraista kasvattajaa terveyttä vahingoittavien ojennuskeinojen käyttämiseen tavalla, jota ei voida pitää hyväksyttävänä. Jos kasvatettavan iho meni poikkeuksellisen herkästi verille, kyllä kasvattajan oli varmasti otettava se huomioon.

  Markku
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti