Hae Anna.fi-sivustolta

Teatterikorkea

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä kandidaatti, 14.09.2006.

 1. Onks se tosiaan niin, et ne kaikki 13 näyttelijänalkua, jotka valmistuu teakista, työllistyy idioottivarmasti? Ja tietty sit kaikki ne aiemmat vuosikurssilaiset..?
   
 2. hille2 Vierailija

  90%sti kyllä, koska Suomessa koulutuspaikkoja koulutukseen laitetaan sen mukaan, mitä arvellaan töitä olevan. Monessa muussa maassa taas laitetaan koulu pystyyn joka nurkalle, ja näyttelijöitä tulee joka tuutista, jolloin valtaosa ei koskaan elätä itseään näyttelemällä.
   
 3. No ilmankos tv-sarjoissa ja leffoissa pyörii aina samat naamat...
   
 4. hille2 Vierailija

  Niinpä. Yleisön vaihtelunhalun takia on varmaan kiva, jos maassa on 100 näyttelijäkoulua ja uusia näyttelijöitä tulee ovista ja ikkunoista tunkien joka roolin koekuvauksiin - tuleepa vaihtelua. Näyttelijöiden itsensä kannalta tietysti tiukka tilanne, koska joudut vuosia nälkäpalkalla tekemään ties mitä ja joskus onnistaa 5-10 vuotta koekuvauksissa rampauttua päästä johonkin rahaa lompsaankin tuovaan rooliin.
   
 5. tympasee Vierailija

  kun kaikki nykyajan näyttelijät ovat niin rumia, esim. Salla siinä kotikadussa. Pari komeaa miestä vaan, muut semmosia hinteliä pätkiä tai sit pullaposkia.
   
 6. aivan niiin Vierailija

  En muista ollenkaan rumia naisnäyttelijöitä 40 - 60luvulta. Kaikki naiset olivat ihan ihastuttavia filmitähtiä. Esim. Helena Kara, Regina Linnanheimo, Heidi Krohn... Nykyään ei ole ilo katella.
   
 7. tuntiope Vierailija

  Äläs muuta sano!
  Mistähän se johtuu, et ne on nykyään vailla karismaa?
   
 8. ällöö Vierailija

  Ne valitsee kai lahjojen perusteella, ei pärstän. (pallinaamat hirteen ja sössöttävät)
   
 9. hille2 Vierailija

  Itse asiassa sössöttävillä ei ole asiaa TEAKiin. Tämän tietävät kaikki pyrkivät, ja tiedän ihmisiä, jotka kävivät puheterapeutilla korjaamassa ässävikaansa (viimeaikoina tuntuu 75%lla suomalaisista olevan ässävika) ja yksi tuttu korjautti hampaidensa raon, jottei ässä suhahtaisi.
   
 10. i´m too sexy Vierailija

  Mut shhehän on sexyä, josh ässhä sshuhahtaa!
   
 11. hille2 Vierailija

  shanoppash muuta, hik. otetaassh taash toishellekin jalalle.
   
 12. Delila Vierailija

  No en kyllä tituleeraisi jokaista jossain Salkkareissa "näyttelevää" näyttelijäksi. Se nyt on sama kuin kaikkia stetoskooppia piteleviä kutsuttaisiin lääkäreiksi.
   
 13. i´m too sexy Vierailija

  Eiks ärrävikakin oo aika yleinen? S- ja R-viat ne yleisimmät lie? Vai oonko väälässä?
   
 14. hille2 Vierailija

  Salkkareissa näyttelevistä moni, etenkin ne kaikkein kamalimmat, ei ole saanut mitään näyttelijäkoulutusta ja se näkyy, valitettavasti.

  R-vika kai on yleinen, mutta uskomattoman monet suomalaiset ääntävät S:n väärin. Sitä ei yleisesti edes tajuta puhevirheeksi eikä sitä aleta valtion rahoilla korjaamaan. Tyypillisiä ässävirheitä ovat savolainen, laiska suhahtava S, sekä pääkaupunkilaisten nuorten naisten harrastama sihinä-S. Itselläni oli se savolainen s, olen nimittäin savolaisvaikutteiselta murrealueelta kotoisin, mutta tajusin sen itse puheviestintää opiskellessani ja puheviestinnän laitoksen kautta pääsin muutamaan puheterapiasessioon, joissa opin korjaamaan ässäni. Kännissä kyllä se vanha ässä palaa.
   
 15. i´m too sexy Vierailija

  Ja sit ne voi kulkee myös kai "käsi kädessä", siis et on molemmat, r- ja s-vika? Ja vaik ne olis kuinka pois "hiotut", ne aina sillon tällön voi palata puheeseen, vaik ei ois ees kännissä...?
   
 16. hille2 Vierailija

  Kai jollain voi olla molemmatkin tai vaikka muitakin puhevikoja yhtä aikaa, mutta yleensä kai ihmisellä on vain yksi. Ts. ne ei kulje käsi kädessä. Ja tottahan se on, että poishiotuillakin puhevioilla on taipumus palata jos on huolimaton tai puhuu nopeasti.

  Toinen juttu on, että jos asuu kauan ulkomailla, saattaa alkaa ääntää jonkun äänteen ulkomaalaisittain. Tunnen yhden suomalaisen, joka on asunut paljon Japanissa ja oli lukioaikaan jo siellä vaihdossa. Liekö siitä johtuva, että hän ääntää suomenkin ässän japanilaisittain. Voi tietysti olla synnynnäinenkin puhevika.
   
 17. i´m too sexy Vierailija

  Jos siis puhuu esim. liian nopeasti ja puhevika pukkaa päälle, niin eikös se silloin ole psykologinen juttu, kun luulisi, että olisi fysiologinen?
   
 18. hille2 Vierailija

  En osaa sanoa, luulisin, että änkyttäminen on tyypillinen psykologinen puhevika, samoin kuin niinkuttelu, eli että hämmentyessä/jännittäessä ei enää osata kontrolloida omaa puhetta... Eikö ole oikeastaan samantekevää, onko joku puhevika psyykkinen vai fyysinen, koska ulosanti on sama kuitenkin?
   
 19. i´m too sexy Vierailija

  Eiköhän! Ihan sama kun vaan asia selväks tulee!
   
 20. Retsu Vierailija

  Milloin toisen vaiheen päivämäärän saa tietää? Olen lähdössä huhtikuussa matkalle ja päivämäärä olisi hyvä tietää mahd. aikaisin.
   
 21. soikkelimoikkeli Vierailija

  Miten teakiin voi hakea? Ikärajaa tai muuta/lukio,peruskoulu tms?
   
 22. infoo... Vierailija

  Kysy hille2:selta, tuntuu olevan asiantunteva kundi... :) (kundi?)
   
 23. hille2 Vierailija

  ne ohjeet pyrkimiseen on teatterikorkean sivuilla, varmaankin www.teak.fi
   
 24. minimoi Vierailija

  Jos ei pääse Teatterikorkeaan, mikä on "toiseksi" paras/laadukas paikka opiskella näyttelemistä? Kiitos tietävälle! :)
   
 25. hille2 Vierailija

  Miltei yhtä arvostettu on Tampereen yliopiston näyttelijäntyön ohjelma.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti