Hae Anna.fi-sivustolta

Teknistä pätevyyttä ydinvoimaan

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 04.11.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pohjolan ydinvoimayritykset haluavat varmistaa teknisen pätevyyden taitoja insinööreille ja teknikoille, jotta isot investoinnit Ruotsin ydinvoimaloihin pystytään pitämään käytössä 2040-luvulle asti. Suomi rakentaa Olkiluotoon uutta ydinvoimalaa, joka piakkoin alkaa tuottaa maan sähköstä 30 prosenttia. Varmistaakseen teknisen pätevyyden energiayritykset aloittavat viidentoista kuukauden mittaisen harjoitteluohjelman ensi vuonna. Mukana ovat Uniper, Vattenfall, Fortum ja Teollisuuden Voima yhteistuumin.

  Ajatus on tarjota insinööriopiskelijoille tai jo valmistuneille insinööreille ja teknikoille laadukasta opetusta jossain ydinvoimalassa niin Ruotsissa kuin Suomessakin. -Vattenfallilla on tarve jatkossa työllistää sadoittain insinöörejä ydinvoimatoiminnassa, sanoo tuotantojohtaja Torbjörn Wahlborg yhdessä lehdistötiedotteessa. Ohjelman nimi on Nordic Nuclear Trainee Program, joka voi olla tärkeä pääsylippu alalle.

  -Mielestämme ydinvoimatuotanto on tärkeä tulevaisuuden ala, missä nuorilla on useita mahdollisuuksia myös kansainvälisillä areenoilla. Uusi harjoitteluohjelma on esimerkki siitä, sanoo Teollisuuden Voiman Jarmo Tanhua lehdistötiedotteen mukaan.

  Aihetta antoi:

  https://www.nyteknik.se/ingenjorskarriar/sa-ska-nordens-karnkraftsbolag-hitta-kompetens-6977244
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sähköä tarvitaan tulevaisuudessa kaikkeen, sillä autot ja junat käyttävät sitä jo nyt, mutta tulevaisuudessa kaiketi lentokoneetkin. Tietyin tavoin on nurinkurista, ettei raideliikennettä ole kyetty käyttämään rahteihin nykyistä enempää, koska se on ollut koko ajan sähköistetyillä osuuksilla yksi puhtaimmista liikenneväylistä. Ydinvoima on tarpeellinen, muttein ongelmaton.

  Ydinvoiman rakentaminen on viime vuosina ollut hidasta ja kallista, koska turvamääräyksiä on tiukennettu koko ajan. Ehkäpä kuluttajille ei kerrota todellista syytä esimerkiksi siirtohintojen nousuun, mutta tavallinen tallaaja voi epäillä, että kysymys on ydinvoimaloiden rakennuskustannuksista. Koko maassa ei voi olla kyse kaapeleiden kaivamisesta, sillä osa kunnista on jo nyt auttanut kaivuutöissä sähköyhtiöitä. Silti siirtomaksut ovat nousseet nopeammin kuin muut hinnat.

  Tietysti on hyvä, että energiayhtiöt kykenevät yhteisesti kouluttamaan väkeä ydinvoimaloihin, mutta osoittaa samalla sen, että alalla kyetään tekemään yhteistyötä ehkäpä muillakin tavoin. Poliitikot ovat myös mielissään, koska saavat kerättyä tavallisilta kuluttajilta varallisuutta sähköveroin valtiolle.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sähkön kokonaishinta on Pohjoismaista kalleinta Suomessa, missä myös voitot ovat suurimmat. Siirtohintoja on lupa korottaa vuosittain, mutta väestö pysyy silti rauhallisena, eikä vaadi poliitikoilta päätöstä rajoittaa kustannuksia. Tuottotaso on jo niin korkea, että tuulivoimaloita kannattaa rakentaa pelkästään taloudellisin perustein. Venäläisuhka on ainoa este sillekin, ettei itäiseen osaan maata saa rakennuslupia tuulivoimalle.

  Saksassa vanhimmat tuulivoimalat joudutaan purkamaan piakkoin, eikä vielä tiedetä, mihin niistä tulevat jätteet sijoitetaan. Suomalaiset yritykset ovat ostaneet energia-alan yrityksiä Saksasta, mutta toivottavasti ne eivät joudu maksamaan tuulivoimaloiden purkamisesta johtuvia kustannuksia samoin kuin hiilivoimaloiden muuttamisesta ilmastoystävällisemmiksi. Toisaalta suomalaiset ovat tottuneet siihen, että ulkomaita autetaan, eikä purnata, vaikka asutaan mantereen kylmimmässä kolkassa.

  Osa irtisanoutuu jo täysin sähköverkosta, eikä käytä sitä kuin hetkittäin esimerkiksi aggregaatin tuotolla, jota varastoidaan akustoihin. Löpöä polttaen hiilidioksidia syntyy aiempaa enemmän, kuten myös polttopuita käyttäen. Poliitikot puhuvat hiilineutraalista Suomesta, mutta toimivat siten, että ihmisten on pakko turvautua saastuttaviin vaihtoehtoihin, koska eivät aseta lainkaan esteitä sähköyhtiöiden ahneudelle. Sellaista se on Suomessa!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti