Hae Anna.fi-sivustolta

Tempur patja

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä hanskuliini, 20.09.2006.

 1. hanskuliini Vierailija

  Hei

  Onko sisustajien joukossa ketään jolla olisi kokemusta tempur patjasta? Olen kokeillut ko. patjaa muutaman kerran liikkeessä ja olen pitänyt siitä, nmutta haluaisin vielä kuulla mielipiteitä ja kokemuksi. Kiitos kaikille

   
 2. khia Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun mielestä tosi hyvä. Ainoa patja, jossa nukkuessa selkä on aamulla kunnossa, jos se on illalla kipeä. Meillä on se paksuin Tempur-patja ja siihen Tempurin petari. Muutama yö kesti tottua nukkumaan sängyssä, kun se on kuitenkin niin erilaisen tuntuinen kuin tavallinen sänky.
   
 3. josefiina Vierailija

  meilläkin on tempuria, eli paksu patja ja sen päällä se tempurin petari (ja nämä tavallisessa Ikean malm-sängyssä). Olen tykännyt tosi paljon, patja muovautuu mukavasti oman kehon mukaan. Mutta tottumista se tosiaan alkuun vaatii: varsinkin joustinpatjan jälkeen tempur tuntuu aluksi kovalta ja joustamattomalta.
  Tempurin ergonomista tyynyä käytän myös, ja tavallisen tyynyn kanssa en enää pysty nukkumaankaan...
   
 4. Rautiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.08.2006
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joissakin liikkreissän saa tempurin 7 cm petaria viikoksi lainaan kotiin, jotta voi olla varma ostopäätöksestä. Muuten minulla on Tempurista pelkästään hyviä kokemuksia, enkä ole itse muunlaisia kuullutkaan. Ja onhan tuon takana selkäliitto, uniliitto ja nivelyhdistyskin, eikä ne varmaan ihan minkä tuotteen tahansa kylkeen merkkejään halua.
  Pyydä petari lainaan ja kokeile!
   
 5. tp Vierailija

  Ostin tänään Tempurin petauspatjan viikon kokeilun jälkeen. En ole koskaan nukkunut niin hyvin kuin näinä öinä!
   
 6. Mites seksi? Vierailija

  Miten on seksin laita Tempurilla? Pitääkö siinäkin totuttautua uudenlaiseen tyyliin, jos vanhat tavat tuntuvat erilaisilta?
   
 7. tähti* Vierailija

  Missä näitä tempur patjoja myydään? entä minkä hintaisia ovat, esim. parivuoteen levyiset patja+petari?
   
 8. uni on tärkeää! Vierailija

  Hei tp,
  eli pelkän petarinkin kanssa siis pärjää? paljon maksoit petarista? tyyny maksaa kuulemma jotain 50 e.
   
 9. kysyn Vierailija

  Mitens käy Tempurin kanssa hikoillessa ? Kun se on täyttä muovia, niin onko sitten iho märkänä kun hikoilun aiheuttama kosteus ei patjaa vasten pääse haihtumaan ?
   
 10. khia Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  EI se mitenkään muoviselta kyllä tunnu. En ole hikoilun suhteen huomannut eroa tavallisiin patjoihi ja petareihin. Hiostavin petari tähä mennessä mikä on meillä ollut oli itse asiassa luonnonkuminen!

   
 11. alan nainen Vierailija

  Osalla asiakkaita erittäin hyvät kokemukset, osalla erittäin huonot. Tuo hikoilu on sitä jälkimmäisten ongelmaa, eli tiedän kyllä joitain kenelle tuo tiiviisti mukautuva tarkoitti kuumia ja hikisiä öitä, kun patja ympäröi kroppaa niin tarkkaan, vaihtoivat pois. Itse en voisi "kuumaverisenä" kuvitellakaan Tempuria tai vastaavia.
   
 12. khia Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun miehelle tulee kyllä toi helposti kuuma, mutta ei kyllä Tempurissa. Onkohan noissa päällysmateriaaleissa ollut eroa? Meillä on pari vuotta vanhat patjat.

   
 13. Tiina Vierailija

  Sellainen Tempurin petari, jonka voi laittaa aikasemman patjan päälle, maksaa 90 centtisenä 685€. Tyyntyt on alkaen 79€. Materiaali on kuulemma avosoluista, eli pitäis hengittää. Ystäväni kertoi, että myyjä oli suositellut useamman yön nukkumista, jotta voidaan sanoa patjasta yhtään mitään. Ilmeisesti patjan pintapainettavähentävä ominaisuus vilkastuttaa verenkiertoa, joten ensimmäisinä öinä saattaa olla normaalia lämpimämpää.
   
 14. leppis Vierailija

  hei!!!

  mistä liikkeestä onnistuu tempur -patjan koekäyttö?
   
 15. * Vierailija

 16. Tempuria saa Vepsäläiseltä, EM-Liikkeistä, Koti-ideasta, Instrumentariumista ja Stockmannilta, eli lähes jokaiselta paikkakunnalta sen parhaasta huonekaluliikkeestä tai fysikaalisesta hoitolaitoksesta. Tempurin nettisivuilta (www.tempur.fi) löytyy huonekaluliikkeet paikkakunnittain.

  Edullisin tapa uudistaa vanha, mutta hyväkuntoinen sänky, on hankkia siihen 7 cm paksu Tempur-sijauspatja. Tempurin alla oleva vanha patja ei saa olla kuopalle painunut tai löysän tuntuinen. Moni vanha patja on päällisin puolin ehjä, mutta jousisto on huonoksi väsynyt. Silloin pitää vaihtaa koko patjasto eikä pelkkä sijauspatjan vaihto tällöin riitä.

  Tempurin hengittävyys on aivan huippuluokkaa verrattuna kaikkiin patjoihin. Tempur -materiaalin, eli erikoisvaahdon solukon rakenne on avonaista. Ilma kulkee koko ajan materiaalin läpi kuljettaen kosteutta ja lämpöä pois, eikä se kerää sitä ihoa vasten.
  Hengittävyys ja ilmankierto on tutkittu juttu. Jos hikoilua esiintyy, se johtuu joko liian lämpimästä peitosta tai sitten henkilölle on vain ominaista voimakkaampi hikoilu.
  Hikoilevalle henkilölle Tempur on kuitenkin hyvä vaihtoehto. Tärkeää on muistaa myös silloin patjan huolto ja tuuletus. Patjan pohjan pitää olla avoin ja aamulla sänkyä ei saa pedata ”kiinni”, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Päälliset ja lakanat vaihdetaan ja pestään säännöllisesti, mutta niinhän kaikkien vuoteiden kanssa menetellään.

  Tempurin hyvä muovautuvuus ja suurempi kehoa koskettava pinta-ala sekä ”lämpötilan mukaan muotoutuminen” ymmärretään usein väärin. Varsinkin jos ei ole omakohtaista kokemusta tuotteesta. Sairaalat esimerkiksi hankkivat Tempur-patjoja leikkauspöydille ja makuuhaavojen ennaltaehkäisyyn. Näin tuskin olisi jos tuotteet olisivat ”liian tiiviitä" tai hengittämättömiä. Tempurin hengittävyys on aivan huippuluokkaa verrattuna muihin patjoihin. Saksalaisessa patjatestissä Tempur sai maksimi pisteet, kun mitattiin hengittävyyttä ja lämmönjohtavuus ominaisuutta.

  Tempur-patjoja saa kotikokeiluun hintaan 25 euroa/viikko ja tätä mahdollisuutta tarjoavat muun muassa Vepsäläinen ja muut yllämainitut liikkeet. Vastaavaa palvelua ei tarjoa vielä kukaan muu patjavalmistaja. 25 euron kustannus menee lainapatjan huoltoon, mutta jos päätät hankkia patjan kokeilun perusteella, maksamasi vuokrahinta vähennetään Tempur ostoksestasi.

  Arto Melanko
  Tempur Suomi
   
 17. Kansainvälisen ICRT-testijärjestön mittaustuloksia:

  http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1179
   
 18. Pohtija Vierailija

  Onko kokemuksia läheisistä hetkistä Tempur-patjoilla?
   
 19. Mites seksi?:Miten on seksin laita Tempurilla? Pitääkö siinäkin totuttautua uudenlaiseen tyyliin, jos vanhat tavat tuntuvat erilaisilta?

  Tempur patja muotoutuu hyvin esim. polvien alla ja vähentää painetta :)) Suosittelen!
   
 20. Ihan relevantti kysymys, sillä sänky on tarkoitettu vain nukkumista ja rakastelua varten. Makuuhuoneen ei siksi tulisi olla virkistävä ”viihdekeskus” vaan rauhoittava ”makuuhuone”, nimensä mukaisesti. Asiaan: TEMPUR patja ei ole trampoliini kuten joustin tai vaahtomuovipatjat. Se ei myöskään ole lainehtien vellova vesipatja. Mutta rakastelu trampoliinilla, laineilla tai keittiön pöydällä on makukysymys. TEMPURilla kehon paino, tai kahden päällekkäisen henkilön kehon paino, jakaantuu laajemmalle pinta-alalle, mikä vähentää painerasitusta ja helpottaa tapahtumaa. TEMPUR muovautuu, mutta samalla myös tukee (on yhtä aikaa tukeva ja pehmeä), joten se ei upota henkilöä todellakaan liian syvälle, vaan se muovautuu tarkemmin kehon kaikkien kohtien alla, ja leveyssuunnassa varsinkin paljon laajemmalle. Näin teknisesti ollen, ja toki kokemukseen perustuen, suosittelemme TEMPUR patjaa tähänkin vuoteen peruskäyttöön ihanteellisena, sillä rakastelu ”painottomuudessa”, auttaa keskittymään itse asiaan - ja eipähän kroppa ainakaan kipeydy sänkypuuhissa mikä on Tempurin missio. Arto Melanko, Tempur Suomi Oy
   
 21. S.A Vierailija

  Minulla vajaa 2vuotta Tempur-sijauspatja (7cmx90x200) tavallisen runkopatjan päällä. Tukea selkjään nukkuessa, jotta lihasjännitykset rentoutuisi. Toimii ! Makuuhuoneen lämpötilan oltava mielummin "normaali lämmin" ei viileässä nukkujille kovin hyvä, koska tempur-patja tällöin kovempi,(oma mielipide) Minulla tämä:TEMPUR 7cm SIJAUSPATJA NYT MYYNNISSÄ: 230e (ovh n.680e) koska sängyn kokoa vaihdetaan. S.A JOENSUUSSA.
   
 22. Vaikea valinta Vierailija

  Patjojen vaihto on kohta edessä, lisää kokemuksia olisi vielä kiva kuulla. Niiltä, joilla koko systeemi on Tempuria ja myös niiltä, joilla on tavalliset joustinpatjat ja Tempur-sijauspatja.
   
 23. Aika paksua.. Vierailija

  tekstiä.
  "Tempurin hengittävyys on aivan huippuluokkaa verrattuna kaikkiin patjoihin. Tempur -materiaalin, eli erikoisvaahdon solukon rakenne on avonaista. Ilma kulkee koko ajan materiaalin läpi kuljettaen kosteutta ja lämpöä pois, eikä se kerää sitä ihoa vasten.
  Hengittävyys ja ilmankierto on tutkittu juttu"

  Tuosta tempuurin vaahtomuovista ei mene piiruakaan ilmaa läpi. Sopii vaikka kokeilla puhaltaa. Luonnonkumin tai stylexin hengittävyys on ihan eri luokkaa. Vaihdoin laatu runkopatjan päältä luonnonkumipetarin tempuriin, muttei toiminut. Sängystä tuli ensinnäkin liian kova, eikä siihen näyttänyt tottuvan moneen kuukauteen. Aina oli selkä aamulla jumissa. Vieläkin enemmän häiritsi petarin kostuminen. Imee kyllä kostettu, muttei oikein tuntunut kuivuvan. Kun olkapäissä ahisti, niin vaihdoin vielä kerran unitulen paksuun stylex-vaahtomuovipetariin. Se on ollut sopivan pehmeä ja hengittävyyskin on taas loistava. Suosittelen, jos vain patjat ovat sopivia.
   
 24. Iiliäinen Vierailija


  Hei
  Vieläkö patja on kaupan? Olisin kiinnostunut.
  Sp-osoitteeni: suvigirl@luukku.com
   
 25. bbbbbbbbb Vierailija


  Vastaanpa nyt vaikka ei juuri Tempurista olekaan kokemusta, mutta muuten ollaan kokeiltu kaikenlaisia patjoja; vaahtomuovia ja erilaisia runkopatjoja. Kaikkein parhaaksi on kuitenkin osoittautunut futon-patja. Pari yötä meni, että sen 'kovuuteen' tottui, mutta koskaan ei enää vaihdeta pois! Selkäkivuista ei ole tietoakaan ja nykyään ns. normipatjat tuntuu ihan liian löperöiltä.

  Tempur vaikutta periaatteessa samantyyppiseltä, eli ei ole kovin pehmeä. Futonin etu on kuitenkin se, että se on valmistettu täysin luonnonkuiduista (puuvilla ja joskus myös esim. kookosta), joten on todella miellyttävä käytössä.

  Vaikkei ap tätä nyt suoraan kysynytkään, niin halusin tuoda keskusteluun mukaan vielä tämänkin vaihtoehdon uutta patjaa harkitseville :)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti