Hae Anna.fi-sivustolta

Tenerifen/Puerto de la Cruzin kuulumisia

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 05.12.2017.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kirjaan jatkossa tähän ketjuun omia tuoreita ja muitakin kokemuksia Tenerifeltä, pääosin Puerto de la Cruzista ympäristöineen. Ravintola- ja ruoka-asioista kirjoitan niille varatussa ketjussa.

  Hieman yli kuukausi on nyt takana ja mukavasti on taas asetuttu. Sää on ollut käsittämättömän upea, joitain pilvisiäkin päiviä matkan varrelle on sattunut, ajoittain tuskaisankin kuumaa. Nyt jo helpottaa lämpötilojen osalta, mutta aurinkoisessa säässä itsenäisyyspäivää täällä juhlitaan.

  Kaupunki on ollut käsittämättömän ruuhkainen jo pitkään; Martianezin tunneliremontin piti olla ohi 5.12. mutta vieläpä tuo paine keskustan kaduille näyttää jatkuvan.

  Takseilla on täysin samat taksat kuin keväällä. Arkisin perusmaksu 3,15 ja viikonloppuina 3,45. Juhlapyhinä on erikoishinnat.

  Hyvää itsenäisyyspäivää!
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 2. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  Kiva että jatkat kirjoittelua Puerton kuulumistista Sotis. Asiallisia juttujasi on mukava lukea. Hyvää jatkoa !
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis tai Eläkepappa voisivat paikallaolijoina vähän kertoa meille, miten itsenäisyyspäivää tänään Puerto Cruzissa vietetään. Olisi mukava lukea tämän 100-vuotispäivän tunnelmista ihan paikanpäällä olevien henkilöiden näkemänä. Valitettavasti en itse Puerto Cruziin vielä tälle juhlapäivälle ehtinyt.

  Ja sori Sotis, että vedin ennenaikaisia johtopäätöksiä jatkamisestasi keskuudessamme. My bad. Ei pitäisi tehdä johtopäätöksiä asioista, mistä vain mututietoa löytyy. (n)
   
 4. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Eipä olisi sää voinut 100-vuotiasta Suomea Tenerifeltä käsin kauniimmin tervehtiä. Suomitapahtumiin ei osallistuttu, mutta erilaista kuvamateriaalia niistä näyttää ilmestyneen Tenerifen FB-ryhmiin.

  Toisessa ketjussa oli kommentti kaupungin siivottomuudesta. Kyllä täällä harjataan ja puunataan edelleen ahkerasti - myönnän että parit nelijalkaisten jätökset on nähty, mutta piittaamattomia koiran omistajia on missä tahansa. Muutamat talorohjakkeet ja julkisivut kieltämättä ihmetyttävät, samaan aikaan kuitenkin tapahtuu paljon myös ehostamista. Jouluvalot ja -istutukset ovat upeat kuten aina.

  Nyt se talvi sitten tuli. Aamulämmöt ovat jo tasolla +15, sisällä on kivan raikasta; vielä viikko sitten oli pakko ottaa varjon puolelta välillä raikasta ilmaa sisään mutta pian jo kaapataan kaikki aurinko talteen ja pistetään unisukat jalkaan. Hienoa säätä luvassa edelleen, silti eletään raikastavan sateen toivossa.

  Mukavaa viikonloppua Puerton auringosta!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Hetuli Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.08.2013
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä, kukkaistutukset ja jouluvalot tosi näyttävät. Samoin vanha kaupunki on nykyään todella miellyttävää aluetta ihastella. Tarkoitukseni ei ole moittia sinänsä Puertoa vaan tuoda esiin miten pienetkin asiat voivat pilata hyvän kokonaisuuden. Koiria vastaan minulla ei ole mitään vaan joitakin koiranomistajia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  En noita moitteina ajatellutkaan, ihan hyvä vaan valottaa tämän "paratiisin" monia puolia.
  Ja hyvä että muistutit Hetuli vanhasta kaupungista, kovin mieluisa paikka se on meillekin, ties vaikka sinne tänäänkin mentäisiin.
   
 7. Palmito Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kiva kuulla Puerton kuulumisia. Oma matka on edessä vasta tammikuussa. Tällä kertaa - kun molemmille on hankittu kansainväliset ajokortit eli vaihdettu vanhat pahvit uusiin - voisi kokeilla auton vuokrausta. Onko suosituksia kohteista? Bussilla on aiemmin menty ja aika hyvin niilläkin pääsee.
   
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Toivottavasti alkuviikon sääennusteet olisivat taas kerran väärässä, sen verran törkykelejä on luvassa. Lämpötilat ovat tulleet reilusti alas, päivällä tarkenee, mutta iltaisin ei ilman pitkähihaista kannata lähteä liikkeelle. Toistaiseksi Puertossa on poutaa ja melko tyyntä.

  Palmito, jokaisella on omat suosikkikohteensa. Me ollaan tykästytty länsirannikon ja eteläkärjen pikkukyliin. Americas ja Cristianos sekä uusimmat muut turistihautomot eivät kiinosta vähääkään. Ei myöskään Masca, jonka ohi kurvataan rantatietä Santiago del Teideen ja siitä alaspäin. Ja itäpuolta ylös. Lähikaupunkeihin ja -kyliin mennään Titsalla tai taksilla.

  Erilaisten kuluerien seurantaa on jatkettu; ensimmäinen kerta koko matkustushistoriassa. Ihan entiseen tapaan me rahaa käytetään, mutta kummasti tietoisuus joistakin asioista on lisääntynyt. Ja tarkkaavaisuus. Ylihintoja kartetaan, alihinnoittelu herättää kysymyksiä. "Kuitittomien" kuppiloiden määrä tuntuu lisääntyneen. Taksit muuten usein kysyvät, halutaanko kuitti...

  Täällä me alakaupungissa viihdytään oikein hyvin - muutamia asiointimatkoja "ylös" on tehty ja eihän tuo nyt mikään "Kauniainen" sentään ole, vaikka semmoista kuvaa usein mielellään luodaan.

  Mukavaa viikon jatkoa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. annamanna Vierailija

  Miten tuo taksilla matkustaminen, onko siellä myös villejä takseja? Vai velottaako kaikki ihan taksojen mukaan?
   
 10. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Täysin turvallisesti voit Puertossa matkustaa taksilla, villeihin ei olla vielä törmätty. Eli valkoiset autot ja vapaan tunnistaa liikenteessä vihreästä valosta. Voit kadulla ottaa taksin "lennosta", mutta onpa noita tolppiakin useissa paikoissa. Ravintolat ja hotellit myös tilaavat taksin pyydettäessä. Ja ihan taksoilla mennään, noista olikin jo mainintoja aiemmin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sitä kaivattua sadetta tuli sitten maanantai-iltana oikein reippaasti ja lisää on saatu tänään. Ensimmäinen sade-ennuste meidän täällä olon aikana (6 viikkoa) joka lopulta toteutui. Hurraa. Ainiin, huomennakin sataa. Onneksi tuulet ovat pysyneet melko maltillisina.

  Huoneilma tuntuu tietysti heti sateiden jälkeen viileämmältä, vaikka kaikki mollikka on otettu viime päivinä talteen. Ei muuta kuin lämmintä vermettä ylle ja unisukat jalkaan. Hyvin nukutti. Tässä asunossa ei graadit ole kertaakaan laskeneet alle 20:n edes talvikuukausina.

  Kaikenlaisia joulutapahtumia tämä "minisuomi" tarjoaa maanmiehilleen, on sielun ja maallisen tomumajan ravintoa eri asetelmissa. Tähän päälle kaikki paikallinen kaupallisuus... PdlC ympäristöineen on monen joulufriikin mieleen. Onhan tämä kieltämättä kaunista ja tunnelmallista aikaa monin tavoin.

  Noita täkäläisiä ostoksia kun olen kirjannut ja vertaan kulutusta Suomeen, en mitenkään voi allekirjoittaa tämän paikan kalleutta. Ruokatavarat ja päivittäistavarat ostetaan pääosin Hiperdinosta ja Mercadonasta. Vihannekset ja mm. tuoreet kananmunat PP:n viereisestä he-vi -kaupasta. Sangen edullista on ja kokemusta on useammalta talvelta. Aivan perustarpeita hankitaan normaaliin kotielämiseen, aamiaisiin, päivän pääruokaan jne.

  Vettä näyttää taas satavan, mukavaa iltaa... Loppuviikosta sää selkenee.
   
 12. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Paras hinta löytyi Santa Cruzin pikkukadulta; kaksi punaviiniä ja kaksi pientä voileipää; yhteensä peräti kaksi euroa. Piti maksaessa kysyä uudestaan että estais securo?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Mainio esimerkki, rane k. Puertossa saa parilla eurolla enintään lasin viiniä.

  Nyt voi kyllä jo sanoa, että lämpimämpääkin voisi olla. Tätä on saarten talvi, etelässä tietysti asteita on hivenen enemmän. Talvi alkoi nyt tavallista ärhäkämmin, joulukuussa ei Puertossa yleensä kyllä ole ollut näin viileää.

  Lääkeasioista on käyty paljon keskustelua somen Kanariapalstoilla. Yleistäen ei voi sanoa, että lääkkeet olisivat täällä edullisempia, esim. astmapotilaat ovat kertoneet rohtojen olevan edullisempia Suomessa. Eroja Suomen hyväksi löytyy kokemusperäisesti myös ihan tiskitavarassa. Osa Suomessakin myytävästä apteekkikosmetiikasta on täällä Farmacioissa edullisempaa, esim. Vichyn tuotesarja.

  Useimmilla netin keskustelupalstoilla ja -ryhmissä on lähtötilanteessa jo selkeät pelisäännöt, joita ylläpitäjät tarkentavat tarvittaessa. Tenerifen Suomikerhon sivuston sisältämää, vain jäsenille tarkoitettua osiota (en ole osallistunut) on suitsittu ankaralla kädellä. Siitä seurannut ihmettely kanavoitui Facebookin PdlC-palstalle ja lähtöpassit tuli sieltäkin. Kummallakaan foorumilla ei ole minkäänlaisia sääntöjä, nyt niitä on Faceen luvassa. "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...".

  Mukavaa viikonloppua!
   
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Niin se sää heittelee, perjantai-ilta oli taas vaihteeksi yllättävänkin leppeä, vasta myöhemmin kun istuttiin The Gramophone Barissa, alkoi tuuli ilmoittaa olemassa olostaan. Lauantai elettiin melko lämpimässä säässä, sateen odotuksessa, ja illalla sitten taivas jakoi taas antiaan. Sadetta tuli vielä sunnuntaiaamunakin.

  Syötiin sunnuntaina tutun, täällä pari kk asustavan ystävämme kanssa ja varhaisen illallisen jälkeen poikettiin vielä hiljaisessa PP:ssa. Tuuli tuntui osuvan siihen ulos ajoittain oikein voimalla, mutta niin oli mielenkiintoista seuraa, että siinäpä humpsahti reilu tunti mukavissa merkeissä. Nyt kauden iltahitti on glögi, josta en välitä vähääkään, mutta näyttipä tekevän viileänä iltana kauppansa. Urbano tarjoili siinä pieniä nättejä tapaspaloja ja kävi muutenkin viihdyttämässä porukoita, mainio kaveri.

  Aika moni tutuista on varannut paikkansa johonkin monista suomalaisravintoloiden jouluaaton kattauksista. Tavan mukaan me tykätään olla kotona. Aaton aattona pistetään perunalaatikko yöksi imeltymään ja joulu alkaa aina viimeistään siitä, kun paistamisen tuoksu aattona leviää huusholliin. Muilta osin ei yritetä eikä edes haluta mitään kotimaan joulun korviketta. Suomalaisen joulun aika on sitten, kun päätetään viettää se kotimaassa. Luultavasti pikemminkin ennemmin kuin myöhemmin.

  Vielä noista toisessa ketjussa esillä olleista passiasioista. Kyllä mitä tahansa prepaid -ratkaisua täällä ostettaessa passi tai henkilökortti ovat aina pakollisia. Tämä on opittu useilta operaattorikäynneiltä. Myös kun ostettiin aikanaan Masmovilin paikallinen puhelinliittymä. Ei tuohon mitään eksotiikkaa sisälly, maassa maan tavalla.

  Mukavaa jouluviikkoa!
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Me valittiin Jouluaatoksi Jorman Baarin menuu, kun ei viitsitä alkaa kaikkea itse laittaa kahdelle hengelle. Täällä kun tuo joulutunnelma kieltämättä on hiukan kateissa. Alle viikko Jouluun, eikä tietoakaan sen tunnelmasta. Kaipa tää tästä.

  Passiasia oli minulle täysin uusi ja niin myös useimmille tämän palstan lukijoille, jotka eivät varsinaisia talviasukkeja vuosikausien ajan ole olleet. Siksi näitä asioita tulee ja kannattaa aika-ajoin myös kertailla palstalla. Emmehän me täällä vain toisillemme kirjoittele, vaan kai tarkoitus on enemmänkin pitää ihmisten kiinnostusta yllä, jos tänne haluavat matkustaa tai jotain paikasta tietää. Täällä kun on paljon tapoja, mitkä tulevat yllätyksenä monille. Meikäläiselle vielä nyt vielä kymmenennen käyntikerran jälkeen. Yhteisen hyvän asiallahan tässä ollaan, vai mitä. Näin sen itse ainakin koen. Lukijoille, joita jorinamme sattuvat kiinnostamaan näitä kirjoitellaan.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Me valittiin Jouluaatoksi Jorman Baarin menuu, kun ei viitsitä alkaa kaikkea itse laittaa kahdelle hengelle. Täällä kun tuo joulutunnelma kieltämättä on hiukan kateissa. Alle viikko Jouluun, eikä tietoakaan sen tunnelmasta. Kaipa tää tästä.

  Passiasia oli minulle täysin uusi ja niin myös useimmille tämän palstan lukijoille, jotka eivät varsinaisia talviasukkeja vuosikausien ajan ole olleet. Siksi näitä asioita tulee ja kannattaa aika-ajoin myös kertailla palstalla. Emmehän me täällä vain toisillemme kirjoittele, vaan kai tarkoitus on enemmänkin pitää ihmisten kiinnostusta yllä, jos tänne haluavat matkustaa tai jotain paikasta tietää. Täällä kun on paljon tapoja, mitkä tulevat yllätyksenä monille. Meikäläiselle vielä nyt vielä kymmenennen käyntikerran jälkeen. Yhteisen hyvän asiallahan tässä ollaan, vai mitä. Näin sen itse ainakin koen. Lukijoille, joita jorinamme sattuvat kiinnostamaan näitä kirjoitellaan.
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Henkilökortti on siitä näppärä, että se kulkee matkassa kätevästi aina. Passia en ole tarvinnut vuosikausiin kun vain EU-alueella on viime vuodet matkattu. Jos passi tuntuu hankalalta, siitähän voi ottaa kopion, joka esim. noissa prepaid -ostoksissa käsittääkseni on ihan validi todistus; nehän tarvitsevat vain henkilödokumentin numeron. Kyse on turvallisuuskäytännöistä ja sitä miksi todistusaineistoksi ei kelpaa ajokortti pitää kysyä täkäläisiltä oikeuden valvojilta.

  Ei uusi talviasukas tai pidemmäksi aikaa ensi kertaa tuleva tietenkään voi kaikkea tietää ennalta; ei noista hirteen pidä mennä, eikä varsinkaan moittia muita. Kyllä tuo asia on ollut esillä somen eri Kanariapalstoilla usein. Facebookissa esim. Kanariankaheleiden huippuhyvä ylläpitäjä on kansioinut eri tietoalueita ja on itse erittäin pätevä useiden yleiskäytäntöjen osalta ja saarikohtaisesti etenkin GC:n.

  Ensimmäisenä talvenani en tuntenut Puertosta oikeastaan juuri ketään, ystävällisiltä Brittinaapureilta sai paljon kullan arvoisia neuvoja ja pikku hiljaa sitten alkoi tulla tuttuja. Kanariapalstoilla ei juuri muita talvi-ihmisiä silloin ollut, kuin edesmennyt Pavi. Onneksi olin ollut yhden pidemmän jakson yksinäni Las Palmasissa ja siellä tutustunut sikäläisiin talviasukkaisiin. Paljon tuli hyviä vinkkejä heiltäkin ja edelleen pidetään joidenkin kanssa yhteyttä.

  Vuodenvaihteen ravintola- ja ruoka-asioista pistän jotain ajatuksia toiseen ketjuun myöhemmin tänään.
   
 18. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tänään onnen päivä ;) nuorempi poikaseni liitelee tyttöystävänsä kanssa meille joulun viettoon :) Vanhempi ei töiden takia päässyt. Pakkasta on -18 ja hirrrveeesti lunta.
  Voi muistoja, vietimme joulun 2011 Puertossa ja eipä ihanampaa joulua ole ollut. Aattona aamukaffella siinä vaaleanpunaisessa kahvilassa Calle Puerto Viejolla, parit päiväkävelyt ja illallinen lempipaikassa Magassa. Vielä hetki drinkillä Ratonerassa (ei enää ollut Manun) ja tunti taxijonossa Charcolla :) Mitäpä muuta tyttönen kaipaisi ;)
  Sotikselle mukavaa joulunalusviikkoa :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Missasit Sotis tahallasi tai taitamattomasti varsinaisen pointtini tuosta edellisestä viestistäni. Se viesti pääpiirteissään oli, että lukijoille me näitä kirjoitamme, siksi aika-ajoin samat keskustelun aiheet putkahtavat vääjäämättä esiin. Enkä koskaan ota itseeni, älä siitä huoli. Me kaikki kuitenkaan emme ole Facessa, emme sen ryhmissä ja siksi mielestäni olisi kokonaisvaltaisempaa kertoa asioita hiukan yksityiskohtaisemmin, siis muiden lukijoiden, kuin aktiivikirjoittajien iloksi. Pelkkä "facessa noista on kirjoitettu paljonkin" , ei mielestäni palvele palstan tulevaisuutta, eikä anna satunnaiselle lukijalle mitään. Tämä palsta kehittyy tai kuolee vain sen kirjoittajien aktiivisuuden kautta. Se, miltä tämä nyt näyttää, valitettavasti omasta mielestäni, että jokainen kirjoittaa omassa "poterossaan", heitellen vastauksia viitaten naapuripoteron kirjoituksiin. Keskustelualustana ei oikein optimaalinen alusta, vai mitä. Fiksuna ihmisenä toki tämän tunnistat ongelmaksi. Nyt lukijoita on muutama sata päivässä, mutta kuinka kauan, on toinen kysymys.

  Kiva, Lapinmaddu, että Joulusi on mieluinen. Hauskaa joulunodotusta sinulle ja muillekin palstan aktiiveille, sekä lukijoille.
   
 20. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  On se metkaa, että jos olen toistanut joitakin tärkeinä pitämiäni asioita täällä, on sitten tullut herjauksia samojen asioiden esillä pitämisestä. Olen auttanut jokaista, joka täällä neuvoa kysyy, mutta on vaikea ennakoida jonkun eteen tulevia ongelmia.

  Facebookista en ryhdy kiistelemään - teidänkin familiassa toinen on FB:ssa ja mukana Kanariaryhmissä. Tietoa voi hakea myös omaehtoisesti, tämä kaikki ihan periaatetasolla. En ole täällä koskaan halunnut olla mikään matkaopas, kerron ainoastaan omia kokemuksiani ja nykyinen, yksityisyyttäni suojaamaan pyrkivä mittakaava on tarkoin harkittu.

  Minulle on lopupeleissä herttaisen yhdentekevää, kuoleeko tämä palsta vai jääkö eloon. Elämää on tämän ulkopuolellakin.

  Kirjoitin S24:lle yhden viestin täysin harkiten ja toivon todella, että se mummuherjailu nyt loppuisi.

  Mukavaa jouluviikon jatkoa!
  Sotis
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Rauhallisesti nyt vaan. Jos joku puskista huutelee älä anna sen vaikuttaa. Kateellisia on aina ollut ja tulee olemaan. Siitä lienet samaa mieltä, että lukijoille näitä kirjoitetaan. Tottakai elämää on palstan ulkopuolellakin ja Faceen voi liittyä tai kysellä siellä olijoilta. Tämän palstan loppuminen taas on tietyissä piireissä toivottavaa. Sitähän me ei oikeesti haluta tai anneta periksi. Joten lepo vaan.

  Edit. Ignore s24.
   
  Last edited: 19.12.2017
 22. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  On ollut mukavia ja aurinkoisia poutapäiviä, ei toki kuumia, paitsi auringossa. Illat alkavat kuitenkin olla jopa vuodenaikaan nähden viileitä ja yöt kylmiä. Että nyt jos olette pakkaamassa vermeitä Kanarian matkoille, ottakaa ihmeessä joku kunnon tuhti ja tuulenpitävä takki mukaan. Eilen näin ensimmäisen pipon; koiria on puettu jo jonkun aikaa, samoin paikallisten lapsilla näyttää olevan melko talviset vetimet, neitokaisilla näkee turkiskauluksisia takkeja ja pitkiä saappaita. Jouluaaton sää on vähän arvoitus, pisaroitakin nimittäin näkee kartalla.

  Joo, tuleehan täällä telkkuakin katsottua. Paramountilta tulee hyviä leffoja; viime aikoina iltapäivisin mm. Agatha Christien romaanien pohjalta olevia Hercule Poirot- ja Ms. Marple -leffoja. Dubbauksenhan saisi poiskin joissakin telkkariversioissa. Muistaakseni se komento on VN, (Voz Normal), mutta kannattaa tarkistaa asumuksen omistajalta/välittäjältä, hotelleissa tietysti respassa. Mutta kukapa nyt hotellilomalla telkkua ehtisi katsoa.

  Oikein leppoisaa ja rauhallista joulun aikaa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos sotis tuosta vinkistä, englannin kielen löytämiseksi televisiosta. Kokeilin meitin telkkarista tuota asetuksista ja LGn telkkarista menemällä asetuksiin (satelliittiantennin kuva), löytyy valikosta pais (maa) ja sieltä valitsin UK, jolloin kaikki dubatut brittikanavat, kuten Paramouth tulevat nyt ilman dubbausta alkuperäiskielellään. Nyt Grantchester, muut sarjat ja elokuvat muuttuivat paljon ymmärrettävimmiksi. Muchos gracias.! :)
   
 24. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  No hyvä, että oli apua. Täytyy itsekin kokeilla, miltä tuo versio tuntuisi.

  Se leffakanava on muuten Paramount, suoraan Jenkkilästä.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Paramount_Pictures
   
 25. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oikein hyvää Joulua Sotikselle ja perheelle, pakkanen paukkuu ja puut ovat kuurassa, joulupukki poroineen tuossa nulkkasi tunturiin ;) Saattaapa ehtiä meillekin :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti