Hae Anna.fi-sivustolta

Tenerifen/Puerto de la Cruzin kuulumisia

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 05.12.2017.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos Maddu, teillä on joululle aika idylliset puitteet. Ja muutenkin. Toivottavasti joulupukki pääsi perille ja kaikille löytyi jotain kivaa. Perrollekin.

  Aattopäivä meni ihan kotioloissa. Mihinkään joulusfääreihin ei edes yritetty yltää, mutta aivan kelvolliset joulukekkerit saatiin aikaan. Aamulla katsottiin joulurauhan julistus Turusta, vanha perinne, mutta aina yhtä vaikuttava.

  Joulusää ei tänäkään vuonna pettänyt, upeita, suurelta osin täysin aurinkoisia päiviä ja kirkkaita, joskin vilpoisia iltoja. Eikä pisaraakaan vettä. Aika samantyyppisenä tuo näyttäisi jatkuvan, että onnea vaan kaikki aurinkofriikit lomailijat, huonompikin tsägä olisi voinut käydä.

  Kaupallinen ja muukin joulumeininki jatkuu täällä vielä pari viikkoa, kun paikallisten joulu on vasta loppiaisena. Ja sitten starttaa jättialet. Köyhät rikastuvat, sairaat tervehtyvät ja Visat vinkuvat. Tätäkin on Kanarian matkailu, myös suomalaisittain.

  Harmillisen moni tuttu on täällä sairastunut ja mukana on myös flunssarokotteen joko Suomessa tai saarella ottaneita. Rokotteen pitäisi olla identtinen koko EU-alueella, mutta tietysti on paljon muitakin pöpökantoja, joihin tuo ei tehoa ollenkaan. Toistaiseksi Sotiksilla on selvitty vain alkuhelteiden aikaisilla calimaoireilla ja sen kuuluisan "mummun pipin hampaan" operoinnilla. Se kiusankappale jäi läheiselle klinikalle - harva selviää "kasit" leuassa täältä ikuisuuteen. Edit. "Kasi" on viisaudenhammas.

  Joulun ruokajutuista kirjoitan tänään vielä jotain tarinaa sille kuuluvaan osioon.
   
  Last edited: 27.12.2017
 2. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kuivuus jatkuu edelleen, osa saaren perunasadosta alkaa olla jo riskirajoilla, ellei pian saada vettä. Hieman näyttäisi nyt olevan lupausta vuodenvaihteen tietämissä ja loppiaisviikolla. Öisin on ollut yllättävänkin alhaisia lämpötiloja - tässä meillä alin 13,5 mutta jo Orotavan korkeudella enää +10, samoin Santa Cruzissa. Icodissa vielä pari astetta kylmempää. Päivän virallinen lämpötila on siinä parinkympin pinnassa, kuumassa auringossa tietysti enemmän. Mutta muutoin vain mukavaa talvista poutasäätä.

  Erilaisia herkkupuoteja on pitkin kaupunkia, niitä tulee ja menee. Tässä meidänkin lähikortteleissa on aivan parin viimeisen vuoden aikana avattu useampia erikoiskauppoja, harva on jatkanut kovinkaan pitkään. Uusin tulokas näyttää olevan "Avenidalla" (Familia de Bethancourt y Molina), entisen Spar-kaupan tiloihin avattu italialaistuotteiden kiva puoti. Poikettiin tuossa eilen ja aika tyypillinen valikoima sieltä löytyi. Ostettiin tuhti paketti tagliatellea ja vähän muutakin mieluista, laskun loppusumma 4 €. Ja varmasti mennään paremmalla ajalla uudelleen. Kannatan lämpimästi näitä kantakaupungin uusia yrittäjiä.

  Katselin joulun aikaan tämän kaupungin nykyistä anatomiaa. Lähin iso marketti oli auki sekä aattona että joulupäivänä, vähän poikkeavin aikatauluin tosin. Osa ravintoloista oli sunnuntaina kiinni, mutta vain osa. Jopa erikoiskauppoja oli avoinna joulupäivänä. Kaikki kertoo vaan siitä, että "turistien" joulu ei täällä ole isokaan juttu, ainoastaan kaupallinen ja fyrkat otetaan pois monin tavoin. Erilaiset turistipyydykset osaavat sen kyllä arkenakin.

  Mukavaa loppuviikkoa!
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Tuo italialainen herkkupaikka oli muuten jo viime talvena siinä Lavazzin alakerrassa/nurkilla toiminnassa. Lienette kävelleen siitä huomaamatta vaan ohi.

  Kylmä tosiaan öisin on. Yöpuku ja villasukat ihan välttämättömyys kivilattioiden takia. Varsinkin kun olemme maan tasalla asumassa. Silti päivälämpötilat ovat juuri sitä, mitä on tultu hakemaan.
   
 4. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ei mahdotonta tuon italiaanon kohtalo, helposti sitä sokeutuu etenkin lähiympäristölle. No uudehko kuitenkin ja kiva että siihen hyvälle liikepaikalle on saatu uutta meininkiä. Siitä vähän alaspäin ennen Hiperiä on seurattu aiemman pastelerian (leipomo/konditoria) tilannetta. Paperit on ikkunoissa ja jotain siellä tapahtuu, mutta milloin, sitä odotellaan. Tämmöstä tämä eläväisen kaupungin liikemeininki on.

  Päivällä ei tosiaan tarvitse palella, ellei osu johonkin tuuliselle väylälle. Puertohan ei ole ollenkaan Tenerifen tuuliherkintä aluetta, usein kovat puhurit liittyvät calimaan tai johonkin myrskyn tapaiseen. Erinomaisen mukavalta tämä talven alku tuntuu.
   
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Noista yö-/oloasuista villasukkineen on ollut palstoilla paljonkin juttua. Pirun kylmiä nämä kivilattiat oikeasti ovat - ja liukkaita. Kotitossut missä on liukumaton pohja, ovat ihan must. Pyjamavarastoa kartutetaan taas kun alet täällä pian alkavat.

  Monille Kanarian matkaajille on tullut iloisena yllätyksenä Norwegianin suorat kesälennot Helsingistä Las Palmasiin kerran viikossa. Avaahan tuo Tenerifenkin matkaajille aivan uuden mahdollisuuden, Binterillä vaan Las Palmasin kentältä Tenerifelle, ellei siellä halua viihtyä pidempään.

  TV-kanavista. En minä välttämättä edes kaipaa englanninkielistä tv-ääntä, jotenkin noihin vaan on tottunut ja aina sieltä jotain oppii. Oleellisinta on missata Suomen telkku, paitsi ne klassikot: linnan juhlat ja joulurauha. Muilta osin ei kiinnosta.

  Huonon sään ennuste näyttäisi nyt kohentuneen. Sää saattaa jopa lämmetä aivan lähipäivinä ja ennen kaikkea kirkastua. Poutasäässä näillä näkymin raketitkin olisivat paremmin näkyvissä. Tältä se näyttäisi, vaikka päivä on ollut suurelta osin pilvinen ja lämminkin.

  Mukavaa viikonloppua!
   
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Tänään on kaupungilla kaikenlaista hulinaa jo päiväaikaan; uuttavuotta juhlitaan saarilla, erityisesti kaupungeissa pitkään ja asiaankuuluvalla hartaudella. Aurinkoa näillä näkymin riittää myös osaksi vuoden ensimmäistä viikkoa.

  Aikanaan oltiin yhden ystävämme vieraina La Hoyalla uudenvuoden bileissä. Ilotulituskin katsottiin talon kattorerassilla, sitten tämä daami pukeutui parhaimpiinsa lähteäkseen vielä Bambaan, eli meillä oli yhteinen kävelymatka, kun Sotikset asustivat Estacionin suunnalla. Noh, neito jäikin sitten johonkin kuppilaan matkalle ja me tarvottiin kotiin mukavan viileässä ja kirkkaassa tähtiyössä. Siinä tavoitti jotain tämän kaupungin taiasta, monin tavoin muistorikas alku uudelle vuodelle. Jos unohtaa kaikki pitkin jalankulkuväyliä heitetyt lasit ja tölkit sunmuut härpäkkeet. Charcon puisto oli kuin h-tin esikartano ja olisi tietysti pitänyt älytä kiertää se kaukaa.

  Muuta pientä paikallista... Belairin kuuluisa "kanala" on päässyt joitakin asukkaita kiusanneesta siipikarjastaan ja on nyt mittavien kunnostustoimien kohteena. Kasvustoa on karsittu rankalla kädellä ja moni kyselee, että mitä tuohon mahtaa tulla, mutta ei aavistustakaan. Jos jollain on parempaa tietoa, kertokaa ihmeessä.

  Moni ravintola on muuten ilmoittanut sulkevansa tänään jo varhain - erityisesti noita kaupungin laidoilla olevia paikkoja. Menuravintolat ovat sitten erikseen.

  Mukavaa uudenvuoden aattoa ja onnea alkavalle vuodelle!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oikein hyvää Uutta Vuotta Sotis :) Katsoimme juuri kun vuosi vaihtui Uudessa Seelannissa ja Australiassa, HS-live näytti upeat ilotulitukset. Vielä hetki niin täälläkin pienessä pakkasessa avaamme Cavan ja vaihdamme vuoden :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos toivotuksista, Maddu ja hyvää loppuvuotta!

  Meillä vuosi vaihtui ennakkosuunnitelmista poiketen kotioloissa. Seurattiin niin ikään päivän mittaan vuorokauden vaihtumista telkusta ja "leluista". Täkäläinen ilotulitus nähtiin asuintalosta käsin ja siinä se tuli uusi vuosi taputeltua alkaneeksi. Ilman gourmeeta tai mitään kehumisen arvoisia keittiösuorituksia. Ellei niihin nyt lueta sitä, että poltin handuni, kun otin bratwurstit uunista. Oli muuten kyytipoikana pirun hyvää sinappia, mitä ostettiin yhdeltä yksityiseltä taholta jouluksi ja hyvin riitti tähänkin fiestaan.

  Aatto oli melkoisen lämmin, osittain kuitenkin pilvinen. Aamulämpötila hetki sitten kuitenkin vain +14, että ihme heittelyä tässä on. Nyt pitäisi olla jokunen lämmin päivä ja mahdollisesti loppiaisen aikaan jo viileämpää - taas sateistakin on lupausta, mutta en noihin usko ennenkuin toteutuvat.

  Yleensä uudenvuoden päivä täällä on melko hiljainen. Kauppoja ja ravintoloita avoinna turistien tarpeisiin, mutta eipä juuri muuten. Tästä se vuosi taas alkaa...
   
 9. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Uudenvuoden konsertti piti tietysti maanantaina katsoa telkusta, upea kokemus tälläkin kertaa.

  On tämä kyllä metkaa. Vaikka "talvi" ei ole täällä vielä edes alkanut, tuttuja kevään merkkejä on jo ilmassa. Aamulla voi kuulla mustarastaiden laulantaa läheisestä puistikosta. Siinä se pian 07:n jälkeen sirkuttaa.

  Yhtäkään calimavaroitusta ei ole annettu eikä tietyt ulkopintojen tasot meidän "residenssissä" ole olleet lainkaan hiekkaisia. Sanoisin että tämänhetkinen riesa on enemmänkin kuivuudesta johtuvaa katu- ja muuta pölyisyyttä. Viime viikon lopulla yhtenä yönä näytti olevan lähikortteleissa isohko kasteluoperaatio, mutta kauanko tuo nyt auttaa, kun ei luonnon vettä tule itkemälläkään. Vai tulisiko sittenkin loppiaisen aikaan?

  Pian on tämän talven osatilinpäätöksen aika. Sen nyt kuitenkin sanon, että kun huhtikuussa lasken tämän talvipaon hinnan yhteen, summa on viisinumeroinen ja alkaa ykkösellä. Seuraavia numeroita tässä vielä arvotaan. Mukana on menopaluun kustannukset kotiovelta toiselle, vuokrat, elinkustannukset, vakuutuksen lisäosa, ja ostetut paikallispalvelut.

  Mukavaa loppuviikkoa!
   
 10. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Tänään on itämaan tietäjien kulkue, lapset saavat huomenna lahjansa ja sitten tämä joulurumba on taas kerran ohi. Eniten jään kaipaamaan pian poistuvia kadunvarsivaloja; kaupungin istutukset vaihtuvat keväisempiin myöhemmin.

  Sää on ollut päivisin hyvinkin lämmintä, mutta kummasti tuo viilenee iltaa kohden. Eilen poikettiin kaupunkimatkalta kotiutuessamme illan suussa yhdessä pikkukahvilassa ja eipä siinä pitkään tarvinnut istua ulkona, kun tuuli alkoi jo kiusata. Tämän illan kulkue taitaa vielä onnistua poutasäässä, mutta sadetta ja viilenevää on kyllä luvassa. Ihmeen kestävinä nuo näkymät ovat säilyneet, mutta huomenna se nähdään, millaisina toteutuvat.

  Nettiyhteyksistä on täällä usein tarinaa jostain "kulmasta". Olen kuluneella viikolla kyllä siunannut tämän asunnon yhteysvarustusta, kun ilmeni äkillisiä isoja tiedonsiirtotarpeita kotimaan ja Tenerifen välillä. Olisi siinä ollut useankin rinnakkaisen ratkaisun kanssa sumplimista.

  Jäin miettimään "erään lomamatkailijan" tarinaa siitä "Soneran mokkulaliittymästä". Olisiko ennen "asennuksia" pitänyt käydä tsekkaamassa asiakkaan tilanne Omatelia-palvelusta? Miten joku on voinut vuosikaudet täällä käyttää "Soneran nettiliittymää"? Vai ymmärsinkö väärin. Piruako se minulle kuuluu, mutta vähän urbaanilegendalta kuulostaa.

  S24:n Kuparipannupalstalla yritetään taas tehokkaasti siirtää kohdistinta, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

  Hyvää loppiaista erilaisiin ilmansuuntiin.
   
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Säävaroituksia alkoi ilmestyä eri kanaviin jo eilen iltapäivällä, useammallakin kielellä, mutta viesti oli yhtenevä. Sataa, tuulee ja lämpötilat tippuvat reilusti. Sateita täällä on toivottu ja tarpeeseen tulevat. Viime yönä on satanut reippaanlaisesti, aamukuudelta oli hitonmoinen myräkkä. Pienen tauon jälkeen on taas sadellut joitakin kertoja uudelleen ja päivän ennuste on aika juhlallinen. Jännästi tuo sade tulee rajuina kuuroina, tuuli vinkuu ja nurkat paukkuu.

  Kylläpäs se nyt taas kiinnostaa, kauanko (rouva) Sotavento on ollut vapaaherrattarena. Pitkin Espanjaa, Portugalia, Jenkkilän rannikkoseutuja, kaukaisia itämaita etc. on tuhansia kaltaisiani, onnellisia suomalaisia, joilla on erilaisten asioiden summana ollut mahdollisuus hypätä pois oravanpyörästä ennen aikojaan. Ei tässä sen kummemmasta ole kysymys. Ymmärrän toki, että aina on spekulaatioita, joita monet taitavasti pitävät yllä.

  The Gramophone Bar on ollut keskusteluissa esillä joitakin kertoja aiemminkin. Tällä kaudella ollaan siinä käyty varmaan 2-3 kertaa, oikein kiva paikka, jos sen metelin unohtaa. Ellei ole jotain matsia meneillään, muuten vaan on musavolyymit kaakossa. Jopa Charcolla on usein rauhallisempaa.

  Mukavaa loppiaisen jatkoa!
   
 12. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sateista onkin ollut jo riittävän monta mainintaa, joten ne riittäkööt.

  Sain Allerin Kuparipannupalstalla ystävällisen kirjeen, joka oli osoitettu "Rouvalle". Kirjoittaja ei jättänyt omaa identiteettiään arvailujen varaan, terveisiä vaan seurakunnalliselle taholle La Paziin. Olet hyvin taitava kääntämään asioita päälaelleen ja itsellesi eduksi.

  Jos omalta ilmeiseltä ikäangstiltasi olisit halunnut tajuta, ikäni mainitseminen yhdessä kirjoituksessa oli täysin sivuseikka. Oleellisempaa oli pyrkiä oikomaan henkilöstäni tarkoituksellisesti annettuja vääriä tietoja.

  En ole koskaan pyrkinyt luomaan itsestäni kuvaa minään "maailmankansalaisena", suurin osa matkustamisesta on ollut yksityistä lomamatkailua. Kyllä työkin paljon kuljetti, enimmäkseen kuitenkin kotimaassa. Matkailukokemuksistani olen kertonut pääasiassa Kanariansaarten näkökulmasta.

  Omaisuuksillani en ole rehennellyt, mutta yksi tunnettu tyyppi katsoi kolmisen vuotta sitten aiheelliseksi julkistaa täällä jonkun vanhan verotietoni; myös nimeni ja kotiosoitteeni, sekä kesäpaikan koordinaatit. Kaikilla noilla oli tietysti tarkoitus aiheuttaa suurta vahinkoa ja jouduin tekemään erilaisia varotoimia oman ja läheisteni turvallisuuden varmistamiseksi.

  Oletko nyt, tunnettu multinikkaaja, ylpeä puolivillaisesta kirjeestäsi? En ole erityisen kilpailuhenkinen, mutta tunnistan kyllä tarpeesi osoittaa, miten paljon parempi ja aikaansaaneempi ihminen olet. Mitä tarkoitusta tuo nyt palvelee? Ei se ainakaan erityisen tasapainoista kuvaa sinusta anna. Täysiveristä kettuilua siunauksilla kuorrutettuna. Falskiutesi aste lähes puistattaa.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis, kävin lukaisemassa tuon mainitsemasi kirjoituksen äsken, ja on vaikea ymmärtää tuollaisten vuodatusten motiiveja. Olemme muutkin tämän palstan aktiivit ja palstan tason "pilanneet" saaneet näköjään osamme tuosta ryöpytyksestä Allerin tunkiolla. Ihme juttu muuten, että jos osaat kirjoittaa ja haluat kokemuksiasi jakaa sille tarkoitetulla palstalla, pilaat jotain, palstalla, mihin on tarkoitus kirjoittaa juuri aiheeseen kuuluvia asioita. Jotenkin epäloogista. Varsinkin tuollaisella agendalla ja henkilöihin kohdistuneilla herjauksilla. Häpeisivät edes, vaikka tuskin ne sitäkään tajuaa tehdä. Siiskö seurakunnan jäsen. Kannattaisko lukea se raamattu uudestaan ja miettiä mitä se opettaa. Tsemppiä sulle Sotis. Mennään joku päivä kahville ja nauretaan yhdessä tuolle älyttömyydelle. Sitähän se nimittäin on, menttaalisesti keskenkasvuisten älyttömyyttä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos kannustuksesta, tietysti nuo aina tovin riepoo. Kyllä sinä tämän tapauksen muistat kun vähän mietit. Kirjoitti useilla eri nimimerkeillä, eikä koskaan rekisteröitynyt.

  Kunnioitan suuresti ihmisten erilaisia vakaumuksia, uskonnollisia tai mitä ovatkaan, mutta todellakin niin falskia tekstiä, mitä tuo henkilö suoltaa, ei kirjoita yksikään uskonnollinen ihminen.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Muistan toki. Tällä palstalla sitä harrasti, kun se oli vielä mahdollista. Kummallista käytöstä on hänen raamattunsa valitettavasti opettanut, ei voi muuta sanoa. Jos seurakunnasta joku näitä vielä lukee, niin ottakaa toki puheeksi näiden "seurakuntalaisten" ilkeät kirjoitukset seuraavissa jumalanpalveluksissanne. Tekisi melkein mieli mennä seurakunnalle Papille vihjettä keskustelukulttuurista jäsenistön taholta kehumaan. Josko sitten Raamatun opit menisivät kaaliin.

  Ps. Kun kerran tunnet minut, niin tervetuloa keskustelemaan asiat selviksi.
   
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Sotavento kokee saaneensa kirjeen ja tunnistavansa varmuudella kirjoittajan. Kirjeessä arvuutetaan asioita ja toivotellaan käsitteillä ”siunaus ja rakkaus”. Kirjoittaja kokee olevansa asemavaltuutettu mittaamaan niiden määrää ja annosteleman niitä soveliaasti. Avoimeksi jää, missä suhteessa pyhään kolminaisuuteen kirjoittaja itsensä asemoi. Jossain on kirjoitettu: ”Joka itsensä ylentää, se alennetaan”.

  Kirjoituksessa mainitaan mitattu matka ja ilmoitetaan, että itse ollaan vaatimattomia omaisuuden ja matkailun suhteen, ei kerskata saavutteilla. Mittasuhteista tulee mieleen, että jos oikein pienellä mitalla mittaa, vaatimatonkin määrä voi olla merkityksellinen kokonaisuus.

  Jos on koko ikänsä kilvoitellut ja sitten kokee saavuttaneensa pyrkimystensä tason kyseisellä kirjoitelmalla, mitä voimme päätellä asteikosta?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Eläkepappa kirjoitti taas niin fiinisti, mutta kyl maar se noi mennee. Joskus kun töissä joutui tekemään (juristien avulla tosin) hyvinkin vaikeita päätöksiä, syytettiin "jumalan oikealle puolelle asettumisesta". Eikä siinä muu auttanut kuin pistää tunteet narikkaan ja hoitaa hommat. Nyt po. nimimerkki asettui oikeasti jumalan jatkeeksi ja kuten aamulla kirjoitin, oli tarvis osoittaa oma "enemmyytensä", tällä kertaa suhteessa "Rouvaan".

  Mistäköhän on muuten syntynyt semmoinen mielikuva, että allekirjoittanut tai joku muu aktiivisemmin kirjoittava "hallinnoisi" tätä palstaa. Rekisteröitynyt kirjoittaja voi hallinnoida ainoastaan omia viestejään, muokata, poistaa, etc. Kaikki muu on Otavamedian hallussa. Jos kirjoittajan aktiivisuus tulkitaan vallankäytöksi, kannattaa perehtyä Facebookin Kanariaryhmiin, missä suurinta "äänimäärää" käyttää ryhmien ylläpitäjät. Ja heillä on täydellinen valta tehdä asettamiensa sääntöjen puitteissa joskus radikaalejakin ratkaisuja. Parissa ryhmässä on hyvin asiantunteva ja valpas ylläpito, henki muutenkin erinomaisen hyvä. Mutta tietyssä Teneriferyhmässä ei esim. sallita minkäänlaista kommentointia Suomikerhosta. Ja säännöt puuttuivat pitkään, nyt ne on sinne yleisön pyynnöstä saatu.

  S24:lla on nähtävissä, mikä anarkia syntyy kun sananvapauden tulkinta menee totaalisen överiksi. Kanariakeskustelusta ei siellä ole tietoakaan, ei ole ollut enää aikoihin. Ketju toisensa perään on alistettu joko Annan aktiivikirjoittajien tai Kuparipannun haukkumiselle. Tiettyä pakkomielteisyyttä on noissa molemmissa. Minulle on loppupeleissä melkoisen sama kuka niitä sinne satuilee, useimmat on niin nähty, mutta kirjoitustani siteeraava kirje oli pakko noteerata.

  Yritetään täälläkin nyt palata päiväjärjestykseen. Aurinkokin näyttää taas puikahtaneen esiin. Tyypillistä Kanarian talvea tämä on.
   
 18. annamanna Vierailija

  Kannattaako siellä käydä lukemassa niitä solvauksia? Jättää ne omaan arvoonsa eikä anna heille sitä iloa että niitä kommentoi täällä. Porukka vaan innostuu lisää kun huomaa että heillä on valta pahoittaa toisen mieli.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Annamanna on oikeassa. Aller saa mitä tilaa sananvapautensa nimissä. Matkailupalstasta ei voi puhua tuon palstan kohdalla. Allerin palsta on juuri kirjoittajiensa näköinen, enkä nyt sitä lähde sen enempää sanoin kuvailemaan, kukin päätelköön itse.

  Haaste on edelleen voimassa. Tulkaa ihmeessä juttelemaan väärinymmärryksistänne, kun kerran minut Puertossa tunnistatte. Eilen oli mahdollisuus, eikä ketään näkynyt. Miten mahtaa olla jatkossa.:LOL:
   
 20. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ihan hyvä pointti "Annamannalta", kuka ikinä sitten onkaan...

  Minua kuitenkin kiinnostaa Kanariakeskustelu kokonaisuutena; myös ihan viestinnällisestä näkökulmasta. On aika kiehtovaa seurata muutamien persoonien ja pelimiesten - myös naisten - taiturointia paljastumisensa kanssa. Vitsikkäimpiä ovat täysin ylösalaisin käännetyt jutut, kuten että repisin täällä kalsareitani raivosta "Rouva" -sanan käytöstä. Tai että olisin soittanut jollekin "Relanderille" Hesaan ja pyytänyt apua. Kyllä ne on ihan muut tyypit, jotka tarvitsevat apupoikia. Mutta rouva-sanaa en ole kommentoinut mitenkään. Sehän on virallinen siviilisäätynimike, faktisesti oikein. Samalla logiikalla voidaan tietysti ruveta sitten kutsumaan myös neitejä, eronneita etc. oikeilla nimikkeillä.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Minustakin annamannalla on pointti, kuka hän sitten lieneekään. On kumminkin myös ylläpidon pointti, joka on se, että s24-vertailuketju lukittiin. Niinpä kommentointi on syytä säilyttää minimaalisena. Miksi ”ihmiset” lukee s24 palstaa? Hyvä kysymys. Miksi ihmiset harrastaa nyrkkeilyä, vapaapainia, tms. Kuulemma osittain siksi, että löytyy katsojia ja ainakin joku tienaa. Ei kukaan normaali ihminen kohtele toista siten kehän, tai häkin, ulkopuolella. Osallistuja käyttäytyy silti toisin, jos semmoiseen ryhtyy, osallistujana. Palstojen status ei ole Annan rekisteröintipakon jälkeen ollut vertailukelpoinen. Toinen on matkailupalsta. Toinen on...
   
 22. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Näen asian hieman toisin ja myös sen raadollisen puolen. Eikä tämä vaatimaton Kanariamatkailun keskustelu ole mitenkään ainoa, jossa ihmisten angsti näkyy eri tavoin. Haetaan projisointikohteita, osa tekee sen täysin tietoisesti, osa ymmärtämättä itsekään, mitä ihmettä tuli taas tehtyä.

  Tietyt "tuuletuspiikit" ovat aina mannaa näille vanhoille palstoille, joiden annetaan suhteellisen vapaasti tekohengittäytyä, kun tulee nääs kivat klikkausluvut. Niitä sitten myydään mainosmarkkinoille - väittäisin että mainonnan ostajatkaan eivät enää ole niin nirsoja mediaympäristölle, kuin vielä jokunen vuosi sitten. Netissä se onkin jo lähes mahdotonta.

  Oma pointtini on edelleen se, että seuraan Kanariakeskustelua kokonaisuutena. Ei minua lopulta juurikaan kiinnosta, "kuka kukin on", mutta näiden kahden palstan välinen tila on myös lingvistiikan harrastajan näkökulmasta äärimmäisen kiehtova maaperä. Ja olisi sitä myös laajemminkin harjaantuneemmalle kielitieteilijälle.
   
 23. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Huomisesta viikko ennakkoäänestyksen alkuun. Täällä moni oli menossa Valleen vaaliuurnille jo 11.1. Mutta siis vasta 17.-20.1. Virallinen äänestyspäivä Suomessa on 11 päivää ulkomaisen ennakkoäänestyksen alkamisen jälkeen, eli 28.1. ekan kierroksen osalta. Ja sama logiikka mahdollisella toisella. Jotkut olivat noteeranneet vain numeron 11.

  Täkäläinen sometarjonta sekosi taas kerran täysin Teiden ensilumesta, olihan se juhlallinen näky. Joskus tuo on nähty tosin jo joulukuussa, useita viikkoja aiemmin. Noh, vastapainona myös Sahara sai jotain valkoista pintaa, samoin - monien järkytykseksi - myös "Fuge".

  Puerto de la Cruzin Suomitouhusta kiertää monta legendaa. Että kaikki täällä vaan dokaa aamusta iltaan ja tappelee keskenään. Olen melko vähän tekemisissä Suomiporukoiden kanssa, mutta pahantahtoiselta liioittelulta tuo kyllä tuntuu. Aivan samoja meininkejä on muillakin kansallisuuksilla; omia klubeja, harrastusryhmiä, kantapaikkoja...

  Mikäs tuo omituisten yksityisviestien juttu nyt on?
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Fugessa ei ole lunta, eikä ole ollutkaan. Kysäisin paikan päältä.
   
 25. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti