Hae Anna.fi-sivustolta

Tenerifen/Puerto de la Cruzin kuulumisia

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 05.12.2017.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Komppaan Señoritaa; Fuengirolan lumisateesta uutisoitiin paljonkin eri kanavissa. Eihän siellä tietenkään lunta enää ole ja poikkeuksellinen sääilmiö tuo toki on ollut.

  Kyllähän suomalaisia näkee pitkin kaupunkia istahtelemassa milloin missäkin kahvilassa. Mekin poikettiin eilen vanhassa tutussa Dacilissa Melchor Luzilla, kun siellä päin asioitiin. Ei siinä suomea kuulunut, paikallisia, ruotsalaisia ja joku venäläinenkin porukka näytti olevan asiakkaina.

  Vähän vierastan ihmettelyä siitä, miksi jonkun Suomibaarin naapurissakin on suomalaisasiakkaita. Paikallisia yrittäjiä ne englantilais-, saksalais-, italialais- jne. kuppilat ovat siinä missä suomalaisetkin. Ostetaanhan me lentojakin norjalaisilta. Tai matkoja monikansallisilta yrityksiltä. Ja halpaa ruokaa saksalaisjätistä.

  Suomalaisuus Puerto de la Cruzissa ei ole yhtä kuin suomalaiset talviasukkaat. Onhan täällä nyt hemmetti useiden matkanjärjestäjien asiakkaita, myös omatoimisia matkaajia. Paljon suomalaisia "residenttejä" tulee "Fugen" tienoilta ja muualtakin mantereelta lämmittelemään. Nyt tuntuu siltä, että useammankin saaren oppiminen olisi suosittua, eikä tarkoita päivämatkaa vaan pidempikestoisia trippejä.

  On kovin pilvinen aamu, ehkä se tuosta vielä seestyy.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ristiriitaista.
  Ne lumikuvat on kuulemma Benalmadenasta. Kysyin kaverilta, paikan päältä, lumitilannetta, eikä kuulemma ole Fugessa lunta näkynyt. Eilen oli vastatessa 18 lämmintä. Pari päivää oli ollut viileetä.
   
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005518237.html

  Ristiriitaista on se, että on niitäkin, jotka lumen/rännän/rakeet ovat nähneet. Ja nimenomaan Fuengirolassa. Mutta keskityttäiskö nyt vaan Kanarian asioihin.
   
 4. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vähän siksakkina näyttää sään ennustaminen taas kulkevan sateiden ja tuulien osalta. Ja talveen tuo oikuttelu nimenomaan kuuluu. Pieni ehdollisuus näissä lausumissa on aina paikallaan, sen verran rivakkaa tuon "sääsingerin" meininki tuntuu olevan. Aamuyöllä kuului satelevan, mutta tämän päivän sade-ennusteet ovat tippuneet eilisestä kymmenisen mm. Ei nyt kuitenkaan mitään biitsikelejä ole luvassa.

  Taas on lähistön kyläjuhlien aika. Nyt on juhlat Tigaigassa, Los Realejosissa. Ja pian on monien ehkä paremmin tuntema Floridan kyläjuhlatapahtuma; myös karnevaalit jo miltei ovella. Ja pian enää 3 kk kotimatkaan. Näin se rotaatio kulkee.

  Eläkepapan eilinen kirjoitus herätti monia mietteitä. Pitäisikö elämän täällä olla täynnä päivittäisiä kiksejä? Meille riittää mieluinen ilmasto, vähän rennompi meininki, hyvä hinta-/laatusuhde useimmissa asioissa ja paikoissa. Arkirutiinit syntyvät lähes itsestään, kullekin omansa.

  Muellen alueen suunitelma oli tosiaan - taas kerran - esillä Facebookissa. Jos tässä nyt kansanliikkeet kulkevat kuten San Telmon kohdalla, pian on jo nettiadressit ja mielenosoitukset kehissä. Hohhoijaa. Kiva kun maksaa veronsa Suomeen ja on täällä äänioikeudeton kaiken muun, paitsi kukkaronsa osalta.

  Mukavaa sunnuntaita!
   
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sunnuntain sateet jäivät kyllä öisiin, mutta eipä näkynyt myöskään auringonpalvojia. Yölämpötilat tuntuvat vaihtelevan paljonkin - meidän kahdessa mittarissa on aina identtiset lukemat, alimmillaan toistaiseksi +13,5. Tämän päivän sateet jäivät pieneen iltpäiväkuurotteluun.

  Tässä tautisten tarinoiden kaupungissa ollaan selvitty kuin ihmeen kaupalla ilman isompia murheita, rokottamattominakin. Eikä sillä eurooppalaisella "dopingilla" loppupeleissä sitten täyttä suojaa olisi edes saanut. Mutta ans kattoo taas, vieläpä tässä ehtii.

  British Airwaysin koneissa, ainakin osassa, istuinten selkänojien kallistaminen on nyt estetty. Hyvä! Joku pitkäsäärien ja selkäpotilaiden osasto sitten erikseen, harvemmalla rivityksellä tjtn. Suomenkin lomalennoille ja niitä vastaaville olisi varmaan tervetullut.

  "Kikseistä" en missään tapauksessa maininnut kettuilutarkoituksin. Aivan omia pohdintojani olivat - mutta tulipa eläkepapalta varsin mielenkiintoinen ja rohkea tilitys. Kiitos siitä.
   
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Puerto de la Cruzissa kun on tullut kaikenlaisia tuttuja, muitakin kuin suomalaisia, vakuutan, että tämä kaupunki, tämä saari, ylipäätään Kanarian saaret eivät ole kaikille itsestään selvyys ikiaikaisena lomapaikkana tai pidemmänkään ajan talvikohteena. Miksi edes pitäisi?

  Ei tässä talvisäässä mitään draamaa tai epätavallista ole; vuodet vaan ovat kovinkin erilaisia. Takana on poikkeuksellisen kuuma kesä ja syksy, hellelukemia vielä joulukuussakin ja rutikuivaa. Hivenen on kuivuus nyt helpottanut, mutta alentuneet päivälämpötilat kuuluvat tämänhetkiseen virtaukseen, missä aurinko on näyttäytynyt säästeliäästi. Päivälämpötila kahdessa ulkomittarissa oli eilen +18. Tämä ylä- ja alakaupungin välistä. Eikä hellelukemia tarvinne mitata ihan lähipäivinäkään, kuten ei yleensäkään talvikuukausina.

  Kommentoin nyt tässä korttimaksamista. Varovaisuus tietysti aina on paikallaan, mutta aivan poikkeuksetta maksupääte on nykyään kyllä ollut näkyvillä myyntipisteissä ja ravintoloissa. Korttia ei tietenkään anneta koskaan eikä missään omien silmien ulottumattomiin.

  Suomessahan on sitten toisenkin suuntainen huijausboomi. Ammattirikolliset ovat onnistuneet jotenkin näpelöimään maksupäätteellä itselleen tuntuvan hyvityksen ja noita ei mikään korttiyhtiö korvaa. Tapauksia on ollut ainakin "Itä-Uudenmaan poliisipiirissä" useita ja uutisoitu Suomessa hiljakkoin.

  Mukavaa keskiviikkoa!
   
 7. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Eilen (keskiviikko) olikin oikein mukava ja aurinkoinen päivä, vasta myöhemmin illalla ripsi vähän vettä. Päivälämpötila tässä kaupunginosien rajamailla lähenteli pariakymppiä. Kun luette erilaisia mittaustuloksia, muistakaa, että osa niistä on oleellisesti ylempää; pienen kaupungin sisälläkin on useita eri mikroilmastoja. Ja jokunen kommentti saattaa perustua älypuhelimien antamiin huuhaa-lukemiin.

  En ole täällä useidenkaan talvien aikana vielä kokenut tulleeni miltään osin "vedätetyksi". Me ei tosin notkuta kaupoissa samaan malliin, kuin shoppailuun orientoituneemmat tyypit. Ostetaan mitä tarvitaan ja mikä miellyttää. Palvelu täällä on tämänkin kauden aikana ollut kauttaaltaan erinomaista, niin marketeissa, erikoiskaupoissa, ravintoloissa kuin erilaisissa "hoidoissa". Ja hintataso on edelleen yleisesti erittäin kohtuullinen.

  Ravintola-asioista kirjoitan sille kuuluvassa ketjussa. Mutta sen nyt sanon tässä kuitenkin, että ei täällä ravintoloissa mitenkään hiljaista ole. Tällä hetkellä on low-season -vaihe, pian tulee hiihtolomalaisia, talvilomailijoita, väkeä mantereelta, karnevaalit ovat jo ovella. Viileä säätyyppi verottaa väkeä etenkin terasseilta.
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Heitit Sotis ilmeisesti kuittia kirjoitukseeni, kun erikoistavaroita ostettaessa, kuten kelloja, kameroita, tabletteja tai puhelimia, väitän tyhmää turistia täällä vedätettävän. Samoin on laukkujen ja muiden kalliimpien tavaroiden kohdalla.

  Merkkivaatteet. Myöskään merkkivaatteet eivät täällä eroa hinnaltaan juurikaan suomen hinnoista. Tästä minulla vain kapea näkemys kun Santa Cruzin ja La Willan myymälöistä kävin Lewis 501 farkkujen hintoja katselemassa. Siis Lewis-myymälässä 501set, aidot maksoivat 85 Euroa. Joissain muissa, nimeltä mainitsemattomissa sitten vähemmän. Maksavat muuten kaikkialla muualla kuin USAssa saman verran, poislukien tarjouskampanjat. Kokemusta aiheeseen(501) löytyy Thaimaasta, Tsekistä, Ruotsista, Kreikasta, Virosta ja Barbadokselta. La Willassa muuten Massimo Dutissakin hintataso oli sama, kuin Stadissa Aleksi 15 osoitteessa. Oikeita merkkivaatteita siis. H&M ja Zara-osasto samanhintaista kotimaahan verraten. Halpakauppoja toki löytyy, kuten El99, todella edullinen, laatu sitten... kuka tietää.

  Laukut. Useissa kaupoissa myydään täällä ihan yleisesti kopiolaukkuja, kuten myös kaduilla. Aitoja saanee vain Santa Cruzista ja joistain La Willan myymälöistä. Jos se kuulostaa liian halvalta, se on kopio. Muistakaa se.

  Merkkikellot. Niitä on täällä vähän myytävänä, Santa Cruzissa toki enemmän, mutta puhutaan Puertosta. Aikaisemkin toin esiin Seiko5 automaatin, jonka suomesta ostin 120 Euron hintaan ovhn ollessa 149, nykyään jopa hiukan halvempi. Asia on helppo tarkistaa netistä, suomen hinnat haulla Seiko5 kellot tai kansainvälisten hinnat Seiko5 watch haulla, hinnat uusilla 72 Eurosta ylöspäin, joskus olen nähnyt myös 65 Euron hintoja. La Pazissa lähtöhinnaksi merkitty 239 Euroa. Siitä sitten "tarjottiin" -50% alennusta... Voi käydä tarkistamassa, myymälä Sandras barin vieressä, Masarua vastapäätä.

  Kamerat, ainoa luotettava paikka mielestäni Visanta. Halvan kuuloisia hintoja, mutta, ennen osopäätöstä kehotan tarkastamaan mallin ja hinnan mukaan, kotimaan hintatasoa vaikkapa Rajala Pro-shopin tai Verkkokauppa.comin nettisivuilta. Tarjouksessa täällä ovat usein vanhentuneita, vahvasti ylivuotisia malleja, jotka saatte suomesta yleensä halvemmalla kuin täältä, vaikka vero täällä 7% ja Suomessa 24%. Muutaman Euron eroissa jättäkää verorahat mielummin suomeen. Visannan tarjonnan voi tarkastaa visanta.com ja verratkaa kotimaisiin tarjoajiin jo ennen matkaa, mutta ainakin ennen ostopäätöstä. Muissa myymälöissä ne 159 Euron Canonit ja Nikonit eivät ole aitoja.

  Puhelimet ja tabletit. Televisiossa pyörivien mainosten mukaan ne maksavat saman verran kuin suomessakin. Juuri pyötähti tarjous vanhasta Samsung S7 mallista 444 Euroa. Uusimmat mallit S8it maksavat saman 890€ ja 1000+€ kalliimmasta mallista. Täällä kaupungilla tarjolla olevat 109- siitä ylöspäin puhelimet ja tabletit ovat arvottomia kopioita, useimmat. Jos se kuulostaa liian hyvältä se ei ole totta. Muistakaa tämä täältä tavaroita ostettaessa.

  Astiat. Viime vuonna poikkesimme myös El Corte Ingles tavaratalossa Santa Cruzissa, mielessämme "halpojen" Villeroy&Boch astioiden osto, kotiin vietäväksi. Täsmälleen samanhintaisia olivat kuin suomessa, eli hyllyyn jäivät. Täydennämme varastoamma jatkossa Stockmannin alennusmyynneistä. Toki perusastioita saa edullisesti täällä ihan ruokakaupoistakin. Halusin tuoda vain esiin merkkitavaran hintaeron kotimaisiin vastaaviin.

  Ruoka-asiat hoidettakoon siihen varatussa ketjussa, mutta sen verran totean, että 6-8 Eurolla saa suomestakin pizzan mukaansa. Samantasoinen on hintataso muissakin ravintoloissa, joiden kirjo on moninainen. Hinta on hiukan huokeampi kuin Suomessa, muttei merkittävästi. Tosin Suomessa en "Hi End" ravintoloissa ole syönyt, joten siltä osin, vaikkapa El Patio lienee edullinen tasoonsa nähden. Perusravintolat kutakuinkin Suomen tasoa hiukan alapuolella.

  Tämä siis henkilökohtainen näkemys asiaan, henkilökohtaisten intressieni ja näkemyksieni mukaan. Jonkun toisen mielenkiinnot lienevät toisenlaiset. Olemmehan erilaisia, eikä siinä ole mitään vikaa. Olkaa kuitenkin varovaisia ja tarkkoja ostaessanne täältä hinnakkaampia tuotteita. Olkaa varovaisia pankki/luottokorttinne kanssa, täällä on ollut jonkin verran huijareita liikkeellä. Toisin sanoen, älkää päästäkö korttianne silmistänne hetkeksikään.
   
 9. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Nyt tuli huti, Antigue. Aika yleisellä tasolla kommentoin viime päivien keskusteluja. Mukaan lukien "kylmin päivä miesmuistiin" -kommenttiasi.

  Mutta nimeäppäs joutessasi ne paikat, missä täällä on sattunut maksukorttien väärinkäytöksiä. Siis asiakkaisiin kohdistuneita. Valista nyt meitä luottavaisia ihan faktalla. Vähän tylsiä nuo "leijat", joilla ei ole mitään taustaa.
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Huti ja huti. Miten sen nyt ottaa. Omalta kohdaltani se tarkoitti tuntikausien kävelyä ympäri kaupunkia villatakki, pitkähihainen siis, päällä päiväsaikaan, siis koko päivän. Tätä ei ole kohdallani koskaan aikaisemmin tapahtunut, ei edes talvella 2014-15, jolloin raportoitiin Teneriffalla olleen kylmin talvi 40-vuoteen. Silloinkin päiväsaikaan kuljin shortseissa ja lyhythihaisessa paidassa koko talven. Siitä "miesmuistiin" näkemykseni. Toki aloin käydä Puerto Cruzissa vasta 1999-2000 talvella, ja käyntikertojakin vasta kymmenen verran. Oman näkemyksesi voisit tähän perään mieluusti kirjoittaa, ettei jää niinkuin "leijaksi" tuo heittosi. Onnistuuko...

  Pankkikorttihuijaus on totuus tältä talvelta, itseasiassa viime viikolta. Tapahtui lähipiirissä, kun kuitissa olleen, ihan oikean summan 7.60 lisäksi, oli veloitettu myös 20 Euron toinen nosto, siellä tiskin takana. Lähimaksukortilla kun sellainen huijaus on luvattoman helppo toteuttaa. Joten tarkkailkaa pankistanne veloituksianne, ettei tällaista ole tapahtunut. Paikkaa en sen kummemmin lähde nimeämään, mutta halutessasi voit siellä poiketa. Kävelet vaan Puerto Cruzin maamerkiksikin tituleeratun Bel Air-tornitalon kohdalta katua suoraan länteen, linja-autoaseman ohi, ja vasemmalla olevan aukion kohdalta löytyy suuri terassi. Syy, paikan nimeämättömyyteen löytyy siitä, että poikkesimme ko henkilön kanssa siellä eilen päivällä, vaadimme saada puhua paikan omistajalle, ja näytimme saadun kuitin, sekä pankkitililtä tehdyt veloitukset, selittäen tapahtumat. Alkoi selittely, että hän aina, siis pomo itse tuo maksupäätteen pöytään, mikä onkin oikein. Kerroimme, että sillä kertaa myyjä, joka vuorossa oli, kuvaillen hänet luonnollisesti paikan omistajalle, oli ottanut vain kortin ja mennyt terassilta tiskin taakse. Omistaja oli tapahtumasta "luonnollisesti" pahoillaan ja kaivoi mukisematta 20 Euron setelin ja antoi sen vääryyttä kokeneelle henkilölle. Kättelimme asian sovituksi, ja se on kohdaltaan loppuunkäsitelty. Neuvoin vielä ko henkilöä ottamaan yhteyden pankkiinsa, ja estämään muut mahdolliset nostot ko ravintolasta. Pankissa olivat kuulemma suositellut ensin ottamaan yhteyden itse ravintolaan, ja jos asia ei selviä, niin poliisiin.

  Kovin kovin helposti tuo ravintoloitsija antoi periksi ja rahat käteen löi. Ei liene ensimmäinen tapaus laatuaan tämä. Täällä vakituisesti asuvalle rahan takaisin hakeminen oli helppoa, mutta miten luulette viikkoturistin kohdalla käyvän, jos vasta tuon noston kotona huomaa. Siksi olkaa ihmiset varovaisia täällä, huijareita on liikkeellä ja sellainen voi iskeä monissa paikoissa, kuten ravintoloissa tai kaupoissa. Älkää siis koskaan päästäkö maksukorttianne silmistänne.

  Summahan ei iso ollut, mutta aiheellinen "justicen" vaatimiseen ja ihmisten varoittamiseen, jotta osaavat olla Puerto Cruzissa ja muuallakin Kanarialla varuillaan. Mitä mieltä Sotis olet, "leijan" heittoa, vai aiheellisen varoituksen paikka. Mitä itse olisit tehnyt? Niellyt tappiosi hiljaa, kiroillen mielessäsi, vai varoittanut muita kanssaeläjiä, sekä Puerto Cruziin matkaajia, että osaavat olla korttinsa kera varuillaan. Palsta on nyt sinun, kerro ihmeessä mielipiteesi.

  Ps. Jos vielä epäilyttää, niin laita YVllä osoitteesi, niin tulen todisteet ihan paikan päälle esittelemään.
   
  Last edited: 18.01.2018
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Eihän tästä nyt ole tarkoitus tehdä mitään kahdenvälistä skabaa, vai onko?
  Leijoilla tarkoitin nimenomaan maksukorttiasioita ja sen selitit. Mutta eikös se hölmöys kuitenkin ollut maksajalla, joka luovutti korttinsa pois katseensa ulottuvilta. Ei mielestäni anna aihetta enempään.

  Mainitsemasi talvi täällä oli kieltämättä kovin vilpoinen ja jos silloin tarkenit huidella shortseissa lomasi ajan - et kai koko talvea täällä tuolloinkaan ollut - käyttäydyit kunnon turistin tapaan. Suomalaisittain Puertossa tietysti oli lämmintä. Mutta juju onkin siinä, että pidempään asuva pystyy tekemään eron kesän ja syksyn helteiden ja nyt vallitsevan hieman viileämmän virtauksen välillä.

  Paikallisten pukeutumista myös taivastelit. Täällä ilmestyy lämmin vaatetus paikallisten ylle heti kun asteluvut ovat noin parissakympissä. Suhteellisen lämmin päivä on tänäänkin, vaikka taas vähän pilveilee. Honorin ilmoittama lämpötila +13 ja sadetta on kaukana totuudesta.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Oletko tosissasi sitä mieltä, ettei ole aihetta muistuttaa ihmisiä varovaisuudesta, jos epäselvyyksiä tapahtuu. Mitä tuollaisesta nyt ilmoittelemaan jos maksaja on ollut tyhmä, ja antanut korttinsa epärehellisen yrittäjän näppeihin. Turhaako älämölöä on ihmisiä muistuttaa varovaisuudesta korttiensa suhteen, vain koska jotakuta "tyhmää" on vedätetty. Olen vahvasti eri mieltä. Palstaa lukevien, Kanariansaarista matkailukohteena kiinnostuneiden ihmisten tulee myös saada tietooonsa paikan nurjempia puolia, kuten itse aiemmin kertomasi itäeurooppalaisten liigojen ryöstelyt ja taskuvarkaudet. Ovatko nekin nyt "okei" ja sattuvat vaan "hölmöille" ihmisille, joten ei aihetta enempään. Vaikka tuolloin ponnekkasti niitä esiin toit. . Naurettavaa sanon minä. Tänne tulevien ihmisten pitää saada kuulla varoituksen sanaa myös maksuvälinepetoksista. Sellainen kun voi osua kohdalle kelle tahansa, jos ei muista uudessa paikassa ja tilanteessa olla varuillaan. Meinaatko, ettei tällaisella "amatöörillä" ole paikasta mitään kompetenssia kirjoitella omien näkemyksiensä kautta.

  Tänään muuten on taas menty normi kaavan mukaan shortseilla ja lyhythihasella paidalla. On siis normi talvipäivä Puerto Cruzissa. Paljon, paljon lämpimämpi kuin se "kylmin miesmuistiin". Näin se vaan on, tälläkin kokemuksella.

  Säästä en lähde kiistelemään. Montako kilometriä kävelit ympäri kaupunkia, todetaksesi tuon nimenomaisen päivän olleen "normaali talvipäivä Puertossa" mulle miesmuisti tarkoittaa täällä oleskeltuja kertoja, ja ENSIMMÄISTÄ KERTAA jouduin villatakki päällä koko päivän kaupungilla kulkemaan. Siksi kirjoitin päivän olleen kylmin miesmuistiin.

  Minä en muuten taivastele. Totesin vain ihmisten kulkevan kerrosasuissa ja toppatakeissa. Luuletko, etten aikaisemmin ole moista nähnyt.
   
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Reilu vuosi sitten varoittelin täällä taskuvarkaista ja silloin tuli niin "turpaan", että jätin rosvo-osaston muille. Enhän minä ole valistusta kritisoinut, mutta tyhmyydestä tuossa casessa nyt vaan tuli opetus ja sen kerroit. Sitä tarkoitin, että ei tässä ole aihetta enempään.

  Normaalin talvipäivän näkemys on usean kokonaisen talven aikana syntynyt. Yksittäiset havainnot eivät ole yleistettävissä draaman asteelle saakka. Eikä yksittäisen henkilön pukeutuminen määrittele täällä säätä.

  Oikein mukavaa päivän jatkoa!
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Missähän kohtaa esitin tuossa draamaa. Itse olit nyt se, joka asian esiin dramaattisesti nostit. Eikö palstalla saa kertoa näkemyksiään sellaisina kun ne kokee, vaan ne pitää kertoa tiettyjä "kokeneempia tahoja" miellyttävällä tavalla. On ilmeisesti vain yksi totuus, ja jos joku esittää oman erilaisen näkemyksensä, jopa perustellen, on se turhaa draamaa, eikä täällä useamman talven viettänyt näe aihetta enempään. Aika absurdi väite sanon minä. Kompetenssini ei ilmeisesti mielipiteeseen saakka palstalla riitä. Ei ihme, että palstalla kirjoittajia on vähän, jos todella olet tuota mieltä. Ja nyt haluan korostaa, että itse tuon vähättelyn aloitit.

  Kysyn siis ihan suoraan, onko ihmisten varoittaminen asiasta maksuvälinepetoksen kohdalla tarpeellista, vai aiheetonta älämölöä.

  Olen muuten koko ajan puhunut vain omasta mielipiteestäni kylmyyden suhteen. Siihen minulla ei ilmeisesti ole täällä "useamman talven" viettäneen mukaan oikeutta, vaan mielipidettäni voidaan vähätellä "draaman asteelle" verrattavissa olevaan roskaan. Nyt kyllä olen harvinaisen pettynyt kohteluusi meitä "alempiarvoisia", "satunnaisia matkailojoita" kohtaan. Harvinaisen pettynyt.
   
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Syvästi nyt kummastelen näkemystä, että maksuvälinepetoksista kertomiset ovat "leijoja" -siis puhekielessä pieruja.
  Se, että joutuu rikoksen kohteeksi, ei juuri ole yleisesti tulkittavissa rikoksen suosimiseksi. Jos maksuvälinepetoksen uhriksi joutuu hölmöyttään, minkä rikoksen uhriksi ei joudu? Minkään rikoksen uhriksi ei joudu, jos on riittävän varautunut.
   
 16. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Äläs nyt pappa viisastele. Kyse oli siitä, että Antigue heitti yleisiä varoituksia yksilöimättä, mitä erityisiä paikkoja tulisi karttaa. Siitä "leija", jolla on myös muita semanttisia merkityksiä, kuin suolistokaasu. "Leija" on usein käytetty metafora tilanteista, joista jostain syystä ei puhuta avoimesti.

  Muistutan samalla sinuakin, että myös aikanaan kertomani näpistelytapaukset ovat rikoksia. Ovat sitä edelleen, täyttä arkipäivää täällä. Mutta silloin minut ja muut, jotka asiasta jotain tiesivät, leimattiin väärän tiedon levittäjiksi ja pelottelijoiksi.
   
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  18.1.
  Viisastelen minä. Ei se, että joku turkulainen ei osaa enää laskea kahteenkymmeneen, oikeuta käyttämään karttakeppiä, opettajana. Jos maksuvälinepetoksen uhriksi joutunutta pidetään ”syyllisenä” hölmöyteen, lähestytään tasoa, jossa se, että ”entisen tytön” kesämökkiosoite on levitettävissä julkisesti, on lähes verrattavissa julkistuksen omakohtaiseen julkipanoon -siihen lähes itse kuulutettuun julkisuuden tarpeeseen. Jos kaikki rikoksen kohteeksi joutuneet ovat sitä rikoksensuosijoina, kuka suosii ja mitä?

  Taskuvarkaus on nyt jo täälläkin marginaali-ilmiö verrattuna maksuväline- ja nettipetoksiin. Kaikki niiden kohteeksi joutuneet eivät ole aiheuttaneet sitä hölmöyttään -joskin usein toki hyväuskoisuuttaan. Taskuvarkauksiin liittyi valitettavan usein vähemmän hillitty känni, toisin kuin maksuvälinepetoksiin, joissa toki niissäkin känni auttaa. Se johtaa myös tiettyjen stimulanttien vaikutuksen alla kirjoitettuihin kommentteihin. Turistien määrän kasvaessa, nettipetos ja sen välineilmiöt kasvanee samassa suhteessa -nyt kun nettikin toimii toisin, kuin aiemmin, jolloin se toimi kivikautisesti.

  Kumpaakaan rikostapaa ei tule suosia. Se on kuin #metoo-naisia pidettäisiin kaikkia potentiaalisina tarjokkaina, jotka saivat, mitä tilasivat.
   
 18. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sori, tulee toinen vastaus, nyt Antiguelle. Hän kun kirjoittaa niin harvoin, että en huomannut sitä eläkepapan kirjoituksen edestä.

  Draama vaan jatkuu, ja voi miten yllättävää, että "mummuttelu" alkoi taas kaksnelosella. Mieti nyt sinäkin, aikuinen mies, mitä näppikseltäsi päästelet eri kanaviin.
   
 19. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Nyt menee pappa tosi paksuksi nämä jutut. Taskuvarkauksista ja suoranaisista ryöstöistä ei herrojen Antigue ja eläkepappa mielestä saanut puhua aiemmin ja nyt ovatkin yllättäin jo marginaali-ilmiö. Useissa tapauksissa varmasti uhrin kohtalo on ollut "kiljuavusteista" (lainaus sinulta), mutta ei todellakaan aina.

  Maksuvälinerikoksen uhriksi joutumisella uskon olevan pitkälti samantyyppisiä taustoja. Hetkeksi heikentynyt oikeustoimikelpoisuus.

  Mukavaa illan jatkoa vaan sinnekin.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Pyydän muistuttamaan minua ilmaisustani "kiljuavusteista", siis linkkiä siihen.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Nyt kannattaisi mennä vaikka nukkumaan, arvon Sotavento, ettet nolaa itseäsi enää yhtään enempää. Sitten mieti aamulla tarkkaan, mitä haluat seuraavaksi kirjoittaa.

  Muista, että olen ollut niitä harvoja tukijoitasi palstalle saapumiseni jälkeen. Tuon kaltaisten purkausten jälkeen alan vakavasti ihmetellä miksi.

  Mikä ihme siinä on niin vaikea vastata helppoon kysymykseen, onko aiheellista varoittaa muita matkustajia maksuvälinepetoksista vai onko se mielestäsi turhaa draamaa. Helppo ja aiheellinen kysymys minusta.
   
  Last edited: 18.01.2018
 22. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Noniin, viikonloppu on alkamassa, vaalirumba täällä loppusuoralla ja palaillaan arkeen. Toivottavasti myös Kanariakeskustelussa.

  Heitänpä Antiguelle kysymyksen takaisin. Miksi ei ollut tarpeellista aiemmin varoittaa taskuvarkauksista? Tai suoranaisista ryöstöistä?

  En minä ole ketään kieltänyt varoittelemasta - toteanpa vaan, että uhriksi joutumisella on usein myös tiettyjä itse aiheutettuja taustoja. Noinhan te minua karttakepin kanssa valistitte taannoin, kun näpistelyistä kerroin.

  Pappa vaan kaivelee entisiä kirjoituksiaan - kyllä se kiljuavusteisuuden termi sieltä löytyy.
   
 23. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Pappa ei nyt löydä, joten uusin linkkipyynnön. Samalla laitan jotain sinne aamukahveelle, kokeneena, monenakin talvena, elämää eläneenä.

  Aamu voi olla rankka, vaikka keho olisi kuinka vankka, jos temppeliä halvensit sä sen, hetki voi olla, sekunttikin, ikuinen. Laulun sanoin:

  KAUHEA KANKKUNEN

  Tiedän yhden joka iskee miehen
  Vaikka kuinka julman
  Painonnostajakin kynsissä sen vaikeroi
  Vailla aaveen hyökkää ääneti
  Se takaa jonkun kulman
  Minkä kulman aavistaa ei koskaan sitä voi

  Se on kauhea kankkunen
  Olen tuntenut kauan jo sen
  Iskee kimppuusi se salaa
  Poistuu hetkeksi mut palaa
  Se on kauhea kankkunen

  Moni poika kehuu nuoruudestaan yhtä sekä toista
  Kuinka se on hyvin tähän asti pärjännyt
  Mutta kankkusen kun kohtaavat ei katseet enää loista
  Kun se onkin tomaateiksi silmät värjännyt

  Se on kauhea kankkunen
  Aamutuokio aikaa on sen
  Hiipii vuoteen jalkopäästä
  Kun se tulee ei se säästä
  Se on kauhea kankkunen

  Jos sä luulet että tutustua tuttavaani jaksat
  Lähde silloin minun kanssain sitä kohtaamaan
  Kunhan ilta ensin istutaan ja laskun sinä maksat
  Saattaa aamu tuoda sulle jotain tullessaan

  Oi kauhea kankkunen
  Itse kerjäsit'seuraa sä sen
  Älä minua siis soimaa
  Koita kerätä vain voimaa
  Kestää kauhea kankkunen

  Oi kauhea kankkunen
  Itse kerjäsit'seuraa sä sen
  Älä minua siis soimaa
  Koita kerätä vain voimaa
  Kestää kauhea kankkunen
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Toistan vielä arvon Sotavennolle edellisen viestini oleellisimman osan, mitä kannattaa tarkkaan aamulla miettiä, ja mitä sitten kirjoittaa. Mieti tarkkaan mitä vastaat. Mitä siis pitäisi kirjoittaa seuraavaksi. Sillä on suuri merkitys, usko pois.
   
 25. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos iltanauruista, papparainen. Enpä tässä nyt rupea sinulle linkkejä etsimään - sinun termisi tuo joka tapauksessa on.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti