Hae Anna.fi-sivustolta

Tenerifen/Puerto de la Cruzin kuulumisia

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä sotavento, 05.12.2017.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Minäkin toistan kysymykseni, johon en saanut vastausta. Miksi näpistyksistä varoittaminen aiemmin oli jyrkästi tuomittava asia? Miksi piti leimata minut, mummeli ja jokunen muu paniikin lietsojiksi?

  Tuohon toivon vastausta.

  Miksi maksukorttipetos olisi merkitykseltään suurempi, kuin henkilökohtaista omaisuuttaan menettäneen kohtalo? Tämän päivän esimerkissä oli kyse parista kympistä. 20 €. Onneksi ei enemmästä. Kai tuosta tehtiin poliisiasia?
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Keskusteluyhteytemme saattaa vielä palata tasolle, missä voit esittää kysymyksiä minulle, kunhan ensin osaat vastata esitettyyn kysymykseeni tämän viestisi taholta oikein. Suosittelen nyt nukkumaan menemistä ja miettimistä aamulla tarkkaan, mitä sanottavaa sinulla on. Pallo on nyt sinulla. Mieti siis tarkkaan.
   
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Aivan turhaa jaakaamista. Eikö tämän keskustelun tulisi edetä kronologisesti, ei pomppien, kuten nyt näyttää tapahtuvan.
   
 4. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Talviset huomenet kaikille!

  Vaikka palsta on vapaa kaikelle saaria koskevalle kirjoittelulle ja ajatustenvaihdolle, nyt näyttää menevän hieman "yli" ja ikäväksi. Please, voisitteko tehdä rauhan ja aloittaa uudelta "sivulta". Tämänkaltainen kirjoittelu karkoittaa loputkin asiallisuudet palstalta.

  Mukavaa viikonlopun alkua sekä Puertoon että Suomen talveen, joka nyt on saavuttanut myös eteläisen maanosamme.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Annehanne on oikeassa. Riitelyä ei tarvita, ei kaivata ja sitä tulisi välttää. Vaan kuka kertoisi sen tuolle itsensä rautakansleriksi "über alles" muihin nähden asemaan nostaneeelle besserwisserille. Hän tarttuu lillukanvarsiin, tekee niistä tarpeetonta draamaa, syyttelee muita kirjoittajia ties mistä, todistelematta mitenkään väitteitään, oikeudella jota ei todellakaan ole, ja mikä ei kuulu kehittyneiden aikuisten ihmisten keskustelukulttuuriin, PYYTÄMÄTTÄ ANTEEKSI tekojaan. Tällaisen ihmistyypin kanssa on vaikea keskustella tasapuolisesti, kun hän pikkuhiljaa jyrää kaiken alleen, alistaa muut kirjoittajat mantraansa ja purkaa omaa pahaa oloaan muihin kirjoittajiin.

  Tällainen käytös ajaa/ajoi palstan nykyisenkaltaiseen tilaan, eikä ole vaikea enää ymmärtää, miksi keskustelukulttuuri tällä palstalla aikanaan kuoli. Pyydän anteeksi niiltä "hiekkalaatikon kolmelta herrasmieheltä" väärinymmärrystäni ja kovasanaisia kirjoituksiani kohtaanne. Kohdistin oli suunnattu väärin ja nyt ymmärrän tilannetta paremmin. Palstalle mukaan tullessani ymmärsin "loukatun neidon" manipuloinnin seurauksena asioita väärin, ja siksi niin toimin. Tarjoan itse kullekin tuopin tai valitsemanne juoman, jos joskus kohtaamme. Myös rautakanslerirouvan puolustaminen loppui eiliseen iltaan. Niin makaa kuin petaa, sanotaan.

  Toki haluan edelleen vain rauhaa palstalle, joten mitään draamaa ei kohdaltani ei valheellisista väitteistä huolimatta ole jatkossa tarjolla. Kirjoittakaamme Annehannen viisaiden sanojen mukaan matkailusta jatkossa rauhassa, ilman riitoja. Toivotaan vain, että manipuloijamme tekee samoin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Totuus on välillä tarua ihmeellisempi hyvä kuitenkin että se lopulta löytyi.
  En koe tulleenni millään lailla kaltoin kohdelluksi herra A:n taholta mutta noteeraan anteeksi pyynnnön ja arvostan sen hyvin korkealle.
  Jatkakaa matkailu aiheista keskustelua itse en siihen enää aktiivisesti osallistu.
  Ehkä pidän vuoden parin paussin Teneriffan matkojen suhteen.
  Adios.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Hämmästyin miten nämä jutustelut nyt näin muuttuivat.

  Minulla ei ole pahaa Sotiksen mielipiteistä koskaan tullut, päinvastoin.

  Vuosien saatossa kun olen Puertossa matkaillut, niin ystävällisiä kanssamatkustajia olen tavannut.

  Mielipiteistä voi olla eri mieltä. Mutta ei kyllä ole koskaan tarpeen ollut nimitteleminen, se on loukkaavaa mielestäni. No,mikä on sanottu on sanottu.

  Olen joskus saanut täyslaidallisen joltain talviasukasporukalta tai mahdollisesti yhdeltä joka on katsonut asiakseen nimitellä minua, se ei ole minun häpeä vaan sanojan joka vielä kätkee sanomansa uskovaisen sanomaksi. No kuten sanoin sanottu mikä sanottu.

  Sotavennon ja puolison tapaaminen on ollut aina mukavaa, viisautta niin paljon ja elämänkokemusta jota mielellään on vastaanottanut. On koettu mukavia juttuhetkiä ja iloa näissä elämän kiemuroissa. Kiitos Sotikselle ihan vilpittömästi. Ehkä joskus taas tavataan, toivotaan niin.

  Nyt on pari marraskuista matkaa jäänyt tekemättä, viimeksi vakavamman sairauden vuoksi.

  Suunnitelmia oli porukalla taas mm. Sotisten ja muun matkaseurueen kanssa käydä mieliravintolassa ruokailemassa/ seurustelemassa. Aina ei elämä salli haaveiden toteutumista.

  Kiitollinen olen kumminkin kun pitkän toipumisen jälkeen, perheen ja ystävien tukemana taas saan olla seuraamassa kirjoitteluja. Kymmenien Puerto käyntien kokemuksia on kiva muistella ja teitä ihania ystäviä siellä Puertossa ja täällä kotimaassa.

  Antiguen innokasta talviasumista ja myös omiaan kokemuksia on ollut oikein mukava seurata, aina ei tarvitse olla samaa mieltä, niinhän se on kaikessa elämässä, jokaisella on omat mielipiteensä, näkemyksensä. Kiitos Antiguelle ihanista valokuvista! Paljon on tuonut iloa päiviin kun tuttuja kuvauskohteita on niin paljon saanut katsoa.

  Toivomuksillani ei ole mitään merkitystä vaikka haluaisin että riidan alku loppuisi ennen kuin alkaa todella pahaksi muuttua.

  Aika näyttää…

  Voikaa hyvin, nauttikaa elämästä!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Totuus on todellakin tarua ihmeellisempää, mutta uskokoon jokainen mitä huvittaa. Adios!
   
 9. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Omasta puolestani asiasta ei enempää kantsi meteliä pitää, Antigue, molemmin puolin sitä herjaa heitettiin, että anteeksi myös omasta puolestani, hymyillään kun tavataan. Toiveissa olisi keväällä tai ensi syksynä ilmeisesti lennättää itsensä sinne Puertoon, melkoisella varmuudella menee ensi syksyyn. On noita jälkipolven muuttohommia, ja vaimon toipuminen silmäoperaatiosta. En ole täällä palstalla käynyt lähiaikoina edes lukaisemassa mitään, kun tuo face aktiivisuus on vienyt miehen mukanaan. Katsotaan jos saadaan täällä jotain aikaiseksi. Me "hiekkalaatikkopojat" emme taida olla kovin pitkävihaisia, katsotaan nyt, me tosiaan olemme yhteydessä toisiimme aina silloin tällöin, Teneriffa on yhdistänyt, Aguila ja All_Marino ovat opiskelleet tuon Teneriffan ns. "pitkän kaavan kautta", minulla on heihin nähden lyhyempi oppimäärä. Kaikille tutuille terkkuja.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Ookke Karalle myös kiitos ja kumarrus väärinkäsityksen ymmärryksestä. Kiitos myös siitä, että ymmärtää miten asiat tulee erimielisyystapauksissa hoitaa. Pyydetään anteeksi, kätellään sovinnoksi ja unohdetaan menneet. Noin sen kuuluukin mennä. Turha vihanpito ja kyräily yhteisen hiekkalaatikon norsunluutornissa vuosien ajan yrittämättä ratkasista tilannetta ystävien/samanmielisten kesken ei ole kenenkään etu. Siksi reilusti vaan samaan pöytään ja keskustelemaan asiat selviksi. Sitä mieltä olen. Kiitos ja kumarrus.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Nyt on talvi iskenyt Kanarian saarille oikein voimalla. Vähän saaresta riippuen on ollut tuulia, sateita, liikenneongelmia ja sitä tavanomaista talvimeininkiä. On ollut vakaviakin tapauksia, turistibussi kaatui kyljelleen perjantaina Gomeralla huonon sään ja reistailevien jarrujen seurauksena. Kuljettajan ammattitaito pelasti pahemmalta, vain kaksi Brittituristia loukkaantui vakavammin. Säätyyppi on melko yhtenevä koko saaristossa - lunta on niin Teidellä kuin naapurisaartenkin nyppylöillä. Lanzaroten kuulu Malvasiaviini saattoi saada ihan uuden twistin "viinipoteroihin" sataneesta lumesta.

  Tietysti lämmittämättömät asunnot ovat nyt vähän kolkkoja - me kaivettiin esiin pieni lisälämmitin, mutta ei toistaiseksi olla käytetty. Vielä on huonelämpö parinkympin tuntumassa, mutta jos tuulet pysyvät kovina ja kun sateita on luvassa lisää, tuo saattaa olla tarpeen. Eilen illalla oli kyllä pakko hieraista silmiä ja tarkistaa mittarien toimivuus. Mutta kyllä, ulkolämpötila oli vain +13, mitä en muista täällä nähneeni kuin jonain "sen kylmimmän talven" aamuista.

  Näitä huonoja päiviä olen käyttänyt espanjan kotiopiskeluun. Suositaan myös espanjankielisiä sarjoja, kuten "El Comisario", katsellaan uutis- ja ajankohtaislähetyksiä espanjaksi jne. Tosin nyt taustalla näyttää menevän "Mentes Criminales". Jos jaksan, katson taas myöhäisohjelmana "Cuentamé comó pasó" -sarjaa, eli Francon aikaa. Tuossa eletään nyt vuotta 1984 ja kiinnostaa siksi, että näitä jaksoja en ole nähnyt sen kummemmin täällä kuin Suomessakaan.

  Vielä on hieman vajaat 3 kk jäljellä eikä sää varsinaisesti masenna, mutta onhan tämäkin kokemus, kieltämättä ainoa laatuaan tähän astisessa Kanariahistoriassa.

  Postaan tämän paikallista aikaa 21.15.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628

  Löytyisikö arvon rouvalta mitään sanottavaa tähän herjaavaan väitteeseen.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvään keskustelukulttuuriin kuulunee myös harhaisten väittämiensä todistaminen. Miten on, onnistuuko?
   
 14. salerosa*** Jäsen

  liittynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  12
  Annahan nyt aikuinen mies jo olla. Rasittavaa jo tuollainen vinkuminen.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628

  Minä en vingu, väärin arvattu. Kerro ihmeessä oma kantasi asiaan, jossa eräs kirjoittaja norsunluutornissaan, esittää katteettomia syytöksiään ilman aikomustakaan esitellä faktoja väitteilleen saati anteeksipyyntöjä herjauksistaan. Jos niitä ei tule, niin kysellään sopivin välein niitä uudestaan. Odotellaan...
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos Salerosa, mutta et oikein vakuuta. Mielipide se on toki tuokin, vaikkakin olankohautuksella unohdettu. Kerro ihmeessä lisää, niin onpahan jotain jutusteltavaa naurun lomaan näin sadepäivän iloksi. Puertossa siis sataa, on satanut jo päiväkausia putkeen.
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Lisäsin oikein kuvankin, on aikanaan pihakasvustosta
  kesälaitumilla pelastamani kukinto.

  Eipä vielä ole lämmitintä tarvinnut virittää, mielellään soisi tietysti säätyypin jo osoittavan kevättä, mutta tovi vielä saadaan odotella. Sääorientoituneita näyttävät olevan kaikkien saarilta aktiivisimmin kirjoittavienkin tekstit eri kanavissa. Paljon on pettymystä ja turhautumistakin lyhyemmin lomailleiden kommenteissa, tyyliin "ei koskaan enää palelemaan sateiselle Kanarialle". Eikä niitä yhtään lohduta se, että saarten erilaisista viljelysadoista osa pelastuu ja vesivarannot kohenevat. Ja kevät on takuulla kaunis. Nyt jo vihertää nätisti.

  Aika arkisia puuhia täällä on nyt harrastettu, uusien ja entisten astioiden järjestelyä ym. Ja ostettiinhan me syksyn lennot. Pomppuja ei edes katsottu, matkapäivälle tulee mittaa ihan tarpeeksi, kun on vielä siirtymä Reina Sofiasta Puertoon. Ensi talven varustelulistalle ollaan tehty joitakin lisämerkintöjä. Luettu, kuunneltu musaa, töllötetty telkusta hyviä leffoja ja suosikkisarjoja. Kokkailtu ja nautittu kiireettömästä elämästä.

  Tietysti toivon lämpimästi, vaikka en ole karnevaalifriikkinä kovin kunnostautunut, että ohjelma täällä kyettäisiin viemään läpi, mutta epäilenpä... Floridan kylän romerian peruuntuminen oli monille ikävä pettymys - meillekin sikäli, että odotettiin yhtä suosikkikoiraa hoitoon, mutta eihän nyt kukaan täysijärkinen siinä kelissä matkaan lähtenyt.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!
   
 18. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Aivan viime päivien sää on ollut kokonaisuutena parempi kuin ennustajien onnistuminen. Mutta eilen illalla oli jo vähän myrskyn meininkiä. Tuuli paukutti lännen puoleisia (olohuone) ikkunoita oikein voimalla ja vettä tuli useaan otteeseen kaatamalla. Ei enää yöllä, mutta läheisistä paikallisten asuttamista taloista näytettiin korjaavan parvekekamoja pois. Jos ennusteet nyt vihdoin pitäisivät kutinsa, viikonvaihteessa viimeistään olisi jo parempaa.

  Ystävänpäivä lähestyy ja silloin on tietysti vielä karnevaaliohjelmaa, "Sardiinin hautajaiset". Näytti olevan myös yhden Suomibaarin ilmoituksessa jo aiemmin jotkut teemabileet. Ja maaliskuun puolivälin jälkeen jo lähetetään "varhaisia muuttolintuja" matkaan toisen Suomipaikan perinteen mukaan.

  Koti-ikävästä täällä toisinaan tuttavien kanssa jutellaan, muidenkin kuin suomalaisten. Aivan inhimillisiä tuntemuksia, eikä niiltä kukaan pidempään kotimaastaan irti oleva välty. Vielä ei ole tullut mieleen oikeastaan muuta merkittävämpää, kuin nyt viileämpinä päivinä kaipuu takkatulen lämpöön... Mutta ainakin itselleni tämän tyyppinen ilman ala sopii paremmin kuin kuiva, täynnä katu- ym. pölyjä ja mahdollisesti hiekkaa.

  Matkavakuutuksista näissä ketjuissa ajoittain muistutellaan. Älkää hyvät ihmiset lähtekö reissuun ilman kunnon vakuutusta. Mitä tahansa voi sattua ja Eur. sairaanhoitokortilla saa vain välttämättömän ensiavun. Kyllähän yksityiseltä lääkäriasemalta saa apua tietysti ilman vakuutustakin; viime talvena Las Palmasissa ei Lähi-Tapiolan korttia tulkittu validiksi ja maksoin silloin sen käynnin, 40 €, jonka L-T tietysti korvasi myöhemmin. Mutta jos esim. tarvitaan lääkärikuljetusta Suomeen, sen kustannus mitataan kymmenissä tuhansissa euroissa ja ellei vakuutusturvaa ole, tyyristä leikkiä.

  Mukavaa loppuviikkoa!
   
 19. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Niin se vaan iski tauti Sotistenkin residenssiin. Ensin isännän pikakelausversio, nyt kirjoittaja viruu vähän tuhdimmassa taudissa. Huomenna lääkäriin, ellei kotikonstit riitä.

  Sää on jatkunut vaihtelevana, ja tuntuu että sateiden volyymi on niiden tullessa vaan kasvanut. Perjantaina tassuteltiin treffipaikalle Venezuelakadun Iberiaan oikein leppoisassa säässä, käytiin lähellä asuvien vieraittemme kanssa myöhemmin syömässä läheisessä Compostelanassa, josta ei varsinaisesti mitään uutta kerrottavaa ole. Paitsi että paljon matkailleet, Puertossa ensikertaa olevat kehuivat paikkaa vuolaasti. Pitkän illallisen henkilöhinta oli n. 29 €. Ja vettä tuli kaatamalla sinä aikana kun siellä viihdyttiin ja siinä illan mittaan alkoi myös alueelle tyypillinen voimakas tuuli.

  Kiva kuulla täällä ensimmäistä kertaa olevien kommentteja kaupungista, kun näkevät kaiken ihan uusin silmin ja vertailupohjaa on eri mantereiltakin. Uskon, että näemme heidät täällä vielä uudelleen. Hintatasoakin pitävät erittäin kohtuullisena, vaikka vain hotelliasukkaina ovat. E-bookersin kautta varattu paketti: lennot, hotelli, auto. Ja vinkki tuli myös pysäköinnistä. Auto on parkissa Piramédesin hallissa ja veloitus on 15 €/vrk.

  Annettiin nyt perjantaina vihdoin periksi ja pistettiin pieni lämmitin päälle, kyllä se lähineliöihin tietysti vaikuttaa, mutta lelujahan nuo ovat. Ja sähkö kallista. Sikäli historiallinen juttu kuitenkin, että ensimmäistä kertaa täällä ollaan kaivattu ja käytetty apulämmitystä.

  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti