Hae Anna.fi-sivustolta

terassi leveistä lankuista?

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä helena, 19.08.2010.

 1. helena Vierailija

  Onko kukaan tehnyt teraasilaudoitusta leveistä, paksuista lankuista? Itselläni on haaveena ollut terassi mahdollisimman leveistä lankuista, mutta nyt tosipaikan tullen aloinkin epäilemään valintaani. Lankku olisi 19,8 cm leveää ja 4,5 cm paksua. Onko jo liian jyhkeää? Talo on keltatiilinen -80-luvun tasakattoinen paritalo tummanruskeilla laudoituksilla. Terassista tulisi n. 3 metriä levä ja 9 m pitkä. Toinen vaihtoehto on uritettu lehtikuusi piilokiinnikkeillä. Urituksesta en kuitenkaan välittäisi, kun se saattaa olla hankala puhdistaa. Toisaalta isohko terassi urituksella voi olla sekavan näköinen.

  Mielipiteitä?!
   
 2. mikä ettei Vierailija

  Meillä on osa terassia tehty juuri tuollaisista jykevistä lankuista ja meidän mielestä se on ihan kivan näköinen. Loppuosa on kivilaattaa.
  Rappuset on tehty juuri sellaisesta uritetuista laudoista ja niihin kyllä kieltämättä kertyy hiekkaa ym roskaa.
   
 3. Te rassi Vierailija

  MIkäs siinä, jos ei ole budjettirajoitteita. Tuommoiset mammuttilaudat on hinnakkaampia kuin ohuemmat.

  Kolme metriä vaikuttaa vähän naftilta jos haluat terassille molemmin puolin istuttavan ruokapöydän.

  Lautojen asettelussa on sääntö, että ne pitää laittaa niin päin, että käpristyvät kuperiksi eikä koveriksi. Muistaakseni lauta käpristyy sydänpuuhun päin. Näet tämän laudan päästä. Lautatarhalla osaavat neuvoa, muista kysyä.
   
 4. hippatsu Vierailija

  Minusta leveä lankku on liukas, kun se kastuu. Jos taloudessanne ei ole lapsia, niin sitten se ei ole iso ongelma. Voi myös olla, että puu elää aika lailla, joten ruokapöytä todennäköisesti tulee olemaan aika kiikkerä, kun lankut vääntyilevät. Aika kallis kokeilu, jos jo 1-2 vuoden päästä olet valmis heittämään vesilintua koko lankkusysteemillä. Minusta jyhkeät lankut vaativat myös tilaa ja näyttävyyttä muiltakin osin eli heppoiset pienet kalusteet saattavat olla ihan eri paria lankkujen kanssa kun vielä lisää siihen sen, että talonne alkuperäiseen tyyliin ei leveät lankut kuulu. Voihan tietysti olla, että sinulla on silmää yhdistellä eri tyyleistä toimiva kokonaisuus.

  Itse en laittaisi tuota vaihtoehtoa. Uritettu lauta pysyy puhtaana esim. katuharjalla harjaamalla.

  Kannattaa myös ajatella ihan niin, että lattia on tuossa yhteydessä "vain" lattia. Kun lisäät terassille kalusteet, ehkä ruukkuihin kukkia jne, niin lattiaan tuskin kukaan kiinnittää huomiota, sillä hyvä lattia ei ole liukas, ei natise ja notku. Jos vertaat huomaamatonta perusterassia siihen, että sinulla olisi pahimmillaan leveä lankkuterassi, joka on liukas, vino ja nariseva, niin ymmärrät varmasti, että se huomaamaton "tavislattia" ei ole ollenkaan huono vaihtoehto.
   
 5. Mieljpie Vierailija

  Minustakin sinun haaveesi on hieman epärealistinen. Leveä lankku sopii paremmin sisätiloihin, mutta terassilla se juuri noiden elämistaipumustensa vyoksi on hyvin epäkäytännöllinen ja ongelmallinen. Vesikin jää siihen seisomaan, eikä se kuivu yhtä nopeasti, kuin terassilauta, jossa on ilmarakoja tarpeeksi tiheässä. Se on myös korostaa talosi matalaa profiilia massiivisuudellaan ja tekee raskaan vaikutelman.

  Lankku olisi liian kallis kokeilu! Kyllä laudasta tehty terassi on kaunis ja antaa enemmän myös mahdollisuuksia muotoilussa ja rytmityksissä.
  Näin minä sen "pääni sisäkuvassa" näen.
   
 6. Kesämökki Vierailija

  Kesämökkien terassist ovat usein lankuista, eivätkä ole kupristuneet tai kipristyneet, että what's the problem?
   
 7. vierailija Vierailija

  Rakensin mökin terassin 48*198 mm lankusta noin 5 vuotta sitten. Lankut käsittelin harmaaksi. Tämä on kyllä ihan toimiva tapa tehdä terassi.

  Nyt rakensin talon niin tähän laitoin komposiittistä. Lankuista tahtoo kulua pinnoite pois.

  Toimivia molemmat tavat.
   
 8. vierailij Vierailija

  https://www.designterassi.com/ ainakin sanoivat että vaikuttaa puun lahoamiseen ja mistä tietää onko ylös vai alaspäin on näin- kun sydänpuoli on alas-vuosirenkaat kaartuu alaspäin laudan sivulla. Sama toistenpäin jos ylös.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti