Hae Anna.fi-sivustolta

Terveellisiä eväitä työpaikalle?

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä Köyhä painonpudottaja, 04.01.2007.

  1. Koronnousu toi 40 euron korotuksen lainanlyhennykseen ja ajattelin kompensoida sitä alkamalla syömään enemmän eväitä töissä kalliin työpaikkaruokalan sijaan. Olen aika laiska ruokailija ja ruoanlaittaja; jos teen itse ruokaa sen pitää olla suht helppoa ja työmaaruokalassa taas on melkeinpä sama mitä on ruokana kunhan vatsa tulee täyteen.

    Olenkin ajatellut sellaista että tekisin aina sunnuntai-iltana ison satsin "jotain" jonka pakkaisin sitten astioihin ja söisin viikon mittaan. Aiempina tiukkoina aikoina olen tehnyt makaronilaatikkoa mutta en usko jaksavani syödä sitä koko loppuvuotta. :)

    Eli kaipaisin sellaisia perushelppoja reseptejä, mielellään niin että tulee vain yksi ruoka (esim. pata tai laatikko eikä esim. kastike + perunat) ja niin että ruoka-aineet olisivat jollain tapaa terveellisiä (esim. ei valkoista vaan tummaa riisiä, paljon kuituja, vihanneksia, lihaa jne.). Oiskohan kellään mitään vinkkejä? Tämä tulee hyvään saumaan siksikin että muutama kilo pitäisi tiputtaa ja kun teen itse ruoat pystyn kontrolloimaan syömisiäni paremmin.

    Itse olen ajatellut että varmasti saa satoja variaatioita esim. seuraavista aineksista

    vähärasvaista jauhelihaa/kanaa/seitiä?
    riisiä/perunaa/pastaa
    pakastevihanneksia
    munamaitoa

    Mutta kun olen niin surkea kokki en tiedä mistä sitä aloittaisi, mitä kokeilisi ja millä maustaisi!
     
  2. joreliini Vierailija

    Suosittelen että menet esim. Pirkan reseptihakuun. Sivut ovat "uudistuneet" aika kauheiksi, mutta reseptit ovat tallella. Sieltä löytyy vaikka minkälaisia ohjeita. Ja ne on testattuja!
     
  3. soppahullu Vierailija

    Tässä yksi hyvä keitto, jonka voi ottaa vaikka termospullossa mukaan tai sitten rasiassa ja lämmittää työpaikalla.

    Linssikeitto
    6 annosta
    * 1 iso sipuli
    * 1 pieni purjo
    * 2-3 valkosipulin kynttä
    * 2 tl öljyä
    * 2 porkkanaa
    * 1 palsternakka
    * 1/2 juuriselleriä
    * noin 1 1/2 l vettä
    * 3 rkl liha- tai kasvisfondia
    * 3 dl (noin 250 g) punaisia linssejä
    * 1/2 dl tomaattipyreetä
    * 1 tl timjamia
    * 1 tl meiramia
    * 2 laakerinlehteä
    * Pinnalle
    * persiljaa

    Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja porkkanat. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja valkosipulin kynnet. Paloittele kuorittu palsternakka ja kuutioi selleri. Kiehauta rasvassa sipulit. Lisää kattilaan myös paloitellut juurekset, vesi ja kasvisfondi. Mausta keitto tomaattipyreellä, yrteillä ja laakerinlehdillä. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.Lisää hyvin huuhdotut, valutetut linssit. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia. Hienonna keiton pinnalle runsaasti persiljaa.
     
  4. toinen samanmoinen Vierailija

    Sopat ovat meilläkin pop! Kävin eilen Kotimaisten kasvisten sivuilla ja katsoin siellä keittokirjasta taas mitäs laittaisin. Ruokalajiksi laitoin keitot ja pääraaka-aineena juurekset. Oijoi, sieltähän tuli vaikka mitä herkkuja! Käypä katsomassa!
     
  5. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lounassalaatit ovat myös hyvä vaihtoehto. Eli mitä tahansa kasviksia, ehkä jotain hedelmää ja kypsää lihaa, kalaa, sieniä, juustoa, tummaa riisiä/pastaa... variaatioitahan on loputtomiin. Sen kera ruisleipää, johan pysyy nälkä loitolla ja kevyttäkin on. Onko edullista, se voi olla toinen juttu. Mutta eihän ole pakko valita kalleimpia vaihtoehtoja - porkkana- ja kaaliraaste ovat hyviä ja edullisia.

    Keitot ovat tietenkin toinen hyvä vaihtoehto, samoin risotot. Niihinkin voi upottaa lähes mitä tahansa, rajana vain mielikuvitus ja makumieltymykset.
     
  6. eevuska Foodie-lady Espoosta

    liittynyt:
    27.06.2006
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tee iso satsi lihapullia ja sekoita taikinan joukkoon hienoksi raastettuja juureksia. Lihapullia voi sitten laittaa keittoihin, kylminä leivän päälle tai salaatteihin. Samasta mureketaikinasta saat pihvejä tai kokonaisen murekkeen.
    Kasvissosekeitoista on monia variaatioita. Jossain oli jo perusohje. Lötynee, kun haet keskusteluista hakutoiminnolla. Jos ei täällä ole niin ainakin Keittiössä on.
     
  7. Sienna@ Uusi jäsen

    liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paista iso satsi kana/kalkkunasuikaleita tai paistijauhelihaa tai vähärasvaista jauhelihaa. Pakasta. Niiden kanssa sitten pakastevihanneksia tai uunivihanneksia tai työmatkalla nappaa esim paprikaa tai tomaatteja kaupasta lisukkeeksi. Raejuustopurkki myös matkaan, ja sitä myös lautasen sivuun.

    Myös tonnikala-raejuusto sekoitus on nopea ja terveellinen välipala.

    Sekoita kanasuikaleiden joukkoon halutessasi ananaspaloja.
     
  8. C81 Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.01.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!
    Meillä sama ongelma, budjetti ei ole järin suuri, ja haluaisi syödä kevyesti.
    Me tykätään tomaattikeitosta :
    Kuullota pannulla valkosipulia ja sipulia, ja lisää hieman tomaatti pyrettä
    -> lisää tomaattimurskaa
    -> mausta suolalla, ripauksella sokeria, ja paljon yrttejä sekaan.
    Ruokaisampaa saat kun ostat linssejä tai papuja ja lisäät niitä. (myös muut kasvikset käy lisäksi - esim. paprika, selleri, ...)
    Tomaattimurskaa saa halvalla tarjouksesta tai näistä halvemmista ruokakauppaketjuista. Annostuksen voi ajatella 1tlk/1pvä, eli isosta kattilallisesta tekee jo todella monelle päivälle ruokaa.
    Myös se 'laihdutuskaalikeitto' on edullista ja hyvää, ja täyttää vatsan hyvin. Sitä voi syödä, vaikkei kaalikeitto-kuurilla olekaan.
     
  9. sicce Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parempi ehkä niin. ;D Kaalikeitto on niitä, jotka ensimmäisellä syönnillä on tosi hyvää, mutta alkaa hyvin pian pursuta jo korvistakin ulos useamman kerran lämmitettäessä.


     
  10. Ruis & kaura Vierailija

    Minä syön töissä puuroa, se on helppo valmistaa työpaikan mikrossa. Lisukkeeksi saatan laittaa mehukeittoa, vaniljajugurttia tai sitten syön vain suolaisena.
     
  11. Mutta, jos työpaikalle ei ole sen paremmin jääkaappia eikä mikroa? Syö aina vaan niitä iänikuisia voileipiä. Joitain salaatteja ilman kastikkeita ja hedelmiä myös voi ottaa mukaan, siinäpä se. Lounasruokala on kyllä talossa, mutta on kallista ja hintaan sisältyy salaatit ja voileivät ja kun ruoka on kallis, niin silloin pitää ottaa koko rahan edestä, näin on opetettu. Silloin taas syödään liikaa eikä laihtumisesta tule mitään. Eikä oikeaoppisesta lautasmallista ole tietoakaan. Nämä lounasruoat on tehty raavaille miehille, ei toimistotyötä tekeville naisille.
     
  12. Jääkaappia voi muutaman tunnin korvata ihan hyvin pakkaamalla eväät tiiviisti yhteen jääkylmää nestettä sisältävän limsapullon tai pakastimesta otetun kylmäkallen kanssa. Sillä konstilla voi jonkin verran laajentaa tuota kylmänä syötävien eväidenkin skaalaa.
     
  13. liisukka Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    ruokatermari.(termospullo) Sinne voit laittaa keittoja, puuroja, kuumaa vettä(jos käytät kuppikeittoja) lämmitettyjä lihapullia leivän kanssa syötäväksi. Vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka. Eikä ole kallis investointi.
     
  14. ippu Vierailija

    Kyllä meinas muutamilla mennä ruoka kurkkuun, kun ekan kerran menin vihreä Carlsberg-minikylmälaukku kainalossa töihin. Huulta sitten heitettiin puolin sun toisin kaljottelusta. Mutta mutta on hyvä talvellakin. Tänäänkin 30 asteen pakkasessa sain salaatin paleletumatta töihin ja matkalla olin sentään nelisenkymmentä minuuttia ulkona. Kesällä jäädytettyä vettä pullossa mukaan kassin sivulle, iltapäivän helteessä viileä juotava kyllä kelpaa.
     
  15. TML Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä muutama itselleni maistuva työpaikkaruoka, joissa annoksen hinta on alle euron

    - puurot, erityisesti ohrauunipuuro. Lisäksi maito tai marjakeitto.

    - keitot (minestrone, nakki, sei, kasvissose, liha, jauheliha)

    - perunasalaatti: keitetyt perunat paloitellaan, ja ne sekoitetaan kastikkeeseen (jogurtti/kermaviili tai muu hapanmaitojuttu tai majoneesi ja mausteeksi suolaa, pippuria, tuoretta yrttiä silppuna jos on). Lisäksi sekaan pilkotaan suolakurkkua, raastetan porkkana ja jos on raejuustoa tai auraa, niin sitä sekaan.

    - kiusaukset

    - kaalipata, -keitto, -kääryleet (kääryleet teen kiinankaalista)
     
  16. Sienna@ Uusi jäsen

    liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja jos ei ehdi itse laittaa... pakastinaltaasta löytyy Apetit Quick and Tasty - mikrokeitot esim. kanakeitto; kevyitä eikä tarvitse sulatella koko ruokatuntia, koska lisätään 2dl vettä ennen mikroa. Tulee valmiiksi muutamassa minuutissa.
     
  17. Jomps Vierailija

    Itse en vaivaudu töissä syömään muuta kun 2 palaa ruisleipää väliin kinkkua, kananmunaa ja juustoa ja joku hedelmä kuten banaani/omena. Tai sit puuroja ja kuppikeittoja tulee myös välillä otettua mukaan.
    Helppoa, halpaa, terveellistä ja nopeaa :)
     
  18. ++ Vierailija

    Kaikki muu on todella terveellistä, mutta noi kuppikeitot eivät kyllä sisällä mitään aitoa ja terveellistä. Pelkkää vatsantäytettä.
     
  19. NasuMasu Vierailija

    * Oma tekemät kasvispihvit/soijarouhepihvit
    * 1 prk maitorahkaa, tähän sekoitetaan esim.marjoja / kauden hedelmiä,voi notkistaa esim, jugurtilla / mehukeitolla, sekaan leseitä yms..pitää hyvin nälkää ja terveellistä
    * Munakas esim.espanjalainen perunamunakas tai munakasrulla
    * suolainen pannukakku
    *täytetyt letut, näihin voi upottaa edellispäivän jämäriisit,sekavihannekset yms..
    *jauhelihaperunasose laatikko, jauheliha ruokia kannattaa " jatkaa"tummalla soijarouheella terveellistä ja makueroa ei huomaa.
     
  20. laihduttaja Vierailija

    Heippa! Useimmiten syön lounaaksi puuroa minäkin. Se ei mene aamulla kotona alas ja kun kuituja pitäisi saada ja laihtuakin, niin olen alkanut tehdä puuron työpaikan mikrossa lounaaksi. Samalla tulee tyhjennettyä pakastinta, kun ottaa mukaan marjoja tai hilloja.
     
  21. jeppuq Vierailija

    Variaatioita erilaisista perusruoka-aineista löytyy kyllä loputtomasti! Ja tarkkailemalla ainesosia saa ruoista myös terveellisiä. Eli vähemmän kermaa ja rasvaa, enemmän rehuja, vähärasvaista lihaa ym.

    Itsekin laitan työruoiksi aina kerralla isoja satseja ruokaa, joita sitten pakastan annoksittain. Suosittelen esimerkiksi erilaisia keittoja (kasvissosekeitto, kalakeitto, jauhelihakeitto etc.), laatikoita (liha-peruna, pastabroileri ym.) ja vastaavia.
     
  22. mössykkä Vierailija

    Pirkan tomaatti-valkosipuli-pastakastike on hyvää! Lisään siihen jauhelihaa yleensä ja syön pastan kanssa. Melko riittoisa purkkikin. Tosin jos ei mikroa ole käytettävissä niin...
     
  23. vakioeväs Vierailija

    Tämä riittää kahdelle moneksi päiväksi.

    800g nautajauheliha (täysrasvainen)
    400g rantuläskiä (kastikeliha)
    pari-kolme sipulia
    pari-kolme tomaattia
    mahdollisesti purjoa ja paprikaa
    aurajuusto
    paljon valkosipulia
    paljon kuivattua tai tuoretta chiliä
    mustapippuria
    hieman kanelia
    suolaa

    Tuon kanssa popsitaan mikrolla lämmitettyjä tuoreita tai pakastevihanneksia. Parsakaalta, papuja, pikkuporkkanoita, herneitä, kukkakaalta, ruusukaalta.
     
  24. helppo ja nopea Vierailija

    Otan töihin välillä omat eväät mukaan;

    Broilerfileepihvi (jonka olen paistanut ja pakastanut) sen kanssa muutama
    kirsikkatomaatti, jäävuorisalaatinlehtiä sekä babyporkkanoita (myydään pussissa)
    banaani tai omena makeanhimoon

    tai pala, vähintään 70% kakaon suklaata
    (yksi pala riittää)

    Jauhelihapihvi (iso) jonka olen maustanut lihaliemikuutiolla (ei tartte muita mausteita)
    ja salaattia. Makeanhimoon pakattu vähäkalorinen mehukeitto (pieni)

    Kaurapastainen kinkku/omena/paprikasekoitus -salaatti
    makeanhimoon xylitol dents -pastilli (ei voi syödä monta=laksatiivinen)

    Reissumies jossa tonnikalaa, tomaattia yrttisuolaa ja vähärasvaista juustoraastetta (voi lämmittää mikrossa)

    Jos kaapista ei löydy muuta, otan mukaan paahtoleipää jonka päälle sipaisen beceliä, paloittelen tomaattia johon sekoitan tuoretta basilikaa, joskus väliin vähärasvaista tuorejuustoa. Pähkinöitä.

    Puuropussit
     
  25. ei lihota Vierailija

    AP:lle

    ihan normaalia kotiruokaa
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti