Hae Anna.fi-sivustolta

Testosteroni

Viestiketju osiossa 'Kuntoklubilaiset' , käynnistäjänä Niimi, 26.05.2010.

 1. Niimi Vierailija

  Mua kiinnostaa miten saa testosteronia nostettua ja millä se taas laskee?
  Ruokavalio, liikunta ym asiat?
   
 2. hille2 Vierailija

  E-pillerit ja alkoholi -yhdistelmä nostaa kropan testosteronipitoisuutta rutkasti.
   
 3. anni. Vierailija


  No tuo on tavallaan totta. E-pillerit laskee kropan testosteronipitoisuutta huomattavasti, mutta kun ottaa alkoholia, maksa polttaakin sitä eikä hormoneja, joten hetkellisesti testosteronipitoisuus nousee PROSENTUAALISESTI huomattavasti. Taso tuskin kuitenkaan yltää edes alkoholin vaikutuksen alaisena samalle tasolle kuin pillereitä käyttämättömällä.

  Eli jos normaali naisen testosteronitaso on vaikkapa 100. Pillereitä syövällä naisella se voisi olla 10. Kun normaali pilleritön nainen ottaa alkoholia, hänen testosteronitasonsa voi nousta esim. 130:een, eli 30%. Kun pillereitä syövä nainen ottaa alkoholia, hänen testosteronitasonsa voi nousta esim. 60:een, eli 500%. Vaikka taso siis nousee pillereitä syövällä hetkellisesti jopa 500%, se on silti pienempi kuin pillereitä syömättömällä. Luvut vedin hatusta, ihan vain asiaa selkeyttämään, ne ei ole mitään todellisia testosteronitasoja.

  Eli pillereiden syöminen on ainakin yksi asia joka laskee testosteronitasoa, sekä miehellä että naisella. Miehellä ainakin lihavuus vähentää testosteronin määrää, samoin liikkumattomuus. Miehillä alkoholi vähentää testosteronia kun naisella se lisää sitä. Ruokavalion rasvan määrä vaikuttaa veren testosteronipitoisuuteen. Korkeimmat testosteronipitoisuudet mitataan ihmisiltä, jotka saavat noin 30% energiastaan rasvasta.

  Seksin säännöllinen harrastaminen nostaa testosteronimäärää ainakin miehillä. Seksiä tulisi harrastaa vähintään 8 kertaa kuukaudessa. Myös säännöllinen yöuni nostaa testosteronin eritystä. Sinkki (mielellään yhdessä magnesiumin ja B-vitamiinin kanssa) lisää testosteronin määrää samoin kuin kova lihastyö. Lihastyö ei kuitenkaan saa olla liian pitkäkestoista, noin 45 minuuttia vuorokaudessa ja pari lepopäivää viikossa. Lakritsin syöminen laskee tutkimusten mukaan testosteronitasoja.

  UFS
  Testosteroni boosterit - Lisäravinteet - Lisaravinteet.info
   
 4. upupup Vierailija

 5. mikähän Vierailija

  mikähän mahtaisi olla ns normaali testosteroni taso naiselle?
   
 6. että näin Vierailija

  D-vitamiini ja testosteroni!

  Tuoreen itävaltaistutkimuksen mukaan veren D-vitamiinipitoisuus kulkee käsi kädessä testosteronipitoisuuden kanssa. Jos veressä oli runsaasti D-vitamiinia, niin silloin myös veren testosteronipitoisuus ja vapaan androgeenin indeksi (FAI) olivat korkeat. Tutkimuksessa oli mukana 2299 miestä.

  Vapaan androgeenin indeksi (FAI) lasketaan kokonaistestosteronin ja sukupuolihormoneja sitovan globuliinin (SHBG) suhteesta. FAI kuvastaa erittäin hyvin androgeenivaikutusta. Testosteronituotannon lisääntyessä SHBG:n synteesi vähenee ja FAI suurenee merkkinä lisääntyneestä androgeenivaikutuksesta.
  .: D-vitamiini ja testosteroni

  Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että tunnin auringonotto voi nostaa miehen testosteronia 69 prosenttia. Testosteroni on miehen tärkein sukupuolihormoni. Se huolehtii sukupuolielinten kehityksestä ja luo edellytykset tyypillisille miehisille seksuaalisuuden piirteille (edistää siemennesteen tuotantoa ja pitää yllä seksihaluja). UV-säteily kiihdyttää D-vitamiinin tuotantoa iholla. Tässä tapahtumassa on lähtöaineena skvaleeni, joka muuntuu 7-hydrokolesteroliksi ja edelleen D-vitamiinin esiasteeksi (kalsidioliksi). Munuaisissa kalsidioli muuttuu varsinaiseksi D3-vitamiiniksi (kalsitroliksi). Ilman auringon UV-säteilyä 7-hydrokolestroli muuttuu kolesteroliksi! Tätä ette varmaan ole ajatelleetkaan, mutta seerumin kolesterolipitoisuudet ovat talvella korkeampia kuin kesällä ja se johtuu nimenomaan tästä auringon roolista.

  Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90 prosenttia ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen nainen saa ruoastaan keskimäärin 5 ja mies 7 mikrogrammaa D-vitamiinia.
  veteraaniurheilija: D-vitamiini lisää testosteronia

  D-vitamiini lisää miesten testosteronia
  D-vitamiini lisää miesten testosteronia ? Terveyshymy

  Testosteronipitoisuudet alenevat usein miehillä ikääntymiseen liittyen, ja se voi esimerkiksi vähentää jaksamista ja lisätä väsymystä. Korkeammista testosteronipitoisuuksista on apua esimerkiksi lihasmassan ja luuntiheyden säilyttämisessä. Uuden kontrolloidun itävaltalaistutkimuksen mukaan riittävä D-vitamiinilisä kohottaa testosteronipitoisuuksia miehillä.

  Tutkimusryhmään kuuluneet käyttivät 83 mikrogramman suuruista päivittäistä D-vitamiinilisää vuoden ajan. Kontrolliryhmään kuuluneet saivat lumevalmistetta. D-vitamiinilisä kohotti kokonaistestosteronin, bioaktiivisen testosteronin ja vapaan testosteronin määrää. Kontrolliryhmässä ei muutoksia havaittu.
  Aamiainen ruohikolla: D-vitamiinilisä kohottaa testosteronia miehillä

  Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
  Ajankohtainen D-vitamiini - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen

  Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
  EFSA - Scientific Opinion of the NDA Panel: Tolerable Upper Intake Level of vitamin D
   
 7. 100µg Vierailija

 8. 100µg Vierailija

 9. duhoven Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.12.2017
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Last edited: 12.04.2020

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti