Hae Anna.fi-sivustolta

Thaimaahan asumaan?

Viestiketju osiossa 'Ulkosuomalaisena' , käynnistäjänä Supikoira*, 07.11.2008.

 1.  
 2. Onpa varsin katkeran tuntuista tekstiä. Et todellakaan ole paljon Thaimaassa asunut tai edes vieraillut. Olen käynyt Thaimaassa, niin eteläisessä kuin pohjoisessa Thaimaassa, kuutisen kertaa eripituisia aikoja. Minulla on naisystävä Krabilla ja olen ehtinyt tutustua Thaimaaseen ja Thaimaalaisiin aika hyvin. Kun tuon sinun vuodatuksesti suodattaa kaksi kolme kertaa huolellisesti, niin siitä jää ehkä jotain totuuden siementäkin.

  Thaimaassa voi elää aivan mainioisti ja ilman hysteeristä pelkoa mistään noista asioista, joista paasaat tekstissäsi. Luulen, että tietosi on peräisin ahkerasta netin selaamisesta, mutta ei sieltä mistä tietoa pitäisi saada eli ihan oikeilta Thaimaalaisilta ihmisiltä ja viranomaisilta. Lisäksi tulisi elää puoli vuotta tai vuosi aitojen Thaimaalaisten parissa tavallista arkista elämää, mieluiten vielä kaukana turistikohteista.

  Kyllä Thaimaaseen voi mennä asumaan, kun menee sinne nöyränä paikallisia ihmisiä kunnioittaen ja valmiina oppimaan paikalliset tavat ja kielen. Lait ja oikeuskäsite ei toki ole Eurooppalaisella tasolla, mutta hyvin käyttäytyvä ihminen ei joudu kohtuuttomiin vaikeuksiin edes Thaimaassa. Thaimaalainen on oppinut Buddhalaisuutensa takia kunnioittamaan kaikkea elävää, siis myös toista ihmistä. Ehkä silloin on hyvä edes osaksi omaa henkisyyttäsi omaksua Buddhalaisuudesta joitain perusasioita, niin olet paljon paremmin tervetullut Thaimaalaisten maailmaan ja maahan. Ei se sen vaikeampaa ole. Ei tule mennä sinne omistajan elkein tai osoittaen ylemmyyttään varallisuudellaan. Antamalla Buddhalaisuuden mukaan pieniä lahjoituksia köyhimmille tai Buddhalaistemppeleille pitää sinut hyvin arvostettuna vierailevana Thaimaalaisena. Puhut silloin samaa kieltä heidän kanssaan. Ei se niin vaikeaa ole.

  Kannattaa toki välttää kaikkea laittomuutta, jopa liikennerikkomuksia tai joutumasta liikenneonnettomuuksiin. Ei ne tarkoituksella rankaise ulkomaalaista kaikessa. Lait vain ovat hataralla pohjalla tai niiden noudattaminen ja oikeuskäytäntö puutteellista. Sekin asia on korjaantumassa pikku hiljaa. Kun puhuukin Thaimaasta täytyy asenne olla positiivinen ja kunnioittava. Se on kaiken perusta selvitä sinä maassa ja sen maan ihmisten kanssa. Näin helppoa se on ihan oikeasti. Kunnioitus ja arvostus niin, että ei korosta omaa hyvyyttään, paremuuttaan tai varakkuuttaan suhteessa Thaimaalaisiin.
   
 3. Siellä ei saa omistaa mitään kämppää ulkomaiset ja jos naimisiin menee, niin vaimon se on. Veroakin luultavasti pitää makssa eläkkeestä. Kuninkaallisia ei passaa moittia, muuten se on vankilareissu ja pitkä onkin. ainakin turistikohteissa vanhat 70 v ukkelit käy alaikäsiä panemassa, siis lapsiprostituoituja. taitaa kaikki pedofiilit siine mennä.
   
 4. Hannu Vierailija

  Edelleen, saa omistaa osakkeen kerrostalosta tai auton. Myös tyttöni, jolla on kaksoiskansallisuus saa omistaa mitä vaan. Eläke maksetaan suomeen, ei Thaimaahan. Kaikkea noita löytyy, joka maasta. Kuka nyt kuningasta haukkuisikaan, kun on siellä vierailulla tai asustaa. Käytöstapoja tulee olla ja maassa, maan tavalla.
   
 5. kannattaa ottaa Vierailija

  selvää, mitä saa omistaa ja tuo verotusasiakin. Toinen väittää toista kuin toinen.
   
 6. Paljon matkustanut Vierailija

  Olen hämmästynyt siitä, miten asiattomia vastauksia tähän aiheeseen on tullut. Maailmassa ei liene mitään maata, joka olisi täydellinen. Kaikissa on ongelmansa. Huumeita, prostituutiota, rikoksia on myös Suomessa. Jos haluaa muuttaa johonkin maahan, on noudatettava sen maan lakeja ja myös paikallisiin tapoihin täytyy ainakin jollakin lailla sopeutua. Suomalaisilla tuntuu olevan helmasyntinä jotenkin väheksyä muita maita, uskontoja ja kulttuureita siinä virheellisessä uskossa, että "elämme maailman parhaassa maassa" ja tapamme ovat ainoat oikea.
  Kannattaisikaan ennen muutto-ym. Aikeita hieman edes perehtyä siihen maahan, johon aikoo muuttaa?
   
 7. samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Se tieto ja osaaminen, mitä tarvitaan ei todellakaan löydy tällaisilta palstoilta.
   
 8. ThaiLover Vierailija

  Thaimaassa elämä on leppoisaa ja lämmintä. Eläkkeellä pärjää mukavasti ja viisumin saa pidempiaikaiseenkin oleskeluun, jos tosiaankin on eläkkeellä. Ihan Helsingissä olevasta Thaimaan suurlähetystöstä voi hakea viisumin. Nevovat siellä kyllä. Ja matkatoimistotkin järjestävät näitä viisumeita.

  Kannattaa myös tutustua thaimaalsisiin naisiin. Pitävät miehestä hyvää huolta ja tyydyttävät kaikki tarpeet. Jos olet kiinnostunut thainaisista, kannattaa lukea tämä kirjoitus:
  http://www.asumaansuomeen.fi/ulkoma...alaista-miesta/thaimaalainen-nainen-vaimoksi/
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti