Hae Anna.fi-sivustolta

Thassos

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Lilli, 11.02.2006.

 1. Lilli Vierailija

  Olemme menossa Thassokselle Blue View hotelliin.Onko kokemuksia? Millainen on ranta hotellin edessä? Keittiön varustetaso?
   
 2. Hannele Vierailija

  Heippa.Olimme viime kesänä ko. hotellissa ja tykästyimme kovast,kuten Thassokeen yleensäkin.
  Meille sattui vähän isompi yksiö,joten meillä oli iso parveke omassa rauhassa.Ne muut parvekkeethan ovat vieri vieressä.
  Keittiön varustetaso oli aika vaatimaton,kyllä sillä pärjäsi,jos vain aamukahvit laittoi.Meillä kylläkään ei ollut suodatinta,mutta muissa huoneissa kuulema oli.
  Ranta siinä edessä on kiviranta,me uimme lähinnä hotellin altaalla.
  Lähellä on ihana leipomo,josta hain aamuisin lämpimät sämpylät ja-ah-niin ihanat munkit.
  Hotellilla on ihana pikkukoira Aris,joka tykkää palloleikeistä ja puruluista.
  Hyvää matkaa Thassokselle.
   
 3. Lilli Vierailija

  Kiitos vastauksesta Hannele!
  Täytyypä sitten lisätä matkalaukkuun varoksi suodatin ja puruluita!
  Olemme aikaisemmin käyneet monella Kreikan saarella, Thassos on näkemättä, ja odotammekin sieltä lähinnä rauhallista tunnelmaa, leppoisaa oleilua ja rentoutumista.
  Saanko kysyä, mikä oli huoneenne numero, joskus aiemmin olemme saaneet matkaa varatessa toivoa tiettyä huonetta (jos olemme menneet esim. edelliskesäiseen paikkaan), ja useimmiten toive on toteutunutkin. Tuollainen omassa rauhassa oleva parveke olisi luksusta!
  Juhannusta odotellessa
  Lilli

   
 4. Hannele Vierailija

  Se parveke oli aivan ihana.Varpuset tulivat kanssamme aamiaiselle,ja näimme jopa pyöriäisiä merellä(parveke oli merelle päin).Valitettavasti en muista huoneen numeroa,mutta molemmissa päädyissä päärakennusta on isommat yksiöt.Jos teitä on vaikka kolme,niin on mahdollista,että saate isomman huoneen.
  Vuokratkaa ihmeessä auto,ja kierrelkää pikku kyliä ja saari ympäri.Meillä oli kolme päivää ja nähtävää riitti,vaikka saaren ympärys on n. 100 km.Auto kannattaa vuokrata itse,saimme yli puolet halvemmalla kuin matkanjärjestäjän kautta.
  Myöskin suosittelen etsimään ravintola Pelikanosin,jossa saatte unohtumattoman illan.
  http://www.thassos-island.com/pages/pelikanos/
   
 5. Jaana Vierailija

  Blue View hotellilla on tosi hyvä ruoka, joten jos ette mene kylille syömään, niin kannattaa ehdottomasti syödä hotellilla. Jos esim. kolmelle pitäisi ruokaa laittaa niin se on kyllä aika hankalaa jo tilojen ja astioiden takia. Hotellilta löytyy hyvä ja monipuolinen ruokalista ja mitä ei löydy ne saa tilattua Athenalta (hotellin omistajan vaimo). Aamupala on tosi hyvä. Hotellin ranta edestä on kivinen ja rannalla ei ole tuoleja/varjoja, lasten kanssa hankala uimapaikka, mutta vuokratkaa auto sillä saarelta löytyy toinen toistaan upeampia hiekkarantoja / poukamia, joissa ei juuri tungosta ole. Tossut mukaan, joillain rannoilla on merisiilejä. Hotellin uima-allasalue on hyvä. Olette valinneet lomallenne tosi hyvän hotellin, uskon että tulette viihtymään. Aurinkoisia lomapäiviä. ps. Aris ""rakastaa"" fetajuustoa.
   
 6. Lilli Vierailija

  Mukava kuulla, että teillä on ollut positiivisia kokemuksia Thassoksesta yleensä, ja hotellista myös!PYÖRIÄISIÄ! WAU! Ainahan se kuitenkin on pientä arpapeliä tuo hotellin valitseminen, eivätkä kuvat kerro totuutta! Usein reissulillamme hotelli on ollut vain tukikohta, josta tehdä tutkimusretkiä eri puolille, mutta parin viikon pituisella lomalla on kiva muutamia päiviä vain löhöillä hotellilla, tekemättä mitään erikoista,eli siis vain latailla akkujaan.

  Tuosta hotellin ravintolasta; viime vuosina olemmekin usein syöneet hotellilla, jos ruoka on ollut hyvää, ja lähteneet sitten vasta ""voltalle""ja yömyssylle kylille. Olemme tehneet havainnon, että näissä pienissä perhehotelleissa Kreikassa ruoka on ehkä enemmän kotiruokatyyppistä ja perinteikästä. -Toki aiomme ehdottomasti kokeilla tuota Hannelen mainitsemaa ravintolaa myös! (Itse ei kyllä tule mieleen lomalla alkaa kokkailemaan).

  Vielä kysyisin autoilusta: Kastron vuoristokylä kiinnostaisi retkikohteena. Luin jostain, että tie sinne on huono: vaatiiko se jeeppi-tyyppisen auton, vai selviääkö tavallisella?Entäs mantereen puoli, kannattaako sinne tehdä päiväretki? Onko näkemistä?

  Ihanien vastaustenne johdosta odottelen reissua yhä malttamattomammin!

  terveisin Lilli
   
 7. Jaana Vierailija

  Viime kesänä aikankin Kastrolle ei päässyt kuin jeepillä ja moottoripyörällä. Toukokuussa oli ollut kovat sateet, jotka olivat huonontaneet vuoristotiet. Pikkuautolla, joka oli meillä vuokralla viikon ajan pääsi joka paikkaan muualle. Kiersimme saaren pariin kertaan, kävimme paikallisilla Prinoksen markkinoilla, pikku kylissä, Theologoksessa, joka on vanha saaren pääkaupunki ja Limenaksessa, mutta emme ehtineet mantereen puolelle Kavalaan. Monta päivää kului erilaisissa rantapaikoissa, tosi hienoja, ihania rantoja, monta, monta, mm. Pachis, ihana paikka. Kun saatte saaren kartan, niin sen mukaan on helppo suunnistaa. Vielä tuosta ruokailusta sen verran, että hotellilla ruoka oli paljon, paljon maukkaampaa ja ehkäpä edullisempaa, kuin kylän ravintoloissa, tuli sen verran niitä kahden viikon aikana testattua. Athena kertoi, että tämän tulevan kesän ruokalistaan tulee muutoksia ja enemmän tyypillisiä kreikkalaisia ruokia lisää. Mussakka oli tosi hyvää. Ette tosiaankaan tule pettymään, päin vastoin, hotelli on hyvä valinta vaikka 5 viikon lomalle. Hotellin ***+ on vähän alakanttiin arvioitu, mielestäni ansaitsee tähtiä enemmän.

  Vielä hotellin isäntäparista sen verran, että ovat todella ihania ja pitävät hyvää huolta vieraistaan. Lämmöllä heitä muistelemme. Huone siivottiin joka päivä ja perusteellisesti ja muutenkin hotellin sisustus ikkunaverhoineen ja portaan kaiteineen on tarkkaan valittu ja harkittu (emäntä asialla) Athena kertoo kyllä, jos olet kiinnostunut.

  Aamiaistarvikkeiden hinnat lähikaupassa (juustot, makkarat, mehut, hedelmät) ovat edullisia ja maukkaita, lähileipomon munkit toivat pari kiloa lisää elopainoa.

  Sen olemme päättäneet, että jos ko. hotelli on vielä ensikesänä 2007 listoilla, niin sinne menemme lomalle. Nyt, kun tässä muistelen ja kirjoittelen Thassoksen lomastamme, pitäisiköhän vaihtaa ????? Ei vaan, tänä kesänä lomailemme pari viikkoa Portugalissa, Albufeirassa, uusi paikka meille.

  Koska on lomanne, olisi kiva kuulla jälkeenpäin kommentit ?
   
 8. Lilli Vierailija

  Lentomme on juhannusta edeltävänä torstaina.(Eka kerta , kun olemme poissa Suomesta juhannuksena!).Kerron kyllä kokemukset sitten!

  Taidammekin sitten vuokrata jeepin ainakin Kastron reissua varten, hotellin väeltä varmaankin saa suosituksia vuokraamosta. Matkatoimistojen suosittelemat ovat usein muita kalliimpia.

  P.S.
  Mukavaa saada asiallisia ja ystävällisiä vastauksia!
   
 9. Hannele Vierailija

  Mekin olemme ensimmäistä kertaa pois Suomesta juhannuksena,kohteemme tällä kertaa Karpathos.
  Auton muuten vuokrasimme Speedylta,55 e kolme päivää,ilmastoitu,vähänajettu pikkuauto.Kastro jäi näkemättä,mutta eräs paikallinen oli sitä mieltä,ettei siellä mitään ole.En tiedä sitten millainen aukko sivistykseen jäi.
   
 10. sari Vierailija

  Vakuutukset eivät vuoriston hiekkateitä eli sinne ei saa ajaa. Mutta jos ajat, vastaat itse seurakuksista. me emme käyneet Kastrossa.
   
 11. Lilli Vierailija

  Jos näin on, täytyypä harkita asiaa uudestaan. Eipä kai lomamme siitä pilaannu, jos emme Kastroon pääsekään, se nyt oli vain yksi kohde muiden joukossa, joita olemme netistä katselleet.
  Kiitos informaatiosta! Varmennamme vielä paikan päällä.
   
 12. Jaana Vierailija

  Kannattaa ilman muuta käydä. Paikallisesta autovuokraamosta saat jeepin/pikku auton/moottoripyörän ehdoilla, joka kyllä kattaa kaikki mahdolliset vahingot, käytte vaan läpi kaikki ""pykälät"". Paikalliset ovat rehellisiä ja kertovat kyllä kaiken haluamasi, ovat tosi mukavia ja palvelunhaluisia. Ei tullut mieleemmekään, että meitä huijattaisiin. Oppaalta/Athenalta lisäapua, jos tuntuu, että on jotakin epäselvää. Siitähän lähdetään, että kaikki menee hyvin, mutta jos nyt jotain sattuisi, niin vakuutukset on kunnossa. Korkeuseroissa löytyy ja alussa varsinkin tuntui hurjalta ajella mutkaisia vuoristoteitä, mutta hienosti kaikki meni, on tosi upeita maisemia mitä katsella ja kun on koko päivä aikaa niin ei ole kiire minnekkään. Hienon lomapaikan olette valinneet (taitaa jo olla toistoa).
  t. Jaana
   
 13. Fia Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 18.2.2006 10:34]
   
 14. Hannele Vierailija

  Mihin aikaan olitte BW:ssa?
   
 15. Blondi Vierailija

  Vaikutti ensin hyvältä,että onko tässä ketju,jossa ei ole häiriköitä,mutta ei,eihän se ole mahdollista Sonera Plazassa.
   
 16. Jaana Vierailija

  Olimme elokuussa 2005 kaksi viikkoa.
   
 17. Hannele Vierailija

  Kysyin siksi,koska mietin olisimmeko olleet yhtäaikaa,mutta se oli sitten toinen Jaana.Me olimme nim. kesäkuussa.
   
 18. Lilli Vierailija

  Lilli täällä taas, hei!

  Vielä jatkan uteluani: tuliko snorklattua? Tai kuulitteko
  kenenkään kokemuksia? Olisiko vihjeitä hyvistä kohteista? Luimme, että Alikissa olisi hyvät rannat tähän tarkoitukseen, siellä on tiettävästi vanhan marmorinlouhintapaikan jäännökset(?) Tiedättekö muita kohteita?

  Jompi kumpi kertoi, että hotellin ranta on kivikkoinen, onko kävelyetäisyydellä hiekkarantoja? Rantapalveluja ei tarvitse olla!
   
 19. Hannele Vierailija

  Valitettavasti minä en voi auttaa tässä asiassa,koska emme snorklaile,emmekä juuri oleskele rannalla.Automatkoilla,jos löytyy kiva ranra,pulahdamme veteen.Mutta muistaaksen kylän edustalla oli hiekkarantaa,ainakin sandaalit olivat täys hiekkaa,kun kuljimme siitä.Toivottavasti Jaanalla on parempaa tietoa.
   
 20. Jaana Vierailija

  Hotellin ranta on tosiaankin kivikkoinen, mutta kun rantaviivaa käveli (ei keskustaan päin, n. 2,5 km, arvio, tuntui tosi pitkältä, matka oli osittain ylämäkeä ja + 30 asteen paikkeilla lämpötila) löytyy Tripitin ranta, jossa myös ravintola. Matkan varrella aiemminkin on jo paikoin hyviä paikkoja josta pääsee uimaan. Merisiiliä oli matkan varrella useita ajautuneena rantaan.Muita hyviä rantoja automatkan päässä mm. Makriamos, Hrissi Akti, Pahis ja monta muuta, joita en enää muista nimeltä. Aliki oli lähempänä, kuin nuo muut mainitsemani rannat joten porukkaa oli riittävästi.

  Snorklaus porukkaa ei tullut vastaan missään vaiheessa ja en kuullut kenenkään kommentteja ko. asiasta. Vedet on tosi kirkkaat joten uskoisin, että onnistuu.
  t. Jaana
   
 21. mari Vierailija

  Ei ole missään nähty snorklailua. Alikin alueella olettaisin sen olevan ehdottomasti kielettyä, siinähän on historiallinen alue.
   
 22. Nelly Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 18.2.2006 10:34]
   
 23. nellylle Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 18.2.2006 10:34]
   
 24. vaihtis Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 18.2.2006 10:34]
   
 25. Viime kesänä Vierailija

  Olin myöskin kaksi rentouttavaa viikkoa Blue Viewissä viime kesänä, ihana paikka ja hotelli, todella hyvää ruokaa.

  Aluksi BV:n rantakivet olivat ikäviä ja uimme vain altaassa, mutta sitten hankin kylän rantakaupasta kiviltä ja merisiileiltä suojaavat uimatossut ja loppuloma menikin pulikoiden rantavedessä. Se on kiva ranta, mutta ihan rannassa on siis muhkuraisia kiviä, joiden yli pitää päästä. Vuokrasimme myöskin auton ja ajelimme tutustumaan saaren muihin rantoihin.

  Parempi muuten vuokrata auto vasta perillä sen nähtyään ja kun tietää minne haluaa mennä. Joku oli varannut ja maksanut vuokra-auton jo Suomessa matkatoimistossaan ja oli autoon tosi tyytymätön. Hinta-laatusuhde ei ollut kohdalllaan, mutta eivät sitten jaksaneet alkaa valittamaan ja vaihtamaan. Joten jos sattuu huono tuuri, menee loma turhaan pilalle.

  Perillä on useampikin autovuokraamo ja olin niiden palveluun tyytyväinen. Tarjolla oli edullinen lisävakuutus, joka korvaa kaiken paitsi renkaat. Kukaan asiakas ei kuulemma koskaan ollut rikkonut rengasta. Kannattaa tietysti ajaa teillä, joita vuokraamot suosittelevat. Päästäpä taas lähtemään!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti