Hae Anna.fi-sivustolta

TIETOA, ei luuloja painonhallinnasta

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä Vp, 02.05.2014.

 1. minä Vierailija

  Pitääkö minun vielä selittää sinulle, miksi loukkaat ihmisiä. En todellakaan ole hoitaja, enkä edes töissä Diabetesliitossa, mutta pelkästään netistä saa tietoaan heidän toiminnastaan. Ensisijainen hoitosuositus diabeetikolle on aina ollut ruokavalio. Jos elimistö ei tuota insuliinia, niin oikean insuliinitason löytäminen on pitkäaikainen prosessi, jossa apuna on hoitohenkilöstö. Heidän hallussaan on perustieto erilaisista insuliineista ja erilaisista nykyaikaisista laitteista (pumpuista), joilla insuliini laitetaan ihmiseen. Pumppu on elekroninen laite, jota käyttävät jo nuoretkin, mutta jonkun heillekin on sanottava, että paljonko insuliinia juuri hänelle on laitettava. Jos lääkitys on pielessä, niin diabeetikkoa uhkaa hyvin monet eri sairaudet , eikä vähäimpänä voimattomuus ja sitä myötä masennus. Hoitoon hakeutuu siis masentuneita, sairaita ihmisiä, joiden hoitotasapaino ei toteudu. Antti Heikkilä kirjoittaa, että mihin tarvitaan diabeteshoitajia, kun he eivät anna oikeaa tietoa. Vain Antti Heikkilällä on mielestään oikeaa tietoa. Mutta mitä hän tekee saavuttaakseen potilaille hoitotasapainon? Hän mollaa hoitavaa tahoa ja antaa vaikutelman, että hänellä on lääke diabeetikoille. Vastuutonta toimintaa. Diabetes vaatii pitkän seurannan ja potilaan on oltava voimissaan, että hän pystyy itsensä hoitamaan. Diabeteksen hoito vaatii vastuuntuntoisuutta ja tietoa omasta kyvystä hoitaa sairautensa. Jos sinä Veijo ja Antti Heikkilä toistuvasti mollaatte hoitavia tahoja, niin te aiheutatte isolle joukolle diabeetikkoja vaikean tilanteen, jossa he eivät tiedä enää ketä uskoisivat. On vaarana, että suuri joukko diabeetikkoja valitsee tienne ja väheksyvät tahoja, jotka hoitavat heidän lääkityksen.
  Jos teidän sanomanne on olisi vain dieetti, jolla voi saavuttaa tasaisen ja hyvä veren sokeritason, niin sehän on loistava ja oikea apu kakkostyypin diabeteksen hoidossa, mutta älkää ampuko kaikkea alas, kuten teette syyllistäessänne Diabetesliiton toiminnan.
   
 2. Vp Vierailija

  Jälleeen pitkä selitys vedoten Diabetesliittoon jonka ravintoneuvot diabeetikolle ovat pelkästään THL;n virheelliisiin luuloihin perustuvan perseen nuolemista.

  Kun nyt kuitenkin olet onnistunut käsittämään sen miksi LCHF toimii-todistetusti ja tutkitusti ja käytännön kokemukseen perustuen, niin koeta nyt hakea niitä tutkimuksia jotka tukevat kyseisten laitosten satuja.
  Kun kyllästyt etsimään, koska niitä ei löydy, niin otappa ja lue uudelleen mitä LCHF ja yleensä VHH on.Koeta ymmärtää lukemasi tällä kertaa niin et tarvitse jauhaa itsestään selvyyksiä ja viittailla laitoksiin joiden suosituksilla ihmisiä ainpoastaan sairastutetaan lisää-todistetusti ja tutkitusti samoin käytännön kokemukseen perustuen.
   
 3. minä Vierailija

  Ohoh, onpas väite Veijolla, taas. kenenkään virallisen tahon ravintosuosituksilla ja elämäntapaohjeilla ei lihoteta, eikä sairastuteta ihmisiä. Karppaus on dieetti, jolla voi aivan hyvin hoitaa lihavuutta, kuten olet tehnytkin. Mutta pitkäaikaiseen rasvaruokavalioon ei voi virallinen taho antaa kehotusta; syö kohtuudella ja monipuolisesti, sekä harrasta liikuntaa.

  Karppaukseen liittyvä agressiivinen asenne on suurempi riski kuin pekoni. Kauhulla vain odotan, milloin Antti heikkilä saa sydärin.
   
 4. Vp Vierailija

  Ja ne perustelut väitteillesi:

  Mihin perustuu virallisen tahon , sinun terveelliseksi väittämä, ravintosuositus.

  Todellinen tilanne vertailutesteissä (painonhallinta-terveysarvot) VHH-virallinen = 18-0.
  Virallinen ravintosuositus ei ikinä ole voittanut yhtään vertailutestiä. Mistäköhän johtunee???
   
 5. minä Vierailija

  Kohtuus kaikessa on tärkeintä, myös ruuasta puhumisessa. Jää monta hyvää hetkeä elämättä, kun jää karjalanpiirakat syömättä, oman yksisilmäisyyden vuoksi.

  Tiedän mitä tarkoittaa karppaus ja suosittelenkin kaikille sitä kokeilleille, että painonhallinnan saavuttamisen jälkeen kannattaa nauttia ruuasta ja elämästä. Jos tekee mieli vastapaistettua leipää, niin siitä vain herkuttelemaan.
   
 6. noh Vierailija

  Alun perin otsikkona oli painonhallinta, vaikka juttu onkin rönsyillyt Veijon höpinöiden myötä.

  Kilojaan voi pudottaa kovin monella tavalla, vaikka pelkällä kuitupitoisella leivällä, vedellä ja monivitamiinipillerillä. Tai nahattomalla kanalla ja salaatilla ilman rasvaista kastiketta. Yhtä autuaaksitekevää tapaa ei ole, vaikka Veijo ja uskonveljet niin kuvittelevat.
   
 7. Vp Vierailija

  Paljon on selittäjiä mutta perusteet on täysin kateissa.
  Aloituksestani on kirjoitettu paljon mutta asia ja aloitukseen kannanottaminen perustellusti on täysin kateissa.

  Yksinkertaisen häirikön taktiikaa:

  Kun mitään ei ole sanottavaa niin haukutaan aloittaja ja kun tämä vastaa samalla mitalla niin sitten naristaan. Pelkästään naurettavaa.

  Asiallisia, perusteltuja kannanottoja aloitukseeni kiitos.
   
 8. veijo hyvä Vierailija


  Sinun kanssasi Veijo on aivan turha väitellä. Tutkimuksia voisi esittää toinen toisensa perään, mutta teilaat ne kuitenkin huonoiksi / puolueellisiksi / THL:n salajuoniksi, jos ne eivät ole sinun mielesi mukaisia. Oma lähdekritiikkisi on täysin olematonta. Kunhan tutkimus puolustaa omaa näkökantaasi, niin se riittää todistamaan laadukkuuden.
   
 9. noh Vierailija

  Aloitus koskee siis painonhallintaa.
  Toistan mielipiteeni:
  "Kilojaan voi pudottaa kovin monella tavalla, vaikka pelkällä kuitupitoisella leivällä, vedellä ja monivitamiinipillerillä. Tai nahattomalla kanalla ja salaatilla ilman rasvaista kastiketta. Yhtä autuaaksitekevää tapaa ei ole, vaikka Veijo ja uskonveljet niin kuvittelevat. "

  Anna, Veijo, ihmisten hoitaa painonhallintansa ja kilojensa karsiminen omalla tavallaan. Aikuisia me kaikki olemme ja itse päätämme syömisistämme ja juomisistamme.
   
 10. Vp Vierailija

  Lue aloitukseni uudelleen.
  Mikä siinä ei pidä paikkaansa-perustelut?

  Minun puolestani voit hoitaa laidutuksesi juuri niinkuin haluat. Avaa oma ketju ja kirjoita menestyksestäsi ja perustellusti myös miksi se toimii.
   
  Lasted edited by : 28.05.2014
 11. noh Vierailija

   
  Lasted edited by : 28.05.2014
 12. keski-ikäinen Vierailija

   
  Lasted edited by : 28.05.2014
 13. Vp Vierailija

  Onko sinulla tapana muutenkin sekaantua keskusteluun joka ei sinulle kuuulu millään tavalla?
  Minä kirjoitan asiasta kiinnostuneelle ja heille joilla on järkeä kysyä jos eivät jotain ymmärrä eikä pelkästään tulla väitöksillä joita eivät pysty perustelemaan.

  Lue aloitukseni uudelleen.
  Mikä siinä ei pidä paikkaansa-perustelut?

  Minun puolestani voit hoitaa laidutuksesi juuri niinkuin haluat. Avaa oma ketju ja kirjoita menestyksestäsi ja perustellusti myös miksi se toimii.

  Toisinsanoen, lopeta epätoivoinen jokeltelusi ketjussani jollei sinulla ole mitään sanottavaa.
   
 14. Plaza-tiimi Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rauhoitutaas, eikä aleta riitelemään.
   
 15. Vp Vierailija

  Ystävät hyvät

  Minä en ole täällä riitelemässä vaan kirjoitan , hyvin ymmärrettävästä syystä, ravinnosta niin terveelle kuin diabeetikollekin.

  Ruotsissa on virallista ravintosuositusta vastaava ravintosuositus tarkastettu. Koko suositus on perustunut tyydytetyn rasvan vaarallisuuteen ja siitä meille on saarnattu vuosikymmenet. Mikä on totuus? Kun Ruotsin THL:llä vastaavalta laitokselta kuukausien vaatinusten jälkeen saatiin vastaus kysymykseen missä on suosituksen perusteet ja ne tarkastettiin niin tulos oli enemmän kuin katastrofi : Tyydytetty rasva ei ole terveydelle haitallista. Viimeisin, ehkä maailman suuri tutkimus (yli 16000 tutkimusraporttia tarkastettu) jonka teki Ruotsin Sosiaalihallituksen erikoiselin SBU totesi saman: Tyydytetyn rasvan pelolle ei ole mitään perusteita löytynyt.
  Voidaan sanoa että koko juttu perustui Angel Keysin 50-luvun tutkimuksiin. Ensin tyydyteyn rasvan vaarallisuudesta jossa hän vaimonsa kanssa kiersi 26 maata saadakseen tukea väitökselleen. Tutkimusraporetti tunnetaan nimellä 7-maan tutkimus. Loput maista eivät edes osittain tukeneet hänen ajatustaan. Keys itse myönsi jälkeenpäin että hän oli väärässä ja siirtyi väittämään että syyllinen onkin kolesteroli jota tyydytetty rasva nostaa.
  Nykyisin on osoitettu että ravinnolla on erittäin vaikea vaikuttaa kolesteroliin. Siihen ei enää usko muut kuin esim. Becel joka huijaa ihmisiä syömään teollisuusrasvaa parollilla “Ajattele sydäntäsi”. Jopa Becelin valmistaja on pantu tiukalle ja mainoksissaan he eivät enää sano että sydänterveytesi paranee vaan että “Becel Pro Activ pudottaa kolesteroilia”. Totta kai pudottaa, teollisuusrasva on ladattu kasvisteroleilla jotka tunnetusti pudottavat kolesterolia.
  Nyt sitten siihen suureen huijaukseen: Missään ei ole osoitettu että kolesterolin pudottaminen on hyväksi sydänterveydelle. Yksi suurimpia tutimuksia mitä aiheesta on tehty osoitti etta he jotka elivät vanhoiksi heillä oli korkea kolesteroli. Tämä ei tarkoita että kukaan ei tarvitsisi kolesterolilääkitystä vaan sitä että esim. statiinien rutiininomaisesti kaikille jakaminen on enemmän kuin kyseenalaista vakavien haittavaikutusten vuoksi.

  Virallisella ruokavaliolla meitä on huijattu, ilman mitään tieteellistä perustetta, vuosikymmeniä syömään liikaa hiilihydraattia=sokeria. Tilastot kertovat karua tarinaa, diabetikoiden ja liikalihavien määrä on räjähtämässä käsiin. Kun tyydytetyn rasvan tarpeettoman pelon vuoksi rasvaa vähennettiin niin jotain täytyi ottaa tilalle. Luonnollinen ratkaisu oli hiilihydraatti eri muodoissa ja sitä tuli paljon sillä rasva sisältää tuplaten kaloreita hiilihydraattiin nähden.

  Diabeteksen kohdalla uusimmat raportit kertovat täydellisestä epäonnistumisesta sairaanhoidon puolella. Siitä huolimatta sairaanhoito ummistaa silmänsä niin näille raporteille kuin modernille tutkimukselle runsaiden hiilihydraattien vahingollisuudesta potilaalle.

  Itse omalta kohdaltani olen nyt 5 vuoden jälkeen entistä tyytyväisempi että en uskonut sen kummemmi Ruotsin Diabeteliiton kuin senaikaisen sairaanhoidonkaan selityksiin siitä että voin syödä kuten muutkin. Näin asian järjettömyyden melko aikaisin siirryttyäni LCHF ruokavaliolle. Lääkitystä en ole tarvinnut koko aikana ja diabeteshoitajani ja lääkärini ovat erittäin tyytyväisiä tuloksiin.

  Tänä päivänä ei kenenkään enää tarvitse ihmetellä sitä ovatko THL ja Diabetesliitto valehdelleet kansalle vuosikymmeniä päin naama. Uusin, suurin tutkimus niin painonhallinnan kuin tyydytetyn rasvan vaarallisuuden kohdalla todistaa täysin selvästi asian. THL:n ja Diabetesliiton olisi syytä pyytää anteeksi väitteitään tuhansista tutkimuksista joista he eivät onnistu löytämään ensimmäistäkään.

  LCHF ruokavalio ei tarkoita hiilihydraattien kokonaan poisjättämistä. Yläraja myös terveille on LCHF ruokavalion kohdalla 20E% hiilihydraattia vuorokaudessa. Siihen mahtuu paljon. Diabeetikon kohdalla, omalla kohdallani, hiilihydraattimäärä on lähinnä 5E%. Siihenkin mahtuu riittävän paljon kasviksia. Näiden yli viiden vuoden jälkeen en tunne kaipaavani sen kummein teollisuusrasvoja (margariineja) kuin kevyttuotteitakaan (turha kantaa vettä kotiin). Entinen suosikkini ruisleipä kuittautuu hapankorppusiivulla silloin tällöin. Muuten koostuu ravintoni täysin luonnollisista tuotteista, lihast, kanasta, kalasta (mieluiten rasvaisesta), kananmunista voista, oliiviöljystä, pähkinöistä jne.

  Kuten sanottua en ole tippaakaan kiinnostunut riitelemään. Sitä vastoin otan mielelläni vastaan asiallista, perusteltua kritiikkiä ja jopa kiitostakin.

  Jos et pidä kirjoituksistani niin jätä lukematta, kirjoitan aina samalla nimimerkillä (Vp). Nimimerkin takana Veijo Puustinen, D2 diabeetikko Linköpingistä Ruotsissa.
  Sama koskee blogiani. Se sisältää käännöksiä tutkimusraporteista ja asiantuntijoilta joilla ei ole tarvetta kumarella laitosten (vrt. THL) suuntaan ja pyllistää terveille ja diabeetikoille samaan aikaan. Voit myös tehdä niinkuin monet muut ja kysyä minulta suoraan blogini mailin kautta.

  Jollei sinulla ole asiallista kirjoitettavaa avaamaani ketjuun niin aloita oma, niin yksinkertaista se on. Voit myös erittäin helposti avata oman blogin jos tunnet että sinulla on jotai tärkeää tai mielenkiintoista kerrottavaa.

  Ystävällisin terveisin Veijo
   
 16. Sivusta seuraaja Vierailija

  Olisi mukavampi lukea näitä, jos vp ei olisi niin kovin aggressiivinen koko ajan. Mielestäni on turha nimitellä ja rähistä muille. Sitäpaitsi vp osoittaisit kyllä aikuisuutesi paremmin olemalla kommentoimatta asiattomuuksia. Tyhmyyteen ei kannata vastata tyhmyydellä.

  Myös omat vastauksesi voisivat olla hiukan lyhyempiä. Voisit vaikka laittaa vaan linkit testeihin. Jäsentelemätöntä tekstiä pitkine riveineen on todella vaikea lukea ja useimmat olenkin jättänyt lukematta.
   
 17. Vp Vierailija

  Linkit testeihin (tieteelliset raportit) löytyy yleensä kun laitan linkin blogiini. Kaipaatko jotain erityisesti??

  Vastaan aina asiallisesti asiallisiin kirjoituksiin. Vastaan myös aina samalla mitalla pelkkiin väitöksiin ilman perusteita ja erikoisesti kun kyseessä on henkilökohtaisuuksia.
   
 18. Sivusta seuraaja Vierailija

  Jos kerran kaikesta on linkit, niin miksi noin pitkät postaukset?

  Ehkä ei kuitenkaan kannattaisi vastata "samalla mitalla" ? Fiksu jättää henkilökohtaisuudet omaan arvoonsa.
   
 19. Vp Vierailija

  Onko seuraava pitkä?

  Lupasin jossakin kääntää valittuja paloja SBU:n uudesta raportista ”Ravinto liikalihavuuden hoidossa” mutta tyydyn kirjoittamaan suuresti kunnioittamani lääkärin Andreas Eenfeldt:in keskusteluartikkelin Dagens Nyheter:issä.

  Miksi suuresti kunnioittamani:

  Lääkäri joka katsoo potilaittensa parasta

  Rauhallinen kuin viilipytty ja asiallinen

  Asiansa osaava, tieteen hermolla koko ajan ja osallistuu suurimpiin konferensseihin jotka käsittelevät ravintoa ja ravinnon vaikutusta terveyteemme.

  Suuri ”syyllinen” siihen että nyt 5 vuotta LCHF ruokavaliota noudattaneena diabeetikkona (D2) olen yhä täysin ilman lääkitystä ja terveysarvoni loistavat (lääkärini mielipide).

  Sitten itse artikkeliin:

  LCHF haastaa sairaanhoidon huonot neuvot.

  RAVINTOSUOSITUKSET. Kysymys on siitä kuinka tulee syödä painon pudottamiseksi ja siitä on keskusteltu vuosikausia. Tänään tuli asiantuntijaryhmän vastaus. Vähähiilihydraattinen ruokavalio, kuten LCHF, johtaa nopeampaan painonputoamiseen ja parampiin terveysarvoihin. Raportii haastaa Ruotsin sairaanhoidon joka yhä edelleen pitää kiinni siitä että rasvaa ja kaloreita tulee välttää. On korkea aika että sairaanhoito ottaa käyttöön tehokkammat, tietoon perustuvat ravintoneuvot kirjoittaa Andreas Eenfeldt, lääkäri ja terveysbloggaaja.

  Mitä sitten tulisi syödä kun halutaan pudottaa painoa? Millaisia neuvoja sairaanhoidon tulee antaa potilaalle?

  Terveenä ja kylläisenä

  lue myös:

  Terveenä ja kylläisenä  Toisekseen:

  Montako asiallista perustelteua vastausta tai kysymystä löydät ketjusta???
   
 20. Jaspar Asparagus Vierailija

  Tämä on ihan tyypillistä karppaajien keskustelua. Toki se pätee pääpiirteittäin oikeastaan minkä tahansa asian mustavakoisesti asiaan suhtautuviin kiihkoilijoihin. Pomitaan ne rusinat pullasta ja ummistetaan täysin silmät oman ideologian vastaiselle evidenssille ja siltä pohjalta julistetaan se oma Ainoa Oikea Näkemys (tm) yleispäteväksi globaaliksi elämänohjeeksi tai mistä kulloinkin onkaan kyse.

  Faktaa on kuitenkin se, että oikeastaan mitään ei ihmisen fysiologiassa ole tutkittu niin hyvin ja perusteellisesti kuin kolesterolia ja sen syitä ja seurauksia. Aiheesta on myönnetty toistakymmentä Nobeliakin.

  Toinen fakta on, että laihduttaminen parantaa veriarvoja. Sillä ei käytännössä ole mitään merkitystä miten laihduttaa, vaan teho on suorastaan huikeaa ihan joka tavalla. Vaikutus on myös nopea. Ongelmat ruokavalion suhteen tulevatkin laihdutuksen jälkeen. Jos jatketaan pekoni-karppausta, lähtee kolesteroli nousuun ja saamme ylipainon ja diabeteksen sijaan taistella sydän- ja verisuonitauteja vastaan.

  THL:n suositusten mollaaminen on myös aivan naurettavaa. Kuka tahansa voi nopealla vilkaisulla jo todeta, että kyseisten suositusten mukaan syöminen ei todellakaan lihota ketään, eikä oikeastaan voi olla millään tapaa epäterveellistä:

  [​IMG]

  Lisäksi jokainen voi ihan yksinkertaisesti arvioida kuinka mielekästä on ruokavalioon ja sydänsairauksien osalta kääntyä ortopedin tai yleislääkärin puoleen kun kummankin alan oikeita asiantuntijoita olisi roppakaupalla tarjolla...
   
 21. samalla mitalla Vierailija


  Kohta tulee Veijolta taas täyslaidallinen tekstiä. Kommenttisi täyttää kaikki asiattoman kirjoituksen kriteerit.
   
 22. Vp Vierailija

  Pitkät on höpinät-perusteet puuttuu jälleen.
   
 23. Jaspar Asparagus Vierailija

  Ne perusteet on minua paremmin kertonut Nobel-lautakunta. Kymmeniä kertoja.

  Pubmed kertoo myös samaa tarinaa, kuten myös joka ikinen aiheesta tehty fysiologinen tutkimus.
   
 24. Jaspar Asparagus Vierailija

  Olisi myös kiva kuulla perusteet miksi pitäisi uskoa jotain netin satusetä-vp:tä alan asiantuntijoiden sijaan?

  Veikaan, että saamme nauraa aika makeasti mikäli näitä perusteluja ylipäätään tänne ilmestyy...
   
 25. Vp Vierailija  Tyydytetyn rasvan turha pelko on kaadettu jo kauan sitten ja kokonaiskolesterolilla pelottelu toimii hyvin Beceli j muiden margariinien myynnissä ilman minkäänlaisia perusteluja.

  Terveenä ja kylläisenä

  Terveenä ja kylläisenä
   
  Lasted edited by : 21.06.2014
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti