Hae Anna.fi-sivustolta

Tilakauppa kiellettiin nuorilta

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 12.08.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ruotsissa lääninhallitus tulkitsee lakeja siten, ettei nuoripari voi ostaa maaseudulta rakennuksia ja peltomaata Västerbottenista. Sandra ja Jani halusivat ostaa pienen maatilan, ottaa eläimiä ja rakentaa perheen. Kylien autioituminen on ongelma useissa lääneissä, joten voisi kuvitella, että parin toivomusta olisi loogista tukea. Käytännössä asia ei ole siten, sillä lääninhallitus valitti jo sovitusta kaupasta ja vaatien sen viemistä maa- ja ympäristötuomioistuimen ratkaistavaksi. Keskustapuolueen Helena Lindahl on sitä mieltä, että lääninhallituksen on ajateltava asia uudelleen, sillä muutoin vaaditaan uutta lainsäädäntöä, jotta ihmiset voivat muuttaa maaseudulle.  https://www.expressen.se/debatt/ska-strid-i-domstol-kravas-for-flytt-till-landsbygden/


  (Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Nyt Suomen maaseutua autioittavat siten, että poistavat linja-autokatoksia kylien raiteilta, jotteivat vanhat mummot voi odottaa kimppakyytejä uimahallille vesisateessa. Linja-autoja ei enää kulje, mutta silti katokset ovat olleet tarpeeseen, koska usein moottoripyöräilijät pitävät taukoa sateiden aikana niiden suojissa. Isokenkäiset eivät halua tukea mummojen kuntoilua, eivätkä moottoripyöräilijöiden taukohetkiä, joten eivät uskaltaneet edes kertoa asiasta julkisesti ennen kuin jo toimivat.)
   
 2. vierailija Vierailija

  Isokenkäiset ovat huolissaan, sillä kaupungistuminen on kokenut kamalan takaiskun, kun wuhanvirus hyökkäsi lähiöihin, joissa asuu vähävaraista ulkomaista geeniperimää kantavaa väkeä. Eikä kukaan voi tukea moottoripyöräilyä, joka saastuttaa valtavasti, koska niiden pakoputkistoissa ei ole hyvää katalysaattoria. Silti oivallinen kokemattomalle ulkoministerille, koska hän haluaa kurittaa väljässä viheriössä asuvaa maaseutuväestöä.

  Maaseudulla maantiet ovat rapakunnossa, jolleivat pahemmassa, mutta mummoille ei anneta suojaa sateelta kimppakyytiä odotellessa. Eikä isokenkäinen moottoripyöräilijäkään voi huilata, kun ajelee mutkaisia teitä innoissaan kuoppia varoen. Vilistävät kyläkuntien ohi äänekkäillä menopeleillään laumoina, koska haluavat nauttia aurinkoisessa säässä viilentävästä ilmavirrasta silloin, kun satoa korjaavat hikoilevat kuumuudessa.  (Huilaa ja huilaa, sillä eräissä murteissa sana tarkoittaa tosiaan jotain muuta kuin lepoa.)
   
 3. vierailija Vierailija

  Näin maa makaa nykyään! Linja-autokatosten poistajat eivät piittaa kovin paljon edes omistussuhteista, sillä ottavat mukaansa yksityisten omistamia katoksia, joita on luvallisesti tehty teiden varsille siihen aikaan, kun ihmisillä oli oikeuksia viedä maitoa tien varteen. Mutta nykydemokratia on samankaltaista kuin Valko-Venäjällä, sillä ihmisille ei edes kerrota katosten poistosta ennen niiden jyräämistä.

  Yksi katosomistajan sukua edustava oli kertonut jo ennen poistamista, ettei sitä ole lupa ottaa mukaan. Mutta ottivat silti, vaan joutuivat palaamaan, koska paikalliset hermostuivat yhteistuumin pomoportaille kuuliaisen suoritusportaan kovanaamoille. Kehuivat yritystään hyväksi, vaikka tiet ovat rapakunnossa.

  Kyläyhdistys teki pari vuotta sitten vetoomuksen kehnon tien korjaamiseksi ely-keskukselle, minkä jälkeen pientareelle asetettiin varoitusmerkit päällystevaurioista. Sen jälkeen tiestä otettiin valokuvia ja lähetettiin tienkäyttäjän linjalle, jonka jälkeen kuoppia paikkailtiin hieman, mutta pienen tuokion jälkeen tie oli taas jopa pahemmassa kunnossa kuin vetoomuksen teon aikaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti