Hae Anna.fi-sivustolta

Tippikulttuuri Kreikassa? Kysymys myös auton vuokrauksesta!

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä lesvos07, 26.07.2007.

 1. lesvos07 Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olemme lähdössä Lesvoksen saarelle elokuun alussa ja mieleeni tuli, että mitenkäs tuo tippikulttuuri. Onko tapana jättää ravintolassa tippiä? Kymmenen prosenttia laskusta vai mitenkäs? Olisi kiva selvittää etukäteen.. :)

  Mitenkäs Lesvoksen autonvuokraukset sitten? Suositelkaa luotettavia ja edullisia vuokraamoja! Mitenkäs jos auto menee rikki tai joutuu kolariin? Oletan, että jonkinlainen vakuutus on mukana. Emme ole ennen autoa vuokranneet ja siksi näin paljon kysymyksiä.

  Mitenkäs se autonvuokraushomma käytännössä toimii? Missä autoa säilytetään jos esim. kolmeksi päiväksi vuokraa? Olisi myös kiva kuulla yleistä tietoa Kreikan liikenteestä, parkkipaikoista yms. Ja sitten vielä lisää typeriä kysymyksiä.. :) Mitä tietoja pitäisi olla mukana, jos autoilua meinaa harjoittaa? Ajokortti, entäs muuta?

  Kiitos vastauksistanne!
   
 2. Untitled Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  4 - 5% tippiä, yli 5% vain jos palvelu on ollut jotenkin erinomaista. Kannattaa ehdottomasti tarkistaa että kaikki vakuutukset (CDW Collision Damage Waiver ym) on todella voimassa. Ei riitä että vuokraamossa sanotaan että yes yes full insurance. Se PITÄÄ olla mainittu vuokrasopimuksessa. Kannattaa kysyä ennen allekirjoitusta, mihin vakuutukset on merkitty ja tarkistaa mitä siinä on ruksittu. Yleensä tosin vuokrauspaperit on Kreikaksi (ja joku lyhennelmä englanniksi takapuolella). Kreikan liikenne on ihan sujuvaa, Suomalaisilla liikennesäännöillä pärjää kun vähän soveltaa. Jos on kovin arkajalka, en suosittele auton vuokrausta. Parkkipaikka kysymystä en ymmärrä, kai siellä nyt on parkkipaikkoja siinä missä Suomessa. Osa maksullisia, osa ei. Mukaan ajokortti (sellainen muoviläpyskä, pahvinen ei käy) ja joku luottokortti Visa/Mastercard jne. Mitäs muuta sitä pitäis olla mukana paitsi lomafiilis?
   
 3. blondi Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meiltä, molemmilta, vaadittiin myös passit.
  Auton vuokrasimme Molivoksen pääkadulta, muistaakseni oli Niko´s .Vertailimme paljon hintoja, ja tämä oli edullisin.
  Autoa voi säilyttää hotellin parkkipaikalla, yleensä jonkinlainen löytyy.
  Hyviä ajokilometrejä vaan, Lesvoksella on paljon nähtävää.Ja muuten, kannattaa ostaa kartta, vuokraamojen kartat ovat aika ylimalkaisia.

   
 4. lesvos07 Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei kiitos todella paljon selventävistä ja nopeista vastauksistanne! :)
  Erityisesti mieltä lämmitti tippi- ja vakuutusselvennys - ollaan varmaan niin hölmöjä, että ei oltais tuollaista osattu kyselläkään. :)

  Parkkipaikkakysymyksellä tarkoitinkin muun muassa parkkipaikkojen maksullisuutta ja esimerkiksi hintaa. Aika pieni asiahan tämä on, mutta matkakuumeisena haluaa tietää kaiken etukäteen.. :) Itse en ole muualla kuin Suomessa autoillut, mutta olen kuullut aika kovistakin parkkipaikkataksoista. Hyvä kuitenkin, jos hotellin alueelta jonkinlainen parkkipaikka autolle löytyy.

  Entä Lesvoksen bussit? En ole löytänyt tähän vastausta oikein mistään keskustelupalstalta. Mietin vaan, että tulisiko edullisemmaksi mennä ihan vaan bussilla paikasta toiseen eikä vuokrata autoa. Tietysti autoilu olisi itsessään jännittävä kokemus ja antaisi mukavan vapauden liikkumiseen..
   
 5. blondi Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tjäreborgin hotellikirjassa näytti olevan bussiaikatauluja ja hintoja.
  Vuokratkaa ihmeessä auto...paljon helpompaa kiertää saarta.Vaikka Lesvos on vuoristoinen saari ja tiet "hurjan" ihania, ei se liikenne siellä kuitenkaan ole niin vilkasta, etteikö sekaan mahtuisi.Vaikka paikalliset ajavat kovaa, on liikenne kuitenkin hyvin joustavaa.
   
 6. lesvos07 Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei minkälainen muuten on tax free-osio Lesvoksen päässä? Mietin vaan, että mieluiten ostaisin hajuveteni vasta tulomatkalla, mutta jos kenttä on pieni eikä hajuvesimyymälää löydy niin.. Pitäisiköhän ostaa siis suoraan Helsingistä jo?!
   
 7. sippura-59 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oisko tietoa jollain mikä ikäraja Kreetalla on auton vuokrauksessa?Ollaan siellä vuosittain lomalla,vaan kun ei ole ajokorttia itsellä niin ei tietoo.Nyt tyttäret tulee mukaan ja molemmilla kortti.Pitääkö olla luottokortti vai käykö käteinen?
   
 8. Nukkis Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.06.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  AM:n esitteessä mainitaan, että ikäraja olisi yleensä 21 vuotta. Varmaan sama muillakin ... Nikotellen ovat käteisen vuokrausfirmassa hyväksyneet, kun olen valehdellut, että visa jäi kotiin. Nyt viimeksi en enää jaksanut tapella, ja maksoin visalla...
   
 9. kyösti Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luottokorttia suositaan, koska sen käyttäjä ei ole tyhjätasku. Jos ajaa esim kolarin, tietävät etteivät rahat ole loppuneet.
  Paikoin hyväksyvät luottokorttivakuuden sijaan vuokrausajaksi "talletuksen", josta ylimääräiset saa sitten pois kun auto luovutetaan. Jos taas käteistä halutaan, tätäkin on tullut esiin, on kai niin , että kaveri panee ylimääräistä provikkaa omaan taskuun.
   
 10. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole vielä tähän päivään mennessä omistanut muuta kuin pahvisen eikä vielä missään päin ole asiasta syntynyt mitään narinaa.

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti