Hae Anna.fi-sivustolta

Tobago

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Nellie, 28.11.2007.

 1. Nellie Vierailija

  Hei, laittakaahan Tobagon kävijät matkakokemuksianne ko. saaresta; ihmiset, ajanviete, ostamiset, syömiset, ilmasto yms. Kaikki info tervetullutta! Kiitos kovasti!
   
 2. ruskeaksi paahtunut Vierailija

  Muutama päivä sitten palasimme Tobagosta. Ilmasto: nyt sadekausi, mikä tarkoitti sitä, että kahden viikon reissulla joinakin päivänä oli muutama sadekuuro, jotka kestivät n kymmenen minuuttia ja sen jälkeen taas aurinko paistoi. Lämmintä yli 30 astetta varjossa (mutta eihän varjossa ole pakko olla). Hotelli Hilton ei vastaa edes neljän tähden tasoa, joku 3+ olisi sopivampi. Aika lähellä sitä ostoskeskus, jossa ainakin kengät tosi halpoja. Rannoista Englishmans bay on mielestäni pettymys, ylimainostettu. Parhaat rannat olivat Pigeon Pointissa, sekä Arnos Valessa, jossa pääsi heti rannalta snorklaamaan. Ruoka ihan hyvää, mutta Hiltonissa linnut nokkivat aamupalapöydän tarjoilutiskeiltä, joten eipä huvittanut syödä mitään, mikä ei ollut peitetty. Ruuat ihan hyviä. Saaren toisella Atantin puoleisessa päässä lähellä Little tobagon saarta oli Jemmas Three house, jossa oli tosi hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan. Hotellin hintataso lähellä suomen ravintolaruokia. Ihmiset ystävällisiä. Grafton nimisessä paikassa saa ilmaiseksi kävellä luontopolkuja ja katsella tiettyinä aikoina lintujen ruokkimimista. Joissakin paikoissa sen sijaan luontopolulle pääsystä vaadittiin maksuja ja esim sateenkaarputouksilla polku oli mutainen ja surkea, välillä piti puikkelehtia bambujen välissä. Yhdessä paikassa opas olisi tarjoutunut väkisten mukaan ja vaati sata usan taalaa palkaksi, ja väitti, että opas on pakollinen. Ei otettu opasta, parillakymmenellä taalalla saatiin kumisaappaat, joita ilman ei olisi voinut edes kulkea siellä, niin mutaista siellä oli. Graftonissa sen sijaan polut olivat leveitä ja pärjäsi pikkukengillä.

  Tiet ovat erittäin kapeita, mäkisiä ja mutkaisia, joten kannattaa vuokrata sorkeapohjainen kapea jeeppi. Saarelaiset ajavat keskellä tietä eivätkä juurikaan viitsi väistää.

  Tässä nyt jotain, kysy lisää jos mieleen tulee.
   
 3. se sama papu Vierailija

  kun tuli mieleen. Turisteja saarella on verrattain vähän ja monilla rannoilla oltiin melkein ainoita löhöilijöitä. Rannoilla ei juurikaan ole kaupustelijoita, muutama oli, mutta jo päänpudistus riitti siihen, etteivät tulleet häiritsemään. Jos halusi sai kyllä katsoa ja juttelivat heti ja kyselivät mistä olemme ja mitä pidämme saaresta. Siis ei ollenkaan niin päällekäyvää, kuin aasian maissa tuo kaupustelu. Jeepistä piti kirjoittaa että korkeapohjainen, mutta painovirhepaholainen iski.

  Yksi snorklausreissu tehtiin merellelähdettiin lasipohjaveneellä Pigeon pointista, mutta Arnos valen rannalta pääsi maksutta oli enemmän koralleja ja kaloja ja jopa merikilpikonnia.

  Ajanvietteestä en osaa kovin paljon sanoa, toiset pelasivat golfia, jotkut kuten me, kiertelimme saarta. Aiukaerosta johtui, että sikäläisten illalla olimme rättiväsyneitä ja meimme aikaisin nukkumaan.
   
 4. Nellie Vierailija

  Kiitos vastauksista. Vierailitteko Trinidadissa tai muissa lähisaarissa? Miten hintataso muuten, oliko edes mitään ostettavaa? Oletteko aiemmin käyneet kaukokohteissa, Dommarit, Meksiko, Brasilia yms. eli miten sijoittuu vertaillessa muihin teidän kokemanne perusteella? Kiitos taas!!
   
 5. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastailenpa minäkin.

  Itse olen tehnyt muutaman omatoimimatkan Latinalaiseen Amerikkaan (mainitsemistasi mm. Meksikoon ja Brasiliaan), joten jonkin verran maita tuli tietysti vertailtua. Englanninkielinen Karibia tuntuu kieltämättä erilaiselta. Ihmiset mustia rastapäitä (Trinidadissa toki myös muita, siellä emme käyneet), meno rennompaa. Tobagolaiset olivat meidän kokemuksemme perusteella enimmäkseen oikein mukavaa porukkaa. Ylpeitä, mutta sydämellisiä. Eli mitään pokkurointia ei todellakaan tarvitse sietää. Ja kiirettä on turha yrittää pitää, se kirvoittaa korkeintaan leveän hymyn.

  Ostettavaa ei ole. Kojut myyvät yleistä turistisälää, ainoastaan batiikki miellytti minun silmääni. Sitäkään en jaksanut alkaa sen kummemmin ostella. Kaupoissa ei ole käytännössä yhtään mitään; jo pelkkä aamupalatarpeiden hankkiminen (meillä ei ollut aamiaista hotellilla, ja kaikki aamupala paikat sijaitsivat kaukana) on tuskaa. Hinnat pitkälti Suomen tasoa. Taksilla ajo ja alkoholi ravintoloissa selkeästi halvempaa.

  Pavun tavoin suosittelen minäkin Arnos Valea. Ranta on pieni, mutta viehättävä. Ja snorklaaminen upeaa! Tosin tuulisimpina päivinä näkyvyys kärsii luonnollisesti. Omat välineet kannattaa olla, sillä aitotobagolaiseen tyyliin lähihotellin vuokravälineitä oli saatavilla vain, jos ne sattuivat baarinpitäjän silmiin heti sattumaan.   
 6. Laiskuuttamme emme lähteneet edes Trinidadiin, sinne kyllä pääsisi autolautalla vaikka päiväselti. (satamassa oltava tuntia ennen lautan lähtöä kuulemma). Meillä oli sellainen todellinen laiskotteluloma.
  Paikallisessa ruokakaupassa oli mielestäni halpaa ja esim vesipullon hinta oli rannalla ja hotellissa kolminekertainen kauppaan verrattuna (samoin limsat). Kun ostimme rannalle pikkupurtavaa, se oli mielestämme kaikkein edullisinta ruokakaupassa, pikkukojuissa hinta vaihteli, mutta oli aina selvästi kalliimpaa. Kengät olivat halpoja, mutta emme muuta oikein löytäneet, kyllä vaatteetkin olivat suomen vastaavia halvempia.
  Olemme käyneet Karibian kohteista myös Dominikaanisessa ja Meksikossa sekä Costa Ricassa, mutta en osaa sanoa, mikä olisi edullisin. Dommareista muistelen, ettei vaatteitten laatu ollut kovin tasokas. Käyntikohteena Costa Rica on ehdoton ykkönen, aivan mielettömän rikas luonto ym Meksiko on näistä kakkonen, niin paljon siellä on erilaista nähtävää. Jos Karibialle mielit, niin suosittelisin kyllä noista kahdesta jompaakumpaa.
   
 7. Nellie Vierailija

  No niin, kaksi vkoa Tobagossa takana. Pakko mainita muutama seikka (eikä todellakaan ole ensimmäinen kaukokohteemme):
  Ihmiset Tobagossa erittäin laiskoja, mikä saattaa joitakin häiritä enemmän kuin toisia....Ostettavaa ei todellakaan ole, saarella yksi ainoa ostoskeskus...Rannat ylimainostettuja, Pigeon Point meidän mielestä paras. Hotellien (keskusteltu myös muiden hotellien asukkaiden kanssa) aamupalatarjonta puutteellista, joissain jopa ala-arvoista; Omassa hotellissamme loppui joka aamu vähintään juusto (ainoa leivänpäällinen), tavallisesti myös pekoni ja kananmunat ;( Lisää ei saanut, koska kukaan ei jaksanut hakea tuotteita keittiöstä (mikäli niitä nyt edes oli lisää)...Röyhkeät linnut hyppivät ja paskoivat pöydillä...Esitteessä kerrotaan, että uimarantaan 10m. Juu, kyllä vaan, siinä ko. rannalla sattui olemaan uimakielto eli se siitä uimarannasta... Finnmatkat ei missään ilmoita, että kotiinpaluu tapahtuu Venezuelan kautta, puhutaan yhdestä välilaskusta (vaihdosta), vaikka todellisuudessa laskuja on kaksi (Venezuela ja Frankfurt). Oiskohan aiheesta syytä mainita jotain? Tobago on omatoimikohde. Opasta ei tosiaankaan tarvita, mutta olisiko reilua laittaa niihin hotellikuoriin maastapoistumikaavakkeet, jotta niitä ei tarvitse täyttää sitten lentokentällä tukkien koko jonoa? Tulipahan nähtyä!
   
 8. sademetsä Vierailija

  Hei, mä luin jonkun kommenteistä Tobagosta, että heidän mukaansa Tobagolla ei ollut oikein kunnon kauppoja. En tiedä, missä kohtaa saarta nämä henkilöt ovat majailleet, ilmeisesti Crown Pointissa. Me oltiin Scarboroughin lähellä, ja siellä oli runsaasti suuria supermarketteja, esim. Pennysavers. Suurin osa tavarasta tuntui olevan Englannista tuotettua, mutta tosiaan kaikkea löytyi.
   
 9. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, eipä se Scarboroughin Penny Saverskaan kovin kaksinen ollut. Enkä nyt todellakaan perää sen kummempaa shoppailuhimon tyydyttämistä, vaan ihan perus aamupalatarpeita. Heikkoa oli.

  Vaan selvisihän tuosta pari viikkoa hengissä. Jos haluaa länsimaista elintasoa, ei kannata valita näitä maita listalleen ollenkaan. Sillä vaikka Trinidad& Tobago onkin Karibian alueen menestyjä, on se silti Karibiaa. Jenkkien ikiomat rantaparatiisit ovat tietysti ihan oma lukunsa.
   
 10. Sademetsä Vierailija

  No, mitä sinä sitten syöt aamiaiseksi. Eikö leipä, kanan munat, kinkku, jne. riitä?
   
 11. Sademetsä Vierailija

  Hei Helmi, jos se sinun mielestä noin kauheeta oli Tobagolla, sun pitäisi mielestäni mennä Bahamalle, sieltä löytyy korkeatasoista porukkaa, ja kauppoja. Ollaan muuten oltu Bahamallakin, ja tykättiin itse Tobagosta enemmän.
   
 12. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä nimim. Sademetsä. Lainaan tässä nyt itseäni (olettaen, että onnistun lainauksen tekstistä oikein nyppäisemään...). Ole hyvä ja lue se vielä kertaalleen.

  Osoitatko nyt sen kohdan, jossa sanoin Tobagossa olleen kauheaa? Aivan. Sitä ei ole. Minulle shoppailu ei ole ole ajanviettoa yhtään missään.

  Aiemmat kaukomatkani ovat kohdistuu selkeästi Trinidad&Tobagoa alemman elintason maihin, ja niin ne tulevat kohdistumaan jatkossakin. Oikeanlaisen leivänpäällisen puuttuminen tuskin siis tulee olemaan kynnyskysymys ;-) Sitä paitsi saarihan on upea - latinokulttuuri vain vetää minua enemmän.
   
 13. Sademetsä Vierailija

  Tuli selväksi, hyvä Helmi !
   
 14. Vietimme mahtavan kaksi-viikkoisen isännän kanssa Castaran kalastajakylässä tammikuussa! Meno ja meininki, shoppailu ja sähläys jäivät puuttumaan, mutta aitous, ystävällisyys, luonto, meri, soca ja rommi saivat meidät haltioitumaan. Asuimme yksityisen perheen vuokraamassa studiossa ja otimme kaiken vieraanvaraisuuden, jota kyläläisilla oli tarjota, kiitollisuudella vastaan. Lämmöllä suosittelemme omatoimimatkaajille, joiden elämänarvoihin kuuluu muutakin kuin "aamiassämpylät" tai "kopioveskat". Huom! Olimme vieraina heidän kotonaan, heitä ja kulttuuriansa kunnioittaen :) Paino sanalla "vieraina".
   
 15. Sademetsä Vierailija

  Mekin tutuistuimme paljon paikallisiin Tobagon reissullamme.Ja ystävällisempää porukkaa saa todella hakea. Me saarta kiertoajellessamme vuokra-autolla törmäsimme erääseen Trubaduuriin, mies tuli parkkeeratun automme viereen kitara kainalossaan, tuntui ennustelevan elämääsi laulunsa kanssa. Laulun loputtua pokkasi vain syvään, eikä jäänyt odottamaan minkäänlaista rahaa. Tobago is a lovely place, a real paradise in this world!!
   
 16. Sademetsä Vierailija

  Hei muuten, kuinka te lensitte Tobagolle, hyvä Livingstone? Me olemme olleet Tobagolla kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla lensimme Amsterdamin kautta, Martinair lensi silloin Tobagolla ympäri vuoden, nyt ainoastaan talvisin. Toisella kerralla lensimme Lontoon kautta.
   
 17. Iltaa, Sademetsä,
  lensimme mainitsemaasi reittiä KLM Amsterdam ja Martinair Tobago (paluu via Paramaribo). Lennoille oli hyvin tilaa noin kaksi kuukautta ennen lähtöä varatessamme, mutta majoituksen saanti Castarasta osoittautukin jo haasteellisemmaksi, ja loppu jäi "arvoitukseksi". Eli Naturalist Beach Resortin kautta saimme juuri tälle sesongille valmistuneen yksityisen studion, mutta esim. kuvia tms. ei ollut saatavissa. "Sika säkissä" osoittautui rotuvalioksi; tuskin oli maali ehtinyt remontin jälkeen kuivua ja keskellä idyllisintä kylää :) Isäntäväki oli avuliasta, kyseli ja toimitti ja sääti. Kaikkea ei enää edes iljennyt kysyä, kun se jo olisi ollut toimitettuna. Studion ovelle ;-) Tämän kylän väkeen luotan kyllä.
  PS. Lähtöpäivänä kyselivät, että joko mahdollisesti tiedämme milloin palaamme loman viettoon...
   
 18. Sademetsä Vierailija

  Hyvää sunnuntaita teille sinne, hyvä Livingstone. Meillä oli suora lento Martinairin kanssa, tämän jälkeen tuuntuvat vaihtaneen reitin kulkua. Mutta, vielä Martinair-hommista. Olivat muuten tosi, tosi tarkat matkalaukkujen painosta. grammakin yli, ja jouduit heti lisää maksamaan, tai kehottivat sinua tyhjentämään laukkujasi ! Me jouduimme melkein 400 euroa lisää maksamaan - yhteen suuntaan ! Eli, varoitukseksi kaikille.
  British Airways oli paljon suurkätisempi, sai olla yli, eivät tehneet siitä numeroa.
  Hyvän sian tunnutte ostaneen säkissä ! Ja ihmiset Tobagolla ovat meidänkin mielestä aivan ihania, saa tällaisia ihmisiä muualla hakea. meidän mielestä Tobago on paratiisi ja tämän paratiisin jos haluat löytää, älä pysy viiden tähden hotelleissa Tobagolla. Me itse olemme aina käyttäneet appartementteja, sitten on vapaampaa esim. syömisen jne. suhteen.
   
 19. Trini Vierailija

  Hei Livingstone ja Sademetsä,
  vietimme ekan kerran Trinidadilla ja Tobagolla joulun 2007 ja uuden vuoden. Menimme Finnmatkojen Hotellipakettimatkalle. Eka yö hotellissa ( Tropikist)Tobagolla ja omatoimisesti lento Trinidadille Caribbean Airlinesilla. 3 yötä Trinidadilla ja loput taas Tobagolla Tropikist hotellissa.Reissu yht kaksiviikkoa.
  Lento Frankfurtin kautta Tobagoon ja paluussa 1.5 tunnin välilasku Venezuelan Margaritalle, se ei ollu kiva ja tuli yllärinä. Tobago oli mahtava paikka kaikkine laiskoine ihmiseen , siellä ei tarvii stressata, saa nauttia auringosta ja rennosta meiningistä ja viis siitä, ettei leipää aina saa kaupasta, olisin leiponut itse jos olisin löytänyt hiivaa.
  Seuraava Trinidad ja Tobago reissumme oli kolme viikkoa v.2009 ja se tehtiin täysin omatoimisesti ja maksoi puolet vähemmän koko hoito kuin kaksiviikkoa hotellissa!.
  Helsingistä lennot easyjetillä Gatwickiin , eka yö Gatwickissä Premier Inn hotellissa . Seuraavana aamuna Virgin Atlanticilla suora lento Tobagoon ja samoilla lentoyhtiöillä paluu. Ekaviikko taas Trinidadissa , sieltä Tobagolle lautalla (huh, mikä merenkäynti!) Viikko Castarassa Naturalist Beach hotellissa ( Naturalist on pieni ja siellä käy paljon vakkareita ja kannattaa yleensä varata ajoissa, eli oli ihme , että saitte noin ex tempore sieltä huoneen. Me varasimme syyskuussa huoneemme helmikuulle , ihana paikka!!
  Sinne oli sivistyskin saapumassa, asensivat ensimmäistä pankkiautomaattia Castaraan, mikä ei kyllä lupauksista huolimatta siellä ollessamme vielä toiminut. Lähtöpäivän aamuna suunnistimme bussipysäkille odottamaan bussia, joka ei koskaan tullutkaan , onneksi paikalliset olivat avuliaina ja nuori mies nimeltä Simon (jonka veli pitää pientä aamiaiskahvilaa Castarassa) vei meidät korvausta vastaan autolla Speysideen. Tämä kylä on sukeltajien paratiisi, ei innostanut minua! Hiljainen kyläpahanen ja ranta täynnä myrkkymeduusoja.Sieltä viimeisiksi päiviksi Crown Pointiin
  Surfside hotelliin joka oli myös iloinen ylläri huoneen puolesta, edullinen ja ihan siisti.

  Minä pidän Trinidad ja Tobagosta, ei mikään snobbailijoiden paratiisi. Ihanat turkoosit vedet , ystävälliset laiskat ja avuliaat ihmiset. Hyvää ruokaa: ,Rotit ja Shark and Bakes. Kasvillisuus on mieletön tropiikissa , luonnossa kasvaa ihania kukkia, kiinanruusua eriväreissä siellä täällä, kolibrit lentelee kukasta kukkaan. Sademetsä reissut on mielenkiintoisia, siellä voi nähdä kolibrin pesän jossa sormenpään kokoiset munat odottavat kuoriutumistaan. Sekä vesiputokset joissa voi käydä pulahtamassa. Sunnuntaisin Buccoossa Sunday school, jossa voi bailata jos haluaa , syödä paikkallisia herkkuja ja kuunnella Steel pan musaa.

  Crown Pointissa törmättiin myös suomalaisiin ukkoihin verkkareissa, jotka totesivat että Tobagossa liian hiljaista heille ja Thaimaa oli kivempi. Seuraava reissumme on ensivuonna ja kohde on taatusti Trinidad ja Tobago ja lentoyhtöt taas Easyjet ja Virgin Atlantic.
   
 20. bienviaje Vierailija


  Kirjoitit myönteisesti kokemuksistasi Tobago/Trinidad-matkallanne. Tobago jäi kiinnostamaan koska myös eräs norjalainen turistituttavamme suositteli ko. paikkaa rauhallisena lomakohteena. Aiomme kruunata eläköitymiseni viettämällä 3-4 vkoa jossain eksoottisessa ja rauhallisessa ympäristössä. Täytyy saada uusi vaihde päälle. Mitä paikkaa/hotellia suosittelet kiintopaikaksi, josta sitten voimme tehdä retkiä? Voiko Easyjet ja Virgin Atlantic-lentoja varata netistä samoin kuin hotellin? Minkä verran omatoimimatkanne tuli maksamaan (noin-hinta)?
   
 21. Trini Vierailija

  Hei bianviaje,
  mielestäni Castara oli rauhallisin käymistäni paikoista. Crown Pointissa ja Scarboroughissa saattaa olla meteliä kun ovat isommat kaupungit, paikalliset soittaa Socaa aika kovaa ja on sitä liikennettä yms.
  Speyside oli taas liian "kuollut" minun makuuni. Asuimme korkealla rinteessä pienessä hotellissa nimeltä Mango Inn, jossa ei sillä hetkellä ollut majoituksessa, kuin saksalainen omistaja pariskunta ja me. Oli kylläkin tosi kauniit näkymät terassiltamme.
  Mangon nettisivut osoitteessa tobago guest house, tobago apartment. Picture 1 oli meidän huoneemme kuvassa.
  Matkalaukkujen kanssa kannattaa sinne matkustaa, joko vuokratulla autolla tai taksilla ( meidät vei Castarasta paikallinen poika Simon) poislähtöön haettiin vuokra-auto Scarboroughsta (hakiessamme autoa odotimme Speysidessa bussia 45 min, mutta matkustaminen on bussilla halpaa 2-4 tt dollaria,liput ostettiin etukäteen bussiasemalta Scarborougsta).

  Vuokra-auto pariksi päiväksi ( 3 pvää n.133 eur vakuutuksineen) helpottaa liikkumista ja on kiva kiertää koko saari kartan kanssa ainakin yhden päivän ajan. Viimeksi kiertäessämme autolla saarta mieheni kiinnostui Charlottevillesta ja ensi vuonna aiommekin viettää siellä muutaman päivän ja katsoa millainen paikka se on.

  Kannattaa käydä My tobago sivustolla. Kattavat sivustot majoituksesta ja saaresta karttoineen. Itse käytän sivustoa ahkerasti etsiessäni meille majoituksia.
  Tobago: The definitive Tobago tourist and holiday guide by myTobago.info

  Me teemme niin, että varaamme lennot
  Virgin Atlantic Airways - Popup Myös British Airways lentää mutta taitaa olla hieman kalliimpi, syksyllä pitäisi heilläkin olla jonkinlainen ale.
  Viimeksi Virginillä meno paluu lento maksoi 656 puntaa 1 hlö eli noin 800 eur.
  Lentää torstaisin Tobagolle, joten ollaan lennetty jo keskiviikkona Lontooseeen Gatwickiin ja oltu yötä kentällä Premier Inn North n. 79 puntaa yö.
  Premier Inn South, johon mennään ensiviikolla maksoi vain 29 puntaa , joku tarjous nyt meneillään. Ehkä sinne myös ensi talvena, kun lähdetään Tobagoon, koska Virgin lentää myös South terminaalista, joten majoitus ehkä lähempänä.
  Easyjet lennot netistä:
  Viimeksi maksoi meno paluu Lontooseen 1 hlö 98 eur sis 1 matkalaukku.
  Easyjetillä sitä edullisempaa, mitä aikaisemmin varaa.
  Book cheap flights and find last minute flight deals ? easyJet.com

  Yöpymishintoja Tobagossa:
  Crown Point Surf Side 4 yötä n.132 euro = 1050 ttd , tänne ollaan menossa uudestaan.
  Crown Point Store Bay Holiday resort 1 yö 70 eur = 550 ttd , hinta ja laatu ? Hmm, ehkä liian hintava, en taida mennä uudestaan.
  Castara Naruralist beach 6 yötä 280 eur = 2205 ttd, hintava mutta oli tosi kiva paikka vaikkakin pieni huone oli se Jacks.
  Castarassa minua kiinnostaa seuraavaksi mennä Castara Villas nimiseen majapaikkaan, ehkä sinun kannattaa katsoa heidän nettisivuja, jos vaikka kiinnostut paikasta.
  Kotisivut: Castara Villas holiday homes

  Speyside Mango Inn 200 eur , 4 yötä, suihku vain kylmällä vedellä, sänky ei kovin hyvä. Mutta kauniissa rauhallisessa paikassa korkealla rinteessä, huone oli kyllä nätti verattuna muihin huoneisiin. Ystävällinen saksalainen omistajapari noutivat meille myös maksua vastaan herkulliset Rotit ( suolaiset letut, jonka sisällä joko kanaa, lihaa tai kasvista), kun nälkäisinä saavuimme majoitukseen.

  Majoitukset kaksi viikkoa yht 775 eur ,viikko tutuilla ilmaiseksi Trinidadissa.
  3 viikon matka yht 1673 eur lentoineen ja majoineen. Ekalla kerralla Finnmatkojen kautta kaksi viikkoa hotellissa 2250 eur

  Meillä ei ollut yhtä tukikohtaa matkamme aikana , olimme pätkissä siellä täällä, mutta viimeiseksi halusimme Crown Pointiin Surf Sideen, sieltä pääsi helposti taksilla kentälle ja edullinen majoitus. Siellä Kanadalainen pariskunta kertoi meille , että he käyvät joka vuosi siinä samassa hotellissa, koska hinta ja laatusuhde on hyvä. Siisti ilmastoitu huone.
  Meille vaan sattui viimeisestä edelliselle yölle huono tuuri. Viereisessä ravintolassa oli Socalaulukilpailut klo 1 asti yöllä. Lauloivat he kyllä kauniisti, mutta kun olisi nukuttanut...

  Ekalla reissulla kävimme sademetsäretkellä, vihreäpaitainen paikallinen Nature Boy opas "Frank" bongasi meidät hotellimme pihalla ja myi meille seuraavaksi aamuksi reissun , lähtö piti olla klo 7 mutta hotellin respa unohti ilmoittaa meille, että Frank myöhästyi puoli tuntia.
  Se oli kiva reissu vaikkakin alkoi vähän huonosti. Maksoi muistaakseni 300 ttd , Frank vei omalla autollaan meidät ja kertoi paljon metsästä ja kasvillisuudesta ja näytti sen kolibrin pesän munineen.
  Lasipohjaveneillä voi myös mennä katsomaan koralleja, en ole vielä käynyt, mutta aion mennä.

  Lentokenttää vastapäätä on turisti neuvontapiste, josta saa esitteitä ja sieltä voi kysellä vaikka retkistä yms. Siellä on myös bussiaikataulu ,vain seinällä, ei paperiversioita, mikä oli aika ihmeellistä. Otin sitten digikameralla kuvan, jotta pystyin katsomaan bussiaikatauluja matkamme varrella ja joskus ne eivät ihan pitäneetkään paikkaansa...

  Omatoimisella kiertomatkalla näet paljon enemmän .Vaikkakin paljon pitää itse tutkia netistä majoituksia ja varata lennot yms. Katselkaa myös mielipiteitä My Tobagon reports osioista, joissa matkailijat kertovat majoituksista ja ravintoloista omia mielipiteitään ja kokemuksiaan.
  Takseissa ei ollut keltaisia taksi kylttejä, vaan rekisterikilvessa eka kirjain H = Hire
  ja vuokratut autot olivat R=Rental
  Vettä voi juoda kraanasta , se sisältää vain klooria. Ekalla reissulla en juonut kraanavettä. Toisella reissulla join vain kraanavettä, ostin koko reissulla vain yhden pullon vettä, jota täyttelin kraanasta ja voin mainiosti.

  Ihanaa matkaa teille , jos päädytte lähtemään Tobagoon. Itse en malttaisi odottaa reissuamme ensivuodelle, alamme sitä tässä lähiviikkoina kasailemaan.

  Toivottavasti sait vinkkejä minulta , innostuin niin muistelemaan, että viestistäni tuli aika pitkä.

  Ps.olen laittanut Trini nimimerkillä kuvia Paikka auringossa sivustolle, jos haluat käydä kurkkaamassa.
  Paikka auringossa - Castara (Tobago, Trinidad&Tobago)

  Yst.terveisin Trini

   
 22. Matkailija 44 Vierailija

  Kannatta tiedustella saarella asuvilta suomalaisilta huoneistojen hintoja ja kuntoja. Itse olin kolmeviikkoa Tobagolla siskoni luona. Pääsimme tutustumaan saaren paratiisi paikkoihin, johon ei paikalliset helpolla turisteja opasta.
  Tällä hetkellä saarella huomattavan vähän turisteja ja muutamia hotelleja kiinni tai osittain auki.

  Paikalliset tosi mukavia ja leppoisia ihmisiä. Kuljettavat mielellään turisteja veneillään lähi saariin ja opastavat tarvittaessa. Taxia ei kannata tilata, vaan ottaa lennosta. Mikäli tilaat taxin on hinta paljon korkeampi. Paikallinen tapa on matkustaa paikallisten autoihin liftaamalla. Lähes poikkeuksetta auto ottaa kyytiin (mikäli vain mahtuu sisälle). Maksuksi annetaan yleensä 3 - 6 tobagon taalaa kuskille riippuen matkan pituudesta. Itse kuljimme päivittäin siskoni luota noin 10 - 30 kilometrin matkoja liftaamalla joihin rahaa meni noin 5 - 10 tob.taal. päivässä.

  Shoppailusta en osaa kertoa juurikaan mitään. Kerran kolmenviikon aikana käytiin Trinidadissa (meno lentokoneella ja laivalla takaisin). Siellä näytti olevan suuret shoppailu mahdollisuudet.
   
 23.  
 24. Hei!
  Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa Tobacolle ensi keväänä ja meitä kiinnostaa kaikki luontoon liittyvät asiat. Paljon löytyy vinkkejä näistä keskustelupalstoista. Tosin jotkut jo vuosien takaa. Asuuko Tobacolla tosiaan suomalaisia ja miten heitä löytää? Onko vinkkejä hyvistä oppaista vai "putkahtaako" heitä vain tarjoamaan palveluja? Ja vieläkö liftaus kultturi toimii ja vieraan kyytiin uskaltaa hypätä?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti