Hae Anna.fi-sivustolta

Toisiaan toistaen totuudeksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 19.10.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomalainen media on oppinut toistamaan toistensa mielipiteitä siten, että valhe muuttuu vähin erin todeksi. Journalismin periaatteiden mukaan artikkeli on luotettava, jos ajatukset esittää titteliltään kunnioitusta herättävä henkilö, mikä merkitsee sitä, ettei väliä ole sillä, onko juttu totta vai tarua. Toisiaan toistaen todeksi kaiken muokkaava media on tuhoisa demokratian kannalta, sillä totuuksia on lähes kaikissa kysymyksissä enemmän kuin yksi.

  Myös haastateltavan viiteyhteisö vaikuttaa artikkelin luotettavuuteen, sillä kussakin valtiossa osataan muokata vieraan maan valtiomiesten puheita siten, että ne eivät herätä luottamusta. Yhdysvalloissa kahden puolueen väliset erot ovat samalla tavoin mielipiteitä jakavia, mikä on demokratian kannalta hyvä asia. Mediakin porskuttaa, koska puolueiden väliset riidat luovat jännitteitä, joista ihmiset ovat kiinnostuneita.

  Suomessa demokratia kärsii yksimielisyydestä, koska se merkitsee sitä, ettei vaihtoehtoa ole. Konsensus oli hyvä silloin, kun oli pakko olla samaa mieltä itänaapurin kanssa ulkopolitiikasta, mutta se on erinomaisen huono asia sisäpolitiikassa ollut aina. Ruotsissa blokkirajat ylitettiin viime vaalien jälkeen, mikä johtaa lopulta siihen, että populistit korjaavat voiton samalla tavoin kuin Suomessa. Ruotsidemokraatit ovat jo lähes yhtä iso puolue kuin demarit, kun meillä perussuomalaiset on jo suurin. Valitettavasti median syytä!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti