Hae Anna.fi-sivustolta

"Toisten arvostelu johtuu usein tyytymättömyydestä itseen"

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 29.06.2020 klo 20.19.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 230
  Saadut tykkäykset:
  304
  Menaiset lehdeessä hyvä artikkeli:

  "Hearts in Harmony -sivusto kirjoittaa, että kun arvostelemme toisia tai ärsyynnymme asioista, joita muut sanovat tai tekevät, heijastamme todellisuudessa omia tunteitamme heihin. Toisin sanoen syytämme muita ihmisiä usein juurikin niistä asioista, joista emme pidä itsessämme.
  TYYTYMÄTTÖMYYS ITSEEN PURKAUTUU ÄRSYYNTYMISENÄ MUIHIN
  Myös toiveet ja haaveet siitä, millainen voisi itse olla, ajavat helposti muiden kritisointiin. Kuka tahansa voi myöntää ärsyyntyneensä siitä, kun on nähnyt sosiaalisessa mediassa tuttujen jakaneen iloisena omia urheilusuorituksiaan.
  Kritisointi kuitenkin kumpuaa todennäköisesti tyytymättömyydestä itseensä.
  TÄRKEINTÄ ON HYVÄKSYÄ ITSENSÄ
  Kritisointi kuitenkin kumpuaa todennäköisesti tyytymättömyydestä itseensä.
  TÄRKEINTÄ ON HYVÄKSYÄ ITSENSÄ
  Jotta toisten kritisoinnista pääsee eroon ja itseään oppisi rakastamaan enemmän, on tärkeää tunnistaa omat tunteet ja mistä ne johtuvat. Kun mielessään alkaa arvostella toisten tekoja tai valintoja, on syytä pysähtyä miettimään, mistä ärsyyntyminen todella kumpuaa."

  https://www.menaiset.fi/artikkeli/s...jaa-itseksesi-se-voi-tarkoittaa-ettet-rakasta
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  On se noin. Ei vaan ole aina helppoa tietää miksi voi huonosti.
  Jos hyvin voi silloin ei ole minkäänlaista tarvetta kritisoida toista henkilökohtaisesti
   
 3. vierailija Vierailija

  Ne on ne perisynnit, jotka päästessään mustaamaan ihmistä, aiheuttavat tyytymättömyyttä. Ahneus, kateus, mustasukkaisuus.....
   
 4. vierailija Vierailija

  Jos on noin, lähes kaikki eurooppalaiset johtajat heijastavat tunteitansa Venäjän presidentti Vladimir Putiniin. Arvostelevat miestä näin ollen toisin perustein kuin puhuvat, joten ilmeisesti hyväksyvät yhä aseiden käytön valtion rajojen laajentamiseksi.
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 230
  Saadut tykkäykset:
  304
  Se on kuin ihmisen akillen kantapää tuo toisten kritisointi koko ajan. Jokainen kritisoi toista joskus.
  Mutta eräät kritisoi toisia jatkuvasti, henkilökohtaisesti.
  Silloin on kyllä aihetta alkaa tutkia omaa napaansa että mikä oikein vaivaa ja sieltä se syy löytyy, omista ajatuksista itsestä useimmiten.
  Tunteilemme tavattoman paljon. Täällä joku kirjoitti aikaisemmin että hän ei tunteile kun täällä kirjoittaa. Mutta sellainen lausahdus ei ole totta. Ei ole sellaista ihmistä joka ei tunteile, sillä me ihmiset olemme tunneihmisiä ja elämme tunteittemme kautta.
  Esim. jokaisella ihmisellä on oma näkemys, oma kuva maailmasta ja se näkemys johtuu ihmisen omista tunteista.
  -
  Mitä tulee politiikkoihin, niin se kuuluu ihmisen oikeuksiin kritisoida politiikkaa jota politiikko ajaa jos se politiikka on vahingollista joillekkin. Kukaan henkilökohtaisesti mene politiikon eteen ja alkaa kritisoida :)
  Mutta muita kavereitaan ja tuntemattiomia monet kritisoi. Foorumeilla kritiikki lentää usein rajusti jotain nikkiä kohtaan vaikka ei olla edes reaalissa. Voointi siis huono, mutta eivät itse ymmärrä voivansa hyvin. Mutta ehkä joiskus ymmärtävät.
  Kritoinnista on vaikea päästä eroon jos siihen on tottunut.
  -
   
 6. vierailija Vierailija

  Aloite on hirveän yleistävä, eikä millään tavalla kuvaa aiheellista kritiikkiä. Aloittja itse ei kestä minkäänlaista kritiikkiä ja kirjoittelee vähän väliä näitä kritiikkiä kritisoivia aloitteita, millä yrittää sammuttaa kaiken itseensä kohdistuvan kritiikin. Erittäin läpinäkyvää.
   
 7. vierailija Vierailija

  Jos usein saa kritiikkiä, niin olisi ehkä syytä mennä itseensä ja miettiä miksi. Mikä kirjoituksessa ärsyttää tai provosoi kritisoimaan. Jos ei halua kritiikkiä, niin olisi järkevää oppia kirjoittamaan sellaiseen tyyliin ettei kritiikkiä saa. On liian yksinkertaista vain olettaa että saa kritiikkiä siksi että kritisoija voi huonosti. Tietyntyyppiset ihmiset eivät näe omaa osuuttaan suhteessa toiseen, vaan syyttelevät vain toista osapuolta. Kritiikistä voi myös oppia, jos osaa ottaa sen oikealla tavalla.

  Itse olen huomannut että kritiikkiä saa, jos usein olettaa toisista jotain negatiivistä, eli että näkee toiset huonompana kuin nämä ovat. Samoin myös jos korottaa itsensä, eli että kuvittelee olevansa parempi kuin muut. Liiallinen yleistäminen saadakseen toiset huonompaan valoon, puuttuvat faktatiedot ja väärin tehdyt ja liian yleistavät tulkkauset faktoista jne. saavat myös kritiikiryöpyn aikaan.

  Jotkut tunteilee ja toiset ei. Joitain ohjaa enemmän tunne ja toisia järki. Mitä kypsempi ihminen, sitä enemmän osataan käyttää järkeä. Pikkulapset ja tunne-elämältään lapsen tasolle jääneet tunteilee enimmäkseen, tunne ohjaa kaikkea, silloinkin kun tarvittaisiin järjenkäyttöä. Tunne-elämän aikuista ohjaa enemmän järki, silloin kun sitä tarvitaan, mutta he osaavat myös tunteilla kun se on paikallaan.

  Kritiikki on normaalia keskustelupalstoilla. Kukaan ei voi yksin ohjailla sitä, mitä toiset kirjoittaa. Jokaisella on oma syynsä siihen, miksi kritisoivat. Miten sinä voit, kun jaksat koko ajan kritisoida toisten tapaa kirjoittaa foorumille?
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 230
  Saadut tykkäykset:
  304
  Ihmisellä on monia vapauksia. Hän joka haluaa jatkuvasti kritisoida toisia, tekee sen, katsoo sen vapaudekseen.
  Se joka ei halua toisia jatkuvasti kritisoida, ei tee sitä jatkuvasti, sekin on vapautta se.
  Vapauteen kuuluu myös kertoa näistä asioista ;) Kertominen ei ole sama kuin henkilökohtainen kritiikki, eihän sillä heitetä lokaa toisen niskaan. Jos joku siitä loukkaantuu, on silloin kyse hänen tunne-elämästä, herkät tunteet, loukkaantuu helposti.
  He jotka jatkuvasti kritisoi toisia, eivät siedä että kritisoinnista huomautetaan, he pahastuu ja näin ollen he katsoo senkin kritisoinniksi ja ottavat nokkiinsa :)
  Tunne-elämä jyllää negatiivisesti jatkuvasti kritisoidessa. Silloin ihminen elää negatiivisuudessa, negatiivisuuden varjossa, pälyilee koko ajan ympärilleen, ketä voisi kritisoida ja saada sillä hetken ajan hyvänolon tunteen.
  -
   
 9. vierailija Vierailija

  Rikkinäisen levyn ääni osaa joskus olla korville käyvää.
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 230
  Saadut tykkäykset:
  304
  Aloitukseni teksti ei oll lainattu Menaiset lehdestä.
  Ajattelet siis että suomalaisetkin lehdet kirjoittaa kaikesta täysin humpuukia silloin kun et pidä siitä?
  Ihmisen psyykke on arvaamaton. Täytyy opetella tunnistamaan ajatuksiaan jotta oppisi tuntemaan itsensä.
  Ruotsissa myös samanlaisia kirjoituksia kuin tuo Menaiset lehdessä.
  Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten tunne-elämästä.
  Tuon artikkelin mietintä on aika syvällistä ajattelua ihmisen tunteista.
  Mutta en pakota muita samaan kiinnostukseen ja hyväksyn sen että kiinnostuksesi ei riittänyt artikkelin aiheeseen.
  -
   
 11. vierailija Vierailija

  Sanot tuossa toista ihmistä valehtelijaksi.

  Etkö osaa ymmärtää,että ihmiset ovat erilaisia, toiset ovat rationaalispohjaisia, toiset tunteidensa vietävissä? Eivät tunteet ole mikään sellainen asia, että niiden vietävissä pitäisi olla. Se onjokaisen ihmisen oma valinta haluaako kantaa itse vastuun elämästään, vai onko tarve vierittää se vaikka tunne-elämän niskaan.

  Minä itse olen rationaalispohjainen, olen aina kyennyt hallitsemaan tunteeni eikä siis ole ihme, että olen töissä sellaisella alalla, joka vaatii äärimmäistä tunnekontrollia ja kykyä hallita tunteensa ja on psyykkisesti niin kuormittavaa, että emme saa työskennellä edes täyttä työviikkoa, silti saamme palkkaa koko viikolta.

  ihmisen maailmankuva ei välttämättä johdu hänen tunteistaan, vaan maailmankäsityksensä voi pohjata myös järjelle ja älylle.
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 230
  Saadut tykkäykset:
  304
  Ovatko tunne ja järki vastustajia vai kumppaneita?

  Oma mielipiteeni on aina ollut, että tunne ja järki on toisiinsa kietoutuneita ja niitä on useimmiten vaikea erottaa toisistaan, sillä järkeilykin on tunnetta.

  Kannattaa lukea kokonaisuudessaan alla olevan linkin kirjoitus tunteista, järjestä ja kumppanuudesta.

  "Millainen sitten on järkevä ihminen? Käsitys, että järjen tulee voittaa tunteet, on ollut yleinen, jopa vallitseva näkemys. Varsinkin voimakkaat tunteet ovat olleet kiusankappaleita. Ne on saatava hallintaan, jotta voi elää järkevästi. Psykologi Jonathan Haidt antoi tälle tulkinnalle suoranaisen tyrmäysiskun: järjen tehtävä on selittää intuitiot parhain päin. Intuitiot taas perustuvat suurelta osin tunteisiin. Järki on siten ihmisen toiveiden, halujen ja intuitioiden nöyrä palvelija. Jos tunne on positiivinen, järki toimii sen suuntaisesti, jos taas tunne on kielteinen, järki mukautuu siihen.

  Elämänkatsomuksia on vaikea perustella järjen avulla. Sitä kuvastaa se, miten helppoa on arvostella toisenlaisia näkemyksiä kuin mitä itsellä on. Järki voi sanoa, että olisi hyvä elää sovussa muiden kanssa ja pitää pahin itsekkyys kurissa, mutta paljon enempään järki ei pysty. Kun halutaan jotakin enemmän, rationaalisuus ei kanna pitkälle. Onhan järkevää olla niin itsekäs kuin suinkin on mahdollista. Miksi tehdä enemmän muiden hyväksi kuin on tarpeen? Miksi välittäisimme vieraista ihmisistä, varsinkaan heistä, jotka ovat kovin kaukana?

  Palaamme siis kuitenkin tunteiden sävyttämiin tulkintoihin. Meistä tuntuu, että olisi hyvä välittää kaukanakin olevista ihmistä. Olisi hyvä olla ystävällinen ja avulias, vaikka siitä ei mitään hyötyä olisikaan. Jostakin syvältä tulee ajatus, että toisen puolustaminen omien etujen kustannuksella olisi kunnioitettavaa. Joskus jopa uhrautuminen toisen ihmisen puolesta. Pyyteetön rakkaus on aivan uskomattoman hieno asia. Eihän näitä tavattoman hienoja asioita voi järjellä puolustaa. Vaikka kehittelemme ”järkeviä” tulkintoja esimerkiksi evoluutiopsykologian avulla, eivät nuo hienot asiat kuitenkaan sen avulla muutu järkeviksi. Ihmisen kyky luopua omista eduistaan on pohjimmiltaan järjetöntä.

  Kaiken kaikkiaan ihmisen järki ja tunne kietoutuvat niin vahvasti toisiinsa, että niitä ei voi todellisessa elämässä toisistaan erottaa. Ilman tunteita ihminen ei kiinnostuisi tai innostuisi mistään, ei ymmärtäisi varoa ja välttää vaarallisia asioita eikä muodostaisi meille niin kaikille tärkeitä läheisiä ihmissuhteita. Ilman järkeä emme tietäisi, miten toimia niin, että saamme jotakin tuloksellista aikaan. Tunteet ovat tässä ja nyt, järki katsoo kauemmas. Järki näkee tavoitteita ja etsii keinoja, joilla tavoitteita voidaan toteuttaa. Järki ja tunteet ovat yhteistyökumppaneita, jotka joskus voivat joutua riitaan keskenään. Jatkuva riitely johtaa kuitenkin tuhoon tai ainakin suuriin vaikeuksiin. Jos toinen kukistaa toiseen, seuraukset ovat silloin erityisen tuhoisia.

  Järki on oikeastaan tuhoisampi kuin tunne, sillä esimerkiksi vihaa puhkuva ihminen on vaarallinen, koska hän voi vaikkapa lyödä lähellä olevia, mutta vaarallisuus lisääntyy moninkertaiseksi, kun hän alkaa huolellisesti miettiä, miten hän voisi tuhota vihansa kohteita. Vihan tulee samalla lauhtua, sillä muuten hän ei pysty kostamaan niille, jotka ovat hänet vihastuttaneet. ”Parhaita” suunnitelmia hän tekee silloin, kun pääsee flow-tilaan, jonka aikana katoaa sekä minuus että tunteet. Huomio kohdistuu vain siihen, miten kosto toteutuu parhaiten.

  Kuitenkin kaikki lähti liikkeelle vihasta, jonka ei annettu laantua. Ilman sitä noita kostosuunnitelmia ei olisi tehty. Työnjako on selvä: tunteet käynnistävät ja suuntaavat, järki tekee suunnitelmia ja toteuttaa niitä."

  lähde:
  - https://www.markkuojanen.com/psykologia/ovatko-tunne-ja-jarki-vastustajia-vai-kumppaneita/
  -
   
 13. vierailija Vierailija

  Kenkään ei paremmaksi käy häntään pahaksi moittimalla.852
   
 14. Mitä? Vierailija

  Lue oikein tarkkaan seuraava alla oleva juttu äläkä siltikään ymmärrä. #11 on oikeassa siinä mitä hän sanoi. Sinun fiksaatiosi syyllistää muita ei muuta sitä asiaa.


  Ihmiset voidaan jakaa järki- ja tunneihmisiin – tunne vie usein, koska järki ei ehdi mukaan päätöksentekoon
  Pystytkö eläytymään helposti toisten ihmisten tunteisiin tai teetkö päätöksiä yleensä nopeasti? Tämä voi kertoa siitä, että toimit enemmän tunteella. Järjellä toimiva ihminen taas usein ajattelee hyvin analyyttisesti ja tekee päätöksiä hitaasti.

  Puhutaan siis järki- ja tunneihmisistä. Psykologian professori Markku Ojasen mukaan tällaista jaottelua voidaan tehdä, koska ihminen useimmiten toimii joko vähän enemmän järjellä tai tunteella.

  On olemassa viisi suurta persoonallisuuden piirrettä: neuroottisuus, ekstrovertio, avoimuus, tunnollisuus ja sovinnollisuus. Ojasen mukaan näiden piirteiden avulla voi päästä jyvälle siitä, mihin esimerkiksi ihmisen tunneherkkyys tai tunnevaltaisuus liittyy.

  Tunneihmiseksi itsensä mieltävistä löytyy muun muassa sellaisia, jotka ovat hyvin myönteisiä ja positiivisia. He ottavat muiden tunteet aina huomioon.

  – Sitten on taas ihmisiä, joilla tunneherkkyys on samanlaista kuin Trumpilla. Eli otetaan kaikki pienetkin moitteet itseensä. Silloin se liittyy enemmän neuroottisuuteen ja ehkä vähän kovuuteenkin, Ojanen sanoo.
  https://yle.fi/uutiset/3-10059028


   
 15. vierailija Vierailija

  Ilman tunteita ei ihminen olisi yhtään mitää ja ilman järkeä ihminen ei olisi mitää.
  Tunne ja järki toimii yhessä.
  Ihmine on tunneihmine.
  Kaikki tunteilee. Amandaa syyttävät tunteilee koko ajan. Tunne voitti, negativi tunne, järki
  järkeili ja suostui mukaan, niin siin kävi.
  Tunteenne syyttää Amandaa. Järki meni tunteenne perässä ja suostui tunteen ehdotukseen ja oli mukana moittimas.
  Voi kullanmurupojat, jättäkää pois se ainane syyttely. Kiitos.
   
 16. vierailija Vierailija

  Takaisin aloitukseen.
  Jos opetellaan tykkäämää itsestämme ja emme olis niin kovia itsellemme, niin sillooi ei tarttis arvostella ketää, kun silloin voi hyvin, niin hyvinvoipa immeinen ei tunne tarvetta arvostella toisii.
  Katkera viha ja kateus jotakin kohtaatekee artyisäksi.
  Aina kun tunnette artymystä ja halua arvostella jotain ihmistä, miettikää mikä teitä vaivaa, sillä jokin teidän tuneita vaivaa, jokin on poissa tilaltaan teissä silloin. Miettikää ulospääsyä pois mustasta tunnepurkauksestanne jotain kohtaa.
   
 17. vierailija Vierailija

  Se paha vitsi on siinä jos kritisoi jotakin ja tulkitsee kritisoimansa kirjoituksia samalla taval kuin piru lukee Raamattua, luulee että se kritisoimansa ihmine haukkuu häntä, niin silloin on kysymykses suunniteltu asia, järkeillen menette tuneenne puolrlle ja haiarahdatte pahaan liemeen järkenne kans.
  Järkeensä ne rikollisetki käyttää kun suunnittelevat rikoksiaan.
   
 18. vierailija Vierailija

  Me Naiset lehti on sukupuoli rasistinen lehti, ei tuollaista kukaan järkevä ihminen lue.
   
 19. vierailija Vierailija

  Anna on myös naisten lehti, silti täällä miehet mölyää ja pilaa atmosfäärin. Siinäkään mitään järkeä ole.
  Vertaa Me naiset ja Annan keskusteluja niin näået että Me naiset on asiuallista keskustelua ja Annassa valittavat miehet ja eräät naisetkin, purkaa vihaansa muihin.
   
 20. vierailija Vierailija

  Miksi tunkeudut naisten kehteen, Anna on myös naisten lehti.
   
 21. vierailija Vierailija

  Huonosti voipa kuvittelee pahaa toisista, on näkevinään pahaa muissa, on näkevinään et häntä itseensä kritidoidaan.
  Huomioi, et kirjotin, on näkevinään.
  Hän samaistaa itsensä kaikkeen mikä on negatiivistä ja luulee sen tarkoittavan juuri häntä eikä ketään muuta. Hän näkee tuo Amandanki negatiivisenä, siks sen kimpussa hääräävät.
  Sen takia kiukkuilee muille kun on huono olo noitten luulottelujensa takii.
  Amanda ei näy kritisoivan ketään henkilökohtaisesti täällä kuten jotkut täällä tekee häntä kohti, niin hän ei anna takaisin samalla mitalla ei oikeastaan yhtää.
  Oman ittensä tutkimine olis tärkeetä, jotta oppis tuntee ittensäm jot ei tarttisi muita haukkuu.
   
 22. vierailija Vierailija

  Heh. Amanda eikö korviasi kuumota kun kirjoitat näitä puolustuksia itsellesi :D.
  Moni on sanonut että oudoksuvat kun haukut palstan muita kirjoittajia. Siis palstan muita kirjoittajia. Ei välttämättä heitä itseään vaan palstalaisia. Ymmärrätkö?
  He eivät hauku sinua eikä heillä ole syytä tutkia itseään koska eivät kirjoita omasta puolestaan, heillä ei ole huono olo eivätkä kiukkuile sinulle. Menikö perille?

  Yritin kirjoittaa mahdollisimman selvästi. Kerro jos jäi jotain epäselväksi :)
   
 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 230
  Saadut tykkäykset:
  304
  Kysymyksiä ja vastauksia :)

  Mistä ajattelette johtuvan sen että harrastatte toisten kritisointia ja menette niin pitkälle että tulkitsette toisten kirjoituksia ja näette ne juuri sinulle ja sinulle ja sinulle tarkoitetuiksi piikeiksi???
  Miksi ei voi lukea suoraan sitä mitä on kirjoitettu ja jättää pois tulkinta ja kuvittelu että se olisi juuri sinulle kohdistettu kirjoitus???
  Jos ei tunteile liikaa lukiessaan kirjoituksia ja syvällistyy vain sanoihin ja lauseisiin ilman tulkitsemista, silloin voi paljon paremmin, ei tuntisi huonoa vointia kirjoituksien takia, kun ymmärtää lukemansa.
  Minä en kritisoi paljoakaan ketään täällä henkilökohtaisesti, se ei kuulu tapoihini, mutta joskus minäkin lankean, valitettavasti, enhän ole täydellinen
  Lukemisen ymmärtäminen tai pikemminkin ymärtämättömyys lukemaansa, johtaa aina itsetunnon alenemiseen ja huonoon vointiin sen takia.
  On hyvin tärkeää yrittää opetella rakastamaan itseään niin paljon että hyväksyy itsensä, tykkää itsestään ja näin ollen ei pahoita mieltään omilla kuvitteluillaan joita on näkevinään toisten kirjoituksissa. Parasta on siis jättää pois kuvittelu ja toisten kirjoituksien tulkitseminen.
  Myönnän että se ei ole helppoa, mutta ajan mittaan se helpottuu kunhan sitä opettelee aikansa. Siitäkin huolimatta joskus tuntuu pahalta edelleenkin jos sortuu kuvittelemaan toisten kirjoituksista. Mutta ei saa lannistua.
  Ei siis saa antaa valtaa negatiivisille tunteille tuolla tavalla, on työskenneltävä niitten kanssa, jotta kehittyy.
  -
   
 24. vierailija Vierailija

  amanda, haluaisin nähdä sinussa nämä muutokset ennenkuin alat saarnaamaan niistä toisille tai osoittelemaan toisia. Ala saarnaamaan vasta sen jälkeen,kun olet kehittynyt tarpeeksi hyväksi.
   
 25. vierailija Vierailija

  "He jotka jatkuvasti kritisoi toisia, eivät siedä että kritisoinnista huomautetaan...." Tässä taisit puhua itsestäsi?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti