Hae Anna.fi-sivustolta

Tuontisäädökset

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä Raato, 05.06.2005.

 1. Raato Vierailija

  Mien ymmärrätte seuraavat lainaukset, jos lähden matkalle esim. 5 vuotiaan lapsen kanssa?

  Tullin sivuilta lainattua: ""Matkustaja saa tuoda Suomeen tullitta ja veroitta alkoholijuomia, tupakkatuotteita, hajuvesiä sekä teetä ja kahvia omaan tai perheensä käyttöön tai lahjaksi seuraavasti:""

  ""Alkoholijuomia koskevilla ikärajoilla tarkoitetaan sitä, minkä ikäinen henkilö saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa alkoholijuomia.

  20 vuotta

  Väkevät alkoholijuomat, yli 22 %

  18 vuotta

  Alkoholijuomat, enintään 22 %""
   
 2. Info Vierailija

  Oletko noin helvetin tyhmä vai pelleiletkö vaan?

  20 v täyttäneet saa tuoda 22%.sta viinaa
  18 v täyttäneet vain alle 22%:sta.

  Taidat olla tyhmempi kuin luulinkaan. Ok, oot turkkifani, unohdin. Fiksuthan ei edes kuse sinne päin.
   
 3. Raato Vierailija

  Et siis ymmärtänyt edes sitä, mikä oli jutun pointti:)


  No opastetaanpas vähän pojua. Sehän oli se, että voin tuoda kaksinkertaisen määrän, koska meitä matkustajia on kaksi.

  Oletko muuten ihan oikeasti idiootti vai pelleiletkö? Miksi haluat antaa itsestäsi ja muista samalla tasolla tallaavista täydellisen tollon kuvan? Nautitko siitä jollain sairaalla tavalla?
   
 4. Näin on Vierailija

  Raato on täysin oikeassa. info osoitti tietämättömyytensä ja meni 100-0 tuohon Raadon kuoppaan. Että jotkut ihmisen voivatkin olla yksinkertaisia.
   
 5. joo-o Vierailija

  Tuo on itseasiassa aika mielenkiintoinen juttu. Eikä lainkaan niin yksinkertainen, kuin infon tasoiset keskinkertaisuudet luulevat.
   
 6. ???? Vierailija

  Väittämällä että 5 vuotiaat onkin 18 vuotiaita? -Pyhä yksinkertaisuus mitä palikoita.
   
 7. tyhmä! Vierailija

  ""Alkoholijuomia koskevilla ikärajoilla tarkoitetaan sitä, MINKÄ IKÄINEN HENKILÖ saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa alkoholijuomia.""

  Ei todella mitään epäselvyyttä, eli 18 vuotta TÄYTTÄNEET saa tuoda mietoja ja 20 VUOTTA TÄYTTÄNEET väkevämpiä.

  Kysyjä joka muutamalla tekaistulla nimimerkillä yrittää puolustella itseään täytyy olla todella yksinkertainen ihminen.

   
 8. Risto Vierailija

  No jopa on Raato-hanialainen tyhmyytensä jalostanut huippuunsa vai haluaako tälläkin saada jonkinmoisen riidan aikaan? Oikeesti ei uskoisi kenenkään olevan noin ""pönttötyhmä""..!
   
 9. raadolle Vierailija

  Siis juotatko 5-vuotiaalle viinaa? Laitatko senikäisen lapsenlapsesi ostoksille Alkoon? mahtaako onnistua? Olet seonnut hanikainen ja lopuullisesti!
   
 10. Raato Vierailija

  Mutta hei jätkät, siis voihan sen niinkin käsittää, että jos on mukana 5v lapsi niin se on melkein niinkuin 18 v. Eli sitten voi tuoda kahden edestä. Ainaskin voi yrittää silleen. Niin mä ainakin sen ymmärrän, etteksete sitte ymmärrä? No, teillä vaan ei oo ymmärrystä, ootte siis täyttä ymmärrystä vailla.

   
 11. Raato Vierailija

  No niin, eipä täällä kritiikkiä tullut kuin pääasiassa aloittajaa kohtaan. Halusin vain kokeilla, kuinka monelle asia on tuttu. Eipä näytä olevan monellekaan. Se on mielestäni vähän kummaa, koska tiedän että tuosta asiasta ja tullimääräysten sanamuodoista on kiistelty paljonkin. Täällä ei näköjään mennyt jakeluun.

  Asia on kuitenkin niin, että Suomi tulkitsee näitä juttuja omalla tavallaan. Säädökset siis antaisivat myöten tuoda myös alaikäisen ""lastin"", mutta Suomi kulkee tässä asiassa omia polkujaan. Pari vuotta sitten tiedustellessani asiaa tullista kerrottiin, että kukaan ei ole vielä vienyt tätä asiaa oikeuteen asti.
   
 12. Raadolle Vierailija

  Katsoiko tullimies Sinua yhtään kummissaan, kun kysyit millä edellytyksillä 5 vuotiasta voi pitää 18 vuotta täyttäneenä?
   
 13. Tatsa Vierailija

  """"Alkoholijuomia koskevilla ikärajoilla tarkoitetaan sitä, MINKÄ IKÄINEN HENKILÖ saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa alkoholijuomia.""
  Lueppas nuo aloituksessa olevat lainaukset uusiksi ja vähän tarkemmin. Siellä on siis näin:

  ""MATKUSTAJA saa tuoda Suomeen tullitta ja veroitta alkoholijuomia, tupakkatuotteita, hajuvesiä........""

  Onko myös lapsi MATKUSTAJA? ON

  ""Alkoholijuomia koskevilla ikärajoilla tarkoitetaan sitä, minkä ikäinen henkilö saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa alkoholijuomia.""

  Saatko sinä kantaa alaikäisen tavaroita tullin läpi? SAAT

  Tuossa on se pointti ja porsaanreikä joka tullissa tiedetään varsin hyvin ja siitä johtuen tuo kohta on esitetty aika vaikeatajuisesti. Suurin osa ei edes huomaa tuossa mitään ihmeellistä, tarkemmat ovat kyllä tiedostaneet asian jo ajat sitten. Tästä asiasta on keskusteltu muuallakin kuin tällä foorumilla.
   
 14. Raato Vierailija

  No voi hellanlettas sentään. Etkö vieläkään älyä mikä tässä on se pointti?
   
 15. Raato Vierailija

  Väännetään nyt sitten rautalangasta.

  ""MATKUSTAJA saa tuoda Suomeen tullitta ja veroitta alkoholijuomia, tupakkatuotteita, hajuvesiä........""

  Onko myös lapsi MATKUSTAJA? ON

  ""Alkoholijuomia koskevilla ikärajoilla tarkoitetaan sitä, minkä ikäinen henkilö saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa alkoholijuomia.""

  Saatko sinä kantaa alaikäisen tavaroita tullin läpi? SAAT

   
 16. Raato Vierailija

  Nimittäin meidän lapsia ei tullin ikärajat koske, kun ne on kerran matkustajia. Voi olla että teitä koskee mutta meitä ne ei koske.
   
 17. Raato Vierailija

  Tässä ketjussa on ollut 3 feikki-raatoa. Minä lopetan osaltani tähän, feikit jatkakoon jos haluavat. Muistakaa ihmiset pitää piposta kiinni, monilla kun se propelli tuntuu taas pyörivän ylikierroksilla.
   
 18. Raato Vierailija

  Tässä ketjussa on ollut 3 feikki-raatoa. Minä lopetan osaltani tähän, feikit jatkakoon jos haluavat. Muistakaa ihmiset pitää piposta kiinni, monilla kun se propelli tuntuu taas pyörivän ylikierroksilla.

  Piste
   
 19. Raato Vierailija

  Unohdin sanoo, että siis kaikki matkustajat saa tuoda vaikka olis vauvoja, iällä ei väliä, ne on tullin omia keksintöjä. Riittää että ei kanna lapsi itse.

  Siitäkin olen riidellyt tullin kanssa pitääkö olla elävä ollakseen matkustaja? Miten suhtaudutaan raatoihin? Siinä on yksi porsaanreikä myös. Nimittäin myös kuolleet on matkustajia siinä missä elävätkin ja kaikki saa tuoda kunhan eivät itse kanna tullin läpi. Uskotteko? Siitä on ennakkotapaus olemassa.
   
 20. 0linja Vierailija

  Tämä on ihan samanlainen juttu kuin se että kuinka paljon viinaa saa tuoda toisesta eu-maasta suomeen. Pitäis saada tuoda niin paljon kuin haluaa mutta tulli asettelee omia ehtojaan. Pykälien mukaan aikuisen seurassa matkustavan lapsenkin (MATKUSTAJA) kiintiö pitäisi voida tuoda kun aikuinen kantaa sen tullista läpi. Täysin samanlainen juttu.
   
 21. Zombie Vierailija


  Jep.Oikein! Hyvä, että joku puolustaa meidän kuolleitten oikeuksia. Meidän pitää myös saada juoda viinaa ja tuoda sitä maahan niinkuin muidenkin matkustajien - vai mitä veli Kouros.....siis tarkoitin Makarios?   
 22. tarkkana Vierailija

  Ihme juttu että suurin osa ei näytä huomaavan tuota ristiriitaa tullin säädöksissä ja toimintatavoissa. Vain pienen pieni osa näyttää olevan hereillä.
   
 23. Raato Vierailija

  Nasevasti sanailtu, hyvä kohtalotoveri. Meidän etiäisten täytyy pitää yhtä, kukapa etujamme ajaisi, ei elävät ainakaan.

  Mutta tuo lasten viinantuonti on mielenkiintoinen asia ja tosi tärkeä nyt kun kesällä janottaa niin helskutisti.

  Nyt kun muista EU-maista saa tuodaa vain tuollaisen Hiacellisen viinaa niin kyllä on se niin väärin että en saa vuokrata toista pakua, jolla vauvani voisi tuoda toisen mokoman. Siis Suomen tulli on niin syvältä aivan älytöntä nipotusta.
   
 24. tulkintoja Vierailija

  Helsingin sanomat:

  Tulli tulkitsee: Alaikäinen voi tuoda alkoholia ulkomailta
  Julkaistu 9.7.2003 21:57

  Tulli tulkitsee: Alaikäinen voi tuoda alkoholia ulkomailta

  Matkustaja-termin käyttö tullimääräyksissä sallii tulkinnoille paljon liikkumavaraa. Tullimääräysten mukaan alaikäinenkin matkustaja saa tuoda ulkomailta normaalien rajoitusten mukaisen määrän alkoholia, koska matkustajalle ei määritellä ikärajaa. Se taas tarkoittaa sitä, että myös lapsi voi periaatteessa tuoda tullin läpi täydet määrät alkoholia.

  Käytännössä tuontirajoituksia tulkitaan satamissa vaihtelevasti. Osa satamista tulkitsee Suomen lainsäädännön ulottuvan tulliin asti, jolloin ne soveltavat alkoholilain mukaisia ikärajoja.
  Toiset tulkitsevat alaikäiset normaaleiksi matkustajiksi, jotka saavat tuoda alkoholia.

  Myös yksin matkustavan alaikäisen asemaa tulkitaan kirjavasti. Jotkut virkailijoista ottavat automaattisesti yhteyden poliisiin, jos alaikäinen tuo alkoholia ulkomailta.
  Joissakin satamissa katsotaan, ettei tullilaitoksella ole velvollisuutta valvoa alaikäisten alkoholin tuontia.
  Myös tupakan tuontimääräyksiä tulkitaan satamissa vaihtelevasti.


  Muualla Verkkoliitteessä:
  HS 10.7.2003: Alkoholin tuonnin ikärajoja tulkitaan satamissa eri tavoin (ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen)

  MIA YLÖNEN / Helsingin Sanomat
  [email protected]
   
 25. tulkintoja Vierailija

  Kaleva:

  ""
  Alaikäinen voi tuoda alkoholia maahan
  Tullimääräykset ovat tulkinnanvaraisia, ja niiden mukaan alaikäinenkin matkustaja voi tuoda ulkomailta normaalien rajoitusten mukaisen määrän alkoholia, kertoo torstain Helsingin Sanomat.

  Matkustaja-termin käyttö määräyksissä sallii paljon tulkinnanvaraa, sillä matkustajalle ei määrätä ikärajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsikin voi periaatteessa tuoda alkoholia.

  Käytännössä tuontirajoituksia tulkitaan satamissa eri tavoin: Osa satamista tulkitsee Suomen lain ulottuvan tulliin asti, ja soveltaa alkoholilain mukaisia ikärajoja. Osa puolestaan kohtelee alaikäisiä normaaleina matkustajina, jotka saavat tuoda alkoholia.

  Myös tupakan tuontimääräyksiä tulkitaan satamissa vaihtelevasti.""
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti