Hae Anna.fi-sivustolta

Tuontisäädökset

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä Raato, 05.06.2005.

 1. seurailija Vierailija

  Ihmeen hiljaisiksi menivät nuo jotka tyrmäsivät koko aloituksen. Ehkä ne eivät tajua asiaa vieläkään.
   
 2. anti-info Vierailija

  Mutta mitä tähän sanoo info? Kuka osoitti taas tyhmyytensä?
   
 3. Info Vierailija

  Voisitte lopettaa tuon älämölön ikärajoista, kun asia on kerran selvä. Anti-info raato voi tuoda sen Hiacellisen Tallinnasta, eikö se riitä? - Uskotte siis johonkin Hesarin tunaritoimittajaan?


  ""Alle 18-vuotiaat eivät saa pitää hallussaan alkoholijuomia""

  Helsingin Sanomissa kerrottiin 10.7., että alaikäinen voi tuoda alkoholia ulkomailta Suomeen. Tullihallitus halua selventää asiaa seuraavilla tiedoilla:

  Suomen liittyessä Euroopan unioniin vuonna 1995, alkoholilainsäädäntöämme muutettiin yhteisön vaatimusten mukaiseksi. Tässä yhteydessä säilytettiin edelleen alkoholijuomien hallussapitoa koskevat ikärajat, mutta vastaavat ikärajat jäivät säätämättä maahantuonnin osalta.

  Alkoholilain mukaan alle 20-vuotias ei saa pitää hallussaan eikä kuljettaa väkeviä alkoholijuomia, mutta vähintään 18-vuotias saa kuitenkin pitää hallussaan ja kuljettaa mietoja alkoholijuomia.

  Tullin ohjeissa matkustajille on mainittu selkeästi 20 ja 18 vuoden ikärajat, ettei syntyisi epäselvyyttä siitä, minkä ikäinen henkilö saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa alkoholijuomia.

  Yhteisön tullittomuusasetuksessa tullittomuus myönnetään henkilökohtaisiin matkatavaroihin sisältyville tavaroille. Jos matkustaja ei saa pitää hallussaan eikä kuljettaa jotakin tavaraa, se tuskin voi kuulua hänen henkilökohtaisiin matkatavaroihinsakaan.

  Sen lisäksi, että Suomessa noudatetaan em. hallussapitoa ja kuljetusta koskevia ikärajoja, on muistettava, että tullittomuusasetuksen mukaan alle 17 vuotiaat matkustajat eivät saa tuoda tullitta mm. alkoholijuomia. Tämän takia, jos Suomen lainsäädännön mukaan olisi mahdollista, että alkoholijuomat voisivat sisältyä alle 17-vuotiaiden henkilökohtaisiin matkatavaroihin, niistä pitäisi kantaa matkustajan saapuessa EU-alueen ulkopuolelta tulli, vaikka juomien enimmäismäärät eivät ylittyisikään.

  Ikävien yllätysten välttämiseksi matkustajien on hyvä pitää mielessään hallussapitoa ja kuljetusta koskevat ikärajat, vaikka tullivalvonnan kannalta olisikin selkeämpää, että vastaavat ikärajat lisättäisiin myös alkoholilain maahantuontia koskevaan osaan.""
   
 4. Hyvä info Vierailija


  Nuo raadot ja muut porsaanreikien etsijät levittävät disinformaatiota, väärää tietoa. Ette siis osaa edes englantia kun esittelette itsenne antitiedon levittäjänä.

  Disinformaatio: tahallinen harhaanjohtavan informaation levittäminen Käytännössä sanalla tarkoitetaan usein myös tavallista valehtelua (vrt. misinformaatio), mutta periaatteessa ""disinformaatio"" on pikemminkin sinänsä oikean informaation jakamista harhaanjohtamisen tai häiritsemisen tarkoituksessa. Informaatio voidaan esittää tavalla, joka antaa vastaanottajalle virheellisen käsityksen, tai voidaan esittää valtava määrä epäolennaista tietoa, joka häiritsee merkitsevän tiedon löytämistä.

  Teille lienevät myös tuttuja käytöstä poistettujen hautausautojen ja piilofarmarien käyttö perheautoina, kun niin voi kiertää veroja, matkustelu Turkkiin perheen kanssa Deturilla määrittelemättömiin kohteisiin määrittelemättömään aikaan ja Citymarkettien roskisten tonkiminen. Sieltä kun voi löytää makupaloja ainakin lapsille.

  Hyvää kesää!
   
 5. raato hanialiaselle Vierailija

  Oletko niin juoppo ettei sulle oma ransooni riitä? Vai onko niin että matkustat vain kuvitelmissasi eli haaveilet vain että voi kun saisi viinaa ulkomailta? Kotimasen ""valkoviinin"" hinta on kait Alkossa niin alhainen ettei sitä varten kannata ulkomaille lähteä käväisemään.
  18 vuotta täyttänyt on jne... etkö osaa torvelo lukea?
   
 6. Ajattele mitä tykkäät ja jos pystyt yleensä.. mutta me useimmat ei olla niin alkoholisoituneita että päässä olisi ajatuksena vain viinan rahtaaminen ja sen kittaaminen. Toivottavasti juot itsesi hengiltä aika pian.
   
 7. ?? Vierailija

  No mutta miten on syntymätön vauva eli sikiö? Sehän on kans matkustaja, onko Demarissanne ollut siitä mitään???
   
 8. Hyvä infolle Vierailija

  Bravo, viestisi oli naseva. Saavat köyhät rikolliset ajateltavaa jos siihen kykenevät..
   
 9. Kouros Vierailija


  Minusta nimimerkki Raato on varsin älykäs ja kekseliäs henkilö. Olen oppinut tuntemaan hänen tyylinsä jo vuosien takaa eri foorumeilta ja aina hän on päässyt niskan päälle.
  Arvostan hänen toimintaansa täällä internetissä eritäin paljon, niin kuin monet muutkin nimimerkit tekevät.

   
 10. Hoo. M. Vierailija

  Voisikos tämä neropatti Raato selittää paljonko on yksinkertainen määrä ja paljonko on kaksinkertainen määrä. Oman ja perheen nuppiluku ei näet kasva yhtään vaikka säännöt luettaisiin miten tahansa. Enempää kuin perheen tarve ei taas saa tuoda. Ja toisten matkustajien alkoholia kun ei saa tuoda. Sis yksinkertaissuuden vuoksi vielä: Paljonko se yksinkertainen määrärajoitus onkaan?
   
 11. Kourokselle Vierailija

  Mutta nyt Info vie äijää kuin litran mittaa, hä-hä-hä.
   
 12. yx unohtui Vierailija

  Unohdit yhden nasevasta listasta: nämä surkimukset kuljettaa rantalomalle vettä mukanaan jääkimpaleena. Sitä voi sitten sulatella pikku hiljaa loman aikana. Saa halvalla juotavaa, kun kaupassa vesi on niin kallista.
   
 13. Raato Vierailija

  Pitää laittaa vielä yksi kommentti tähän ketjuun, mutta vain tämä yksi. Se on aika koomista, millainen älämölö siitä syntyy jos täällä kysyy ihmisten mielipiteitä tyyliin
  ""Miten ymmärrätte seuraavat lainaukset, jos lähden matkalle esim. 5 vuotiaan lapsen kanssa?"".

  En siis esittänyt mielipiteitä vaan kysyin muiden mielipidettä. infoa piti tietenkin opastaa vähän enemmän ennenkuin se ymmärsi edes välttävästi mistä ylipäätään on kysymys, mutta sitähän ei varmasti kukaan ihmettele ;-)

  Älykkäiltä ihmisiltä tulikin sitten älykkäitä vastauksia tyyliin ""5 vuotiaat onkin 18 vuotiaita"", "" juotatko 5-vuotiaalle viinaa? Laitatko senikäisen lapsenlapsesi ostoksille Alkoon?"" ja ""Toivottavasti juot itsesi hengiltä aika pian.""

  Kesä on alussa mutta joillain pipo kiristää entistä enemmän jos mahdollista. Yrittäkää hyvät ihmiset ottaa vähän rennommin ja lukekaa vain asiallista infoa.
   
 14. Lukija maalta Vierailija

  Aika hauskaa sanailua taasen kerran. Raato sai kyllä hölmömmät ansaan aika näppärästi. Tosiasiahan on, että laki on niin kuin se luetaan ja tulli lukee sitä tietysti omaksi ""edukseen"", mutta siitä ei päästä mihinkään, että säännös on tulkinnanvarainen, kuten aloittaja osoitti.

  On kertakaikkisen käsittämätöntä, minkälaisia oikeustieteellisen loppututkinnon suorittaneita idiootteja lainvalmistelutyötä tekee. Muistanette mm. sen koirien ulkoiluttamisen lenkipoluilla? Tyhmempikin maallikko ymmärsi lakitekstistä ensilukemalla, että se voidaan tulkita ihan päälaelleen siihen nähden, mitä sillä on tarkoitettu. On se hyvä kun on ammattilaiset asialla!
   
 15. Citysinkku Vierailija

  Älä masennu Raato vaikka Info nyt veikin pidemmän korren ja kertoi asioiden oikean laidan. Kyllä sä oot silti aina välillä ihan fiksu. Ja kun lupauksesi mukaan kannatat asiallista infoa niin kyllä se siitä. - Pää pystyyn Raatuliini!

   
 16. Serafina Vierailija  Pystyyn, pystyyn Raato, vaikka The Boss onkin ihanampi, olets sinä kuitenkin viisain kaikista tuntemistani raaadoista...

   
 17. Serafina,se oikea Vierailija

  En pidä siitä,että käytät nimmariani.
  Luulen ,että nokkelena ihmisenä voisit keksiä itsellesi ihkaoman nikin.
  Ole hyvä!
   
 18. Vai että oot älykäs, kauanko olet itsesi tuntenut hanialainen? Ikää on vissiin vähän enemmän jo...?
   
 19. Serafina vasen Vierailija

 20. Mikki Vierailija

  Minä olen käsittänyt, että EU-maasta saa täysi-ikäinen tuoda alkoholia omaan käyttöön vaikka kuinka paljon. Finnairin matkatavaroiden painorajoitusten takia sitä ei kuitenkaan voi kovin paljon tuoda.
   
 21. näin = Vierailija

  Raadolle ei riitä vaikka kuinka paljon. Pitää olla 2 x vaikka kuinka paljon.
   
 22. pepe Vierailija

  Täysikäinen saa tuoda jos tulee vaikkapa autolla, mutta lentokoneeseen et nyt sentään 100 litraa viinaa voi ottaa mukaan, painorajoitukset nääs!
   
 23. Hoo. M. Vierailija

  Voisikos tämä neropatti Raato selittää paljonko on yksinkertainen määrä ja paljonko on kaksinkertainen määrä. Oman ja perheen nuppiluku ei näet kasva yhtään vaikka säännöt luettaisiin miten tahansa. Enempää kuin perheen tarve ei taas saa tuoda. Ja toisten matkustajien alkoholia kun ei saa tuoda. Sis yksinkertaissuuden vuoksi vielä: Paljonko se yksinkertainen määrärajoitus onkaan?
   
 24. Timo T Vierailija

  Ei kai nykyisin tarvitse välittää siitä, paljonko saa tuoda alkoholia henkeä kohden. Niin paljon saa tuoda, että lentoyhtiön painorajoitukset ei ylity. Jos on oikein viinanhimoinen, niin jättää varsinaiset matkatavarat ja vaatteet sinne ja lastaa viinaa tilalle. Heh!
  Ja voihan sitä tuoda yli painorajoitustenkin, mutta useammasta kilosta menee kyllä jo ylipainomaksu.
   
 25. Mikki Vierailija

  Myös tullin sivuilta lainattua:

  EU:n sisäliikenteessä matkustajalla on oikeus tuoda toisesta jäsenvaltiosta hankkimansa ja siellä valmisteverotetut tuotteet, kuten alkoholijuomat ja tupakkatuotteet, kotimaahansa ilman määrärajoituksia, ilmoittamisvelvollisuutta tai kotimaista verotusta. Ainoa ehto on, että tuotteet tuodaan omaan käyttöön.


  Siis lentoyhtiön painorajoitukset ovat ainoa rajoite.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti