Hae Anna.fi-sivustolta

Tupakoiva/juova erityisnuori

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä äippä74, 30.08.2013.

 1. äippä74 Vierailija

  Tää aihe kiinnostaisi kun en oo ikinä kuullut tällaisista mutta uskon että heitä on.

  15-vuotias as-piirteinen/lukihäiriöinen tyttöni jäi tänää kahden ystävänsä kaa kiinni vartijoille sekä heidän täysikäinen kaverinsa. Tää kyseinen täysikäinen oli ostanut heille lonkero 6-packin ja kaksi siideri 4-packia. Luovutti sen säkin juomineen tytöille ja lähtivät ja vartijat sai tämän koko porukan kiinni. Viestiä tuli tytöltäni että hän on vartijoiden puhuttelussa ja ihmettelin että mitä hän on mennyt tekemään. Järkytyin, kun poliisista sos. viranomainen kertoi että hänelle ja hänen ystävilleen oli ostettu alkoholia. Tuo järkyttää minua enemmän kuin näpistys. Tyttöni oli siellä sitten selittänyt että hän on as-piirteinen ja lukihäiriöinen (luuli että jäis sakottamatta? noh, mun mielestä hän ansaitseekin vastuun tekosistaansa) kun kerta ymmärtääkin mikä on oikein ja mikä väärin. Sakkoa tuolle tuli siitä huolimatta kun kerroin että hän ymmärtää ihan hyvin että mikä on rikollista. Siinä oli sitten pitkä reissu kun piti tällasen asian takia käydä hakemassa oma lapsi. Kotona tuli takavarikoitua hänen sytkärinsä ja tupakkansa. Ja seuraan myös, että kenelle se raha menee ja mihin. Mutta tuntuu vaa että nuo minun tupakkavaroitukseni ei auta; menee rahaa ja terveys. Alkoholista sitten sanoin että oottaapi vielä kaks vuotta. Onko se nyt niin vaikee oottaa sitä täysikäisyyttä?

  Onko kellään kokemusta tällaisesta erityisnuoresta?
   
 2. kohtalotoveri Vierailija

  Tämä tulee vasta myöhään, mutta toivotaan, että auttaa:

  Meillä oli vähän vastaava tilanne, mutta saimme ongelman poistumaan sillä, että laitoimme lapselle kahdeksi viikoksi erittäin kovan kurin: ensinnäkin kaikista ostoksista, joita teki, oli tuotava kuitti, samoin älypuhelin lähti pois ja tilalle sai sellaisen "vanhan halon". Myös tietokoneen käyttö oli sallittua vain vanhempien valvonnan alla, samoin kotiavain otettiin pois ja kotiin pääsi vain vanhemman ollessa kotona ovikellon avulla. Kotiin tultaessa ja sieltä lähdettäessä tehtiin perusteellinen tarkastus sekä repulle että taskuille, että mitä on mukana. Lisäksi teetätettiin kotitöitä mahdollisimman paljon.

  Kerrottiin, että seuraavan kerran, kun jää kiinni alkosta tai tupakasta, on luvassa kuukausi vastaavaa ja jokaisesta kiinnijäämisestä aika kasvaa aina 2 viikkoa. Ei tapahtunut tuon ekan kiinnijäämisen jälkeen enää koskaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti