Hae Anna.fi-sivustolta

Turkiskuoriaisen toukkia?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä henriikka, 20.01.2006.

 1. henriikka Vierailija

  Tein juuri inhottavan löydön ruokakaapista: näkkileipäpaketissa ja nuudelipussissa oli toukkia (sekä tyhjiä kuoria), jotka muistuttavat netistä löytämääni kuvaa turkiskuoriaisen toukista.

  Onko kenelläkään kokemusta, voivatko turkiskuoriaisen toukat pesiä elintarvikkeissa? Vai onkohan kyseessä jotkut muut iljetykset?
   
 2. Muska Vierailija

  Ettei olisi riesakuoriainen, jonka toukka muistuttaa turkiskuoriaisen toukkaa.

  http://www.uku.fi/~holopain/stt/sttfrm.htm
   
 3. jj Vierailija

  Omia turkiskuoriaisia en ole löytänyt elintarvikkeita, lattialistojen lähettyviltä kylläkin. Samoin ympäri kämpän lattioita mahat pystyssä. Ne ovat kooltaan melko suuria.. siis sellaisia reilun leppäkertun kokoisia, mutta pitkulaisia. Päältä mustia, mutta mahan puolelta harmaampia ja huomaamattomampia (siis harmaalla muovimatolla). Kannattaa kokeilla esim. Bio Kill -tuotetta. Myös jokin luonnonläheisempi ja pitkäkestoisempikin aine on olemassa, mutta nimeä en juuri nyt muista..
   
 4. henriikka Vierailija

  Nuo meidän on noin sentin mittaisia ja tummanruskeita, alapuolelta vaaleampia, mutta leppäkerttua pienempiä kyllä.

  Suursiivous paljasti vielä muutaman yksilön sohvan irtopäällisen ja lattian välistä. Yök, nyt alkoi kutittaa joka paikkaa! Heitin kaikki kuivat ruoka-aineet pois, ja nyt kuuraan asuntoa puhtaaksi.

  Oiskohan ne noita riesakuoriaisia sitten? Otin pari pilttipurkkiin talteen ja ajattelin kiikuttaa ympäristökeskukseen tunnistettavaksi maanantaina. Sitä ennen ei kai auta kun siivota?
   
 5. Muska Vierailija

  Veitkö Ympäristökeskukseen? Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää, mitä lajia ne toukat olivat.
   
 6. nyy Vierailija

  Mun hapankorppupaketista paljastui pari vuotta sitten juuri noita riesakuoriaisen kuoria, tuo löytöpaikka viittaisi ihan samaan ötökkään. Toukkia löytyikin sitten vaikka mistä; uunin alta, alakaapeista ja lattialistojen luota maton alta, ja aikuinen kuoriainen viimein sukkahousuihin takertuneena vaatekaapissa (yäk!).

  Tunnistutin ötökät riesoiksi ympäristötoimessa ja isännöitsijä tilasi ja maksoi myrkytyksen. Yksi myrkytys ei kuitenkaan riittänyt, ja pari tuli vielä muutossa mukana seuraavaankin asuntoon, vaikka tein kaiken mahdollisen sen estääkseni. Nuo ammattilaisenkin myrkyt tehoaa vain kosketuksesta, ja vain aikuisiin yksilöihin, joten myrkytys pitäisi tehdä kahteen kertaan; ensimmäisille aikuisille, ja sitten seuraavalle sukupolvelle, ennenkuin ehtivät munia. Tavallisista myrkyistä parhaiten tehoaa Baygon. Ällöjähän ne on, vaikka vaarattomia olisivatkin. Nimi on varsinainen enne, itselläni niistä tuli monivuotinen riesa.

  Seuraavassa muutossa olen kai nyt viimein saanut önnit karistettua, mutta ihan hirveä homma siinä oli, jokainen tavara piti tarkistaa pakatessa ja purkaessa, kaikki tekstiilit myrkyttää, pestä tai imuroida, patjat hävittää, ja rankimmillaan vielä myrkytettiin Baygonilla runkopatjan ja sohvan rakenteetkin, jne. Kaikki elintarvikkeet on suljetuissa lasi- tai muovipurkeissa, keittiön hyllyt tulee tarkistettua ja pestyä säännöllisesti, mutta vaatekaapin siivoamisesta näen nyt jo pelonsekaisia painajaisia.. Onnea ja kärsivällisyyttä sulle tuhoamisprojektiin!
   
 7. henriikka Vierailija

  Ympäristökeskuksessa ötökät tunnistettiin vyöturkiskuoriaisen toukiksi, ja yksi aikuinenkin löytyi selällään ikkunalaudalta. Soitto isännöitsijälle selvitti, että niitä elelee ilmeisesti aika lailla pysyvästi tässä (vanhassa kerros-) talossa. Käski myrkyttää Baygonilla ja lähettää laskun.

  Nyt on sitten kaikki kämppä myrkytetty kertaalleen (kauhean hajuista toi myrkky muuten) ja tekstiilit viety ulos pakkaseen tai pesty kuudessakympissä. Ja kuivatavarat ollaan laitettu purkkeihin. Ja toiseen kertaan pitäis vielä ympäristökeskuksen ohjeiden mukaan myrkyttää. Huh!
   
 8. henriikka Vierailija

  ...mutta ongelmana on se, että täällä kuoriaiset luultavasti asuu talon rakenteissa. Vanhoissa kerrostaloissahan voi olla eristeenä vaikka mitä turvetta tai purua, mistä noi ötökät käsittääkseni tykkää.

  Toivottavasti saisin kuitenkin elukat häipymään tästä asunnosta. Saas nähdä kuin käy... Vaikka eihän noi tosiaan vaarallisia ole, mut yök!
   
 9. juupelis Vierailija

  meillä kaks vuotta vanhassa kerrostalossa tuli jauhopusseihin örkkejä et ne kaikki piti viskata menemään,ei ne vanhat talot oo ainoita,ittel siivotaan säännöllisesti ja joitakin karvaörkkejä on löytyny myös muualta asunnosta,edellises kämpäs niitä ei ollu.
   
 10. epätoivoinen Vierailija

  Meillä on myös kai noita vyöturkiskuoriaisia( lajista ei olla ihan varmoja, ensin epäiltiin vyöihrakuoriaisia) ja niitä ollaan myrkytetty ja myrkytetään pian uudelleen. Saitko vuokranantajalta tukea? Haluaisimme muuttaa pois asunnosta, mutta meillä on vuoden määräaikainen sopimus. Onkohan tämä pätevä syy purkaa sopimus, sillä meillä on todisteita siitä että kuoiaiset olivat talossa jo ennen tuloamme kun huomasimme ne heti muutettamme ja myrkytimme mutta nyt puolen vuoden kuluttua ne iskivät taas. Onneksi meiltä niitä ei ole vielä löytynyt ruuista, sitä päivää pelkään..mutta kaapin aluslevyn alta löytyi jokaisen kaapin alta kymmeniä kuolleita, eli noin satoja yhteensä. Kannattaa irrotella nuo levyt muillakin, joilla kuoriaiset vaivaa...voi löytyä oikein niiden pesäkolo. Mysteeri vain on miksi toukat olivat sinne kuolleet..?ku myrkyttäessä myrkkyä ei laitettu sinne kun emme tienneet niiden lymyävän siellä.
   
 11. henriikka Vierailija

  Meillä vuokranantaja sanoi vain ettei tiedä niitä aiemmin löytyneen. Toivotti onnea myrkytykseen.

  Naapuri taas kertoi, että koko talo on joskus myrkytetty pariinkin kertaan, mutta kuoriaiset ovat aina palanneet. Niitä kuulemma majailee melkein joka talossa tässä lähitienoilla.

  Siitä ei oo tietoa, saako öttiästen takia purettua vuokrasopimuksen.
   
 12. epätoivoinen Vierailija

  No sitä itsekin pelkään, että auttaakohan edes muutto, kun kuulostavat kovin yleisiltä ystäviltä nämä kuoriaiset. ja pahimmassa tapauksessa levittelisin itse näitä vain eteepäin..se olisi kamalaa. Uskon että tässäkin talossa niitä on muillakin, mutta vaatii tiettyä valpautta huomata ne kun niitä ei aivan miljoonia vielä yleisissä tiloissa pyöri.
  Tuntuuko teistä että nämä kuoriaiset ovat niin sanotusti epäsiisteyden merkki? Minulla on tästä asiasta erittäin paha mieli, sillä olen aina ollu tunnollinen siivoaja ja tuntuu että ihmiset ajattelevat ensimmäisenä että kunkahan sotkunen koti meillä on.
   
 13. mies Vierailija

  ei ole epäsiisteyren merkki meilä viipeltäs niitä joka paikaasa jos näin ois,tulee siivooltua muutaman kerran vuodessa,eikä oo ötökkää näkyny,tiskaan tosin heti kaikki aastiat ettei ötököile oo ravintoa,samaten pesukoneen alusta tulee pesuhuonees pestyà ku käy suihkusa.
   
 14. sanna Vierailija

  meikäläinen on niin väsyny noitten koiperhosien ja ruokakomerostakin on moneen kertaan löytyny joku lentelevä vaalea (mitä koi edes ruokakomerossa tekee, vai onko koi?), heittelen säännöllisesti kaikki ruokatavarat ja vaatteet roskiin ja tänään löytyi leikkuulaudalta, jota ei oo käytetty kuukauteen ja sen alla olevista laatikoista jotain 2mm pituisia ruskeita pitkulakuoriaisia banaanikärpäsen näkösiä, mut ei kuitenkaan lennelly. mitähä ois ollu?
  hohhoijakkaa, kai tässä pitää sopeutua niitten kanssa elämiseen. onhan noi _tosi_ inhottavia tällaiselle hyönteiskammoiselle, mutta onneksi ei ole mitään kämmenen kokoisia torakoita. siivous jatkuu :)
   
 15. Apua!! Vierailija

  Vanha ketju, mutta jos vaikka apua löytäisi.

  Luulisin, että kämpässäni majailee nyt näitä tässä ketjussa mainittuja riesakuoriaisia. Kuolleita toukan "hylsyjä" on löytynyt ympäri kämppää: sängystä, keittiön ruokakaapeista, vaatekaapeista, hellan takaa jne.

  Yhtäkään elävää yksilöä en ole nähnyt, mutta yksi kuollut täysikasvuinen löytyi lasisesta kynttiläkiposta. Se, että eläviä täysikasvuisia ei näy, lähinnä huolettaa, sillä jotenkin mulla on aavistus, että niillä on joku hirveä yhdyskunta jossain piilossa.

  Vinkkejä hävitykseen? Isännöitsijälle pitää varmaan soittaa ja pyytää myrkytys. Tehoaako esim. vaatteiden saunottaminen noihin pikku perkeleisiin? On nimittäin paljon vaatteita ja muuta kampetta, jotka eivät kestä kuudenkympin pesua.

  Kämppä kalusteineen ja kaappeineen on tyystin siivottu desinfioivalla pesuaineella ja sen jälkeen RAIDattu. Tuntuu, ettei taida riittää.
   
 16. xzc Vierailija

  Pesua tehokkaampi on vaatteiden pakastaminen. Snne vaan kippaat vatteen muovipussiin ja muovipussin pakastimeen ja annat olla vähintään vuorokauden (vähempikin aika riittää, mutta vara ei venettä kaada). muulle asunnolle taitaa vain myrkytys auttaa.
   
 17. vierailija Vierailija

   
 18. Vantaa Havukoski Vierailija

  Kyllä majailee! Etenkin turkiskuoriaisia jos ovst, meillä mäin noin kerran 4 kuukauteen aikuisen, tänään ymmärsin että ovat pesineet patjassa, ja sänky vietiin roskiin oitis samantien, tipahri muutsma kuollut sieltä sängyn slla muovimatto ja listojen kohdalta ja vierestö msttoa kun pyyhin niin rutina vain kövi, hyi että.. Honkinlaiset lämpöputket menevät siitä niin tehneet siihen reiän kuten pistorasian kohdalle myös. Nyt istun sohvalla jossa peite jonka pesin 90 asteessa ja mietin voiko nämä olla levinneet koki hiton tsloon, kerrodtslo ja ikinä en toukkaa ole nähnyt, muutamia aikuisia 4 vuoden aikana ehkä 8 kpl. Nyt slpin himo siivota heittäen tavaraa pois, raidia yms niin tuntui ettö mylläsin lymyilypaikst niin tulledt näkyviin. Lattialidts gipshti imuroidessa (!) ovat syöneet seiniä myös ja lattiamatto korkeammslla kuin lsttia alapuolella, syöneet sitäkin ilmeisesti. Löysin outos oranssi ruskeaa jauhetta , ulostetta vaiko munia.. Rusko turkiskuoriaisia jos olen oikeassa. Tänään yhteys isännöitsijään!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti