Hae Anna.fi-sivustolta

TURKISKUORIAISET?!

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä =(, 19.02.2007.

 1. =( Vierailija

  Onko kenelläkään kämppiksinä turkiskuoriaisia?

  Mitkä myrkyt on tehonneet, entä punasetripuu? Karkottaako toukat vai vaan aikuiset?

  Ja missä nuo aikuiset muuten oleilevat kun olen nähnyt pelkkiä toukkia?

  Olen myöskin muuttamassa pois, joudunko heittämään kaikki matot, sängyt, sohvat helkkariin etteivät muuta mukana vai onko joku keino tähän? jos niissä on munia, niin niitähän ei näe.
   
 2. Kukuli Vierailija

  Baition tappaa kuoriaiset, mutta on ilmeisesti myös aika myrkyllinen ja pahan hajuinen. Punaseetri karkoittaa kuoriaiset yms., mutta ei tapa. Käytän Baitionia vain pestyäni kaapit ja muuten laitan punaseetriä sekä öljynä että renkaina. Niitä renkaita täytyy kyllä "uudistaa" (lisätä öljyä) pari kertaa vuodessa. Ötökät ovat karttaneet huusholliamme, enkä ole nähnyt niitä enää vuosiin. En minäkään ole aikuisia nähnyt koskaan. Missä lie luuraavat.
   
 3. ötökänvihaaja Vierailija

  itsekin skitsoilin jotain museokuoriaisia, kuulemma turkiskuoriaisten "lievempi muoto" yhdessä opiskelukämpässäni. biologiystävät kuitenkin vakuuttelivat minulle, että kuoriaiset kuolevat kylmässä, joten jos muutat talvella, pidä tavarasi pari päivää ulkona. esim. pakun takaosassa tms. se voi auttaa. asuin koppanakämpässä vain pari kuukautta (tiedätte miksi), enkä ole sen jälkeen otuksia nähnyt.

  mitä punaseetri muuten on ja mistä sitä saa?
   
 4. =( Vierailija

  Kiitos vastauksista. Ostin BioKill myrkkyä (se ei haise ollenkaan) eikä ole turkiskuoriaisen toukkia näkynyt sen jälkeen. Punasetriä ostin lisäksi se tuoksuukin niiiin hyvältä ja laitoin varalta vaatekaappiin, nurkkiin ja väleihin. Punasetriöljyä ja puupaloja saa mm. Helsingistä ekokauppa Ruohonjuuresta (kampin ostoskeskusta vastapäätä anttilan vieressä ja aussi baarin). Netistäkin saa mun mielestä tilattua.
   
 5. ötökänvihaaja. Vierailija

  kiitoksia sullekin vastauksesta. toivottavasti saa netistä tilattua, sillä en asu pääkaupungissa... löytyisköhän luontaistuotekaupoista? en kestä mitään muita ötököitä saman katon alla kanssani paitsi huonehämähäkkejä (ja niitäkin siksi että ne syövät mahdolliset muut ötökät ;)). setriä voisi varmuuden vuoksi hommata, tämäkin on vanha talo ja niissä kaikki öttiäiset kuulemma viihtyvät... ja vois viedä poikaystävällekin, siellä pölypesässä voi elää vaikka majavia sohvan takana ;D
   
 6. =( Vierailija

  Laita hakusanaksi googleen punasetri niin tulee jotain kauppoja/nettikauppoja missä myydään. Punasetriöljyä myydään luotaistuotekaupoissakin, se on aika pieni pullo ja maksaa n 10 €.
  Sitten tosiaan myydään noita punasetripuunpaloja (Stockmann voi myydä ehkä myös?) eri muotoisina, saa henkariin tai nurkkiin. Tuoksuu tosi raikkaalle ihmisen nenään mutta ötökät vihaa.
   
 7. Kukuli Vierailija

  Tarkennan vielä hieman vastaustani. Punaseetriöljy on niin kallista tavaraa, ettei sitä raatsi hukata tippaakaan. Siksipä levitänkin sitä imeyttämällä talouspaperiin pari tippaa ja sitten sivelen kaappien ja laatikoiden pohjat sillä. Käytetyn paperin jätän kaapin/laatikon pohjalle. Samoin uudistan renkaat, en hankaa niitä hiekkapaperilla, vaan parilla tipalla öljyä. Tuoksu todellakin on ihana seetrimetsän tuoksu. (Haisteltu Himalajan seetrimetsiä:) Stocka myy erillaisia seetripaloja ja myös pussissa rouhetta, sekä tuota öljyä.
   
 8. =( Vierailija

  Tiedättekös kuinka kauan tuo seetrin tuoksu säilyy? Esim jos sivelen sitä öljyä rakoihin ja vaatekaappiin niin kauanko kestää että pitää käsittely uusia?
   
 9. Kukuli Vierailija

  Itse lisään noin 2x vuodessa. Riippuu ihan itsestäsi ja kuinka tujut hajut haluat säilyttää. (Renkaat näyttävät kuivilta, eivätkä enää tuoksu.)
   
 10. vierailija Vierailija

  Eikö kellään ole enää turkiskuoriaisia? Viestiketju on yli 10 vuotta vanha. Haluaisin myös tietää mitkä kaikki tavarat pitäisi hävittää ettei näitä tulisi muutossa mukaan? Tai miten käsitellä? Pestävät vaatteet 60 asteessa mutta entä muut?
   
 11. vierailija Vierailija

  Laita kaikki pakastimeen muovipusseihin ja anna olla siellä pari päivää. Huonekalut ja suuremmat jutut ulos pakkaseen, jos mahdollista, jos ei, niin pyydä joku ammattilainen myrkyttämään ne, parmepi olisi jos vain kärräisit ne kaatopaikalle ja ostaisit uudet tilalle.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti